Krejčíková a Vondroušová se odhlásily z prvního turnaje sezony v Adelaide

29. 12. 2021, 19:07
Aktuality 34
Barbora Krejčíková a Markéta Vondroušová zmeškají první turnaj sezony 2022. České tenistky se odhlásily z podniku WTA 500 v Adelaide, kde měly startovat už příští týden.
Barbora Krejčíková (© AFP)

Barbora Krejčíková má za sebou životní sezonu. Na Roland Garros vyhrála dvouhru i čtyřhru s Kateřinou Siniakovou, s níž ovládla i olympiádu či Turnaj mistryň. Ve světovém žebříčku vyletěla na třetí místo a získala několik individuálních ocenění.

Během zimního soustředění v Dubaji, kde se připravovala na sezonu 2022, ale onemocněla. Její stav popsal v úterý 21. prosince při vyhlášení ankety Zlatý kanár v Přerově její trenér Aleš Kartus.

"Bára nám onemocněla, a docela hodně onemocněla. Musela dokonce přerušit přípravu. Má teplotu zvýšenou, má kašel a neustále spí. Je bez energie a má sníženou imunitu."

Nejspíše proto Krejčíková Adelaide vynechá. Důvod neúčasti Vondroušové je zatím neznámý. Turnaj tak ještě před svým začátkem přišel už o třetí Češku, kvůli zlomené pravé ruce přijde o úvod roku Karolína Plíšková.

Před Australian Open je aktuálně pátá hráčka světa Krejčíková přihlášena ještě na turnaj v Sydney. Finalistka olympijské dvouhry Vondroušová by měla hrát v Adelaide akci kategorie 250, která navazuje na první turnaj vyšší úrovně. Úvodní grandslam sezony začne v Melbourne 17. ledna.

V Adelaide by z českých tenistek měla hrát jen Petra Kvitová. Nasazenou jedničkou je nejlepší hráčka světa Ashleigh Bartyová, jež se představí poprvé od US Open. Místo Krejčíkové a Vondroušové se do hlavní soutěže posunuly Britka Heather Watsonová a domácí Ajla Tomljanovicová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

34
Přidat komentář
Kozoroh
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/zemrel-byvaly-policista-poslanec-zastupitel-stanislav-huml.A211229_220832_domaci_indr

Krátce poté, co Petra v roce 2014 podruhé vyhrála Wimbledon, ji zkritizoval tehdejší poslanec za ČSSD Stanislav Huml. Vadilo mu, že Petra odvádí daně Monaku, což Huml označil za nefér praktiku vůči Česku a dodal, že by Petra a další Češi, co bydlí v zahraničí, měli přijít o české občanství. Jeho názor se setkal s bouřlivými reakcemi.
Reagovat
Pe3k
Tady se řeší start Novaka na AO, což je velká věc a ty tady postneš článek o Humlovi a Kvitové? Obecně nechápu proč má někdo potřebu tady dávat článek ze seznamu nebo idnesu, což jsou nejnavštěvovanější české weby. Odkaz dávám na něco co si lidi těžko sami najdou, ale dávat sem něco co čte 99% čechů je nošení dříví do lesa, slušně řečeno.
Reagovat
Kozoroh
No jsem z toho lehce znepokojený, ale stále doufám, že No1e na AO nebude chybět. Ale ti protinožci jsou na hlavu padlí, jestli na svém území nechtějí neočkované, tak fajn, ale pak by se měli zamyslet nad smyslem pořádání mezinárodní sportovní akce. Takovým omezováním (zákazem startu neočkovaným) kazí reputaci turnaje. Není to tak dávno, co AO vynechávala většina tenisové elity.
Reagovat
SwissMaestro
Jojo, první GS sezóny by se za těchto podmínek měl přesunout jinam.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Měli jim to direktivně zakázat kvůli diskriminaci.
Reagovat
tenista08
"Bára nám onemocněla, a docela hodně onemocněla. Musela dokonce přerušit přípravu. Má teplotu zvýšenou, má kašel a neustále spí. Je bez energie a má sníženou imunitu."
Nojo no, očkování mRNA vakcínou je svinstvo...
Je vtipné, že do toho lágru (kdysi svobodné země) Austrálie bez očkování nikoho nepustí, a přitom si teď covid předávají výhradně očkovaní hráči.smile
Reagovat
Grape
Víš o tom prd, ale může za to vakcína. Vy mě fakt bavíte. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Taky o tom vím prd, ale znělo by jinak, že chytla nějakou virózu, chřipku apod. Ale když to řekne takhle... Teda jestli myslíš, že je lepší nevědět, proč jí je blbě a před nějakou možností radši zavírat oči, to mi nepřijde úplně košér. Lepší kdyby řekli na rovinu - má nebo nemá špatnou reakci na očkování, poslední dávku dostala...? Nějaké vyšetření musela podstoupit, asi jí trenér jen nezměřil teplotu, že?
Reagovat
Frick
To jste zaregistrovali, že zatímco loni touhle dobou měli v Austrálii kolem 20 případů denně (po té, co překonali mírnou krizi někdy v srpnu 2020, kdy měli až kolem 500 případů), tak nyní mají přes 10 000. V létě.

#ZerCovid
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Austrálie se covidu nevyhne, to je utopie jejich pošahaných politiků. Nicméně alespoň průšvihům s deltou se ubránili.
Reagovat
Frick
RIP
Reagovat
Frick
https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/humlovi-vadi-ze-kvitova-bydli-v-monaku.A140710_162317_domaci_cen
Reagovat
blixa
To byl ten politický převlékač kabátů a bijec Kvitové v Monaku ? No jo, no, a co my s tím ?
Reagovat
SydneyOpen
komouše nelituju. Sorry jako
Reagovat
blixa
On bylo komouš, věc veřejná i socan. Takový politický chameleon smile. Prostě člověk pevných politických postojů a zásad ! smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nejenom politický...
Reagovat
Mony
Ale jako jediný se dokázal podívat třeba Rathovi do očí a omluvit se mu, že hlasoval pro jeho vydání sněmovnou... Oni ti antipopulisti bývají taky hodně antipopularni
Reagovat
Dobry-den
Holky odpadají jako hrušky. smile Zůstala akorát Kvitová na sklonku kariéry...

Tak snad aspoň kluci začátek roku nezmeškají, je čas stoupat do top 100. Pokud se neodhlásí, tak by měli Lehečka, Kolář a Macháč v Traralgonu plnit roli prvních tří nasazených... smile
Reagovat
GaelM
To vypadá, že na AO bude mít z českého pohledu smysl sledovat akorát juniorky smile Smutné obzvlášť proto, že Bára Krejčíková je trojnásobnou obhájkyní titulu ve smíšené čtyřhře a mohla pomýšlet na rekordní zápis. I když je možné, že by vzhledem k prioritám v singlu a deblu stejně tuhle možnost nevyužila...
Reagovat
vergus
To by mělo smysl, kdyby skočila v singlu dřív, než by se rozehrály mixy, jinak by se odrovnala hned na začátku sezony
Reagovat
GaelM
No právě, jak říkám, je dost možné že by se nepřihlásila ani kdyby byla 100% zdravá. A to by mě teda štvalo víc, takhle je k tomu aspoň relevantní důvod. Kdo ví, pokud nebude před AO 100% fit aby mohla absolvovat plnou přípravu, může naopak zvážit účast pouze ve čtyřhrách, "na rozehrání"...
Reagovat
lukasmarek2001
Ty juniorky taky nebudou nic moc z českého pohledu. Sestry Fruhvirtovy, Linda Nosková, Linda Klimovičová, Barbora Palicová a Julie Štruplová se ani nepřihlásily. Pak nám tady zbylo pár jmen:

Nikola Bartůňková - říkala že pravděpodobně taky nepojede

Lucie Havlíčková - žádné info, ale dlouhodobě bojuje se zraněními (za posledního půl roku odehrála 4 turnaje)

Sára Bejlek - v rozhovoru říkala že pravděpodobně nepojede, že se teď do šestnáctých narozenin bude věnovat profesionálním turnajům

Dominika Šalková - není ten typ hráčky, který létá po celém světě, myslím že ještě nehrála turnaj mimo Evropu - její účast by mě dost překvapila, ale není vyloučená

Kristýna Tomajková - žádné info, ale pravděpodobně taky váhá, hard není její povrch, takže cestovat za ním půl světa.. paralelně je přihlášena na J1 a J2 turnaje v Evropě

Tereza Valentová - někde říkala, že tam taky pravděpodobně nepoletí, ale třeba to vzhledem k vlně odhlášek a jisté pozici v MD přehodnotí

Amélie Šmejkalová - žádné info

Takže z pohledu juniorek se rozhodně taky nemáme moc na co těšit. Je to škoda, protože je pravděpodobně bude čekat výrazný pád žebříčkem. Ale Austrálie je prostě daleko..
Reagovat
Antoninek
Jen pro info, sparta tam posilá tým , a vsichni ostatní tam nepojedou.
Reagovat
SydneyOpen
tak pro "juniorky" Bejlek, Bartůňková, hlavně Nosková a Fruhvirtová se už můžou v klidu věnovat dospělé kariéře, klidně se v příští sezóně můžou dostat do kvalifikace dospělého GS (nedostane náhodou Nosková jako juniorská vítězka WCQ na Roland Garros?), pro ně už je priorita ten dospělý tenis
Reagovat
lukasmarek2001
Jj, minimálně divokou kartu do kvalifikace by měla dostat. Dost možná ji ale už ani potřebovat nebude, 265. místo je fakt už hodně blízko a do RG ještě spousta času..
Reagovat
lukasmarek2001
Souhlasím. Ale stále mají dost výrazná věková omezení (hlavně tedy Sára s Nikolou). Bartůňkové a Bejlek je teprve 15, takže těch možných odehraných turnajů je opravdu jen minimum. Proto si myslím, že by alespoň ty juniorské grandslamy (když se nedostanou na dospělé) mohly odehrát. Nějakým zajímavým výsledkem by mohly ve světě upoutat pozornost, dostat nějakou divokou kartu, získat sponzora,.. Myslím si, že hraní profi turnajů už v patnácti je super, ale ty juniorské grandslamy bych opravdu nevynechával (i vzhledem k tomu, že nejsou tak známé jako třeba sestry Fruhvirtovy, V.J.K.,..)
Reagovat
GaelM
smile Přesně tak, chápu že Austrálie je daleko (a hrabe jim tam z covidu, to může být taky argument), ale fakt si nemyslím, že si někdo pomůže vynecháním grandslamu - byť "jen" juniorského.
Reagovat
GaelM
Tak to je fakt bída :( Ještě pochopím u Lindy Noskové, která už GS trofej má a logicky se chce posunout dál. Ale Fruhvirtovic hvězda ani na několik pokusů nedokázala uhrát víc než pár kol, jak ve dvouhře tak ve čtyřhře působila spíš průměrně než jako přední světový talent. Možná se jen nedokáže na vrstevníky dost vyhecovat a fakt bude mezi dospělými hrát líp, ale pohrdat možností uhrát výsledek na turnaji sledovaném celým světem je imho velká chyba.
Reagovat
Alien
Tak to je obrovská a velice bolestivá zpráva! To se nám to sype, ach jo!
Reagovat
com
Bude hrat jen Kvitova smile Jo zrovna na tu sme se tesily celou zimu smilesmile
Reagovat
Pe3k
Petra Kvitová má velkou fanouškovskou základnu, to tvoje názory nezajímají nikoho...
Reagovat
Blondie
Nám je jasný, že nemůžeš dospat :D
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smilesmile
Reagovat
Mantra
by tam stejně nic neuhrála, jako neuhraje na dlěaších 4-5 turnajích - je mimo (singlu) smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist