Konec spekulacím, Kvitová má Turnaj mistryň jistý

4. 10. 2012, 15:53
Aktuality 143
Už jen jedno volné místo zbývá tenistkám, které bojují o účast na letošním Turnaji mistryň. Jak dnes uvedla WTA, hned trojice hráček získala jistotu startu na vrcholu sezony, který se uskuteční na konci října. Jednou z nich je Petra Kvitová, která si tak v Istanbulu zahraje podruhé v řadě.
Petra Kvitová

Před rokem se Petra Kvitová kvalifikovala na Turnaj mistryň poprvé díky wimbledonskému titulu. V Istanbulu pak vyhrála všech pět zápasů a zvedla nad hlavu vítěznou trofej.

"Jsem nadšená, že jsem se znovu kvalifikovala. Skončit mezi osmičkou nejlepších je skvělé a těším se do Istanbulu, kde jsem loni prožila nádherný týden. Vždycky je pocta obhajovat titul, ale tady to bude mimořádné," řekla Kvitová serveru WTA.

Letos se dvaadvacetiletá Češka kvalifikovala především díky grandslamovým semifinále na Australian Open a Roland Garros, ve Wimbledonu skončila o kolo dříve. Na kontě má letos i dva tituly - vyhrála v Montrealu a New Havenu.

Účastnice Turnaje mistryň:
1. Viktoria Azarenková
2. Maria Šarapovová
3. Serena Williamsová
4. Agnieszka Radwaňská
5. Petra Kvitová
6. Angelique Kerberová
7. Sara Erraniová

8. Na Li*
9. Samantha Stosurová*
10. Marion Bartoliová*
11. Caroline Wozniacká*

* bojují o poslední volné místo

Spolu s Kvitovou se kvalifikovaly rovněž Němka Angelique Kerberová a Italka Sara Erraniová. Kerberová ve své životní sezoně získala první dva tituly a na dalších dvou turnajích se dostala do finále. "Tohle je nejlepší rok v mé kariéře," radovala se tenistka, která je první Němkou na Turnaji mistryň od roku 2001, kdy se na závěrečný podnik sezony kvalifikovala Anke Huberová.

Italka Sara Erraniová bude mít v Turecku napilno, protože se už dříve kvalifikovala ve čtyřhře díky úspěchům po boku Roberty Vinciové. Bude tak první hráčkou od roku 2009, která nastoupí v obou soutěžích.

Jistotu startu měly už před tímto týdnem Běloruska Viktoria Azarenková, Ruska Maria Šarapovová, Serena Williamsová a Polka Agnieszka Radwaňská. Na posledním osmém místě je zatím Číňanka Na Li, devátá je Samantha Stosurová z Austrálie.

Turnaj mistryň hrálo v minulosti pět českých rodaček. Vedle Kvitové rovněž Jana Novotná, Martina Navrátilová, Hana Mandlíková a Helena Suková.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

143
Přidat komentář
freeteepek
Viděl jsem jen druhý set. Prakticky všechny nevynucené chyby vyrobila Li Na. Opět potvrdila, že její kamarádství s Petrou Kvitovou má reálný základ. Jedna od druhé se učí, jak kolabovat ve vyrovnaných zápasech a kazit i jednoduché míče. Šarapovová zase předvedla, že její hlavní zbraně jsou, kromě toho nechutnýho řevu, rychlá hra a přesnost. Síla její psychiky je obdivuhodná. Problém většiny hráček, které s ní hrajou, je ten, že buď nestíhají její tempo nebo to rvou až moc a chybují. To samé se přihodilo i Li Na. Podle mě měla na výběr. Buď přestane dělat chyby nebo začne hrát jinak. Zkusit narušit Šarapovový tempo hry. Takle jí nechala hrát podle jejích pravidel, ale přitom na to momentálně neměla.
Reagovat
tommr
Petra a Li Na toho mají opravdu hodně společnýho. Mezi jiným i to, že letos na Viku, Mashu a Serenu prostě nemají - výsledkově, herně ani psychicky ... :)
Reagovat
freeteepek
Na ty 3 nemá nikdo. Hlavně proto, že ostatní holky budď na to nemaj hru nebo jsou nevyrovnaný. Petra v loňským finále Wimbledonu Šarapovovou porazila i přes ty ztráty vlastního podání kvůli zbytečným chybám. Letos by se jí to už nepodařilo. Ty tři jsou neuvěřitelně silné psychicky a hrát s nima nahoru a dolů většinou nelze. Spíš to pak nabere jeden směr - dolů:-)
Reagovat
tommr
jj dominance Viky, Mashy a Sereny mezi ženami se začíná podobat dominanci Federera, Djokovice a Nadala v mužským tenisu. A Petra je v podobný situaci jako Tomáš ... :)
Reagovat
freeteepek
A oba mají podobnou hru založenou hlavně na podání. To když jim nefunguje, když z něho získávají málo přímých bodů a dostávají se na vlastním servisu příliš často do výměn, prohrávají. Je to jejich styl hry. A ten by potřeboval trochu upravit. Hlavně u Petry. Její potenciál je obrovskej, jenomže když jí nefunguje hlava, tak to odskáčou pilíře její hry - servis a return. Pak neví, co má hrát a panikaří. Kdyby ale změnila přístup, mohla by ty krizový momenty překonávat líp. Ona je velmi šikovná, má široký úderový rejstřík a měla by hrát víc technicky. Ona si prostě nemůže dovolit hrát jenom bum bum tenis jako Maria nebo Serena.
Nejlepší hru má Vika, proto je právem světovou jedničkou. Dnes opět předvedla, že je to celodvorcová hráčka, která hraje tvrdě odzadu, ale umí hrát i technicky. Marion dnes doplatila především na to, že když např. dostala kratší míč se zpětnou rotací, neuměla si s ním poradit. Neumí slajs, kraťas, čop. Stejně tak Šarapovová. Jenomže ta má tak tvrdé a přesné údery, že se obvykle nemusí bránit a ani v útoku nemusí nic extra vymýšlet. Navíc jí obvykle podrží servis. Ne tak dnes Marion. Škoda v jejím případě toho nepotvrzenýho brejku na začátku zápasu. Měla trochu smůlu. Tam byla šance na zisk prvního setu.
Reagovat
tommr
jj Petra i Tomáš mají podobnou hru, protože jsou podobný typy i fyziologicky. Petra má výhodu v tom, že je o pět let mladší a mohla by se tudíž poučit z chyb, který ve svý kariéře udělal Tomáš. K tomu aby se nějak zásadně zlepšila by ale nejspíš potřebovala novýho trenéra ... :)

Jinak v dnešním zápase podle mě Bartoliová žádnou šanci neměla. Začátek má Vika skoro vždycky ospalej takže ten brejk v první hře nic neznamenal ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
to dokazala....vykon roku to nebyl, po vetsinou to byla rezba od baseliny. v kazdem pripade to bude mit hodne tezke at uz bude hrat proti marion nebo vice.
Reagovat
tommr
první set jsem neviděl, ale ve druhým to byla poměrně jasná záležitost. Masha dneska potvrdila, že je letos spolu s Vikou a Serenou někde jinde než "zbytek pole" ... :)
Ve finále si zahraje skoro určitě proti Vice - tipuju, že i druhý semifinále bude mít stejně jednoznačnej průběh ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
ja doufam, ze ti tvuj tip nevyjde ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Také doufám, že tvůj tip nevyjde.. Masha by asi po USO prohrávala už v šatně 0:5..
Reagovat
tommr
tak nakonec mi to vyšlo - byla to taková sázka na jistotu. A moc nechybělo a byl úplně stejnej i výsledek ... :)
Reagovat
Heather_Fedex
dalsi dukaz toho, jak jsou lajnovi na tomhle turnaji nepresni
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že dnes je na empiru je Nouni...
Reagovat
Heather_Fedex
a to ho obvykle neznesu...
Reagovat
Bob
přijel jsme až teď, co se stalo?
Reagovat
Faddova
Marion dala na závěr zápasu "eso", které ovšem bylo aut, jenže rozhodčí ho uznali a Carla už neměla challenge, aby si to nechala zkontrolovat.
Reagovat
speed
A co tam bude kvitova delat? forma pryč....vypadne hned v 1 kole...neobhájí body a půjde z top 10 !!
Reagovat
dadaft
ach bože, kdybys aspoň věděl, že na TM v prvním kole prostě vypadnout nemůže........
Reagovat
Bob
nech je, alespoň se tady můžeme občas zasmát :D
Reagovat
smazaný uživatel
piš častěji, pobavíš :-)
Reagovat
Heather_Fedex
fandila jsem marion, ale tohle si carla nezaslouzila. v zaveru hrala vyborne, jako hracka min. top 20, ale takhle nespravedlivy zaver mace bych neprala nikomu. a hlavne nechapu, ze kdyz tv divaci videli ten mic v outu, tak proc ho nemohli videt ani lide primo na dvorci...
Reagovat
tommr
jj ten závěr vrhá na vítězství Bartoliový velkej stín. To bylo velký selhání rozhodčích ...
Reagovat
Heather_Fedex
myslim, ze "pani spravedlnost" si to vybere v semifinale, kde si marion udela ostudu proti vice. i kdyz ja bych si to prala jinak ;)
Reagovat
smazaný uživatel
A to já bych se vůbec nezlobil, kdyby to tak bylo. :) Co se týče toho zápasu, tak jsem jenom chvílemi sledoval průběžný stav. Přál jsem víc Carle, protože jsem si tak trochu zahrál na tommra. :D Když vyhrála Marion, tak už je asi jasné, že Caro na konci roku nebude v první desítce. Ale ono je to jedno, jestli je 10. nebo 11. Caro se za tím ani nehoní, protože do konce roku už má hrát jenom Turnaj šampionek. Marion má hrát Moskvu a Sam dokonce Ósaku i Moskvu... No a další důvod je, že Marion je pro Viku těžší soupeřka než Carla. Ale věřím, že si s tím Vika poradí. Předtím měla dvě trochu nečekané soupeřky (Vesnina, Oprandi), tak teď bude mít naopak hráčku ze špičky. Docela by mě ale zajímal zápas Vika - Carla, protože zápas Vika - Marion byl letos k vidění už dvakrát, zatímco s Carlou hrála Vika naposledy v roce 2009.
Reagovat
tommr
včera jsme měli stejný přání i když každej z trochu jinýho důvodu ... :)
Máš pravdu v tom, že vítězství Marion znamená pro Caro definitivní konec nadějí na umístění v první desítce na konci sezony. S tím, že je jedno jestli je Caro desátá nebo jedenáctá ale nesouhlasím. Bejt v první desítce je v každým sportu vysoce prestižní záležitost ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak třeba tam bude zase příští rok. :) Caro zakončovala poslední tři roky jednou na čtvrtém a dvakrát na prvním místě. Letos je to holt o trochu horší... První desítka určitě má svou váhu, ale zas tak zásadní rozdíl mezi 10. a 11. místem nevidím. :)
Reagovat
smazaný uživatel
jinak nevím, jestli to tu padlo, ale i Ferrer už se odhlásil ze Šanghaje a Tomáš tam bude nasazená čtyřka.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle stránek WTA má Li Na jistotu postupu na TM. Podle mě to není pravda, teoterickou šanci má Marion Bartoli, pokud vyhraje Peking, ještě stále má teoretickou šanci se před Na Li dostat. Jestli se nepletu, Číňanka má teď v race žebříčku 4726 (podle tenismaclari), Marion se může dostat na 4800 v případě výhry tady, v Osace nebo Linci a pak v Moskvě. Ano, je to jen teorie a hraní s čísly, pravděpodbnost, že se to stane, že blíží k nule, ale WTA by neměla potvrzovat něco, co není úplně na 100%. A v případě WTA by tohle nebylo poprvé.
Reagovat
smazaný uživatel
no ještě tři gemy a už můj příspěvek bude absolutně postrádat smysl :D
Reagovat
smazaný uživatel
Teď to ještě Marion otočí, tak jak se na WTA sluší.
Reagovat
smazaný uživatel
ten zápas je jeden velký vtip
Reagovat
smazaný uživatel
:) Taky se směju. Sázím teď live a dám na tu co je dole a ona se vyhrabe. Je to paráda.
Reagovat
smazaný uživatel
Tipuju, že teď MP Marion nepotvrdí.
Reagovat
smazaný uživatel
Uf, tak potvrdila.
Reagovat
Andrew89
proměnila autem:DDDD
Reagovat
tommr
potvrdila, ale jen za vydatný pomoci rozhodčích ...
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem spokojenej. Na začátku třetího jsem dal něco na Karličku a když se kurz vyhoupl přes 3 na Marion, tak jsem na ní naložil.
Ona je prostě schopna otočit, i když vypadá, že jí odvezou....Ale ten poslední míček nebylo eso, to si CSN nevzala oko nebo jí to už upmire nedovolil? Mám vyplý zvuk.
Reagovat
Heather_Fedex
ten zaver byl hodne podivny, carla si vyzadala jestraba, jenze jako vzdycky trvalo hrozne dlouho, nez se technika nastartovala, tak carla uz rezignovala a sla podat ruku jiz jasajici marion. ale byla to velke chyba carovych, ten micek byl v outu docela zretelne
Reagovat
Andrew89
Já jsem také spokojen, přál jsem to Marion. Opička by moc Viku nepotrápila(pardon, ale Navarro fatk vypadá jak opička). Tím jí nechci nějak urazit.
Byl to vcelku pěkný mač,na některé udery CSN jsem čuměl s otevřenou hubou. Ale Marion je bojovnice:)
Reagovat
Andrew89
Carla si nemohla vyžádat jestřába, protože žádného neměla...:)
Reagovat
smazaný uživatel
údajně prý už neměla challenge
Reagovat
smazaný uživatel
Karlicka uz nemela challenge k dispozici...takze sice hlasit se o nej mohla, ale...houby ji to bylo platne.
Aspon tak to komentovali na ES.

Jinak teda aut jako hrom...tohle ten carovy uplne zaspal...
Reagovat
smazaný uživatel
No já z toho byl právě zmatený. Viděl jsem, jak zvedá ruku a pak si šly potřást rukou. A až pak ukázali ten dopad, ale byl to docela velký aut a není to teda vůbec fér.
Reagovat
Heather_Fedex
nemela nahodou jeste 1 pokus?
Reagovat
tommr
to ale platí i pro hlavní rozhodčí, která měla lajnovýho opravit. Takovou hrubku rozhodčích jsem už dlouho neviděl. Na místě Bartoliový bych se snad z takovýho vítězství ani nemoh pořádně radovat ...
Reagovat
Heather_Fedex
ale predci jen marion nevi o tom, ze trefila out ;)
ale uznavam, tohle si nezaslouzi nikdo
Reagovat
Andrew89
neměla, jelikož ten si vyplácala tuším, že gem před tímto. Byla to lajna a ona myslela, že aut.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jo. Ale v tom případě to byla pěkná chyba čárového a v ten nejhorší možný čas.
Reagovat
tommr
ten out byl natolik jasnej, že to musela moc dobře vidět i Marion ...
Troufám si tvrdit, že stát se to nějaký hráčce, která si nic nenechá líbit (napadá mě třeba Caro) tak je z toho skandál. CSN je ale takovej typ "mouchy snězte si mě" a tak se to nejspíš přejde bez povšimnutí ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ja teda tyden zpet...Japonsko primo expandovalo na chyby. Uplne stejneho kalibru. Carovy zaspal, potom na empajru opravoval skoro pul metrovy aut, ktery by videl i poleslepy:) Castokrat to zalezelo jen na empajrovym, na carach proste drimali...

Jedinej rozdil je, ze tady to bylo proste vic videt, nebot to byl matchball...
Reagovat
smazaný uživatel
*poloslepy
Reagovat
smazaný uživatel
No to si piš, třeba jako letos na RG. :D Dokonce jsem se z pozdějších komentářů dozvěděl, že Caro měla tenkrát pravdu...

Jinak já ten zápas neviděl, protože nemám Eurosport 2. Musel bych si to pustit na netu a to se mi nechtělo. :D Je škoda, že to skončilo takhle... Já už si ale dneska všimnul v zápase Mashy, že tam ti čároví nejsou úplně přesní. Masha dala asi dvakrát aut, který byl potom na jestřábím oku celkem jasný a čároví ho neviděli. Vždycky to opravila až Asderaki na umpiru. Jsem si říkal: "To dává Masha takové rychlé rány, že to čároví nevidí?" :D V zápase Caro - Angie zase špatné verdikty hodně opravoval Nouni a taky mu to vycházelo.
Reagovat
tommr
ale ve druhým se nečekaně vzchopila a už má k dobru jeden brejk. Snad to dotáhne aspon do třetího setu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To já taky doufám, já v tom měl dneska takový guláš, že je to první zápas, který vidím.
Ale Marion do toho zápasu vlétla jako drak.:)
Reagovat
tommr
jj nástup měla Hopsanda strhující, ale už jí nějak dochází dech ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
To jo, zdá se, že jí dochází dech. Ale víš jak to s ní je, vypadá na odpis a je schopna ještě otočit zápas. Možná to ještě fakt otočí.:)
Reagovat
Heather_Fedex
pride mi, ze marion si je daleko jistejsi na returnu, nez na servisu. vsimnete si, jak hluboko stoji marion pri returnovani 2. servisu. takhle ve predu nestoji snad nikdo, mozna jen ana ivanovic. a na servisu se posouva dozadu za zakladni caru.
Reagovat
smazaný uživatel
tímhle je Marion známá. Kdysi to vysvětlovala tím, že trénovala v malé hale, kde nebylo místo za základní čárou a nemohla se napřáhnout, tak musela už 1.servis returnovat hluboko v kurtu, tak si na to zvykla.
Reagovat
Heather_Fedex
tak to jsem netusila- ted mi je to uz jasne ;)
Reagovat
gigin
Jde to nějak podezřele rychle :)) Iveta je v hledišti, moc se netváří :DD
Reagovat
gigin
Teď ten její uhrál první gem ve druhém setu, tož sa usmála :)) No a pak měl Nole podání a dal mu 4 esa a je klid :D
Reagovat
Nola
Nole dnes valcoval, tak rýchly zápas som už dávno nevidela, a to som sa Melzera obávala
Reagovat
gigin
No a nakonec se na kameru fixou podepsal čínsky. Těma písmenama, jak když rozsypeš čaj :))) Nole :DD
Reagovat
gigin
Jo jo :)) Pohoda. A vrchol byl ten gem o 4 esech :D
Reagovat
Nola
Čína a číňania ho milujú, Nole, Nole, Nole sa ozývalo z hľadiska
Reagovat
gigin
Jj, však s něma včera klábosil, jukni :DD
http://novakdjokovic.com/en/news/other-news/millions-of-fans-in-china-chat-online-with-novak/
Reagovat
smazaný uživatel
Nole je v Číně velmi populární, v Pekingu dvojnásob. Navíc na tomhle turnaji hraje potřetí, ještě tam neprohrál, podle svých slov se tam cítí výborně (otázka je, kolik z toho je PR). A pro Melzera je čtvrtfinále skvělé po těch hrůzách, co letos předváděl, především ve druhé půlce roku. Když to člověk srovná s výsledky Ivety, asi měli v hlavě oba spíše jeden druhého a svatbu než tenis.
Reagovat
gigin
Jas!! A nejenom v hlavě :)))
Reagovat
mac.hall
Určitě se jedná opět o velký úspěch Petry. Ovšem její pozice v letošním roce bude s největší pravděpodobností zcela jiná , než vloni. Myslím , že není třeba pochybovat , že všichni normální fanoušci jí přejí postup , co nejdále. Bohužel , při její letošní formě , nevidím žádnou šanci ani na solidní výsledek. Pokud bych si měl zahrát na Sybylu, vidím to tak , že prohraje všechny své zápasy ve skupině ( ať v ní bude s kýmkoliv ) a na loňské vítězství bude moci jen vzpomínat.Tedy , za předpokladu , že všechny zápasy dohrají tenistky zdravé a nedojde k žádným skrečím. A teď malá výzva pro všechny fanatické fanoušky Petry , kteří nejsou schopni přiznat nebo rozeznat, že Petra letos hraje skutečně špatně a stále omlouvají její často až neuvěřitelné školácké chyby.Klidně můj názor tvrdě zkritizujte , ale současně svůj optimismus podpořte svými tipy , a až turnaj skončí, můžeme si o tom popovídat.
Reagovat
smazaný uživatel
zato loni měl formu jako zvon.
Reagovat
Faddova
Je fakt, že poslední dobou je to bída, ale já věřím, že aspoň jeden zápas dá. ;-)
Reagovat
tommr
já tipuju jednu výhru ve skupině ...
Kdyby Petra postoupila ze skupiny bylo by to pro mě příjemný překvapení, účast ve finále bych považoval za prvotřídní senzaci a obhájení titulu za malej zázrak ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na tipy si radši počkej, až po rozlosování skupin. Takhle je to skoro jako hádání z kávové sedliny. Prozatím je tedy můj tip, že skončí první až osmá.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady bude hrozně záležet na losu. Když chytne špatnej, může zůstat ve skupině.
Ale když vyfasuje třeba Saru a Agu, může v klidu postoupit. Ale nemusí to mít ztracené ani proti Li Na, která je také někdy jako na horské dráze.
A navíc halové prostředí jí svědčí a může být pro ni v jednotlivých zápasech výhodou. I když mi přijde, že min. rok hrála v hale ve větším lesku, ale možná se pletu a jen si to nepamatuju.
Takže po losu se bude moci tipovat reálněji. Jedna skupina bude těžká.
Reagovat
tommr
s takovým tipem opravdu prohrát nemůžeš ... :)
Reagovat
Bob
může vyhrát nad Agou a Sarou, ale taky s nim může lehce prohrát a i tak může porazit třeba Viku. Vždyť znáte Petru, před Montrealem hrála taky houby a potom získala dva tituly..
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný, může vyhrát i prohrát s každým, ale asi proti Saře a Aze by to měla jednodušší, hlavně když jí první zápasy dělávají většinou problémy.
Když by postoupila ze skupiny nebo se dostala do finále, může tam klidně Viku, Mášu nebo Serenu porazit.
Ale myslím si prostě, že los bude důležitý hodně a platí to i pro ostatní hráčky.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby se dalo sázet na složení skupin, tak bych si vsadil, že Serena a Vika nebudou v jedné skupině.

Můj tip na rozlosování:
Vika, Aga, Petra, Errani
Máša, Serena, Angie, LiNa
Reagovat
smazaný uživatel
jak jsem říkal, na tom losu bude hodně záležet. Jestli dostane Viku nebo Mášu je asi v podstatě jedno. Ale mezi Serenou a Agou je brutální rozdíl, stejně jako mezi Sarou a Li Na.
Reagovat
smazaný uživatel
To já si naopak myslím, že Serena mít ve skupině Viku bude. Tenhle rok je většinou nalosovaná k ní.

Já si tipnu takto:
Vika, Serena, Petra, Sara - být tam ještě Li, je to naprosto brutál.
Máša, Aga, Angie, Li Na
Reagovat
tommr
Petra měla celej letošní rok neskutečný štěstí na los takže si tipnu, že na závěr roku jí štěstí pro změnu úplně opustí a dostane nejtěžší možnou skupinu:
1 - Azarenka, Serena Williams, Kvitová, Li Na
2 - Sharapova, Radwanska, Kerber, Errani
Reagovat
smazaný uživatel
Takže máme téměř stejný tip, až na tu Saru a Li Na.
Pokud by to bylo, jak tipuješ ty, tak by to byl v té jedné skupině opravdu šrumec.
A v té druhé Máša postup s přehledem a k ní bych tipl Agu.
Reagovat
smazaný uživatel
Takže ty věříš ve skupinu ViSere Psa?
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobrý.:D

No, věřím, to se nedá říct. Tipuju to tak. Ale rozhodně si to nepřeju.

Přání by bylo:
Máša, Serena, Angie, Sara
Vika, Aga, Petra, Li Na
Reagovat
smazaný uživatel
Už jsi s tím nesmyslem "Petra letos měla neskutečný štěstí na los" pořádně trapnej.
Reagovat
Heather_Fedex
lidi,jjen vas chci pozadat, aby ste delali rozdil mezi prezdivkami agnieszky a victorii. kdyz nekdo napise "aza" tak mysli bud agniezku, nebo victorii. jenze kterou? je v tom zmatek. "aga" neni to same co "aza" ;)
a jeste dodam do diskuse o petre: souhlasim s tim, ze jeji uspech na tm bude zaviset hlavne od losu. budme realiste, uz nezari tak, ze ma na kazdou souperku jako loni. kdy vyhrala ve skupine bez ztraty setu. takze letos by ji ve skupine dobre padla sara (neumim si predstavit, ze by se svym rekreacnim servisem dokazala odporovat petre, obzvlast v halovem prostredi). take bude zalezet na tom, jestli se angelique uzdravi, pokud tedy ma nejake bolistky, tak ji petra muze porazit. take agnieszka zda se, ze se trapi, dalsi vyprask schytala od na li. je zrejme, ze uz to neni ta aga z 1. poloviny roku, na vic na petru neumi zahrat. na li je s jeji vykony na horske draze. po najati rodrigueze nadobudla jeji forma stoupajici krivku. a pokud bych pro petru mela vybirat z dvojice sharapova-azarenka, pak bych vybrala masu, ackoli ma s mariou negativni bilanci a s vikou pozitivni. nejvetsim problebem bude serena williams
Reagovat
smazaný uživatel
A kdo píše Aza a myslí tím Aga?

To je kvůli skloňování. V češtině se ve 3. a 6. pádu píše Aze.
Reagovat
Heather_Fedex
napr. ty, ne? napsals, ze by to mela petrana tm jednoduchsi proti sare a aze. tak si mel asi na mysli agnieszku, ne? ale pokud si tedy mel opravdu na mysli azarenku, pak se omlouvam.
v kazdem pripade vim, ze ty a dadaft v tom rozdil moc casto nedelate ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Napsal jsem, že by to měla jednodušší proti Saře a Aze - tzn. proti komu, čemu (3. pád, a tam se nahrazuje "g" písmenem "z").

A já většinou říkám Radwanske "Agnes".:)
Reagovat
smazaný uživatel
Já píšu Aga a Vika. Může být? :-)
Reagovat
Heather_Fedex
tak se mi to libi nejvic ;))
Reagovat
Heather_Fedex
tak dobre, omlouvam se. ale neni aza jako aza ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, to je v pohodě. Vím, že nejsi Češka. Jen jsem to vysvětloval.
Já Viktorce Aza nikdy neříkám, používám Vika.
Ale jasan, není Aza jako Aza...

Tak já budu psát, že by to měla proti Saře a Agnes jednodušší.;)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si toho taky všimnul. Je to opravdu kvůli skloňování, jak píše Oskar. Ale zároveň máš pravdu, že může dojít k nedorozumění...

U mě ten problém nastat nemůže, protože já píšu jedině Vika. :)

Co se týká Agy, dělám to takhle:
1. pád: Aga
3. a 6. pád: Agnieszce
Reagovat
smazaný uživatel
Zrovna mě napadlo, jak si to skloňování usnadnit ještě víc:
1. pád: Aguš
2. pád: Aguš
3. pád: Aguš
4. pád: Aguš
5. pád: Aguš
6. pád: Aguš
7. pád: Aguš
Jednoduché a snadno zapamatovatelné :-)
Reagovat
freeteepek
Vybral bych Viku místo Máši. Jednak nesnáším Mášu, jednak si myslím, že letošních soubojů Petry s Marií už bylo příliš. A je moc důležitý, že má Petra s Vikou tak výrazně pozitivní bilanci. Může maximálně dvakrát prohrát, nemůže se to úplně otočit:-) Vika je sice letos velmi silná, ale v hale by měla Petra výhodu. Nejvíc ovšem bude záležet na Petřiným stavu mysli. Ona je opravdu schopná prohrát s kýmkoliv. Pravděpodobně i se Sarou. Sára je náramná bojovnice, která nedělá moc chyb. Petra má ty svoje propady a je schopná se úplně položit. Stačí zaspat začátek dvou po sobě jdoucích setů:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty to podáváš tak, jako by Petra byla jediná, co občas prohraje s někým, s kým by neměla. Není, stává se to všem, včetně takových hráček jako třeba Serena. A aby Petra v hale na rychlém povrchu prohrála se Sarou, to by se musela vyloženě vyházet. A s tím má letos oproti loňsku podstatně méně problémů.
Reagovat
Heather_Fedex
ja bych si taky prala, aby byly vika a petra ve stejne skupine. jejich zapasy wta letos chybi a to je chyba. ale je nutno rict, ze hlavne jejich posledni zapas byl hodne vyrovnany a bylo to prave v hale. tehdt vika zaznamenavala stoupani formy, kdezto petu jakoby ten zapas vyzdimal a uz to neni ta petra, kt. muze porazit kohokoliv. navic si je nutno uvedomit, ze vika letos prohrala jenom 2 zapasy na tvrdem povrchu- ze serenou a s marion. v pekingu pravdepodobne prida dalsi titul.
ale souhlasim s tim, ze petru klidne muze porazit i houzevnata sara errani....
Reagovat
smazaný uživatel
Opět pane mac.hall tipujete?Jako SF Davis cupu?Dokonce jste si zahrál na "Sybylu",no gratuluji,a co takhle pravopis?Jak už jsem psala,moc si přeji,aby vám Petra vytřela zrak.Tak,domluvila jsem.
Reagovat
smazaný uživatel
to už vypadá dost špatně
Reagovat
Faddova
Na Berdychově podání to snad šlo ve všech gemech přes shodu a už dvakrát neudržel... To je pak těžké, Nišikori se narozdíl od něj výborně pohybuje a napodruhé ten první set dopodával. Uvidíme, jestli se Berdych probudí.
Reagovat
tommr
Nishikori má hlavně skvělej return kterým Tomáše zatím doslova ničí ...
Reagovat
Faddova
To máš pravdu, zato Tomášovi dneska returny moc nejdou... a teď všechny svoje šance na ribrejk stupidně zahodil.
Reagovat
smazaný uživatel
jak se Tomáš postupně zlepšoval na servisu, tak na returnu naopak postupně odcházel. Velká škoda. Touhle výhrou mohl v race žebříčku přeskočit Del Potra, navíc v semifinále Baghdatis...
Reagovat
tommr
Nishikori byl dneska ve všech ohledech lepší. Tomáš za ním zaostával nejen v pohybu a ve výměnách což se dalo čekat, ale překvapivě i na servisu a na returnu. Ukazuje se, že proti Nishikorimu se mu hodně špatně hraje - prohrál s ním už potřetí ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ježiši, co to tu píšu za blbosti. Aga už prohrála? Já myslel, že budou hrát až ve 13:30.:-O Jsem nějaký roztržitý....
Tak tip na Agu mi nevyšel a navíc jsem teda neviděl ani jeden ze dvou zápasů, na které jsem se těšil.
Reagovat
smazaný uživatel
Nenechám tě v tom sám. Já taky tipoval Agu.
Reagovat
smazaný uživatel
Dal jsem jí na tiket s více zápasy, tak doufám, že mi jich nevyjde víc, aby mě to tolik nemrzelo....
Reagovat
smazaný uživatel
Berďův servis z extrému do extrému. Že by ho měl Nišikori tak přečteného?
Reagovat
Nancy_z
Radši půjdu na oběd a výsledek si přečtu na mobilu :-)
Reagovat
misa
Doufám, že už se cítí fajn a na turnaj přijede dobře připravená. Když to tak počítám, tak ve dvou týdnech na přelomu října a listopadu bude Peťka minimálně 6x v TV (3 zápasy na TM, utkání se Šarapovovou a 2x Fed Cup). Už se moc těším :-))
Reagovat
smazaný uživatel
... teda ta Masa zacala zvostra. Po 10 min 3:0. To ji dlouho nemuze vydrzet. Jo a empire 1A!
Reagovat
smazaný uživatel
... hm 6:0, Máša nekompromisní.
Reagovat
smazaný uživatel
... skreč, 6:0, 3:0. :(
Reagovat
dadaft
neskutečné. co proti ní chceš hrát? když to nelítá na čáry, tak bez šance. moc se mi líbily ty zpomalovačky. Maria je na tom teď dobře i s pohybem. ten kurt ji sedí a je ve formě.
pokud jde o tento turnaj, odkládám své sympatie - chtěl bych vidět finále Azarenková - Šarapovová.
Reagovat
tommr
to měla Kerberová nějaký zdravotní potíže nebo to vzdala, protože jí už nebavilo jak je od Mashy bitá? :)
Reagovat
smazaný uživatel
... nejsme si jistý, ale vzhledem k tomu jak to vypadalo, tak spíš to druhý.
Reagovat
tommr
budeme si asi muset počkat na montyho zápasovej referát ... :)
Reagovat
dadaft
viděl bych to na zdravotní důvody - naprostá beznaděj. ))
ale vážně - Maria do zápasu vlítla jako kometa. možná kdyby se Angie chytla ve čtvrtém gemu, vedla 40:0 a její skoro vítězný úder zvedla páska...
nebo na začátku druhého setu...
ale Maria neměla slabou chvilku.
Reagovat
Faddova
Tak to se mi nezdálo moc sportovní gesto... nemůžeme vědět, co jí je, ale dohrát to mohla, nevypadalo to, že by vyloženě kolabovala... Rafa dohrává zápasy i s chromou nohou ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já bych spíš počkal na nějaké vyjádření holek po zápase. :) Angie to pak Mashe po zápase vysvětlovala, takže se snad taky dozvíme něco bližšího... Osobně si myslím, že Angelique měla třeba nějaké drobnější zranění a nechtěla riskovat před závěrem sezony. Možná na to měl vliv i ten průběžný stav, ale Mashe pořád ještě chyběly tři gemy k vítězství. Nevěřím tomu, že by to Angelique jen tak bez důvodu vzdala. Její rozhodnutí respektuju, ať už to bylo jakkoliv... Masha se po zápase zachovala správně a přesně tak, jak se hráčka po skreči soupeřky zachovat má. :)

Co se týče samotné hry, tak určitě něco napíšu, až bude článek. Ale jinak už tady víceméně všechno napsal dadaft. Masha neměla slabou chvilku a hrála perfektně. :)
Reagovat
smazaný uživatel
První zápas jsem teda úplně propásl, ale co čtu, Máša byla asi jako lavina a Angelika vzdala - doufám, že ne z nějakých vážných důvodů, ale třeba jen z nějaké naprosté duševní beznaděje....
Pro prestiž zápasů na TM bych jí tam určitě vidět chtěl.

Tak snad nám zápas Agy s Li Na nabídne větší a delší drama.:)
Reagovat
dadaft
.
Reagovat
freeteepek
Jsem moc zvědavej na Saru. Pořád mám pocit, že mi trochu vzhledem připomíná E.T. Navzdory své malé postavě dosahuje neuvěřitelných výsledků. Protože hraje nápaditě, je silná, ale taky proto, že si nadpozemsky věří. Nikdy jsem jí neviděl kolabovat, narozdíl od řady jejích kolegyň. Body a sebevědomí nabrala hlavně běheme antukový sezony. Moc jí svědčí partnerství ve čtyřhře s Vinciovou. Sara podle mě letos hraje na maximu svých možností. Jako jedna z mála.
Letošní výkonostní vzestup Kerberový je pro mě trochu záhadou. Vždyť loni v létě byla na žebříčku okolo stého místa. A ještě v lednu ve Fed Cupu byla z Němek výkonostně nejslabší. Její předností je rychlost a tvrdost s jakou hraje a dokáže odololávat i ranařkám jako jsou Stosurová nebo Kvitová. Dokonce jako jedna z mála porazila letos Serenu. Oproti Sáře ovšem není tak psychicky silná a mívá výpadky. To se projevuje hlavně na grandslamech, kde letos nehrála špatně, ale mohla by hrát ještě líp.
Letošní výkonnost Petry už se tady propírala mnohokrát. Oproti loňsku se její standard zvedl. Pořád má ale děsný výpadky a kolísání její výkonnosti je opředeno mimozemskou záhadou. I ona je svým spůsobem mimozemšťanka. Když se cítí dobře, hraje nadpozemsky dobře, jenomže když se dobře necítí, velmi to ovlivňuje její hru a dokáže i nadpozemsky kolabovat:-) Halové klima jí svědčí, tak snad ještě letos předvede, že mezi absolutní ženskou elitu patří a nepotká jí na závěr sozony podobný propad Caroliny Wozniacké, která začínala letošní rok coby světová jednička, s Petrou těsně v závěsu...
Reagovat
Bob
Sara, ta co v prvním setu ve Wibledonu neuhrála ani jeden fiftýn. Nutno přiznat, že je tam jenom díky výkonům na antuce. Já jsem jí poprvé zaregistroval, když s ní Petra hrála ve QF AO. V čem je tak silná? Jako fanda Petry jsme jí viděl letos hrát 3x kdy s ní hrála. Nehrála špatně, ale udivuje mě to její podání. Vždyť proti těm ranařkám to nemá snad žádný efekt, co si pamatuju jenom z FC, tak jí Petra returnovala skoro po každém podání. Mě osobně přijde z té osmičky nejslabší a mnohem raději bych tam viděl Sam nebo Li. Ale nevadí mi, dostala se tam, protože letos hrála skvělě. Stejně jako Kerber, která ještě minulý rok prolejzala kvalifikací.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady se někdo zamiloval do Sary, no proč ne. :-) Jak už tu padlo přede mnou, Sara ty body nahrála hlavně na antuce, na jiných površích to už taková sláva nebyla a pokud se to příští rok nezmění, bude mít obrovské problémy se v top 10 udržet, což je právě rozdíl oproti Angie, ta letos hraje solidně všude.

O Petru strach nemám, hůř jak šestá letos neskončí, ale dost možná i pátá. A příští rok bude o něco zkušenější, a to, že nebude muset obhajovat žádné "velké vítězství" by jí mohlo pomoci v tom, že nebude pod takovým tlakem.
Reagovat
freeteepek
Promluvil optimista. Mě jenom mrzí, že se Petra v létě dobře nastartovala, ale pak následoval skutečný kolaps s Bartoliovou na US Open a Petra je zase zpátky, tam kde byla předtím. Můžu jenom doufat, že je zdravá a že si na TM neuřízne další ostudu. Obajuje strašně moc bodů. A to šestý místo na konci roku nemá vůbec jistý. Taky není jasný, jestli do té doby ještě někde bude hrát. Možností moc nemá, ale potřebovala by ještě předtím pár zápasů vyhrát. Ani loni v Linci jí to zezačátku moc nešlo...
Reagovat
smazaný uživatel
Prohru s Bartoliovou bych kolapsem nenazval, Hopsanda tyhle "záchvaty" občas mívá, koneckonců loni podobně vypráskala Serenu z Wimbledonu (a tedy je vlastně poslední hráčkou, která Serenu na trávě porazila). Zamrzí to, ale je třeba jít dál - a ani předtím na tom Petra nebyla nijak zle.
Nevím, proč by si na TM měla uříznout ostudu, ostatně jak už jsem tu několikrát zmiňoval - loni bylo období mezi (vítězným) Wibmledonem a TM výsledkově podstatně horší než letos. Když jí nevyjde Linec, má ještě pár turnajů k dispozici, tak snad toho využije.
P.S.: Loni jí to na žándném turnaji, s výjimkou Wimbledonu, na začátku moc nešlo. Což je další věc, na kterou tu někteří rádi zapomínáte..
Reagovat
freeteepek
Turaj Mistryň je pozitivní v tom, že se v něm po prohraným zápase nevypadává a že všechny utkání vysílá TV. Petra má tři zápasy jistý a my zase to, že jí hrát uvidíme hned třikrát zasebou!
Reagovat
dadaft
asi nepřekvapím - mně bude na TM hodně chybět Samantha, pokud se tam nedostane. její zápasy proti Šarapovové a Azarenkové byly bezesporu ozdobami letošní sezóny. a taky bych ji zase rád viděl hrát proti Sereně. ))
Reagovat
smazaný uživatel
už to psal včera tommr, Li Na by měla mít taky jistotu.
Reagovat
dadaft
aha. takže aspoň udržet lavičku náhradníků...
Reagovat
smazaný uživatel
Mě Sam teda taky hodně mrzí. A to to přitom v Tokiu vypadalo hodně nadějně a doufal jsem, že by mohla dojít v Pekingu taky dost daleko.
Ale zatím bych si nebyl stále jistý účastí Sereny. Od 30. 10. má naplánované nějaké akce a exhibici v Lagosu v Nigérii a pak ještě v Jihoafrické republice. Je to sice až úterý a TM končí v neděli, kdyby se tam probila, ale stejně je ta účast nejistá - v tom případě by Sam jela přímo.:)
Reagovat
smazaný uživatel
A jak vidíte Li Na s Agou? Na tvrdým povrchu vždycky Agu porazila, ale já bych možná víc věřil Aze. I když ta může mít zase zdr. omezení. Doufám, že by to mohl být vyrovnaný duel a boj.
Reagovat
dadaft
taky se ptám. ))
na každý pád teď dva zajímavé zápasy.
Reagovat
smazaný uživatel
To budou určitě zajímavé, ale já toho z nich, bohužel, asi moc neuvidím.:(
Takže si přeji, aby byly dlouhé, abych viděl alespoň něco....
Reagovat
smazaný uživatel
Na tom asi nezáleží. Masha a Petra mají exhibici v Praze hned 29. 10., den po finále TM. :)
Reagovat
tommr
Li Na je v domácím prostředí favoritka, ale já víc věřím Radwanský. Rozhodující bude nakolik je ta bandáž na noze Agy jen preventivní ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
No právě. V minulém zápase si prý tu nohu nechala ošetřovat, ale ten moment jsem neviděl. Takže to může být prevence. Už je zase vážně dost olepená. Taky jí právě víc favorizuju. Li Na je někdy schopna kupit hrozný množství UE. A když jí Aga udrží v dlouhé výměně - čehož by měla být schopna - mohla by těžit více bodů.:)
Reagovat
Nola
Petra bola jasná už dávno, mňa potešilo, že uvidím Angeliku Kerber , mám jednu pripomienku, otrasnejšiu fotku, ako má táto hráčka tu na profile som ešte nevidela, ak je to možné prosím vymeňte ju, ona je v skutočnosti pekná kočka, ale tá fotka....

zajtra ma mrzí, že hrajú proti sebe moje favoritky.. ale som viac naklonená Kerber, snáď ma ich zápas vzájomný duel poteší a uvidím krásne výmeny a nie pinkanie
Reagovat
smazaný uživatel
Tak koukám na program na zítra a Maruš hraje už od 9.. :-(
Doufám tedy, že Masha se probojuje do SF a už jí taky konečně uvidim LIVE :-)

Kerber vs. Sharapova po 09:00
Li Na vs. Radwanska cca. 10:30
Azarenka vs. Oprandi 06:30
Bartoli vs. Suarez Navarro po 13:30
Reagovat
smazaný uživatel
..skvělý !!! budem fandit :)
Reagovat
smazaný uživatel
no tak hurá
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist