Koukalová vzdala kvůli nemoci zápas proti Kuzněcovové. Siniaková prošla kvalifikací

13. 10. 2014, 16:11
Aktuality 62
Klára Koukalová se s turnajem v Moskvě loučí hned v jeho úvodu. Česká tenistka dnes kvůli nemoci vzdala duel s domácí Světlanou Kuzněcovovou po prohraném prvním setu.
Klára Koukalová

Klára Koukalová se se Světlanou Kuzněcovovou utkala poprvé po sedmi letech a stejně jako v předchozích dvou vzájemných duelech se z vítězství radovala Ruska. Kuzněcovová měla tentokrát lehčí práci, česká tenistka totiž nastoupila do zápasu po proleženém víkendu a za favoritkou od začátku zaostávala. Za stavu 3-0 si domácí hráčka vyžádala ošetření a nechala si ovázat levou nohu, ale to ji v postupu do druhého kola nezastavilo. Koukalová si po návratu na kurt ještě udržela podání, další tři hry ale ztratila a ze zápasu poté odstoupila.

"Dnes jsem bohužel musela kvůli nemoci skrečovat poslední zápas roku 2014. Mám za sebou krásný rok, zažila jsem konečně vítězství turnaje, odehrala jsem dvě další finale a bohužel nebýt často smolných losů na povinných turnajích, určitě by můj žebříček byl na úplně jiném miste," zhodnotila Koukalová letošní sezonu prostřednictvím facebooku.

"Příští rok je můj cíl jasný - udělat co nejlepší výsledek na povinné akci, bez toho se bohužel v žebříčku posunout nedá. Nyní mě čeká odpočinek, regenerace a nabráni sil do roku 2015," dodala dvaatřicetiletá rodačka z Prahy.

"Začala jsem dobře, ale věděla jsem, že ona se necítí dobře. Byla smůla, že musela vzdát. Přeji ji brzké uzdravení," řekla Kuzněcovová. "Já tady v Moskvě hraju moc ráda, je příjemné hrát před domácím publikem. Je to příjemná změna."

V boji o titul zůstávají v Moskvě ještě tři české tenistky. Lucie Šafářová měla jako čtvrtá nasazená v úvodním kole volný los, Karolína Plíšková se zítra utká s Kristinou Mladenovicovou z Francie a Kateřina Siniaková dnes zvládla rozhodující kolo kvalifikace.

Osmnáctiletá Siniaková prošla třkolovým kvalifikačním sítem podruhé v řadě poté, co před týdnem úspěla v rakouském Linci. V Rusku, odkud pochází její otec, postupně zdolala dvě domácí hráčky Arinu Rodionovovou a Margaritu Gasparjanovou a dnes smetla 6-3 6-1 Caglu Buyukakcayovou z Turecka.

O svou premiérovou výhru v hlavní soutěži se Siniaková utká s domácí Vesninovou. S tou už se dnes utkala ve čtyřhře a připsala si cenný skalp. Společně se Srbkou Alexandrou Kruničovou, se kterou před měsícem vyhrály turnaj WTA v Taškentu, zdolaly 6-2 2-6 10-8 nejvýše nasazený domácí pár Jekatěrinu Makarovovou a Jelenu Vesninovou, které letos vyhrály US Open a za týden je čeká start na Turnaji mistryň.

Naopak Lucie Šafářová už ve čtyřhře nečekaně dohrála, když s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou podlehly 4-6 7-6 9-11 domácí dvojici Gasparjanová/Panovová.

Výsledky - Moskva - ženy (hala-tvrdý povrch, dotace 710.000 dolarů):
Dvouhra - 1. kolo:
Kuzněcovová (5-Rus.) - Koukalová (ČR) 6-1 skreč K.
Pironkovová (Bul.) - Kovaničová (Černá Hora) 6-2 6-2
Beguová (Rum.) - Vekičová (Chorv.) 7-6(5) 1-6 6-3
Čtyřhra - 1. kolo:
Kruničová/Siniaková (Srb./ČR) - Makarovová/Vesninová (1-Rus.) 6-2 2-6 10-8
Gasparjanová, Panovová (Rus.) - Pavljučenkovová/Šafářová (3-Rus./ČR) 6-4 6-7(5) 11-9
pva, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

62
Přidat komentář
Frick
Pokud nasazená hráčka díky BYE má hrát rovnou druhé kolo, do kterého nenastoupí (např. pokud by se Lucka zranila během deblu s Nasťou) a soupeřka postoupí W/O, dostane nasazená hráčka stejné body i prize money stejně jako hráčka, co si druhé kolo musela "tvrdě" vybojovat postupem v prvním kole?
Reagovat
tommr
nevím jak je to s penězma, ale co se týče bodů je to jasný. Pokud má hráčka v prvním kole volnej los a ve druhým kole vypadne tak získá jen body za první kolo. Pokud do druhýho kola vůbec nenastoupí tak nezíská ani to ...
Reagovat
Frick
A pokud nastoupí, odehraje jeden gem a skrečne, tak co?
Reagovat
tommr
platí totéž jako kdyby prohrála normálně ...
Reagovat
Frick
Takže se vyplatí tam polámaná dobelhat a udělat komedii?
Reagovat
slacker
Proc myslis ze Serena hrala totalne na srot ctyrhru ve Wimbledonu?
Reagovat
VlS
Za první a druhá kola jsou malý body i peníze, takže si nemyslím, že to za to stojí někomu, kdo je v rankingu někde vejš. Osobně si myslím, že diagnóza skrečí je většinou zlomený srdce. Samozřejmě něco jinýho jsou zranění při zápasu.
Reagovat
Frick
Během kompletně neodehraného 1. kola být blízko ke dvou Češkám ve ČF Premier turnaje.
Reagovat
Frick
Katka by mohla hrát osmifinále s Kájou. Ta ale musí dát Kiki.

Kája by teoreticky i hrála za ségřino setrvání v TOP 100. Pokud by Katka postoupila do ČF, byla by zřejmě v TOP 100!

Lucka bude hrát ve 2. kole s Tomljanovičovou, té se od FO nedaří, od té doby neporazila nikoho, kdo by nyní figuroval v TOP 100. Případná prohra by byla do nebe volající ostudou.
Reagovat
tommr
Kristýna si to musí uhrát sama jinak nemá v první stovce co dělat ...
Reagovat
freeteepek
Kdyby Katka postoupila až do čtvrtfinále, tak by zřejmě předstihla 24 soupeřek před sebou a dostala by se tak do první stovky žebříčku WTA!
Reagovat
freeteepek
Vyhrála! Po super výkonu. Poprvé jsem jí pořádně viděl hrát proti kvalitní soupeřce. Katka má výborný servis, úžasný pohyb a hraje chytře. Její údery nemají zatím velkou razanci, ale jsou velmi dlouhé a přesné. Vesnina nehrála špatně, ale prohrávala s Katkou delší výměny prostě proto, že Katka všechno vrátila a Vesninu prakticky přinutila chybovat. Myslím, že Katka hodně připomíná Carolinu Wozniackou z doby, kdy byla Carol ještě světovou jedničkou. Fantazie!
Reagovat
misa
Když byla Caroline světovou jedničkou, tak rozhodně nevyhrávala 2 zápasy v hlavních soutěžích WTA ročně.
Reagovat
freeteepek
Tak to jistě ne. On se taky hrál jiný tenis. Hráčky do toho tolik nebušily. Dnes Carol podle mě hraje líp, agresivněji. Katka je ještě velmi mladá. Ještě zesílí a přidá na razanci. Základ je tam vidět velmi dobrej.
Reagovat
tommr
s tím chválením jejího servisu bych byl hodně opatrnej. Dneska sice podávala poměrně slušně, ale jinak je servis zatím její největší slabina ... :)
Reagovat
freeteepek
No tak jí to dneska sedlo. Asi proto je "až" 124. Potřebovala si udržet tuto úroveň a půjde nahoru. Zkušenosti z debla jsou tam vidět. Ale ta odolnost a chytrost...:-)
Reagovat
tommr
jj mít tak Petra stejnej pohyb a tenisovou chytrost jako Katka tak už je dávno jasná jednička. Katce ale zase chybí Petřina razance ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
no tak takovou razanci nemá jen tak někdo :-) Spíš skoro nikdo.
Reagovat
blixa
Tak ono když nemáš údery, tak co ti zbejvá než lítat a myslet ? ;-)
Reagovat
freeteepek
Petra se hodně zlepšila, pokud jde o tu chytrost. Rozdíl je v tom, že Petra sází na tvrdost nikoliv na chytrost. I kvůli tomu dřív hodně kazila na síti. Teď už si dává pozor, kde stojí soupeřka a je tam mnohem úspěšnější. Nemám k dispozici její statistiky hry na síti, ale tipuji, že dřív to bylo pod 50% zatímco dnes 80%.
A tady je důkaz č.1 http://www.wtatennis.com/videos/article/4195845/title/beijing-shot-of-the-day-sunday
Reagovat
misa
Peťka je šikovná, pokud se na síť nežene bezhlavě, většinou jí to vyjde. Rovněž má ve svém repertoáru účinné zkrácení hry, tím dovede soupeřku překvapit.
Reagovat
freeteepek
Důkaz č. 2
http://www.wtatennis.com/videos/article/4174548/title/wuhan-shot-of-the-day-friday
Reagovat
misa
Pěkné.
Reagovat
freeteepek
Důkaz č.3 http://www.wtatennis.com/videos/article/4169033/title/wuhan-shot-of-the-day-thursday
Reagovat
misa
Pokud se bude Petře v Singapuru líbit areál a hlavně kurty, minimálně semifinále udělá. Pokud je psychicky v pohodě, tak se mi její hra moc líbí. Když ale řeší rozchody, na podobné parádičky můžeme zapomenout. To jí pak nejde nic a navíc má slzy v očích.

Díky za připomenutí čínských momentů.
Reagovat
Fredy
Velká gratulka ! Katka hrála dobře a moc se nevstekala. Hodně štěstí ve 2. kole. Katko pojď ! ! ! :)
Reagovat
freeteepek
Katka Siniaková zatím velmi slušně!
Reagovat
freeteepek
skvěle podává
Reagovat
Fandina
Začátek letošního roku byl super. Klárkce se dařilo na co sahla a tři finále ze začátku roku byly úžasné a titul super. A také ve FED Cupu přidala Klárka ve Španělsku potřebný bod v singlu. Od leta to už nebylo nic moc, ale i tak to byla Klárky super sezona. Moc jí přeji hodně zdraví do nové sezony a úspěchy. Držím palce Klárko ... pojď pojď pojď
Reagovat
tommr
z našich se představí jen Katka Siniaková proti Vesninový. Zápas by to moh bejt hodně zajímavej a s největší pravděpodobností bude v televizi (SlovakSport) ... :)
Karolína Plíšková zítra ještě hrát nebude a k prvnímu zápasu nastoupí až ve středu. Pořadatelé jí zřejmě jako vítězku turnaje v Linci šetří a umožnili jí o den delší odpočinek podobně jako Riskeový, která vyhrála v Tianjinu. Zajímavý ale je, že poražená finalistka z Lince Giorgi zítra hrát bude ... :)
Reagovat
ptpc
Víťaz je víťaz...
Reagovat
blixa
Možná spíš volili mezi tím, že bude hrát ve středu nebo že nebude hrát vůbec ;-)
Reagovat
tommr
no jsem hodně zvědavej jestli se do středy stihne dát aspoň trochu do kupy ...
Reagovat
freeteepek
Ja myslím, že Karolína se ve svém prvním zápase v Moskvě moc honit nebude a zkusí to urvat na podání. Není jisté, jak je to s jejím zraněním. Určitě bude dobře zvažovat, zda se před Fed Cupem oddělat nebo ne. Šanci pro účast na turnaji šampionek už má vice méně jen teoretickou. Hrát doma Fed Cup s našima nejlepšíma hráčkama v týmu je pecka. Třeba se nakonec i začne bavit s Petrou Kvitovou se kterou se doposud jen zdravily:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já naopak myslím, že pro ní je priorita spíš Moskva než FC, kde bude stejně na 90% jen náhradnice. Jako relativně slabě obsazený Premier nabízí Moskva snadnější cestu k velkým bodům a pro Karolínu je teď asi nejpodstatnější upevňovat si pozici na žebříčku, kterou bude muset celý příští rok potvrzovat. Takže nečekám, že by šetřila síly kvůli FC. Ale souhlasím, že je otázka, v jaké bude kondici - zejména té zdravotní.
Reagovat
blixa
Přesně tak, který premier bývá bez účasti celé první světové desítky. Body jak na talíři, jen sebrat ;-)
Reagovat
VlS
bavení se a zdravení se není jednosměrka, vždycky záleží na obou stranách, ale věřím tomu, že týden v týmu by asi k bližším vztahům pomohl hodně. Připadá mi, že se holky většinou i docela vyblbly.
Někde jsem četl, že motor zábavy je Lucka Šafářová.
Reagovat
VlS
pěknej zápas a práce na saku lahůdková.
Reagovat
lars
tommr pise, ze je z formy :))
Reagovat
Frick
Asi to Barča nevěděla, že je z formy, protože si to nestihla přečíst.
Reagovat
tommr
počkejte s tím jásáním ještě pár kol. Soler-Espinosa je pro Báru mimořádně příjemná soupeřka - Bára s ní vyhrála už popátý a ještě přitom neztratila ani set. Další soupeřky už nebudou tak vstřícný ...
Reagovat
LukasH
https://www.facebook.com/petrakvitovaofficial/photos/a.582809258449824.1073741828.185199214877499/817292931668121/?type=1&theater
Reagovat
smazaný uživatel
ta čepka jí sluší :)
Reagovat
Frick
Vedly 4:8 a přesto prohrály. Co na to říct....

No, aspoň že Lucka bude moci pošetřit síly na singl.
Reagovat
tommr
Lucka by si měla pořádně rozmyslet jestli má vůbec cenu hrát debla s Pavlyuchenkovou, která každej druhej míček napálí pánubohu do oken ... :(
Reagovat
VlS
Nějak tak, a když už ho nevyhodí, tak ho nahraje na raketu soupeřkám.
Reagovat
sprchon
Vidím to stejně, dneska opět kazila Nasťa. Uvidíme příští rok... ;)
Reagovat
aligo
Lucka, kdyby měla dobrou partnerku tak by byla skvělá deblistka :) mohla by zkusit Peng, jsou obě žebříčkově podobně takže by turnaje nebyl problém :)
Reagovat
VlS
No, Lucka má ke skvělý deblistce dost rezerv, nemá ten zabijáckej instinkt na saku jako třeba Andy a nejvíc Barča, ale rozhodně není špatná deblistka. Já bych jí rád viděl to zkusit právě s Barčou.
Reagovat
aligo
ona právě potřebuje někoho kdo jí to naučí a to je peng :)
Reagovat
VlS
Peng ten zabijáckej instinkt taky nemá, od ní se nemá moc co naučit.
Reagovat
Frick
By šlo. Zase nějakou českej pár.

Ale spíš by se měla zkusit Lucka plně soustředit na singla.
Reagovat
sprchon
Bára Záhlavová Strýcová? Ta mě napadla zrovna dneska, když jsem na ní koukal. :) Konkrétně mě napadlo, že ve FC by úplně stačily tři naše hráčky. Petra a Lucka Š. na single a Lucka Š. + Bára Z.-S. na případnou čtyřhru. A i tak bychom měli v Báře výbornou singlistku v záloze. Ale pro FC budou asi Háčka to pravé. :)
A do budoucna je Lucka + Bára zajímavý nápad. ;)
Reagovat
lars
Vykonnost ji zacla klesat potom, co si zmenila prijmeni :))
Cetkovska ( > 70. wta) na USO nebyl smolny los.
Reagovat
aligo
když si změnila příjmení tak získala titul... ale je fakt že jí letos furt něco trápilo... alergie, a různá zranění....
Reagovat
lars
Az po letosnim zisku titulu si zmenila si prijmeni
Reagovat
Frick
"Zdravim vsechny,dnes jsem bohuzel musela kvuli nemoci skrecovat posledni zapas roku 2014..Mam zasebou krasny rok,zazila jsem konecne vitezstvi turnaje,odehrala jsem dve dalsi finale a bohuzel nebyt casto smolnych losu na povinnych turnajich,urcite by muj zebricek byl na uplne jinem miste..Pristi rok je muj cil jasny,udelat co nejlepsi vysledek na povinne akci,bez toho se bohuzel v zebricku posunout neda..Nyni me ceka odpocinek,regenerace a nabrani sil do roku 2015.Dekuji vsem ,za podporu a tesim se na pristi rok.Mejte se krasne,Vase Klara"
Reagovat
Patri.k
No nevím, mě přišlo, že Koukalová obvykla schytávala dobré soupeře, každopádně je možné, že ona má vytipované neoblíbené hráčky a ty dostávala.
Reagovat
aligo
jinak je pravda že první číst roku byl opravdu SEN :) tak příští rok snad bude celý takový hlavně na GS :D :D
Reagovat
Patri.k
No, budu rád, když obhájí aspoň částečně ten začátek sezóny a bude ve stovce, což ji umožní hrát větší turnaje bez kvalifikace :D
Reagovat
Frick
:o)
Reagovat
Fredy
Gratuluju k postupu do 2. kola. Super výsledek.:))))) Vyřadit 1. nasazený pár to je paráda. Holky jen tak dál ! ! !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist