Královnou Tasmánie je Grothová. Vyhrála bez ztráty setu

15. 1. 2011, 10:00
Aktuality 4
WTA HOBART - Jarmila Grothová získala druhý titul a znovu to dokázala bez ztráty setu. Třiadvacetiletá slovenská rodačka s australským pasem vyhrála 'domácí' turnaj v Hobartu, kde v dnešním finále porazila 6-4 6-3 Američanku Bethanii Mattekovou-Sandsovou. Ta na titul nedosáhla ani ve svém třetím finále.
Profily hráčů
Jarmila Grothová

Jarmila Grothová na cestě do finále ztratila pouhých 22 her. Soupeřky ničila agresivním pojetím hry a pochvalovala si skvělou formu. Jediné s čím nebyla úplně spokojena, byl servis. Ten si prohrála i dvakrát i dnes proti Bethanii Mattekové-Sandsové.

Třiadvacetiletá rodačka ze Slovenska ale Američanku znovu dostávala pod tlak přímými údery do stran, které už včera dělaly velké problémy Zakopalové. Díky útočným úderům využila pět z devíti brejkbolů a za 73 minut zvítězila 6-4 6-3.

Pro tenistku, jež si za manžela vzala tenistu Sama Grotha a získala australský pas, to tak znamená zisk druhého titulu. Ten první si připsala loni na podzim v Guangzhou a také tehdy v Číně neztratila jediný set.

"Je to můj druhý titul, první v domácím prostředí. Takže největší úspěch? Asi ano," řekla Grothová. "Dnes hodně foukalo, takže bylo důležité neustále bojovat. Každopádně doufám, že to není můj poslední titul a že se budu zlepšovat."

Hráčka, za svobodna známá jako Gajdošová, prožívá raketový vzestup. Loni touto dobou nebyla ani v první světové stovce, pak si ale zahrála osmifinále na French Open i ve Wimbledonu a začala si věřit. V již zmíněném Guanzhou hrála vůbec poprvé ve finále a před týdnem v Brisbane si připsala premiérový skalp hráčky top 10 (zároveň i top 20) Samanthy Stosurové. Nyní je 40. tenistkou světa a v pondělí si o zhruba šest míst vylepší své maximum.

Pětadvacetiletá Matteková-Sandsová, jež minulý týden společně s krajanem Isnerem vyhrála Hopman Cup, se prvního titulu z turnaje WTA nedočkala ni ve svém třetím finále. V letech 2008 a 2010 prohrála třísetové bitvy s Petrovovou, respektive Paszekovou.

"Dnes jsem dobře podávala, byl to takový zápas nahorů dolů. Když jsem potřebovala získat důležitý fiftýn, dala jsem eso. S tím jsem spokojená. I přes porážku jsem nadšená, po dlouhé době se mi zase povedl vstup do sezony. Navíc jsem zdravá, a to je to nejdůležitější," prohlásila Matteková-Sandsová.

Sestřih zápasu Grothová - Matteková-Sandsová (celý zápas zde):

- WTA INTERNATIONAL HOBART (Austrálie - Tasmánie, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (15. 01. 2011)

Dvouhra - finále:
Grothová (6-Austr.) - Matteková-Sandsová (USA) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
misoSK
Skoda len, ze reprezentuje Australiu, pre Slovensko by bola platnou hrackou...druha vec je, ze vykonnostny progres u nej nastal prave potom co presla do australskeho timu
Reagovat
smazaný uživatel
Moc hezký a koukatelný tenis.Myslím že Jarka by to měla dotáhnout minimálně do TOP 30
Reagovat
smazaný uživatel
Zase jedna tenistka na kterou se i hezky kouka. At se dari dale.
Reagovat
smazaný uživatel
pravda... hraje pěkný agresivní tenis, takže se to musí určitě lidem líbit....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist