Konečně můžu vyhrát grandslam, věří Jankovičová

18. 1. 2009, 06:00
Aktuality 0
Stala se světovou jedničkou, aniž by hrála alespoň ve finále grandslamového turnaje. Na tuto metu už dosáhla na loňském US Open, stále ji však triumf z grandslamu chybí. Loňská semifinalistka Australian Open věří, že letos je na Melbourne připravena jako nikdy předtím.
Profily hráčů
Jelena Jankovičová

"Jsem dívka, kterou tenis baví. Chodím na kurt s úsměvem na tváři. Nestresuji se z pohledu na žebříček, gramdslamů nebo jiných věcí. Na kurt chodím s tím, abych předvedla co nejlepší tenis a pak doufám, že budu nejlepší," říká Jankovičová.

Když se loni v létě stala nejlepší hráčkou světa, netušila, jaké je to hrát ve finále grandslamového turnaje. To si okusila až v září na US Open. Titul ji však "vyfoukla" Serena Williamsová, která se nyni cítí také ve skvělé formě. "Serena se může cítit stejně. Každá máme vlastní jistotu a věříme v ní."

Na úvodním grandslamu roku Australian Open však Jankovičová věří, že se jí sen v podobě titulu splní.

"Bude to pro mě speciální výzva, protože v minulých letech jsem vždy hrála nějaké přípravné turnaje. Teď jsem tvrdě trénovala, abych byla připravená, jak je to před Melbourne jenom možné," popisovala Jankovičová, která se prý v takové fyzické kondici ještě nikdy necítila.

Pořádně "do těla" si dala i proto, že v minulých sezonách patřila k hráčkám, které během sezony odehrály nejvíce utkání. Vinou náročného programu pak měla často zdravotní potíže.

"Byla jsem vždy po třísetovém zápase unavená, měla jsem zranění, postrádala sílu a nebyla schopná hrát utkání intenzivně každý den. Bylo pro mě velice snadné se zranit, měla jsem po zápase bolesti. A proto jsem tvrdě trénovala, abych se tomuhle všemu vyhla a byla připravená jak nejvíc jen na následující zápasy v tomto roce mohu být.

Zdravotní problémy se jí nevyhly ani letos, když na exhibici v Hong Kongu k poslednímu duelu nenastoupila.

"Můj imunitní systém byl oslaben, protože jsem opravdu tvrdě trénovala. Šáhla jsem si na dno svých sil. Vysoká fyzická zátěž, změna klimatu, přelet do jiného časového pásma a mnoho lidí kolem mě," nedivila se problémům Jankovičová, která se už v Melbourne cítí výborně.

"Je mi teprve 23 let. Můj čas ještě přijde," řekla Srbka, která na Australian Open začne proti Rakušance Yvonne Meusburgerové. "Tohle je jeden z mých cílů - vyhrát grandslam. Je to něco, co chci, pokusím se být silnější a přinést mé hře další úroveň."

"Víte, nechci někomu něco dokazovat, chci to dokázat kvůli sobě. Hraji tenis, protože mě baví a ne proto, abych někomu něco dokazovala," dodává.

"Jsem světová jednička a věřím, že jsem teď nejlepší. Cítím se tak," hýří sebevědomím třiadvacetiletá Srbka. Ví však, že konkurence je velká.

"Sestry Williamsovy, Safinová, Dementěvová, všechny právě teď hrají výborně. Bude to velmi, velmi těžký grandslam. Myslím si, že to bude zajímavé jak pro nás jako hráčky, tak i pro diváky. Výrazná favoritka rozhodně není," netroufla si tipovat.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist