Kotyza: Petra nechá na kurtu všechno

1. 11. 2012, 16:53
Aktuality 38
Obrovskou touhu bojovat a uspět bude mít Petra Kvitová ve finále Fed Cupu. Česká jednička zápolí od minulého týdne s nemocí, ale o víkendu by měla být připravena na duel se Srbkami a podle osobního trenéra Davida Kotyzy nechá v pražské O2 areně před zaplněnými ochozy srdce.
Profily hráčů
David Kotyza

"Víme, že to není ideální stav, ale ona se s tím bude snažit hodně poprat. Má velikou touhu hrát, a pokud bude mít jen trošku energie a schopností, tak ty tam určitě nechá," řekl Kotyza novinářům. "Nemůžeme spekulovat o výsledku, ale můžu říci, že její vůle je obrovská a touha bojovat před plnou halou taky."

Dvaadvacetiletá Kvitová onemocněla minulý týden na Turnaji mistryň a z Istanbulu předčasně odletěla po prvním prohraném zápase ve skupině. Od té doby hlavně odpočívala, spala, v pondělí odehrála v exhibici s Marií Šarapovovou set a jen krátce trénovala.

"Nikdo z nás nedokáže odhadnout, v jaké formě přijde (o víkendu) na kurt. Důvěru má a také vzhledem k tomu, kolik sem přijde lidí, tak jí atmosféra pomůže, aby ze sebe vydala vše. Jestli to bude stačit, to uvidíme," konstatoval Kotyza. "Taková je realita, tohle je něco speciálního a myslím, že to bude úplně na krev."

Z téhle výzvy se nesesype, věří trenér
Kvitová ve Fed Cupu neprohrála deset zápasů, loni byla strůjkyní titulu a i letos především díky ní došly Češky do finále. Výhry se od ní očekávají i dál. Po nemoci nyní půjde možná odvážněji s kůží na trh, protože v případě neúspěchu a prohry může slyšet kritiku. "Když se chce pohybovat na vrcholu, musí překonávat těžkosti. Tohle je jedna z nich a myslím, že se k tomu postaví čelem," řekl Kotyza.

Už v minulosti musela Kvitová překonávat různé těžkosti. A držela se hesla "co tě nezabije, to tě posílí". "Dodává jí to do budoucna sílu. Je to určitá výzva a výzvy se budou opakovat pořád dál. Nemyslím si, že ona se z toho sesype," uvedl Kotyza.

Určitou psychickou výhodou pro hráčku může být fakt, že po finále Fed Cupu je konec sezony. Tenistka se nemusí podvědomě šetřit na další turnaje. "Radši bych byl, aby byla zdravá a v top formě," řekl Kotyza. "Ale je pravdou, že ví, že má v pondělí po sezoně, a i z hlediska vyčerpání to tolik nevadí," doplnil.

Po loňské vynikající sezoně letos Kvitovou provázely zdravotní potíže. Měla zánět achilovky, brala antibiotika, natáhla si břišní sval, trápily ji střevní komplikace a před týdnem dostala zánět nosohltanu. Přesto hrála dvakrát grandslamové semifinále, udržela se v desítce a dostala se na Turnaj mistryň. "Celý rok to je turbulentní, že asi na nervozitu ani nemyslím," řekl Kotyza.

Ve Fed Cupu už letos Kvitová ukázala touhu uspět za každou cenu. V 1. kole v Německu ji trápila achilovka, přesto vydřela dvě třísetové výhry. "Ona se ve Fed Cupu vždycky vymáčkne, ať jí to jde nebo ne," doplnil Kotyza.

pva, ČTK

Komentáře

38
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ještě ke Kvitové a té exhibici - Petra ve spolupráci s Kotyzou či Pálou určitě měla v plánu absolvovat nejdříve lehčí trénink, aby věděli, jak bude její tělo reagovat. Po nemoci se nikdy první trénink nejde z plného záběru. Tak přitom lehčím tréninku splnila sponzorské povinnosti a zjistila, že to ještě není ono. Opět lidi dělají z komára velblouda.
Reagovat
smazaný uživatel
Je to možné. Kdyby to byl, ale normální trénink, tak je mimo postel 2hodky. Takhle to bylo určitě přes 5hodin.

Takže asi zvolili nejmenší zlo.
Reagovat
smazaný uživatel
takže všechno, to znamená výsledek finále, závisí na tom
jestli "tam kvitová všechno nechá, nebo jestli tam všechno
nenechá, o jiných variantách se nemluví, realisticky bych vsadil na srbsko, ale srdce je doma ...
Reagovat
smazaný uživatel
..a ještě jedna věc by byla pecka,hlavně pro ty co furt hledaj chyby..kdyby ta Péťa ty body dala..jejda to by plesalo srdíčko :)
Reagovat
misa
:-))
Reagovat
tommr
a nepochybuju o tom, že pokud nastoupí tak ze sebe vymáčkne všechno. To už letos předvedla proti Německu i proti Itálii ... :)
Otázka ale je jestli bude tantokrát vůbec něco k vymačkávání. Ta exhibice jí určitě nepřidala. Zajímalo by mě jak dopadly dnešní zátěžový testy ...
Reagovat
Chrenda
Přesně...otázkou je CO ZE SEBE VLASTNĚ VYMÁČKNE...to se teprve uvidí!
Reagovat
Fandina
Určitě Petra zabojuje, to je dobře a že to umí a umí vyhrávat už mockrát dokázala a jestli jí to zdravotní stav dovolí tak ze sebe vymáčkne zase výhru. Tak Peťo přeji zdraví a ... pojď pojď pojď
Reagovat
smazaný uživatel
A propos,sejdeme se zde,když Petra vyhraje?
Reagovat
misa
Petra má po delší pauze a nemoci šanci napsat další kapitolu svých úspěchů. Má šanci předvést svou bojovnost a svou lásku k tenisu. Pokud přispěje k zisku FC, stoupne v očích mnoha lidí jako pravá bojovnice, pro kterou je reprezentace to nej. Pokud prohraje, tak očekávám opravdu "výživnou" diskusi. I když upřímně, je mi to úplně jedno, hlavně aby byla zdravá. Nevím, jestli Petra vyhraje, ale věřím, že tam nechá všechny své síly. Ať už bude hrát jen jednou nebo zvládne oba dny. Peti, pojď, držím ti palce!
Reagovat
misa
Teď se dívám, že tam mám jednu nejasnost. Takže, jedno mi bude diskuse, ne zda Petra vyhraje či prohraje.
Reagovat
Chrenda
Rád se tu s Tebou sejdu a pokud Petra vyhraje, tak to přivítám a Tobě tu napíšu, že jsi měla pravdu a já se mýlil. Doufám, že Tvoje víra bude o víkendu pevná jako skála a já to budu muset udělat, co Ti tady slibuji! Ale sám tomu stále nevěřím!
Reagovat
smazaný uživatel
to co jsi napsal v 19:55 je úplně něco jiného, než jakým způsobem vůči Petře vystupuješ v posledních týdnech...
Reagovat
smazaný uživatel
já myslim,že si zaslouží jít na kurt,loni to bylo celé o ní a co,že se situace zkomplikovala a nemá top formu,Kotyza má pravdu,je to bojovnice,nechá tam srdce,a to se prostě prohrát může.já jí věřim,celému týmu věřim.
Reagovat
smazaný uživatel
To jsem ráda,že je nás více pozitivně naladěných.
Reagovat
smazaný uživatel
Cítím to úplně stejně. Myslím, že je důležité, že si můžeme být jisti, že Petra na kurtu udělá vše pro výhru, a nevypustí to. Pokud prohraje, no bóže, vyhraje zas příště. Na ní a na Berďovi stojí úspěch našich týmů. Rozumní to vědí a ani jednoho po neůspěchu nepranýřují. Rádoby fanoušci po nich při neůspěchu plivou a už dopředu řeší blbiny a případný "neůspěch".
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak ! vyprodaná aréna,a obhajoba mísy,neni co dodat.fantasie!strašně se těšim a budu fandit jako o život !!!
Reagovat
fazil
kdyz je nemocna, nema na kurtu co delat. je to neprofesionalni. a uz vubec ne hrat exhibice...
bojim se, ze jankovic nebo ivanovic ji muzou klidne porazit. staci vracet balony pres sit a ona se sama vyhazi...
Reagovat
rib
ještě že tě máme, fazile, kdo by tu jinak takhle jasně kladl ty pravdy...Aspoň nemusíš ztrácet čas u televize či jinde fanděním, když už dopředu víš, jak to bude. Fazile, to je dobrá zpráva, máš víkend zcela volný!!! :-)))
Reagovat
fazil
vikend mam volnej i tak, kdyz rogerek odstoupil...skoda.
ale to je ta profesionalita. aspon se neztrapnil jako djokovic nebo andy dneska.
Reagovat
Chrenda
Naprosto s Tebou souhlasím. To, že hrála tu exhibici byl naprostý výsměch přípravě na FC a léčení. Ale prachy jsou holt mocný nástroj. Myslím, že prohraje oba svoje zápasy. Pokud se Lucka nevypne ke svým nejlepším výkonům, FC je v pr..li!!
Reagovat
smazaný uživatel
Hloupost,ale ,jak říkala rib,alespoň máte s fazilem volný víkend.Nemusíte se dívat ani fandit,když víte,jak to dopadne.Já budu fandit,co to dá.I finále je obrovský úspěch,pánové.
Reagovat
fazil
nikdo nevi, jak to dopadne. tezko s vami diskutovat, kdyz neumite poradne cist...finale uspech je, to bezpochyby. jen si proste myslim, ze z petriny strany je to neprofesionalni, kdyz leze nedolecena na kurt par dni pred finale daviscupu..kazdy ma holt jine priority...
Reagovat
fazil
sorry fedcupu:-) ja ty chlapy snad z hlavy nedostanu
Reagovat
VlS
Tak upřímnost a odvaha se cení, ale takhle veřejně se hlásit ke své sexuální orientaci zase nemusíš :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já ani nevím,proč to řešíme,každý může mít jiný názor,ale proč se to tady každý den omílá?Vždyť my se nejsme u toho,tak to nemůžeme objektivně posoudit.Jinak myslím,že šance jsou vyrovnané,budu fandit ze všech sil a už se moc těším.
Reagovat
Chrenda
Ale tady přeci nejde o fandění milá Alice. Jsi strašně chytlavá. My tady přeci řešíme profesionalitu v přístupu k FC. Tak třeba napiš, jestli si myslíš, že bylo správné, že Petra v pondělí hrála ten set s Mášou! Fakt to bylo správné rozhodnutí?
My přeci taky chceme, aby holky ten pohár vyhrály, ale tady je diskuzní fórum, na kterém ventilujeme naše obavy, naděje nebo i zklamání a frustraci z blbých rozhodnutí našich šampionů nebo jejich týmů!! A to přeci nemůžeš odsuzovat. Já třeba budu taky fandit a fandím vždycky, přesto si myslím, že Petra bude hrát špatně a prohraje. To je můj názor a nemůžeš ho napadat. Když vyhraje, budu rád, ale prostě si to nemyslím!!
Reagovat
Fandina
V pondělí jsem na té exibici byla a vzhledem k tomu, že Petra sice nastoupila na kurt, ale hrála nehrála i výsledek tomu odpovídal, takže to její nemoc mohlo ovlivnit stejně tak, jako kdyby zůstala na lavičce, nebo se procházela po kurtu. Nechci to zlehčovat, ale Petra se i v tomto smyslu vyjádřila, že se omlouvá, že to takto vypadalo a že v sobotu to bude určitě lepší. Takže jestli byla nebo nebyla na exibici je podle mě úplně jedno.
Reagovat
smazaný uživatel
Milý Chrendo,snažím se tvůj názor nenapadat,máš na něj právo,i když je subjektivní.Já zase říkám,že z dálky nemůžu hodnotit ta či ona rozhodnutí.Je to v rukou vedení týmu,lékařů atd.Jistě bylo vše zhodnoceno.Je snad tak těžko pochopitelné,že Petra chce dostát závazkům před domácími fanoušky?A nemyslím si,že hrát část exhibice bylo špatné rozhodnutí a vliv na FC víkend to podle mě mít nebude.Petřina forma jistě není teď nejlepší,což sama říkala.Ale na rozdíl od tebe jsem optimistická,což ty evidentně nejsi.Možná ty tvé obavy stačí ventilovat jednou,ale stále a stále?
Reagovat
smazaný uživatel
FC v pr..lí? No, neviim, mně přijde jako velký úspěch, že jsou letos opět ve finále!
A myslím, že Petře o peníze při exibici tolik nešlo, šlo jí spíš o splnění závazku, nejen za to si ji já osobně moc vážím. Tady je vidět, jak lidi, co velký peníze nemají, myslí. Ne nadarmo se říká 'podle sebe soudím tebe' :(
Reagovat
Chrenda
Jak jsi přišla na to, že nemám velký peníze? By Ti sklapla čelist, bys viděla moje konta, ale to je celkem vedlejší! Nevím co máte za zaměstnání, ty a Alice, ale evidentně nevíte, jak to chodí ve světě exhibicí a reklamy. Tyhle smlouvy jsou velmi tvrdé a je velmi těžké se z nich vyvázat. Něco málo o tom vím! Já ale přeci netvrdím, že Petra je na prachy a kvůli tomu hrála v pondělí. Jí totiž prakticky nic jiného nezbývalo, než aspoň "předstírat, že hraje" a musela nastoupit! Proto jsme tady kritizovali Černoška, protože to on jí k tomu donutil. A mně jen a jen stále překvapuje, že vy to pořád zlehčujete. Vy byste s nad v jejím případě i omluvili, kdyby chodila v noci na diskotéky, jak jste k ní a jejímu týmu servilní!!
Reagovat
Fandina
klidně napiš, kolik máš na kontě, když už tady píšeš jak všemu rozumíš, tak ať to také víme. Jinak pokud se týká účasti Petry na exibici, tak nevěř tomu, že kdyby nechtěla, necítila se, nebylo jí tak dobře, aby tam mohla jít, tak by tam nešla. Smlouvy pochopitelně počítají i s nemocemi a podobnými záležitostmi, navíc, když Petra před tím odstoupila i z TM. A jsou i jiné veřejně známé okolnosti ohledně rušení neboneúčasti na exibicích, se kterými je nutno také počítat. Pokud se týká peněz za exibice, argumentace je sama o sobě trapná, to už by si mohl zpochybňovat kohokoli, že se exibice dělají.
Reagovat
Karolko2
vázený pane Chrendo,
myslím,že i když Petra prohraje oba své zápasy,tak vy nemáte právo říkat,že je to špatný přístup k FC,protože se zůčastnila exhibice.Petra hrála vždy s plným nasazením a dala do toho i srdce.A pokud naše děvčata nezískají pohár,tak ho nezískají a svět se bude točit dál a budou i další zápasy a turnaje a FC.Jsem šťastná,že nemusím o víkendu sledovat tenis s takovým "fanouškem" jako jste vy.Podívejte se na sebe do zrcadla a řekněte si do očí,co jste v životě nebo ve své práci dokázal vy.A pak si jděte klidně prohlížet svá konta.
Reagovat
Jan
Jestli mohu vstoupit do této diskuze, vy "pozitivní" evidentně neustojíte jiný názor, který "pozitivní" není. Chrendovi jde podle mně pouze o to, že nevidí reálně, vzhledem ke stavu a formě Petry a výsledkům našich hráček, že by to naše vyhrály. Šafářová také hodně fedcupových zápasů prohrála, i když některé zase hrála výborně. A na letošních GS také vypadávala v úvodních kolech s relativně slabšími hráčkami. To je celé, nic víc. Prostě jiný názor. Necháme se překvapit a i já a předpokládám, že i Chrenda uvítá, když to naše holky vyhrají, stejně jako to uvítáte vy, "pozitivní".
Reagovat
Fandina
V pohodě. Chrenda má jeden názor. Druzí mají zase názor, že Chrenda a další jsou negativisti. Já si zase myslím, že jsou to provokatéři, navíc jejich názor nesdílím, mám jiný pohled na svět. Jinak si zdůvodňuji Petřino hraní, účast na exibici a je to zase můj názor. To je život. Každý máme jiný názor na věc ... úsměv
Reagovat
Jan
Nepřijde mi to, že by byli provokatéři. Prostě mají mázor, že na to naše holky v současné formě spíš nemají, nic víc. Já si to také myslím, i když doufám, že se to třeba povede. Ty máš názor, že se to povede, prosím. Sice nevím na jakém základě, ale proč ne. Na exhibici už kašlu, je to za námi. Petra asi ve formě nebude, doufejme, že přece jenom něco tam bude, uvidíme jak to celé dopadne.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady nejde o žádné základy, ale jde o to, aby si holky věřily, že je můžou porazit, abychom my jim věřili, že na to mají. Protože herně na to mají docela určitě. Aktuální forma není zas až tak důležitá.
Reagovat
Fandina
Tak tos mě dostal. Zase se mi divíš, proč si myslím, že holky mohou porazit srbky. No tak myslím si to, zrovna tak jako ty si myslíš že nemohou. Ano mohou je porazit, když bude vhodná konstalace hvězd tak ano a nic na tom nezmění co si myslí druhý. Je to můj názor a pokud holky prohrají tak se z toho nepo ... prostě je to sport a řeknu si, že jsem to špatně odhadla a tím to končí, ale nebudu tu předem popisovat, že jim nevěřím, navíc jim věřím a je to ... úsměv
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist