Keysová: Proč tenis? Fascinovalo mě to oblečení

16. 1. 2013, 18:30
Rozhovory 19
Madison Keysová je v 17 letech největší nadějí současného amerického tenisu. Na Australian Open se dnes po výhře 6-1 6-2 nad nasazenou Rakušankou Paszekovou dostala poprvé do 3. kola grandslamového turnaje, díky čemuž se stane druhou nejmladší hráčkou v Top 100. Přečtěte si rozhovor se sympatickou a ambiciózní rodačkou z Illinois, kterou prý k 'bílému sportu' přitáhl obdiv tenisového oblečení.
Profily hráčů
Madison Keysová

 

Vzhledem k tomu, jak dobře jste dnes hrála, vaše vítězství není nečekané. Porazila jste nasazenou hráčku, musíte mít radost.
Ano, jsem velmi šťastná. Hrála jsem docela dobře, jsem spokojená s dnešním dnem.

Co pro vás dnes bylo klíčové?
Myslím, že servis. Servis mi dnes jednoznačně pomohl. Především v prvním setu za stavu 4-2 kdy jsem prohrávala 0-40.

Pociťujete nějaký rozdíl mezi tímto grandslamem a těmi ostatními, na kterých jste v minulosti hrála?
Na tento se cítím připravenější. Na mém prvním grandslamu na US Open byly obrovské stadiony a na to jsem nebyla zvyklá.

Mimo sezonu jsem tvrdě trénovala. Myslím, že jsem teď v docela dobré formě. Trénovala jsem s novým koučem a myslím, že nám to šlo. Doufejme, že mi ta forma vydrží.

Nevím, zda jste viděla dnešní příspěvek Lindsay Davenportové na Twitteru, ve kterém říká, že od dob Sereny Williamsové už nedoufala, že se objeví tak mladá úspěšná Američanka, jako jste vy. Co na tento kompliment říkáte?
Samozřejmě, že mě to potěšilo. Skutečně jsem tvrdě pracovala a myslím, že se to konečně začíná projevovat.

Cítila jste se nervózně, když jste šla na kurt?
První kolo tady bylo trošku nervy-drásající (pozn. domácí Dellacquaovou porazila 6-4 7-6). Ale dnes to myslím bylo mnohem lepší právě tím, že už jsem jeden zápas měla za sebou. Hrála jsem proti Australance, na velkém kurtu a publikum bylo proti mě. Ale cítila jsem se jako dnes, prostě jsem jen hrála svůj tenis.

V dalším kole vás čeká Angelique Kerberová, světová pětka. Budete mít k zápasu jiný přístup?
Pouze se budu soustředit na svou hru a budu se starat sama o sebe. Angelique je skvělá hráčka a posledních několik let hraje skutečně dobře. Ale myslím, že pokud se zaměřím na svou vlastní hru, tak je pak jedno, jak dobře hraje.

Oba vaši rodiče jsou právníci, že?
Ano.

A stále pracují?
Ano, oba stále pracují.

Jak se dítě právníků stane tenistkou na této úrovni?
Naprostá náhoda. Nikdo z mé rodiny nehraje tenis. Jednou jsem si prostě řekla, že bych to mohla zkusit. A vidíte, ono se to docela povedlo.

Takže jste se stala závislou na tenisu poměrně rychle?
Jistě, hned.

Hned?
Ano, do tenisu jsem se okamžitě zamilovala.

Takže jste přišla domů a řekla “Musím hrát tenis každý den, naučte mě to“?
Ano, moji rodiče mě zásobovali míčky. Nakonec jsem měla trenéra a dostala se na akademii.

Vaši rodiče tenis nehrají?
Ne, ani jeden ho neumí.

Co vás na tenise přitahovalo, když jste ho viděla poprvé?
Oblečení (směje se). Opravdu jsem nějaký tenisový obleček chtěla. Rodiče mi řekli, že když budu hrát, tak že mi nějaký koupí. A tak jsem to zkusila.

Kdo byl během vašeho dospívání tenisovým idolem? Na koho jste se ráda dívala?
Určitě jsem ráda sledovala Kim Clijstersovou. Myslím, že to byla velmi skvělá tenistka a její pohyb byl neuvěřitelný.

Kolik vám bylo, když jste s tenisem začala a když jste si vybrala první raketu?
4 roky.

Dívají se rodiče na vaši hru? Sledují vás teď v televizi?
Ano, dívají. Moje maminka teď pracuje v Illinois a tatínek je s mými sestrami na Floridě.

A jsou nervózní?
Maminka určitě nervózní nebývá a tatínek nejspíš také ne.

Je nějaká šance, že by za vámi přijeli, pokud byste postoupila do dalšího kola?
Pravděpodobně ne, jsem tu teď sama. Ale vždycky jim říkám, že musí přijet příští rok.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Na Tipsportu má Kerber 1,47 a Keys 2,50! A to hraje žebříková pětka s číslem 105 !!! Kéž by Madla tenhle docela vyrovnaný poměr potvrdila a přes nezajímavou pinkálistku postoupila.

Pro porovnání Radwanska má na Heather Watson jednoznačných 1,05 a to mají tyhle dvě na žebříku k sobě mnohem blíž než první dvojice.
Reagovat
djtito2
Nemôžem len porovnávať rebríčkove postavanie, a v tom hľadať hodnotu kurzu. Keysová je mladá hráčka, ktorá rýchlo napreduje, a do konca tejto sezóny ju tipjem do TOP 40. Porovnaj si Keysovú a Watsonovú. Ak by bol duel Kerber - Watson, tak určite by na Watsonovú bol 4 kurz a vyššie.
Reagovat
smazaný uživatel
Dyk s tím p.Broz souhlasí. Já to pochopil, že to píše jako zajímovost, což bezesporu je.

U chlapů má big4 zas kurzy na hráče okolo 25. místa už kurz 10. Což mi přijde taky hodně zajímavé ale pořád nevýdělečné.
Reagovat
smazaný uživatel
Co se týká toho oblečení, jenom bych se opakoval v tom, čí modely Madison nosí... :)
Reagovat
Fandina
monty ... víme, je to Nike, řada Sharap ... úsměv
Reagovat
freeteepek
Já na ní nejvíc obdivuju, že se už ve čtyřech letech zajímala o módu. Podle toho co říká, nebýt té touhy po tenisovém oblečku, nikdy by s tenisem nezačala. Zvlášť když rodiče tenis nehrají a pravděpodobně se o něj ani nezajímali dokud dcera nezačala hrát:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Asi už koukala na Williamsky, které v té době z ženského tenisu začaly vymisťovat příšerná plandající trika s rukávy. Protože komplet předchozí generace Graf, Novotná a spol. (v té době už končící) bylo něco otřesnýho.
I když taková Enánová i v dalším desetiletí po výrazné změně módy na kurt nikdy nevlezla v tílku. Asi měla komplexy z odhaleného podpaží. Naštěstí to brzo po návratu definitivně zabalila.
Reagovat
Fandina
Tak pokud vím, hraje od čtyř, nebrala bych to její vyjádření tak moc vážně, ani že jí někdo dal nečekanou otázku. Spíš to řekla v nadsázce, nebo běžné vyjádření nás holčiček ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ono se tomu dá věřit. Moje vnučka, která má nyní 4 a 3/4 roku v létě viděla v taneční škole baletek v Singapuru (zde žijou) také bílé oblečky těch děvčátek a hned chtěla být baletkou. Tak se stalo, ale nevydržela, že prý ji to nebaví a bolí. Ale bolest u plavání a teď již také u tenisu jí prý nevadí, protože jí to prý baví. Jinak podle trenérky (bývalé thajské representantky a mistryně) má velké nadání, u tenisu nevím, tam začíná.
Reagovat
Fandina
Já také psala, že to může být buď nadsázka, nebo běžné vyjádření nás holčiček ... normálka čtyřletá holčička se zajímá o šatičky ... úsměv
Reagovat
Vojtiik
Mroži ja byhc t enekdy chtel potkat, kdy ten tvuj cirkus prijede?
Reagovat
smazaný uživatel
Sympaťačka :)
Reagovat
smazaný uživatel
Na fotce vypadá jako běloška, ale je to mulatka jak vyšitá...:-))
Reagovat
rib
Everything is possible in America!!! Hned mě napadla písnička z West Side Story. Není nad to, když 4leté děvčátko řekne, že chce tenisový obleček a pochopí, že musí začít hrát, aby šatičky dostalo. A pak si ve 4 letech (jak typické v tomto věku) vybere raketu a kariéru světové tenistky... To jsou mi věci, uauuuu
Reagovat
VlS
Ahoj, víš, vždycky přemýšlím, jak moc je ten rozhovor předem připravený a následně upravený. Často tady hodnotíme, co který hráč(ka) řekl(a) a jaký je to blb(ka) a nafoukanec (zrada češtiny, jak je femininum od nafoukance, nafoukanka?)a tak dál. A on(a) prostě jen dostal(a) otázku a narychlo na ni odpověděl(a), na přemýšlení o odpovědi bylo tak 5 vteřin. Mám při rozhovorech jisté zkušenosti z obou stran diktafonu (bloku).
A to everything is possible ............. i se sborem, nebo bez?
Reagovat
rib
Smekám před slovem NAFOUKANKA, zařadím do slovníku (a když ho budu pilně používat, to by bylo, aby se nestalo součástí jazyka aspoň zde) Chápu, i já trochu narážím na to, že lze zkonstruovat cokoliv (odkaz na film Vrtěti psem :-)) A to může být Keysová sympatická. Bylo mi trochu líto Sloane Stephens, tak je podle mě taky velký talent a teprve teenager....samozřejmě že se sborem, a nemusí to být jen Portorikánci :-)))
Reagovat
gigin
nafoukanec - poslanec, poslankyně - nafoukankyně? :-OOOO
Reagovat
Fandina
Poslanci nebývají nafoukanci, spíš bych řekla, že někteří jsou nafoukaní ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Co mám zkušenost, tak se ty rozhovory moc nepřekopávají a to na 99%. Zvlášť ne takové rozhovory, jako je tento. Jednak proto, že ty otázky jsou úplně běžné. A to jak pro novináře, tak pro tenistu, který se začíná dostávat do světa profi sportu. Nad odpověďmi na tyto otázky se hráč nemusí ani zamyslet. Každý má totiž zafixované jméno svého idola, každý si pamatuje své začátky apod. Rozhovory na složitější témata, která vyžadují velkou připravenost z obou stran (novinář i dotazovaný), se ve světě sportu moc nedělají. A když už se jednou za čas udělají, tak je běžnou praxí to sportovci oznámit dopředu. Už jen z toho důvodu, aby si on na něho udělal třeba až půl hodiny času. A odtud je už jen kousek mu taky říct, že se budete chtít bavit i o jiných (než obvyklých) věcech. Nabídnu další dva důkazy pro dokreslení, že to se světem sportovních novinářů není tak zlé. Všimli jste si, že skutečná investigativní žurnalistika se ve světě sportu téměř neobjevuje? Navíc novinář potřebuje mít se sportovcem relativně dobrý vztah. Protože když sportovce jednou potopí, tak podruhé ten rozhovor nedostane. V ten okamžik automaticky ztrácí i cenu pro svého zaměstnavatele, protože ten např. toho Berdycha v tom magazínu a ještě v rozsahu čtyř stran a nejlépe i s fotkami z jeho soukromí, za každou cenu chce...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist