Kerberová se loučí. Na olympiádu v Paříži nikdy nezapomenu, bude to můj poslední turnaj

25. 7., 11:45
Aktuality 9
Bývalá světová jednička Angelique Kerberová ukončí po olympijských hrách v Paříži kariéru. Šestatřicetiletá hráčka, jež je s třemi grandslamovými tituly nejúspěšnější německou tenistkou po fenomenální Steffi Grafové, to krátce před losem olympijského turnaje oznámila na instagramu.
Profily hráčů
Angelique Kerberová (© Profimedia)

"Než olympiáda začne, můžu už říct, že na Paříž 2024 nikdy nezapomenu, protože to bude můj poslední profesionální turnaj v roli tenistky," napsala Kerberová. "A ačkoli to je pravděpodobně správné rozhodnutí, necítím to tak. Jednoduše proto, že miluju sport z celého svého srdce a jsem vděčná za vzpomínky a možnosti, které mi dal."

Kerberová se před 17 měsíci stala poprvé matkou a po návratu krátce před koncem minulého roku se už ke svým předchozím úspěchům nepřiblížila. Na všech třech letošních grandslamech Australian Open, Roland Garros a Wimbledonu vypadla hned v prvním kole.

V roce 2016 dcera polských rodičů získala tituly v Austrálii a na US Open, vybojovala stříbro na olympijských hrách v Riu de Janeiro a stala se světovou jedničkou. V čele pořadí WTA byla celkem 34 týdnů. V roce 2018 vyhrála Wimbledon. Celkově má Kerberová ve sbírce z profesionálního okruhu 14 trofejí.¨

 

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
Zirluck
Takze Kerber sa vratila. Pokazila si meno a statistiky a teraz odchadza znova a este aj na antuke
Reagovat
aligo
Prostě se chtěla rozloučit, až bude chtít sama a nechtěla aby ji to zkazilo nějaké hloupé děcko
Reagovat
aape
Angie si nic nepokazila,ty nejlepší vzpomínky zůstanou
Reagovat
com
me na ni zustanou vzpominky jak vyhrala US Open nad Karolinou
Reagovat
aligo
Skvostný to zápas
Reagovat
Blondie
Máš, prosím, link na nějaký záznam?

Ok, to bylo zlý.
Reagovat
jih
Tak ještě Halep a Wozniacki...taky by si zasloužily důchod...
Reagovat
paddy
V 1k s Osakou smile
Reagovat
Stybnat
Tak Osaku dala
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist