Kotyza o Kvitové: Má respekt, ale soupeřky se jí nebojí

13. 1. 2012, 12:51
Aktuality 0
Poprvé v kariéře vstoupí Petra Kvitová do grandslamového turnaje jako světová dvojka a zároveň druhá nasazená. Vítězka Wimbledonu má díky tomu v Melbourne na Australian Open v prvních kole relativně snazší los, ale musí počítat s tím, že se na ni budou chtít soupeřky vytáhnout.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Kvitová loni vyhrála šest turnajů včetně Wimbledonu a Turnaje mistryň, vyletěla na druhé místo v pořadí WTA a všude patří k favoritkám. "Vyhrála toho hodně a myslím, že si tím buduje jednoznačně respekt," řekl její trenér David Kotyza Radiožurnálu směrem k Australian Open po výhře nad Dánkou Caroline Wozniackou na Hopmanově poháru v Perthu.

Česká hráčka, která se může teoreticky brzy stát světovou jedničkou, drtí soupeřky agresivní, ale i pestrou hrou podpořenou dobrým returnem i servisem. Podle Kotyzy se ale soupeřky jeho svěřenkyně nebojí, i když je často na dvorci ničí.

"Nemyslím si, že by se jí bály. Je druhá hráčka světa a ony vědí, že když prohrajou, tak se nic nestane. Skoro si myslím, že můžou hrát uvolněně a leckdy předvádět své maximum bez stresu," uvažoval Kotyza. "Uvidíme, co přinesou samotná utkání, ale Péťa se na to moc neohlíží a snaží se dělat to své," konstatoval trenér.

Jednadvacetiletá hráčka z Fulneku má nabitý kalendář. Sezonu začala výhrou v Hopmanově poháru, hrála semifinále v Sydney, nyní ji čeká Australian Open, pak hned Fed Cup a po týdnu volna dvoumilionové turnaje v Dauhá a Dubaji. "Zastávám názor, že dokud může hrát naplno, tak má hrát a to je plus do dalších zápasů. Program je náročný na papíře, ale jsem rád, že program takhle může mít," řekl Kotyza.

pva, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist