Krejčíková po triumfu v Dubaji: Je zázrak, kam jsem se po zranění dostala

26. 2. 2023, 13:15
Aktuality 16
Barbora Krejčíková věří, že je po sobotním vítězství na turnaji WTA 1000 v Dubaji na správné cestě zpět mezi absolutní elitu. Bývalá světová dvojka, která vloni laborovala se zraněným loktem a zápěstím, porazila v jednom týdnu čtyři soupeřky z první desítky žebříčku a triumf završila finálovou výhrou nad první hráčkou světa Polkou Igou Šwiatekovou 6-4 6-2. Připsala si šestou trofej ve dvouhře a na tiskové konferenci doufala, že se letos dočká dalších úspěchů.
Profily hráčů
Barbora Krejčíková (© j48tennis.net)

"Minulý rok byl opravdu těžký. Zvláště, když jsem byla tak dlouho mimo hru. Do konce sezony jsem se nemohla vrátit do své hry a pak se na konci zase zranila," řekla Krejčíková, jež kvůli zranění lokte nehrála od února do května. Na podzim sice ovládla turnaje v Tallinnu a Ostravě, poté ale musela kvůli bolavému zápěstí vynechat účast na finálovém turnaji o Pohár Billie Jean Kingové v Glasgow.

"K tenisu jsem se vrátila až o Vánocích. Byl to tedy zázrak, kam až jsem se na začátku roku dostala. Cítila jsem ale, že když budu hrát, trénovat a zůstanu zdravá, mohu dosáhnout velkých věcí. Jsem šťastná, že jsem tady vyhrála. Věřím, že se vrátím tam, kam patřím," uvedla sedmadvacetiletá hráčka z Ivančic.

V Dubaji poprvé na jednom turnaji vyřadila víc jak jednu hráčku Top 10 a nakonec si poradila se všemi čtyřmi vyzývatelkami. Ve 2. kole odvrátila proti Darje Kasatkinové (8. v WTA) čtyři mečboly, poté porazila krajanku Petru Kvitovou (15.), letos neporaženou vítězku Australian Open Arynu Sabalenkovou (2.), Američanku Jessicu Pegulaovou (3.) i dominantní Šwiatekovou (1.), kterou ve finále přehrála za hodinu a 32 minut.

"Miluju výzvy. Když mě čeká opravdu těžká soupeřka, jdu do toho s chutí a chci vidět, jak na tom jsem a zda ji dokážu porazit. Dodává mi to extra motivaci," líčila Krejčíková. "Když hrajete s Igou, víte, že to bude bolet. Jinak ale nevyhrajete, protože ona je všude. Má skvělé údery a hraje opravdu dlouhé výměny. V zápase s ní člověk trpí, ale nevadí mi to," doplnila Krejčíková, jež se v žebříčku posune na 16. místo.

V Dubaji také nechala zapomenout na dva roky starou finálovou porážku se Španělkou Garbiňe Muguruzaovou. Právě v metropoli Spojených arabských emirátů ale Češka tehdy nastartovala úspěšnou sezonu, v níž poté vyhrála dvouhru i čtyřhru na Roland Garros.

"Je to pro mě speciální místo a určitě na něj budu celou sezonu vzpomínat. Pokusím se dál zlepšovat a dostat se do dalších finále a velkých zápasů, které tak miluji," dodala Krejčíková, jež letos navíc ve čtyřhře s Kateřinou Siniakovou vyhrály čtvrtý grandslamový turnaj po sobě (na kterém startovaly).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
tommr
Pokud zůstane zdravá tak má Bára téměř jistotu že se brzy dostane do top-10. Jde jen o to jestli to bude už po Sunshine Double, na antuce nebo až na trávě. V následujících měsících totiž prakticky nic neobhajuje:

Indian Wells 0
Miami 0
Madrid 0
Řím 0
French Open 10
Eastbourne 1
Wimbledon 0

Zajímavý taky bude sledovat jestli na výše uvedených turnajích bude hrát i debla ve kterém jsou spolu s Katkou vždycky jasné favoritky na zisk titulu ...
Reagovat
horska.kraslice
Předpokládám, že v deblu už budou spolu hrát jen na GS.
Reagovat
tommr
to by byla škoda. Tituly z tisícovek jsou taky cenný. Navíc se musí před GS taky nějak rozehrát a sehrát a k tomu jsou ty tisícovky jako dělaný ...
Reagovat
vergus
V těch dvoutýdenních turnajích, kde to může střídat ob den se singlem, by to možná jednou za čas zvládla (třeba IW/Madrid), ale v turnajích na jeden týden (Řím/Cincinnati) by to fyzicky nemohla dlouhodobě utáhnout
Reagovat
tommr
Gauff/Pegula to zvládají bez problémů ...
Reagovat
vergus
To jo, a kolik získaly zrovna ty dvě titulů ve dvouhře na turnajích, kde hrály dvouhru i čtyřhru? (možná Gauff na nějakém pouťáku, ale tu zatím žene mládí)
Reagovat
tommr
všechno se nedá měřit jen titulama. Pegula je třetí na světě v singlu a pátá v deblu, Gauff šestá v singlu a třetí v deblu ...
Reagovat
makro99
to jo, to je argument;
ale spíš, kolik dalších špičkových singlistek hraje pravidelně debla?
a hlavně špičkový singlistky, pokud debla hrají, tak obvykle v určitých fázích kariéry, ale ne permanentně...
Reagovat
GrandSlamMan
Bára je jedinou hráčkou od zavedení žebříčku, co dokázala na jednom turnaji porazit no.1, no.2 a no.3 během 3 dnů.
Reagovat
Alien
Cože?
Reagovat
Titan
Psal jsem to tady už po obědě. Od roku 1975 nikdo neporazil na jednom turnaji top 3 ve třech dnech po sobě - až Bára...
Reagovat
mendrit
Tak to je senzační úspěchsmilesmile
Reagovat
Orgasmator
smile smile smile
Reagovat
Maisterstich
Já sem tady doma!
Reagovat
Krisboy
Žádnej zázrak, Báro. Jsi prostě fantastická tenistka, rozhodně jedna z nejlepších posledních let. Jana musí mít obrovskou radost a jistě je na tebe pyšná. Jednou překonáš i ji.

smilesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist