Krejčíková má dvě ceny WTA, za zlepšení a za čtyřhru se Siniakovou

7. 12. 2021, 15:32
Aktuality 29
Barbora Krejčíková získala po životní sezoně dvě ceny v anketě WTA. Letošní vítězka antukového Roland Garros se stala hráčkou s největším zlepšením a s Kateřinou Siniakovou jsou nejlepším deblovým párem sezony.
Barbora Krejčíková (© AFP)

Krejčíková byla i v nominaci na hráčku roku, tou se ale podruhé v kariéře stala světová jednička Ashleigh Bartyová z Austrálie. Nováčkem roku je senzační šampionka US Open Britka Emma Raducanuová a Španělka Carla Suárezová obdržela ocenění za návrat sezony.

Pětadvacetiletá Krejčíková má již tři ceny organizace WTA. Spolu se Siniakovou se staly nejlepším párem čtyřhry i v roce 2018. Individuálního ocenění se Češky dočkaly po deseti letech. V roce 2011 se Petra Kvitová stala hráčkou sezony a dostala i cenu za největší pokrok.

Do letošního roku vstupovala Krejčíková jako 65. hráčka dvouhry WTA, postupně se ale vyšplhala až na post světové trojky a rok ukončila jako pětka. A to díky třem titulům, vedle zisku grandslamové trofeje z Paříže zvítězila předtím ve Štrasburku a poté v Praze na Spartě ve Stromovce. Poprvé se kvalifikovala ve dvouhře na prestižní Turnaj Mistryň.

Mezi kandidátkami na ocenění pro hráčku s největším zlepšením dostala svěřenkyně Aleše Kartuse přednost před Španělkou Paulou Badosaovou, Kanaďankou Leylah Fernandezovou, Tunisankou Ons Džabúrovou, Estonkou Anett Kontaveitovou, Američankou Jessicou Pegulaovou a Marií Sakkariovou z Řecka.

V deblu prožily Krejčíková se Siniakovou vydařený rok. Slavily grandslamový titul na Roland Garros a předtím ovládly akce Gippsland Trophy v Melbourne a v Madridu. V létě se radovaly v Tokiu ze zlaté olympijské medaile a sezonu uzavřely triumfem na Turnaji mistryň. Siniaková ukončila rok jako světová deblová jednička a Krejčíková je s minimálním odstupem dvojkou.

V nadcházející době anket je Krejčíková jednou z favoritek na domácí ceny. S největší pravděpodobností získá Zlatého kanára a má šanci ovládnout i Sportovce roku.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

29
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Zasloužená gratulace Bářesmilesmile
Krásné ocenění její snahy něčeho dosáhnout i v singlu. A stát se deblovou No1 a singlovou No3 v jednom roce je prostě mimořádný počin.
Ale samozřejmě, že se v naší české kotlině najdou tací, co něco takového ocenit nedovedou. Je to sice smutné, ovšem především pro ně.
Bára se může radovat a oslavovat a hlavně odpočívat.
Rád budu věřit tomu, že se oklepe z konce sezóny a jako svěží vítr v příštím roce sfoukne zase pár tuctů soupeřeksmile
Reagovat
tommr
v deblu je Bára dvojka ale jinak souhlas ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
letos se nedostala na No1? Tak to pardon, ale No2 a No3 není o moc horší, zvlášť, když je No1 spoluhráčkasmile
Reagovat
Dobry-den
Po RG byla jedničkou. smile
Reagovat
Krisboy
Jenom tam teď na chvilku pustila kamarádku smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Takže jsem to měl správněsmile Díksmile
Reagovat
peek
Asi vyhraje i toho sportovce roku a zaslouženě, protože to, co letos předvedla, to se jen tak nevidí. To asi uzná i Krpálek, Prskavec, Davidová a Ledecká. smile
Reagovat
blixa
Pokud znám dobře své pappenheimské, tak to vyhraje Krpálek.
Reagovat
FulnekUltras
smilesmilesmile
Reagovat
vojta91
Ještě vyhrává Vojta91 trophy za největší simulantku
smile
V panské kategorii vítězi Tsitsipassmile

Oběma gratulujemesmile
Reagovat
blixa
Vojta91 je největší simulantka ? No tož hej, gratulace !!! smilesmilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak v 91letech už snad ani simulovat nemusí, nesmilesmile
Reagovat
Krisboy
Musí simulovat, že mu nic není.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Fandina
Před pár dny byl na idnes.cz zajímavý rozhovor s trenérem Báry Alešem Kartusem. Byl zamčený, tak sem dávám odkaz na odemčený.

https://www.idnes.cz/sport/tenis/ales-kartus-barbora-krejcikova-rozhovor-roland-garros-turnaj-mistryn.A211127_151931_tenis_tof&h=64BC03D3D99E7EB236FDD63BB4B5E064
Reagovat
cabuna
Děkuji za odemknutí,prosím tě mohla bych poprosit o odemčení tohoto článku?Děkuji moc https://www.idnes.cz/sport/tenis/michal-hrdlicka-rozhovor-karolina-pliskova.A211111_190638_tenis_ald
Reagovat
George_Renel
https://www.idnes.cz/sport/tenis/michal-hrdlicka-rozhovor-karolina-pliskova.A211111_190638_tenis_ald&h=C0393E13D8ABDD51EA4C69CEFA777725
Reagovat
cabuna
smile Díky moc
Reagovat
Fandina
Jj, George byl rychlejší a je fajn, že to sem dal.
Jinak pěkný rozhovor a celkem mě zaujalo, co se tam psalo o Bajinovi, že je blázen do tenisu, do kondice, zdravého jídla, že dělá sparinga i studuje protihráčky na youtube atd..
Reagovat
George_Renel
Jestli si dobře pamatuju, už jsem to někomu otevíral v době kdy to vyšlo. Ale to už je kdesi v hloubi webu.smile
Reagovat
Fandina
Koukám, že je to článek starý už měsíc, ale já si ho také přečetla až teď. Jinak to vím, že sem už dlouho dáváš odemčené články. Takže by nebylo divu, kdy tady tenhle tenisový nebyl.
Reagovat
cabuna
Děkuji vám oběma ,já jsem ho tam před měsícem viděla a říkala jsem si už několikrát ,že tady poprosím někoho,ale pak jsem na to vždy zapomněla až dnes když Fandina dávala odkaz na Báru jsem si vzpomněla .
Reagovat
Blondie
To je pěkný rozhovor.
Díky!
Reagovat
Ela-fon-isi
Gratuluju! Sportovce roku bych ji přála, ale i když nesleduju fotbal a hokej, je několik nominantů z OH. Každopádně si Bára zaslouží titul ,,Největší překvapení roku".
Reagovat
Fandina
a gratulace veliká. Dvě ocenění, to se jen tak nevidí.
Reagovat
FulnekUltras
tak hodně štěstí s tyma mto...
Reagovat
majkl005
hodně štěstí s tvým mozkem...
Reagovat
blixa
Nevede. Jen nějakou zašmodrchanou změť smrdutých hadrů, jako výplň ....
Reagovat
FulnekUltras
přesněji s mtoo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist