Keysová: Naučila jsem se být trpělivá

16. 4. 2015, 13:02
Aktuality 12
Madison Keysová si letos zahrála semifinále Australian Open a minulý týden si v Charlestonu zahrála své první finále na antuce. V boji o titulu sice na domácím turnaji podlehla Němce Kerberové, i tak ale byla se svým vystoupením spokojená. Naučila jsem se být trpělivá, což mě hodně posunulo, řekla Američanka.
Profily hráčů
Madison Keysová

Madison Keysová vstoupila do letošní sezony v dobré formě, kterou uplatnila zejména na grandslamovém Australian Open, kde si připsala několik cenných výher. V Melbourne porazila například Petru Kvitovou, či Venus Williamsovou a stopku ji vystavila až v semifinále světová jednička a pozdější vítězka turnaje Serena Williamsová.

Na prestižních turnajích v Indian Wells a v Miami se sice Keysové příliš nedařilo, minulý týden si ale zahrála v domácím prostředí turnaje v Charlestonu své první finále na antukovém turnaji. V něm sice podlehla Němce Angelique Kerberové ve třech setech, se svým výsledkem ale byla spokojená.

"Myslím, že to byl důsledek porážek v Indian Wells a v Miami, kde se mi moc nedařilo, a tak jsem to chtěla v Charlestonu nějak napravit. Přiletěla jsem sem v dobré náladě a chtěla jsem hrát. Po prvních zápasech jsem se začala cítit dobře a získala jsem i potřebnou sebedůvěru, což mi hodně pomohlo do dalších zápasů," konstatovala Američanka.

Keysová ve finále s Kerberovou prohrála úvodní set, druhé dějství ale získala na svou stranu a o vítězce proto rozhodovala až třetí sada. Domácí hráčka si v ní vytvořila nadějný náskok 4-1, závěr utkání však lépe ustála zkušenější Němka, jež vývoj otočila a zvítězila 6-2 4-6 7-5.

"První sadu jsem prohrála, ale i pak jsem bojovala a věřila jsem, že můžu vyhrát. Je škoda, že se mi nepodařilo využít vedení ve třetím setu, ale i to k tenisu patří. Nebyla jsem první, ale druhá, což je také skvělý výsledek, kterého si opravdu moc vážím. Jsem hrdá na to, jak jsem v Charlestonu hrála a vezmu si z toho jen to pozitivní. To, že jsem neudržela vedení pro mě bude velkým poučením a příště se pokusím být ještě lepší," dodala Keysová.

"Řekla bych, že vůbec nejdůležitější je myšlení a to, jak je člověk naladěn. Na téhle úrovni umí tenis všichni a většinou rozhodují maličkosti. Já osobně se snažím vždy maximálně koncentrovat sama na sebe a myslet pozitivně.  Vím, že mám šanci vyhrát, když budu hrát svou hru. V poslední době jsem se navíc naučila být trpělivá, což je velice důležité, hodně mě to posunulo."

TenisPortal.cz, wtatennis.com

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/jtbankapragueopen/photos/a.106643859378642.4318.105089492867412/873607526015601/?type=1&theater tak zítra začíná výstavba tribun. Jen by mě zajímalo kam nacpou tribuny pro 2 500 diváků
Reagovat
sprchon
Co se nevejde, to se dá do Vltavy. ;)
Reagovat
blixa
Jasná věc, kverulanti se utopí jak koťata ;-)
Reagovat
Fandina
Já myslím, že místa se tam najde dost, ale škoda kurtu, který na to padne.
Reagovat
Frick
https://www.google.com/maps/d/viewer?authuser=0&authuser=0&hl=cs&hl=cs&mid=zcVt7Uylb7AU.ka1ENEaHg-GQ

Ta tribuna bude muset bejt kolosální. Plochou bude zabírat skoro dva tenisové dvorce.

Když si to tak vezmu, tak už skutečně by člověk stále více docházel k tomu, že skutečně to neni na Štvanici jen kvůli tomu Kaderkovu nápadu s hardem.
Reagovat
Fandina
OT ... článek a rozhovor s Kájou Plíškovkou
http://www.rozhlas.cz/zpravy/tenis/_zprava/pliskove-k-vzestupu-pomohl-novy-kouc-je-patou-nejlepsi-tenistkou-sezony--1479046
Reagovat
PH94
Sympatanda :)
Reagovat
Andrew89
totálně zbytečný článek. Výsledky nepodává nijak oslnivé krom AO. Nechápu proč je tak přeceňovaná. Takových tu už bylo....
Reagovat
ta-dah
...rikas takovych uz tu bylo, mohl bys uvest ony takove? Docela by mne ten vycet zajimal, diky:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Stephensová, Bouchardová.. + rok co rok se na US Open objeví nějaká mladá supertalentovaná Američanka, o které do té doby nikdo neslyšel a o které od té doby nikdo neslyšel..
Reagovat
smazaný uživatel
Ta supertalentovaná Ameřičanka měla tuším 15 let, ta má ještě dost času, to mi věř ;)
Reagovat
Andrew89
ano přesně jak psal kolega...Stephensová, když došla na Ao do semi - porazili mimo jiné i Serenu tak se o ní velmi mluvilo. Bouchard taky vyletěla mladičká a ted bude mít co dělat...a to v porovnání od Keys něco dokázala. Klidně bych dokázal říct i Lisickou, taky jí byla prorokováno bůh ví jak vysoké postavení. Další by se určitě našly:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist