Koukalová má kvůli ramenu těžší raketu. Na operaci nechce, na konec nemyslí

1. 9. 2015, 17:27
Aktuality 4
Zatímco v posledních sezonách jsme ji vždy vídali v nejlepší stovce světového žebříčku, nyní je Klára Koukalová poprvé po šesti letech mimo Top 100. Ve třiatřiceti letech má česká tenistka problém s ramenem, ale nechce podstupovat operaci, která by mohla uspíšit konec kariéry.
Profily hráčů
Klára Koukalová

Pravé rameno trápí Koukalovou několik let a letos po French Open lékaři při vyšetření magnetickou rezonancí zjistili, že má natrženou šlachu na manžetě rotátoru. "Poslední rok je to čím dál horší," řekla Koukalová na US Open po porážce s domácí Madison Keysovou v prvním kole.

Řešením problému s ramenem by byla operace. Tu ale zatím tenistka odkládá. "Na operaci můžu jít jedině koncem roku, ale vzhledem k mému věku se mi na ní už moc nechce," řekla. Bojí se, že by chirurgický zákrok uspíšil konec kariéry. "Není to tak hrozný, že bych nemohla vůbec hrát. Takže to budu pytlíkovat, dokud to půjde," dodala.

Kvůli ramenu vyměnila raketu za těžší
Koukalová se nyní snaží cvičit a chodí za fyzioterapeuty. "Zkouším všechno možný," řekla. Proto před třemi týdny vyměnila i raketu. "Vzala jsem si o 20 gramů těžší, abych nemusela tak švihat a ruka mi to částečně odehrála sama. Pořád si zvykám, ale musím zaklepat, snad mi to na to rameno pomáhá. Kéž by to tak zůstalo," přála si tenistka, které ještě předloni patřilo dvacáté místo na světě.

Na konec kariéry zatím nemyslí. "Můžu hrát a tenis mě občas baví. Pořád mám smysl v tom, co dělám. Až přijdu na to, že je bolest tak veliká, že už mě to všechno nebaví podstupovat, tak skončím," řekla.

V žebříčku se Koukalová propadla na 109. místo a ve zbytku sezony by se ráda vrátila do stovky, což by jí zaručilo start na Australian Open. "Mám před sebou do konce roku těžkou práci. Moc bodů neobhajuju a mám v plánu zabojovat o to, abych se dostala přímo do Austrálie. Nevím, jestli bych tam jela jen kvůli kvalifikaci."

Z New Yorku letos opět odjede bez výhry ve dvouhře. Ani na na dvanáctý pokus nedokázala přejít úvodní kolo. V šatně přitom cítila podporu hráček, které jí výhru přály. "To jsou hodný. Jsem tím profláklá nejenom mezi českýma holkama," řekla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Klárka je moje oblíbená hráčka. Bohužel v poslední době má výsledky slabší. Ale držím palce, aby se ještě do stovky (a třeba i výš) vrátila!
Reagovat
smazaný uživatel
mám taky rád. Hlavně bych si s ní hrozně rád zahrál.
Reagovat
Fandina
Letos to zase na USO nevyšlo, takže asi zpráva, aby to zkoušela dál. Ale vážně, včera jsem měla dojem, že by Klárka mohla otočit. Ten los měla ale těžký. Madison je nadějná ranařka. Chtělo to někoho lehčího. A samozřejmě, pokud se Klárka na to cítí, tak proč dál nepokračovat. Držím palce Klárko. Pojď!!!
Reagovat
smazaný uživatel
to tvoje "pojd" už mi fakt leze krkem,zkus už něco lepšího,jinak fajn postřehy..:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist