Král turnaje v Monte Carlu Nadal padl ve čtvrtfinále s Ferrerem

18. 4. 2014, 14:44
Aktuality 173
Osminásobný vítěz turnaje v Monte Carlu Rafael Nadal vypadl nečekaně už ve čtvrtfinále. První tenista světového žebříčku po deseti letech prohrál na antuce se španělským rivalem Davidem Ferrerem a po výsledku 6-7 4-6 bude chybět poprvé od roku 2003 ve finále tradičního Masters v Monaku.
Rafael Nadal

Španělský souboj měl překvapivého vítěze. David Ferrer nedokázal antukového krále Rafaela Nadala porazit dlouhých deset let; čtyřikrát sice proti němu uspěl na tvrdém povrchu, ale jinak měl bilanci 5-21.

Na jejich oblíbeném povrchu znovu uspěl až dnes. První sada tvrala dlouhých 85 minut, oba hráči v ní dvakrát ztratili servis a rozhodnout musel až tie-break. Ten vyhrál Ferrer jasně 7-1.

Ve druhém setu pokračovala turnajová šestka v převaze a dostala se do vedení 5-2. První šanci na servisu ukončit zápas Ferrer nevyužil, ale za stavu 5-4 se už nemýli; proměnil první mečbol a postoupil do semifinále.

"Bylo to dlouhé čekání, ale z vítězství i z toho, jak jsem hrál, mám radost," řekl Ferrer španělské televizi. "Měli jsme s trenérem na zápas jasný plán, ale s Rafou je to vždycky těžké, protože vám ho nedovolí dodržovat," dodal.

Nadal den poté, co oslavil v osmifinále jubilejní 300. vítězství v kariéře na antuce, připustil, že mu v posledních měsících schází na kurtu sebevědomí.

"Nebudu lhát. Po tom, co se stalo v Austrálii, pro mne bylo složité znovu najít odhodlání, sebejistotu, vnitřní sílu, které jsem vždy měl," řekl s odkazem na zranění zad, které ho takřka ochromilo ve finále úvodního grandslamu sezony.

Zdravotní problémy prý ale dnes za jeho prohrou rozhodně nestály. "Hrál lépe než já. Ve druhém setu jsem hrál úplně špatně," přiznal Nadal, jenž udělal 44 nevynucených chyb. Loni ukončil Nadalovo panování v Monte Carlu ve finále Srb Novak Djokovič, tehdy skončila Španělova série 46 vítězných zápasů.

V Monte Carlu se Nadal mohl dočkat odvety proti Stanislasi Wawrinkovi, místo něj však Švýcara vyzve Ferrer, který ve vzájemné bilanci vede 7-5. Wawrinka dnes ve svém prvním čtvrtfinále od melbournského úspěchu porazil Kanaďana Milose Raonice, se kterým si poradil po setech 7-6 6-2.

Švýcar prošel na okruhu ATP mezi poslední čtyři poprvé od svého triumfu v Melbourne. "Vím, že bych měl být mezi favority, ale při každém zápasu mám pocit, že jsem vyzyvatel, který se snaží uhrát ještě jeden zápas," přiznal Wawrinka, že si na roli favorita stále nezvykl.

Federer měl namále s Tsongou
Roger Federer byl v dnešním čtvrtfinále na turnaji Masters 1000 několikrát dva míčky od vyřazení, přestože však v prvních dvou setech zápasu s Jo-Wilfriedem Tsongou neproměnil ani jeden z 13 brejkbolů a prohrával už 2-6, 5-6 a 0-30, utkání otočil a zvítězil 2-6 7-6 6-1.

"Hodně dlouho to bylo pořádně frustrující," přiznal Federer, jenž dokonce ve druhé sadě dostal od rozhodčího napomenutí za chování na kurtu. "Spousta věcí prostě vyšla špatně, ve špatnou chvíli. Jo hrál skvěle, já hrál špatně, špatně jsem volil údery," řekl Švýcar. Poté, co na 16. pokus dokázal soupeři prolomit podání, ve třetí sadě dominoval. Ujal se vedení 5-0 a Tsonga už v závěru dokázal skóre jen korigovat.

Sedmnáctinásobný grandslamový vítěz Federer si tak připsal už 950, vítězství na profesionálním okruhu a ve vzájemné bilanci s Tsongou vede už 11-4. Na antuce mu oplatil vyřazení z loňského Roland Garros. V Monte Carlu, kde ještě nikdy nevyhrál, startuje finalista z let 2006 až 2008 poprvé po třech letech.

O finále se dvaatřicetiletý Švýcar utká s Novakem Djokovičem, proti kterému bude hájit těsné vedení ve vzájemné bilanci 17-16. V letošní sezoně si každý připsal po jedné výhře, na antuce mají po třech výhrách.

Srbský obhájce titulu měl po suverénních výhrách v prvních dvou kolech, v nichž ztratil jen dvě hry, dnes plné ruce práce s rozjetým Guillermem Garcíou-Lópezem., jenž hrál ve čtvrtfinále turnaje Masters 1000 teprve podruhé v kariéře.

S třicetiletým Španělem, který hrál už devátý zápas za posledních deset dní a všechny předchozí duely vyhrál, prohrál první set a ve druhém musel za stavů 2-2 a 3-3 odvracet celkem tři brejkboly. Kritické momenty ale druhý hráč světa ustál a nakonec po dvou a čtvrt hodinách nad přemožitelem Tomáše Berdycha z předchozího kola zvítězil 4-6 6-3 6-1.

- ATP MASTERS 1000 MONTE CARLO -
(Monako, antuka, 3,452.415 eur)
páteční výsledky (18. 04. 2014)
Dvouhra - čtvrtfinále:
Ferrer (6-Šp.) - Nadal (1-Šp.) 7-6(1) 6-4
Djokovič (2-Srb.) - García-López (Šp.) 4-6 6-3 6-1
Wawrinka (3-Švýc.) - Raonic (8-Kan.) 7-6(5) 6-2
Federer (4-Švýc.) - Tsonga (10-Fr.) 2-6 7-6(6) 6-1
Semifinálové dvojice: Ferrer - Wawrinka, Federer - Djokovič.
TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

173
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nole idemoooooooooooo!!!!!!!!!!!!!! Snad zapesti nebude moc zlobit.
Reagovat
smazaný uživatel
Bojuje skvele.
Reagovat
smazaný uživatel
A snad to i vybojuje...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale zdravi je prednejsi...
Reagovat
smazaný uživatel
Je neskutecny ze s tim zapestim hrajou tak vyrovnane.
Reagovat
smazaný uživatel
Ma muj obdiv...ale moc pekny pohled na nej neni. Musi to pekelne bolet.
Reagovat
spaniel
Proti GGL a dnes nez byl brejknut, tak nevypadal, ze by trpěl.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste ze aspon vypadnul i Nadal,to mi dela vetsi radost....
Reagovat
Mayo
vypadnutie Nadala a Djokoviča to je sen čo sibrinka :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vypadnuti Nadala je sen,Djokovic byl limitovan...tak ted to snad urve Stan.
Reagovat
Mayo
kopec srandy tuto :D
Reagovat
a.magerova
Úžasné tričko, jen té modré mohlo být míň.
Reagovat
Mayo
Stanislas ničí Ferrera, môže byť
Reagovat
spaniel
Tak to je demolice. Ferrer nepůsobí jak jedem z nejlepších antukaru a dlouhodobý clen špičky, spis jak 50ty hráč světa.
Reagovat
Vojtaakk
Stan to ale dost drtí, poměrně málo kazí a dává spoustu winnerů. David s tim zatim nemůže nic moc dělat. Prostě běhá a doufá že to přestane Stanovi tak padat...
Reagovat
malchar
Má někdo nějaké informace o Djokovičově zápěstí? Prý dnešní trénik trval jen pár mimut a několikrát byl povolán lékař.
Reagovat
smazaný uživatel
Dostal jsem podobna infa. Neni jiste, jestli nastoupi.
Reagovat
a.magerova
No mě jako fanynku soupeře zajímá zdroj těchto informací.
Jakože jestli budu mít dnes nervy či nikoli ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou to infa od nekoho, kdo videl trenink. Takze je tam ta moznost. Zalezi na nem. Jestli do toho pujde.
Reagovat
a.magerova
Popravde, bere mě spaní, takže bych i uvítala, kdybych si teď mohla zdřímnout a zítra se kouknout na švýcarské finále :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Ve vsi slusnosti, snad se jeste nevyspis :))
Reagovat
a.magerova
No tak vidím, že spát se nepůjde...
Reagovat
Pe3k
Djokovic má to zápěstí dost špatné a dost pravděpodobně vzdá.
Reagovat
gigin
http://www.atpworldtour.com/posting/2014/425/mds.pdf
Reagovat
steve79
Uz se nemohu dockat zapasu. Roger sanci ma, ale vidim to 60 ku 40 pro novaka. Federer musi zopakovat vykon z roku 2011 z French Open.
Reagovat
Pe3k
Vidím to tak na 70 ku 30, ale Novak je zraněný, takže se může stát cokoliv. Každopádně to bude bud 17/17 nebo 951.

Celkem se těším i na Davida s Stanem. Doufám, že ho Standa sundá. Jen proto, že Ferrer porazil Nadala neznamená, že je nějaký velký favorit tohoto zápasu. Wawrinka je na antuce podceňovaný. Will see :)
Reagovat
smazaný uživatel
Djoker a Fedex dnes proti sobě odehrají 34. utkání, čímž vyrovnají dvě dvojice: Connorse s McEnroem (bilance 14-20) a Agassiho se Samprasem (14-20). U Feda a Noleho je bilance 17-16 pro Švýcara. Dnes si myslím, že dojde v vyrovnání H2H.
Co se týče finále, doufám v postup Stana. Dajvid může být pro Noleho ve finále v nynější formě nebezpečný, Djoker by navíc dostal šanci na pomstu za AO.
Novaku do toho!!!!
Reagovat
gigin
http://imgup.cz/images/2014/04/19/wibcO.jpg

Přijde mi, že mu to jde k duhu. Je víc takový emotivní, vzteká se, prostě jak říká uživatelka sojka - "Ejhle, člověk!"
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, na příkladu Gulby jde pěkně vidět, jak mu to vztekání prospívá. :))
Reagovat
gigin
Fedex pere balonky do diváků, tak se nech :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Fakt? :D Proto měl ten warning? :D Taky si všímám, že se kruh uzavřel a vrací se do mládí, sem zvědav, kdy zničí první raketu. Ale tak on už má svoje odehráno. :) Teď je na řadě Gulba. :D
Reagovat
gigin
No prej jo, psala to tu Nola. Tak v tom případě musí Gulbis zamakat na těch dvojčatech. Pak sa uvidí :DDDDD
Reagovat
a.magerova
No to Ti Roger chtěl udělat druhé vánoce :-P
Reagovat
gigin
No jako Vánoce bývají snad častěji, než Rogerovo warning :)))
Reagovat
a.magerova
Druhé vánoce jsou jen sem tam a nebo ještě míň :-P
Reagovat
smazaný uživatel
Dnes to vidim 70-30 v prospech Djokoviča.Pišem to tu stale dokola,že podla mňa su Nadal s Djokovičom o level vyssie nez federer.Aj ked Federer v tejto sezone Djokoviča porazil.Ale vyhral len 2x z posledných 8 zapasov. aj ked stať sa môže,že Federer vyhra no moc tomu neverim.
Reagovat
smazaný uživatel
O Nadalovi s Djokovicom to platí obecne, no obaja sú na tom v tejto sezóne odlišne..Celkovo mi to pripadá tak, že si vymenili garde, Rafa pripomína Noleho z roku 2013, herne to neni ono a dokonca sa nie je schopný dostať ani do finále svojich parádnych turnajov..Nole práve naopak pripomína Rafu 2013 a neohrozene si kráča pre svoj tretí Masters v ročníku..
Reagovat
smazaný uživatel
Neohrozene by som netvrdil.Ešte stále je tu David,ktory hral včera fakt super a vyhru si 100percentne zaslúžil.Ale Federera dnes Djokovič určite porazi.
Reagovat
smazaný uživatel
To je nějaká novinka letos v Monte Carlu, že se zápasy dohrávají pod osvětlením? Letos jsem to viděl poprvé.
Reagovat
steve79
Jestli to s tim zapestim neni kachna
Reagovat
smazaný uživatel
Ja osobne zraneniu Djokoviča vôbec ale vôbec neverim,ale každy ma samozrejme na to svoj nazor a ja ho nikomu neberiem.Federera da podla mňa dnes uplne v pohode.Ferrer vo finale bude už ťažši super,lebo verim,že David Wawrinku porazí.A proti Djokovičovi tiež bez šance nebude.
Reagovat
smazaný uživatel
Súhlas..David hral včera výborne a proti Nolemu má rozhodne vacsie sance, nez Federer..
Reagovat
tommr
k dnešnímu dni tj. po kompletně odehraným čtvrtfinále turnaje v Monte Carlu.
Čísla v závorce znamenají bodovej náskok nebo ztrátu na Tomáše Berdycha.
Hvězdička znamená, že hráč postoupil do semifinále a může v Monte Carlu ještě získat další body:

1. Nadal 13310 (+8590)
2. Djokovic 11040 (+6320) *
3. Wawrinka 5940 (+1220) *
4. Federer 5565 (+845) *
5. Ferrer 4910 (+190) *
----------------------------------
6. Berdych 4720
----------------------------------
7. Del Potro 4215 (-505)
8. Murray 4040 (-680)
9. Raonic 2715 (-2005)
10. Isner 2555 (-2165)
11. Gasquet 2545 (-2175)
12. Tsonga 2370 (-2350)
13. Fognini 2190 (-2530)
14. Haas 2075 (-2645)
15. Youzhny 2065 (-2655)
16. Dimitrov 2040 (-2680)
17. Nishikori 1985 (-2735)
18. Robredo 1980 (-2740)
19. Anderson 1800 (-2920)
20. Almagro 1750 (-2970)
...

Pro Tomáše Berdycha se turnaj v MC vyvíjí velice nepříznivě. V zápase s Garcia-Lopezem nečekaně selhal, v žebříčku ho předstih Ferrer a do semifinále se probojovali 3 jeho největší konkurenti takže na ně ještě dál ztratil. Vzhledem k tomu, že v Madridu a v Římě Tomáš obhajuje semifinále jsou jeho šance na nějakej posun v žebříčku směrem nahoru před FO téměř nulový ...

V žebříčku jinak v MC k žádnejm převratnejm změnám nedojde ...
První místo Nadala je zatím neotřesitelný, ale Djokovic může jeho náskok o něco snížit pokud v MC obhájí titul ...
Federer by se moh dostat na třetí místo před Wawrinku pokud by v MC získal titul ...
Do první desítky se díky neúčasti Gasqueta zase vrátil Isner i když v MC vůbec nestartuje.
Reagovat
Fandina
Rogerovi moc držím palce proti Nolemu. Bude to těžké, ale přeji výhru. Go Rogere go go!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Ted jsem dostal echo od Sonji, ze Nole sel po zapase na cca hodinove osetreni zapesti.
Reagovat
woody
Ale ne,zápěstí je zlo,snad to bude ok...
Reagovat
Pe3k
Už ho to trápí 2 týden. ale s novináři se o tom nechce bavit...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja vim.. no po zatezi je to nejhorsi. A dnes to zapesti dostalo zabrat.
Reagovat
Nola
to nie je veľmi pozitívna správa....
Reagovat
Mayo
NOlda je nezničiteľný a všetko to vytrieska aj s bolavým zápästím (y)
Reagovat
Stan_Borowitz
V zápase s Rogerem, který hraje rychle a razantně, to bude určitě daleko větší handicap než s nějakým vracečem. Jestli je to vážné, tak bych se nedivil, kdyby Nole k zápasu vůbec nenastoupil. Přece jen RG je vyšší priorita než MC a o tom, jak se dlouho dává dohromady pochroumané zápěstí, by mohl pokecat s Juanem-Martínem.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Jisté riziko tam je. Na druhou stranu, dnes s tím zápěstím nehrál proti žádnému vraceči, každý míček byl neskutečně vybojovaný. Lopez hrál neskutečně. Proto i tak věřím, že jestli se Nole odhodlá. Měl bych zvládnout i zítřek.
Reagovat
smazaný uživatel
souhlas se Stanem, jiste, je to neprijemne, kdyz hrac neciti komfort po hre, absolvuje vysetreni, osetreni, rehabilitaci, ale snad vazne neverite, ze by profesional hral s takovym problemem, ktery bude omezovat jeho vykon a bude se samozrejme zapas od zapasu zhorsovat - nebo lepe, ze mu osetrujici lekar v nejakem zavaznejsim pripade vubec dovoli hrat a riskovat dalsi prohlubovani toho problemu.. tak to snad ne.. :-)
Reagovat
Mayo
ale to bude Federer na druhej strane nie bársjaký amatér
Reagovat
smazaný uživatel
To nepochybně, tím, že to zvládne jsem myslel, že nastoupí a uhraje kvalitní zápas. Na druhou stranu. Nole měl dnes mnohem těžšího soupeře než Fedex.
Reagovat
Nola
Nole neobhajuje žiadne body v Madride, v Ríme to tiež vlani nezvládol, FO začína o mesiac... čo k tomu dodať... ak nenastúpi v semi, Roger sa stáva víťazom MC, Stan ani David to v žiadnom prípade nemôžu dotiahnuť
Reagovat
Mayo
Vyhrá celý turnaj podľa mňa.
Reagovat
woody
Kde berete ty informace?Jak můžete vědět,že s tím má problémy dva tydny?
Reagovat
Rafaeoli25
A proč by to Stan nebo David (ale hlavně Stan) nemohli dotáhnout? Stanovo sebevědomí je už úplně jinde, věří si i na nejlepší a hlavně má na všechny hru..
Reagovat
smazaný uživatel
Nerikam ze to nemuzou dotahnout. Ja se bavim o semifinale. Finale je daleko.
Reagovat
Rafaeoli25
To byla reakce na Nolu, fakt nechápu proč si myslí, že to Roger, pokud by postoupil do finále, měl mít proti Stanovi nebo Davidovi v kapse, časy se změnily a hlavně Stan už je na úplně jinym levelu a může porazit kohokoli..
Reagovat
smazaný uživatel
Je to hodne otevrene. To bez pochyb
Reagovat
gigin
Souhlas se sojkou. Djoko není přece žádný hňup, aby dělal nějaké kraviny.
Reagovat
smazaný uživatel
zápas Dejva s Rafou jsem neviděl, ale jak to probíhalo? Rafa o ničem a David slušný výkon nebo jak to bylo? :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak se z toho Djokovic vysekal a Garcia fyzicky odesel, prvnimu gratulace, druhemu obdiv, dobra prace! :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Neskutečně laxní vstup do zápasu, až příliš chladně přišel o dva gamy. Těch nevynucených chyb. Naopak García na maximum využíval antuku pro svůj pohyb. Výbornej tenis. Nebojím se říct, že zahrál mnohem líp jak Tsonga. Jeho zápas s Fedexem jsem ještě viděl. Nole ať si pořád protahuje zápěstí a vlastně i celou paži, dokázal najít recept. Musí to zápěstí udržet do konce turnaje hratelné, jedině tak to půjde. Snad ho to zápěstí nezklame. A zítra zas s famózou a s hlavou nahoře!
Reagovat
Nola
super to zrovna nebolo, v 1.sete sa tváril ako majster sveta a presne tak aj ten set dopadol....španielskeho antukára nikdy netreba podceniť...v 2.sete som 2x odchádzala od obrazovky, našťastie to dopadlo, 3. set zvládol z prehľadom ako Roger, Nole idemoooo!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou uhle pohledu. Podle Sonji byl nervozni, podle tebe namachrovany, podle me tam lital jak telo brz duse :)) zvladl to. A snad ma za sebou nejhorsi cast.
Reagovat
Nola
Sonja, by sa mala vrátiť, škoda, že to zabalila... zisťujem, že som vyrobila pravopisnú chybu, z a s.... Nole by sa mal sústrediť na 1. set, nekomplikovať si zápas zbytočnými chybami, zajtra to bude veľmi dôležité proti Rogerovi, ktorý odohral viac-menej podobný zápas... Nole v 1.sete nezvládol rolu favorita,vyhádzal sa, útočil, zbytočne si skomplikoval postup do semi... nemôžem sa zbaviť dojmu, že v 1.sete si myslel, že to pôjde samo....
Reagovat
smazaný uživatel
Je pravda ze prvni set byl v rezii spanela.. starosti nam dela to zapesti. Zlobi a asi hodne.
Reagovat
steve79
Vypadnuti Rafy je historicka udalost, ale jednou musi kazda serie skoncit. Roger mel dneska namale, ale za tu bojovnost si vyhrat zaslouzil. Federer-Djokovic bude zajimave a asi predcasne finale.
Reagovat
dadaft
budíček Lopez!
Reagovat
Vojtiik
Garcia hraje neskutecne:)
Reagovat
Pesek12
Přesně tak, Lopez hraje neskutečně. Teď by se to však mohlo lámat, nevyužil 2 breakbally na 4:3.
Reagovat
smazaný uživatel
bojim se, ze to byl klicovy okamzik zapasu.. :-(
Reagovat
Pesek12
Novak je hodně zkušený, neriskuje až tak moc, pěkně Lopeze honí a fyzicky ho zničí.
Reagovat
smazaný uživatel
Novak vypadá jak jing a jang :)
Reagovat
J.M.
Jin.
Reagovat
smazaný uživatel
Sorry, díky za opravu.
Reagovat
Pe3k
Nadal a Djokovic out. Švýcarské finále na dosah :)
Reagovat
smazaný uživatel
přesně mě to napadlo, že by už konečně, když to Nadal v Austrálii zkazil, ale pozor, v cestě jsou dvě strojové mlátičky původem ze španělské krajiny, to bude rachot, já bych radši Djoka v semi
Reagovat
Pe3k
Chtít Djoka v semi je dost úlet. Garciu Roger porazí pravděpodobněji než Noleho. Píšeš to jen proto, že náhodou hraje Djokovic tragicky a naopak Garcia hraje životní zápas :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nepíšu to proto, že hraje Djokovič tragicky, náhodou se snaží, ale ano Garcia hraje životní tenis a proto spíš bych ho Rogerovi nepřála, Djokovič by si s ním měl poradit, aspoň to pro něj bude test, v semifinále to bude zajímavější, když se střetnou staří známí rivalové
Reagovat
smazaný uživatel
Tomu afru jsem se musela smát, ještě že to sundal, vypadal fakt jak vopičák :D řekla bych, že Nole teď musí proklínat Berdycha, že mu nechal do čtvrtfinále tenhle stroj, připomíná to dnešního Ferrera válcujícího Nadala, neříkám, že takovej pan hráč to neotočí, ale tohle jsou výměny, hodně kvalitní zápas, ale po dvou zápasech a jen dvou ztracených gamech má teď co dělat, aby držel tempo, z jeho výrazu číší, že by si snad radši přál Rafu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Když mi tento antukář vyřadil Toma, tak ať se aspoň dostane dál, já mám ráda změnu (i když na úkor mé Nr.1) :) Hlavně, že nehraje Djok s Rafou, to je pro mě už pomalu noční můra :D Tak doufám, že se probojuje Roger, ale hlavně teď budu tlačit Davida :D
Reagovat
smazaný uživatel
taky nemám ráda, když hráč, co mi vyřadí mýho koně, prohraje nebo dokonce nenastoupí v dalším zápase, letos mě namíchnul Rafa a Kei, David je fajnovej, ale já si nějak přeju švýcarský finále, už by bylo načase, i když lepší by to bylo na rychlejším povrchu :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, já bych si toho přála :D Teď mám úkol dotlačit Davida kam to půjde, jinak je mi to opravdu jedno. Když mi vypadne David, asi budu přát Rogerovi, přece jen si zaslouží ještě něco předvést. :)
Reagovat
dadaft
je to dřina
tahle hlína.

Garcia-Lopez obdivuhodný pohyb na antuce.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Lopez dává zabrat Nolemu víc než kdyby tam byl Nadal, to je životní forma. Ten chlap nezkazí balon ...
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou nervy.......
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/RafaNadalSKCZ
Reagovat
Chrenda
Však jsem to psal, že Lopéze nedá a stalo se. Ne, že by mně to tedy těšilo, naopak mně mrzí jak je ten Tom už čitelný. Škoda, že nesázím, byl tam celkem dobrý kurz. Tak snad příště, že?
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
musim vysvetlit, ze jsem si neoddechla proto, ze je kral mrtev, ale proto, ze kral zije.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rogerovi, i když jsem přála Tsongovi, hrál dobře a i když jsem 3. set neviděla, myslela jsem, že to dá. Tak nedal... :)
Reagovat
smazaný uživatel
to teda bylo o chlup, měl sakra co dělat, ta frustrace z hromady neproměněných breakbolů byla evidentní a ještě za to dostal warning :D po prvním setu jsem myslela, že se snad chystá na dovolenou s Rafou, Tsonga byl ve slušný ráži, ale nalomená psychika po tom, co měl možnost zápas ukončit se prostě projeví a už mu to odevzdal
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš a já myslela, že nalomená psychika je hlavně v ženském tenise, hlavně po tom, když se promarní možnost ukončit zápas :D
Reagovat
smazaný uživatel
no a ja hlavne myslela, ze me trefi slak, promenovani BB ve druhem setu: 0/10!!!
Reagovat
Roger_Federer
To uklidni, me ve druhem setu slak trefil, pisu ted na kapackach.
Reagovat
smazaný uživatel
snad nechceš říct, že je Tsonga baba :D já ho mám ráda takovýho, jakej je, líbí se mi, když nadává sám sobě :D dneska měl pořádnou ránu a byl lepší, ale pak si to začal mršit sám, Roger byl proti němu jak vyměněnej, jakoby měl před očima loňský Roland Garros, jsem ráda, že to jen tak tak otočil, teď akorát, aby nedostal kanára od Djokyho :)
Reagovat
smazaný uživatel
jste labilove.. ;-) a se tam nezauzluj.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
na R_F
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám Tsongu taky ráda, miluju ty jeho opičky, žrblání, grimasy, je to pohodář, proto mu taky fandím. Zřejmě si vyměnili role, v 1. byl mimo Roger, ve 3. Tsonga :) Jen že tady pořád čtu, že když hráčka nevyužije šance na ukončení zápasu, jak je labilní a jak je to typické pro ženský tenis. Takže jsem si jen tak rýpla :D

R_F - by mě zajímalo, co v těch kapačkách máš :D
Reagovat
smazaný uživatel
A zapomněla jsem dodat, že mám ráda jeho nádherný exotický úsměv :) je to sympaťák, jeho exhibice s Rogerem jsou sranda, škoda že už není v TOP10, když vidím, že hráči jako Raonič nebo, Isner nebo Dolgopolov mají nahradit starší generaci, tak nevím, musí to zachránit Dimitrov, to je pro mě následník trůnu a potřebuje se hodně zlepšit :) BTW co to tam Djoker předvádí, to si neporadí se španělským antukářem? Co je zač ten Garcia-Lopez, chvilková forma?
Reagovat
smazaný uživatel
take jsem se nikdy nevsimla, ale Garcia je velmi sikovny a sympaticky tenista - ma set! ;-) :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to jste hodně nevšímaví, před lety dal Garcia mmj.Roddicka na jeho domácim USO 3:0 na sety, takže nějakej vidlák to určitě neni, jen má velký propady, zvlášť v posledních třech letech..
Reagovat
smazaný uživatel
to byl samozrejme vtip.. uprimne, mne by se zrovna ted hodil i sam cert.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, úsměv má Tsonga pěkný, hlavně, že se nechal ostříhat :) Dneska se mi líbila ve 2. setu jeho obrana i že se nebál chodit na sako, třeba se zlepší i Lukáš, když začal hrát debla :D Na Djoka se nekoukám, takže je mi výsledek tak nějak jedno :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já například jsem začala sledovat tenis a fandit Rogerovi až loni po Australian Open, kdy zrovna ztratil formu, takže celý rok jsem trpěla spolu s ním a sledovala, jak všechno vyhrává Nadal a posléze Djokovič, ano stydím se za to, že jsem o tolik přišla, ale spoustu věcí z minulosti jsem si dohledala a vyplatilo se mi dodnes fandit, zrovna Garciu-Lopeze neznám, ale koukám, že Roger bude mít proti sobě v semi tak jako tak zeď, je to možný, že rozjetýho Djoka sundá na antuce jednoručák??
Reagovat
smazaný uživatel
at uz jak - co jednorucak, to skvost.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
tvoje nadseni pro tenis moc chvalim, ale mala pripominka, Johnovi Isnerovi bude pomalu tricet, ten uz svetovy tenis nevytrhne.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
to já vím, mladící jsou v nedohlednu, až na Raoniče, Dimitrova a Nishikoriho, brala jsem to podle toho, kdo se vrátil do TOP10
Reagovat
smazaný uživatel
pardon, to bylo adresováno sojce ;)
Reagovat
J.M.
Co to je za mladíky? Nišikori 24 let, Raonic 23, Dimitrov za pár týdnů 23... Nadějní mladíci jsou Thiem (a ani ten už není nejmladší), Veselý (dejme tomu), Kyrgios, ne tihle ostřílení veteráni. I když dnes i ten Isner možná vstupuje do nejlepších let, ještě mu ani není 29, a třicítka dnes není žádný věk. To není jako kdysi, kdy se ve třiceti umíralo.
Reagovat
smazaný uživatel
tak Johnovi bude 29 za tyden.. :-) Tragedie to neni, ale bojim se o neho, zraneni jsou casta a dani za tu telesnou "anomalii". A mela jsem ve svem hledacku take Harrisony.. vlastne jeste mam!!! :-)
Reagovat
Rafaeoli25
Taky se za břicho popadám, když někdo o Raoničovi, Dimitříkovi nebo dokonce i o Nišim v jejich věku mluví jako o nadějnejch mladících :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ale tyhle "young guns" jsou v současnosti považováni za mladou generaci, koukáš na ATP Uncovered? Veselý aspol. jsou ještě hodně pozadu oproti dávným dobám, kdy se vyhrávaly grandslamy už v 18 letech a někteří i dřív, je jiná doba no, máme si prej užívat zlatou éru Big Four, protože nevím, kdo přijde po nich :)
Reagovat
J.M.
Ano, koukám, ale to je jenom výraz zoufalství ATP. Která nutně tyhle hráče potřebuje propagovat. Ale každý ví, že už jsou ve věku, kdy prakticky vstupují na svůj teoretický vrchol. Od generace Djokoviče je nedělí skoro nic. Jinak s Veselým a dalšími je tam hážou do jednoho pytle.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se jim nedivím, že je propagují, vždyť to chce obnovu hráčů, už dávno se mluví o posouvání věkové hranice, většině je tam nad 27 let a skoro nikdo mladší se na vrchol nedostane, konkurence je tvrdá a hrát se bude nejspíš běžně do 35 jako to bylo dřív, s tím rozdílem, že dnes je to x krát fyzicky náročnější a sama jsem zvědavá, jak dlouho ještě vydrží zdraví Nadala a Djokoviče, jestli budou po 30 ještě hrát jako teď Federer
Reagovat
Mayo
Roger to ako veľký šampión otočil.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Rafu som videl len teraz zo záznamu a fakt celkom bieda, výkon bez iskry..David hral velmi dobre, Rafovi vsetko do BH, no za normálnych okolností nemože byť tento pes obranár agresívnejším hráčom..Nadal slabo, dokonca aj pohybovo, výmeny nediktoval, práve naopak prisposobil sa Davidovej hre..Tento rok veru nie je tým Nadalovým, všetko sa to však može zlomit na jednom turnaji, hoci dlhodobá výkonnosť tomu vobec nenasvedčuje..

Davidovi samozrejme gratulácia, konečne porazil svojho Goliáša..
Reagovat
Roger_Federer
Tak ti furt premyslim co se tentokrat mohlo pokazit.? Myslis ze Ferrer zahral zivotni vykon, nebo se Rafa zranil.
Reagovat
MarcelPersch
47 UE enough said, doposud nejvíce udělal loni v semi RG s Novakem 44 v pěti setech.
Reagovat
Rafaeoli25
Seš trapnej, pořád jen papouškuješ to samý, co jsem nikdy neřek, demagog seš dobrej..dnes to bylo špatný, počet UE byl šíleně vysokej, chceš slyšet ještě něco dalšího, aby tvoje dušička byla dostatečně ukojená?
Reagovat
dadaft
tak jo Rogere, pojď na to, eMCéčko ještě nemáš...
Reagovat
MarcelPersch
Už vidím, jak poráží rozjetého Djoka :D
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, hlavne ze jsi videl jak Ferrer porazi "rozjete" Nadala :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Právě, že Nadal se ještě nestihl rozjet...To nejlepší hraje ve finále, ale poslední turnaje se mu tam nějak nedaří dostat :P
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa nebyl rozjetý ani za roh prosím tě :)
Reagovat
smazaný uživatel
proto je to take v uvozovkach :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No ta reakce na Marcela mi přišla jiná. Ale ok ok, beru :)
Reagovat
dadaft
zdá se, že na něho nenarazí,,,,,,,,,,,,
Reagovat
smazaný uživatel
ach jooooo...ten JO je ale vůl...tak doufám,že se ve třetím setu vzpamatuje, po Nadalovi vypadnout i Nadal,to by byl sen :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Po Nadalovi ne Nadal ale Federer samozřejmě.....
Reagovat
UnrealTom
come on Roger!!! doufám že ve třetim už Tsonga nebude tak vzdorovat :)
Reagovat
Roger_Federer
Ted mel 2 servisi na set? Videl jsem dobre?
Reagovat
kada.tom
jojo, viděl ... vedl už 6:3 v TB
Reagovat
MarcelPersch
že by se opakovala historie? aby teď Jo nedopadl jako Fognini posledně.
Reagovat
spaniel
Uz to je snad 0/13, to je hruza.
Reagovat
MarcelPersch
i tak mu Tsonga pomohl, zato Rafovi by ani vedení 5:0 v TB určitě nestačilo.
Reagovat
Pe3k
Zrovna jsem se nedíval a stalo se něco neuvěřitelného, Federer proměnil breakball :D
Reagovat
smazaný uživatel
Byla to událost vskutku impozantní :D
Reagovat
smazaný uživatel
taky jsem myslela, že to už hůř zazdit nemůže, ale stal se zázrak :D
Reagovat
Roger_Federer
Kdes byl vcera? Hokej.?
Reagovat
gigin
Ne, dnes jdu. Parket 3.
Reagovat
Roger_Federer
Byl jsem vcera, musim makat.; (
Reagovat
gigin
za chování na kurtu. Asi mu začnu fandit.
Reagovat
smazaný uživatel
Co udělal? :D
Reagovat
gigin
Jsem to neviděl, dělám cosi u toho. Jen woytha říkal...
Reagovat
Rafaeoli25
Ale špatnej je jedině Rafa ne?
Reagovat
Nola
trafil loptičku medzi divákov....mne nevadia prejavené emócie na kurte, mám ich radšej ako pokerovú tvár
Reagovat
PetaM
Ano, to je a bude ;)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak pro ty, co ho nemají rádi určitě, všem ostatním by u vás prošlo i to, kdyby přizabili rozhodčího, Rafa je netvor už ve chvíli, kdy se špatně podívá, co dodat..
Reagovat
Stan_Borowitz
Hele, abych tě trochu potěšil - coby velký fanda RF - já mám Rafu jako člověka rád, podle mne je to milej kluk, jeho rituály mi prakticky vůbec nevadí. Nelíbí se mi styl jeho hry, až na ten brutální forehand winner, který občas zahraje. Jinak je to pro mne nezáživné pinkání metr a víc nad sítí a pobíhání sem a tam za základní čarou.
Reagovat
Rafaeoli25
Je příjemný zjištění, že aspoň pro některý fandy Rogera je Rafa milej, fajn kluk, co se týče hry sorry to neberu, Rafa ve většině zápasů soupeře tlačí, už to dávno není ten obranář ze začátku kariéry, v řadě zápasů vyhrává na winnery, takže nechápu jak to můžeš nazývat nezáživnym pinkánim, hlavně na hardu se v posledních letech posunul k útočný hře a snaží se zakončovat seč může, nechceš snad tvrdit, že tě to co předváděl na USO loni a v r.2010 tě nudilo. Rafova hra zážitkem většinou je pokud to není jen přetlačovaná jako v zápasech s Nolem a Davidem, s nimi to prostě jinak ani nejde. Samozřejmě ale, že každému se líbí něco jiného, to plně respektuju, jen nemůžu přijmout to, jak je zpochybňována atraktivita Rafovy hry..
Reagovat
Denis92
Roger katastrofa na BP - 0/10..to hovori za vsetko..Pripomina mi to zapas s Robredom na USOpen.
Reagovat
Pe3k
Jo na Rogera se skoro nedá dívat a to už je co říct...Na breakbolech tregédie, ale v tomto turnaji už mu stejně o nic nejde, protože v dalším kole je brutálně hrající Novak...Třeba to ještě otočí, ale když Nadal vypadl, tak Roger už nemá motivaci :p
Reagovat
Roger_Federer
To ten Fedex vytvari?
Reagovat
Pe3k
Ten Nadal ale ví jak zpříjemnit páteční odpoledne...
Letos byly zatím odehrány 4 velké turnaje a Nadal má na kontě 4 prohry. Velká gratulace Davidovi. Kdo si počká, ten se dočká :)
Reagovat
MarcelPersch
jediný dull si tady ty
Reagovat
Rafaeoli25
Někteří lidé se holt nemění, ty jsi toho důkazem viď..
Reagovat
Pe3k
Hlavně mi tu děcka nebrečte...
Reagovat
Rafaeoli25
Já tu nebrečim, jen mi to přijde ubohý, já tu nebudu radostně poskakovat ani kdyby Roger prohrál dvakrát 0:6..
Reagovat
Pe3k
Omg. A kdo tu radostně poskakuje? Ty jsi tak tupý chalan, že mi vyčítáš i to, co vůbec nenapíšu...Rafa dostal 2:0 od Ferera na antuce. Smiř se s tím :)
Reagovat
Rafaeoli25
Ne, vůbec neposkakuješ: "příjemný odpoledne, 4 velký prohry", chceš jako říct, že to neni projev škodolibý radosti? To jsou asi největší vrcholy tvýho života, když prohraje co?
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak já nemám problém se s tim smířit, už loni byl s Davidem v Madridu i Římu pár míčů od porážky, tak to přišlo teď, se z toho nezbláznim, hlavně, aby vyhrál RG..
Reagovat
MarcelPersch
Hezky Čonka, tak teď šlapej Rogere.
Reagovat
Alois_Mlok
Paráda, už jsem se bál, že to Ferrer na konci duhýho setu zase neustojí, ale tentokrát se psychicky nesložil.
Reagovat
kada.tom
oooo, Jo má set, tak ještě jeden, pojď si :-)
Reagovat
Hypertac
Vamos Rafa! Nevadi, David je taky exelentni hrac. Doufam, ze to cele vyhraje.
Reagovat
J.M.
Ten Davidův křížný bekhend... Když se mu takhle daří, tak ho má nejlepší na světě. Z defenzivy, z běhu, když je zatlačený do kouta, dokáže zahrát se skvělou délkou do opačného rohu, ale i z returnu, na prohozu. Takhle důrazný křížný bekhend, kterým se vymaní z tlaku a přejde do protifenzivy, to je proti Nadalovi perfektní zbraň.

Tak jsem zvědavý, co se to s Nadalem děje. Letos občas působí až rezignovaně.
Reagovat
Rafaeoli25
Rezignovaně ne, to by měl stěží na kontě tolik bodů kolik má, kdovíjak dobrý to ale určitě neni, každopádně soudy bychom měli vynášet až po RG, loni taky nehrál v Monte Carlu dobře, pak se to ale otočilo a celou zbývající antuku vyhrál, letos to může bejt podobný..
Reagovat
smazaný uživatel
Vrátím se ze zimního deštivého počasí a ejhle, hned je teplo a jasno :D Davide velká gratulka :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist