Kopřiva na challengeru v Indii skončil v prvním kole, Macháč vypadl ve Francii

7. 2. 2022, 13:52
Aktuality 0
ATP CHALLENGER TOUR - Vít Kopřiva skončil na challengeru v indickém Bengalúru hned na úvodním soupeři, 24letý Čech nestačil na nasazenou čtyřku Francouze Huga Greniera. Ve francouzském Cherbourgu neuspěl Tomáš Macháč, který prohrál s Kazachem Michajlem Kukuškinem.
Vít Kopřiva

Vít Kopřiva se před týdnem na akci ATP v indickém Puné dostal z kvalifikace do druhého kola, ovšem na challengeru ve zhruba tisíc kilometrů vzdáleném Bengalúru skončil hned v prvním kole.

Čtyřiadvacetiletý Čech v něm nestačil 1-6 6-2 4-6 na nasazenou čtyřku Huga Greniera z Francie. V rozhodujícím dějství za stavu 1-1 ztratil podání, k brejkbolu se sice dostal, ale manko už nedohnal.

Tomáš Macháč v úvodu sezony vyhrál devět zápasů v řadě, díky čemuž ovládl challengeru v Traralgonu a prošel z kvalifikace do 2. kola Australian Open. První zápas po návratu z Austrálie se mu ale nepovedl.

V Cherbourgu 21letý Čech nestačil na o třináct let staršího Michajla Kukuškina. Zkušený Kazach, bývalý 39. hráč světa, zvítězil 6-3 6-2 a přesně po měsíci se dočkal úspěšné odvety za vyřazení z Traralgonu.

V hlavní soutěži v Cherbourgu se představí ještě Jonáš Forejtek, který dnes odpoledne zvládl finále kvalifikace a čeká ho souboj se Slovákem Filipem Horanským.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist