Kopřiva na challengeru v Marbelle vyřadil Carballése a má první skalp hráče elitní stovky

27. 10. 2020, 16:24
Aktuality 16
ATP CHALLENGER MARBELLA - Vít Kopřiva na antukovém challengeru v Marbelle nečekaně navázal na úspěšnou kvalifikaci. Třiadvacetiletý Čech v prvním kole porazil antukového specialistu a nasazenou čtyřku Roberta Carballése, který momentálně uzavírá elitní stovku žebříčku ATP, a připsal si svůj nejcennější skalp. O postup do čtvrtfinále a vyrovnání svého maxima na challengerech si zahraje s Federicem Gaiem, nebo Nicolou Kuhnem.
Vít Kopřiva (© cztenis.cz)

Vít Kopřiva hraje svůj 13. letošní turnaj a pouze třikrát se dokázal probojovat do čtvrtfinále, které je jeho letošním maximem. Není tak divu, že 23letý Čech stále čeká na debut v Top 300 žebříčku.

Ten si může zajistit na právě probíhajícím challengeru ve španělské Marbelle, kde na úspěšnou kvalifikaci navázal naprosto nečekaným skalpem 100. tenisty světa Roberta Carballése. Nasazenou čtyřku a antukového specialistu, jenž nedávno hrál třetí kolo French Open, kde mimo jiné vyřadil Denise Shapovalova, porazil 7-6(3) 6-2.

Kopřiva dnes vůbec poprvé v kariéře čelil hráči elitní stovky. V úvodní sadě nedokázal potvrdil brejk a za stavu 5-5 likvidoval dva brejkboly, více než hodinové úvodní dějství ale nakonec urval v tie-breaku. Druhá sada byla z pohledu českého tenisty podstatně snazší, rychle se totiž dostal do vedení 4-0 a náskok si uhlídal.

O postup do čtvrtfinále a vyrovnání svého maxima na challengerech si Kopřiva zahraje s Federicem Gaiem, nebo Nicolou Kuhnem.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

16
Přidat komentář
EllNino
Dvakrát za sebou prohrál jasně ve dvou setech na futuru ... nějak se nám nebezpečně zasekává, snad to nebude nic trvalého
Reagovat
Haitik
Sledoval jsem prvních 8 her.. Jonáš byl dost v lese, nedokázal téměř trefit kurt, metrové auty.. Servis také moc nefungoval..
Čekám, že druhý set to bylo asi to samé..
Snad se ještě letos chytne a ještě se rozjede..
Reagovat
Davor1
Mám pocit, že sa od neho obzvlášť v Česku očakáva viac, na čo reálne má. Síce bol v junioroch vysoko, ale to ešte vôbec nič neznamená, stačí sa pozrieť na víťazov juniorskych GS a hneď vidieť, že na najvyššej ATP úrovni sa nepresadí ani polovica, väčšina sa motá celú kariéru na challengeroch alebo aj nižšie. Ja z Forejtkovych výsledkov nemám dobrý pocit, v jeho veku by sa už mal presadzovať minimálne na challengeroch, ale on nemá presvedčivé výsledky ani na futures. Ak nespraví rýchlo nejaký výrazný herný pokrok, tak sa už na ATP bude len ťažko dostávať...
Reagovat
smazaný uživatel
...ale to je jiný berettini...a Vašek bohužel prohrálsmile
Reagovat
jurasekh
...ale to je jiný berettini...a Vašek bohužel prohrálsmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, taky jsem si říkal, že není J. a co by dělal v nějakém zapadákusmile Ale to skóre nějak nevyšlo...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Před pár hodinama Šafránek porazil Berrettiniho. Aspoň podle livescore, teď je výsledek opačnýsmile
Reagovat
jurasekh
Skvěle Vítku, jen tak dál!!!smile
Reagovat
dako
"Luxusný" záver TB od Krajinoviča. Radšej prehrať 6:1 set, ako za stavu 6:6 v TB zahrať takéto údery...
Nole vlažný, Filip mal šancu, keby neposral prvý set. Teraz to už vyzerá na jasný zápas
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Filip opakovaně v prvním setu Jokera prohání a na posledním servisu si vzpomene, že má vlastně prohrát. Aby to nevypadalo úplně blbě, podělá to až v tiebreakusmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
co to tam vyvádí? Podle čísel je to jak někde na plácku za školousmile Riskuje, že Joker srovná bilanci. Už ten minulý zápas pustil v prvním v tiebreakusmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No twl už zassmile Co ti za to slíbilsmile
Reagovat
Mantra
Novák prej přijel do Vídně pro body, aby byl nejdýl na 1.fleku v historii atp. No s takovou stihne ještě tu Paříž....
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
EllNino
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ty už umíš psát i časově omezené postysmile?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist