Klára Zakopalová: Změna přinesla úspěch

10. 9. 2010, 16:39
Téma 7
Tři výrazné výsledky v první polovině léta - vítězství na »stovce« v Marseille, tři vyhrané zápasy ve Wimbledonu a finále v Kodani - katapultovaly Kláru Zakopalovou (28) na 38. příčku žebříčku WTA. Tak vysoko nebyla od roku 2006!
Profily hráčů
Klára Zakopalová

"Dalo mi to chuť do dalšího tréninku a hlavně sebevědomí. Tenis je o hlavě, a když se člověk cítí silný, víc si dovolí i v důležitých chvílích," říká Klára.

Novým impulsem pro ni byla změna kouče, od listopadu ji vede Petr Kralert. "Pracujeme na tom, abych hrála pestřejší tenis, taky na kondici. Ale hlavně mám konečně trenéra, který se mnou jezdí na turnaje. Lituju, že jsem to neudělala dřív než v osmadvaceti," říká Zakopalová, kterou od žákovských let trénoval na Spartě David Kunst, ovšem pouze jako klubový trenér.

"Petr (Kralert) kolem turnajů všechno zařídí, od letenek přes hotel až po trénink, před zápasem mě rozehraje, ale hlavně okoukne soupeřky a poradí mi s taktikou. Myslím, že v Kodani jsem hlavně díky tomu poprvé porazila Němku Malekovou."

Už na jaře v Madridu udolala Klára Safinovou, z Wimbledonu si zase odvezla skalp Pennettaové. "V  Londýně jsem odehrála čtyři dobré zápasy za sebou, to byl letos nejvydařenější turnaj. Potěšilo mě to tím víc, že na grandslamech se mi nikdy nedařilo." A další plány? "Žebříčkem se stresovat nechci. Ale mám chuť do tréninku a chci si tenis užívat."

 

V novém čísle Tennis Areny také najdete:

Diváci, prestiž, peníze aneb Češi a Slováci v zahraničních ligách
• Hazard mě neláká, říká v exkluzivním rozhovoru Tomáš Berdych
Jedou vyhrát do pekla - před semifinále Davis Cupu v Bělehradě
Z Husárové je ředitelka - slovenská deblistka pořádá turnaje

a další zajímavosti, exkluzivní fotografie a tenisovou metodiku

Předplaťte si tenisový a lifestylový magazín Tennis Arena za pouhých 540,- na rok na www.tennis-arena.cz!

 

pva, Tennis Arena

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
docela mě překvapuje, že její trenér se jí nevěnoval, tak jak by měl... ano, tak samozřejmě, jde hrát svůj tenis proti soupeři, ale když se trenér podívá na protivníkův zápas, tak vidí ty slabiny, dokáže poradit s lepší taktikou než jen hrát svůj tenis, dokáže říct, na čem je třeba zapracovat, protože svého svěřence vidí v zápase... to se Klára v top 100 docela držela dobře, prakticky bez trenéra....
Reagovat
smazaný uživatel
Ano,ano, Pri hre je hodne krecovita a pusobi nastvane.Jak je videt, dokaze ukazat i vlidnejsi tvar. Opravdu vypada k tem libivejsim hrackam.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc to Kláře sluší, úspěch jí moc přeju.
Reagovat
smazaný uživatel
Hezká fotka - moc to tedy Kláře sluší, mohla by se i na kurtu občas usmát, je to moc pěkná ženská :-)
Reagovat
majkl005
souhlas
Reagovat
smazaný uživatel
mas pravdu... takhle vysmatou sem klaru na kurtu nevidel coz je skoda...a taky se bojim aby ji to nadseni vydrzelo...
Reagovat
majkl005
Aby jí to nadšení vydrželo :-/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist