Kerberová: Siniaková dnes odehrála svůj nejlepší zápas sezony

8. 5. 2017, 21:39
Aktuality 17
Kateřina Siniaková byla dnes dva body od senzační výhry nad světovou dvojkou Angelique Kerberovou. Závěr utkání ale lépe zvládla dvojnásobná grandslamová šampionka, která tak Češku do třetího kola nepustila. Po utkání však Němka nešetřila chválou na adresu talentované české hráčky. Kateřina dnes odehrála nejlepší zápas roku a předvedla výborný tenis, konstatovala Kerberová.
Angelique Kerberová a Kateřina Siniaková (© Getty Images)

Kerberová, jež v loňské sezoně zářila a vyhrála dva grandslamové turnaje, se v letošní sezoně nemůže dostat do správného rytmu a za výsledky z loňského roku tak trochu zaostává. Jejím nejlepším letošním výsledkem je prozatím finálová účast v Monterrey, na jiných turnajích se však letos zatím neprosadila.

I přes letošní nezdary se však Němka v pondělí znovu vrátí do čela žebříčku WTA, neboť aktuální světová jednička Serena Williamsová kvůli těhotenství nehraje. Jistotu návratu na první příčku dal Kerberové už postup do druhého kola turnaje v Madridu. Němka se tak na první místo vrátí již potřetí během osmi měsíců a celkově v pondělí zahájí v čele žebříčku již 26. týden.

V dnešním utkání druhého kola se na však Němka na španělské antuce znovu pořádně nadřela. Do utkání s Kateřinou Siniakovou sice vstoupila jako jasná favoritka lépe a získala úvodní dějství 6-2, ve druhé sadě se ale Češka zlepšila, hrála agresivně a svou hrou na kurtu jasně dominovala, čímž si vynutila třetí set. V něm pak Siniaková dokonce vedla 5-3, vedení ale neudržela a z postupu do třetího kola se tak po dramatické bitvě nakonec radovala zkušenější světová dvojka Kerberová, jež zvítězila 6-2 1-6 7-5.

"Myslím, že Kateřina dnes odehrála svůj nejlepší zápas v letošní sezoně," chválila Siniakovou dvojnásobná grandslamová šampionka. "Předvedla parádní zápas a já vlastně ani nevím, jak se mi podařilo to všechno otočit. V úvodu jsem hrála dobře, od začátku druhého setu ale začala Kateřina trefovat míče rychleji, hrála agresivně, rychle a šla si pro každý bod. To, co jí tam padalo, bylo neuvěřitelné," hodnotila průběh utkání Němka.

"Ve třetím setu to bylo hodně vyrovnané. V závěru jsem byla trošku dole, ale stále jsem doufala, že to můžu ještě otočit, věřila jsem si. Vím, že můžu vyhrávat i takové zápasy, už se mi to dříve několikrát povedlo, takže jsem to rozhodně nezabalila a bojovala až do konce. Jsem moc ráda, že jsem bojovala až do posledního míče, protože takové vítězství mě může hodně posílit."

"Ano, byl to zápas, ve kterém to šlo nahoru a dolů, ale i takové vás někdy mohou nakopnout k lepším výkonům. Nebyl to ideální zápas, ale je to vybojované vítězství proti úžasně hrající hráčce, takže jsem spokojená. Znovu se mi potvrdilo to, že když člověk zůstane i za nepříznivého stavu pozitivní, tak může vyhrát," konstatovala devětadvacetiletá Němka, kterou v boji o postup do čtvrtfinále vyzve vítězka utkání mezi Marií Šarapovovou a Eugenií Bouchardovou.

"Musím počkat na to, která postoupí. Až teprve pak budu moci přemýšlet nad nějakou strategií do dalšího zápasu. Já jsem hlavně moc ráda, že jsem postoupila, protože teď potřebuju hrát co nejvíce zápasů, abych se před French Open dostala do co možná nejlepší formy. To je teď mým hlavním cílem," dodala Kerberová.

Komentáře

17
Přidat komentář
janek_da
no, současná světová jednička s budouci. To bude pěkný mač.
Reagovat
Hector21
Hezky se pochválila a teď se předveď na kurtu s Evžou, Kerberosi...
Reagovat
Frick
Co si budem malovat - ona se soupeřka chválí dobře, když jí i tak porazíš, že Angí?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak aspoň ji nemusí mrzet, že ji o dva míčky utekl zápas s jejím vzorem...
Reagovat
Frick
Zato jí ale může silně s.rát to, že to mohlo být v OF hratelnější než si ještě včera myslela.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady ti výjimečně musím dát za pravdu...
Reagovat
FulnekUltras
ale Katka má všechno před sebou a bude se jistě ještě zlepšovat. Důležité je, že rozhodně nepatří k hráčkám, které by někdy programově vypustily FC.
Reagovat
aligo
to karolína zezačátku taky nebyla
Reagovat
Lunej..
Trapny jako vzdy.
Reagovat
FulnekUltras
dokud na mě ještě reaguješ, je to furt dobrý... ;)
Reagovat
Lunej..
Jo vim, jsem blbka. Zlepsim se.
Reagovat
FulnekUltras
to spíš já s omluvenkama - jenže mi je nemá kdo podepsat ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Naprogramovaný StalinUltras.
Reagovat
VlS
A na to lze usoudit z barvy tenisek
Reagovat
FulnekUltras
možná tak mezi vyznavači spotřebního zboží
Reagovat
aligo
kecy... neví o ní nic a vypustí takový sračky... nejlíp hrála v číně s kontou
Reagovat
EllNino
To ji Kerber má takhle načtenou jo, kecy ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist