Koronavirová pauza podle tenisty Tsitsipase prospěje planetě

21. 5. 2020, 20:36
Aktuality 15
Přestože měl řecký tenista Stefanos Tsitsipas našlápnuto k rozjetí skvělé kariéry, bere její současné přerušení kvůli pandemii koronaviru s nadhledem. A ačkoli se mu po rušném životě na ATP Tour stýská, dokáže na neobvyklé situaci najít i pozitivní stránky. Karanténní opatření a omezení cestování podle aktuálně šestého hráče světového žebříčku dovolí planetě se pořádně nadechnout.
Profily hráčů
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

"Vlastně si myslím, že by nás všechny měli dát do karantény jednou ročně - je to dobré pro přírodu, je to dobré pro naši planetu," uvedl Tsitsipas v konverzaci na instagramu pro pořad Eurosportu At Home With Babsi. "Řekl bych, že pro ekologii je to velice přínosné. Život je hrozný shon, člověk nikdy nemá dost času, který by mohl strávit s rodinou. Teď na to čas je. Vrací mě to do dětství, kdy jsem ještě tolik necestoval," dodal.

Nyní je tenisový kolotoč zastavený do konce července a Tsitsipas přiznává, že nejtěžší je trénovat bez konkrétního cíle. "Trénuju každý den, samozřejmě do toho nejdu na 100 procent, ale zároveň se chystám postupně si přidávat," řekl jednadvacetiletý Řek.

Nejvyšší ambice mezi elitou potvrdil průlomem na loňském Roland Garros a na pařížský grandslam se těšil i letos. Květnový turnaj byl ale kvůli koronaviru odložen na podzimní termín. "Zatím na to jdu zlehka, nedřu až na hranu, ale ani se nešetřím. Je to proces, ale docela zrádný - máme před sebou spoustu času, ale nikdo neví, kdy se opravdu vrátíme k normálu," posteskl si.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
George_Renel
....Teda Gretu.
Reagovat
sojka1
ja teda nevim, tak jsem asi blazen, ale taky jsem pred casem zastavila autem na vyhledu v krajine a fascinovane se divala na D1, po ktere NIC NEJELO!
Reagovat
paddy
nic, protože o pár kilometrů dál byla hromadná nehoda, která zablokovala oba směry? :)
Reagovat
sojka1
oba smery byly v oprave... :-p
Reagovat
FulnekUltras
Příroda, to je moje. Dneska po třetí odpoledne jsem se nadechoval v parku u starýho Rýgra, kde v únoru 1972 vybojoval Miloš Fišera první čs. medaili v picyglistické blátotlači. Nádherný výhled na Hradčana i Petřín. Myslel jsem na Tebe, Fandinko, co zrovna děláš.
Reagovat
paddy
živě si vás dokážu představit, jak jste do sebe zavěšeni jako tihle dva :)

https://www.youtube.com/watch?v=RRmv6U2qFxA&feature=youtu.be&t=29
Reagovat
FulnekUltras
příliš členitý terén ;-)

https://www.youtube.com/watch?v=_alG5yhZ-Sg
Reagovat
Fandina
Já nejsem z Prahy, takže nevím, co bych měla dělat v Riegrových sadech. Ale máš pravdu v tom, že to tam znám, protože jsem vedle chodila na VŠE. A také jsem v Praze kromě téhle vejšky pár let bydlela a hodně let pracovala. Ale to jsem do Prahy dojížděla. Takže včera ve tři jsem plela na zahrádce mrkev a ředkvičky a hrabala trávu. A jinak už nepij, radši. Jsem sice romatička, ale taky stará bába, takže nějak extra po Petřínu neprahnu. Ale jinak máš pravdu, že je tam krásný výhled na něj i na Hradčany. :-))
Reagovat
FulnekUltras
I po dvanácti hodinách v náhubku a s nejmíň desetikilovým "nemluvnětem" 20-ntr-73-3-lm-80 na zádech jsem byl včera zcela při smyslech. Ten rozdělaný projekt musíme bezpodmínečně dokončit. ;-)
Reagovat
Nola
d Artagnan stava sa z teba druha Greta, mali by ta zaujimat aj krajania.... tym povedz, ze sa cisti planeta, lebo bez cestovneho ruchu su totalne v r.ti, a nielen iba oni, Chorvati, Spanieli......
Reagovat
sojka1
prijde mi, ze nic strasneho nerekl, vzdyt je to pravda... myslis, ze prvni a jedina myslenka tak mladeho kluka je zasazena ekonomika?
Reagovat
Nola
dArtagnan mi nevadi, prave naopak, ale tie kecy ohladne planety su take prvoplanove....ak nejaku kravinu vypusti ten moj, tiez si to zlizne, u FFF sa takeho niecoho nikdy nedockam : DDD
Reagovat
sojka1
tak toho bohda nebude z jednoducheho duvodu, ten NAS totiz zadne kraviny nevypousti... ;-)
Reagovat
Nola
iste, iste, a co ten akoze jeho napad o zluceni ATP z WTA? :DDD
snad mi nejdes tvrdit, ze mu ide o buducnost tenisu.....
Reagovat
sojka1
samozrejme zakulisni napady neznam, ale uplne vazne - povazuju Rogera za inteligentniho cloveka, ktery nebude hazardovat se svym jmenem a nadhazovat na pretres nebo dokonce zastitovat uplnou kravinu. A uprimne, mne osobne z pripadnych vyhod, ktere by eventualne ze spojeni tenisovych organizaci vyplynuly pro holky, rozhodne zadne pupinky nenaskacou... ani nahodou...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist