Karolína Plíšková v Římě titul neobhájí. Ve finále po půl hodině vzdala Halepové

21. 9. 2020, 14:15
Aktuality 138
WTA ŘÍM - Karolína Plíšková loňský triumf na římském antukovém turnaji Premier 5 neobhájí. Česká jednička dnes po půl hodině hry za stavu 0-6 1-2 kvůli zranění vzdala Simoně Halepové, která se tak na třetí pokus dočkala premiérové trofeje z Fora Italica a stala se první rumunskou šampionkou italského podniku v historii.
Karolína Plíšková (© AFP)

Karolína Plíšková do letošní sezony vstoupila třetím triumfem v Brisbane a poprvé v kariéře úspěšně obhájila titul. Podruhé se jí to mohlo podařit na antuce v Římě, kde se letos po mizerných výsledcích posledních měsíců a zklamání na amerických betonech konečně rozehrála do velmi dobré formy a loni stala první českou šampionkou od roku 1978.

Do finále dokonce prošla se ztrátou jediného setu, když si poradila s Barborou Strýcovou, Annou Blinkovovou, v rozhodující sadě nadělila "kanára" Elise Mertensové a v semifinále přehrála další krajanku Markétu Vondroušovou.

Do finále proti nasazené jedničce Simoně Halepové překvapivě nastoupila se silně obvázaným levým stehnem, které ji značně limitovalo. Česká jednička se špatně pohybovala, v úvodní sadě proti solidně hrající Halepové netrefovala kurt, nezaznamenala jediný vítězný úder a za dvacet minut schytala potupného "kanára".

Po mizerném výkonu v úvodní sadě se nechala krátce ošetřit (bedra) a v zápase pokračovala. Na úvod druhého setu hned ztratila servis a pak se konečně po brejku dostala na výsledkovou tabuli. Následně ještě zkusila game na vlastním podání a poté už se slzami v očích kráčela k síti ťuknout si raketou s vítězkou letošního finále.

Osmadvacetiletá Plíšková, která vyhrála čtyři předchozí finále a uspěla v deseti z předchozích 12 finálových soubojů, se mohla stát 12. hráčkou, která v Římě obhájila titul. Vzájemnou bilanci s Halepovou, s níž vyhrála poslední dva duely, si po skreči zhoršila na 4-8, tu finálovou na 16-13.

"Mrzí mě, že jsem nemohla zápas dohrát do konce, ale chci pogratulovat Simoně, byla jsi výborná a titul si zasloužíš," řekla Plíšková při slavnostním ceremoniálu a s rouškou na ústech si sama převzala trofej pro poraženou finalistku.

"Přitahovač na levé noze mě bolel už při dvou předchozích zápasech a zhoršovalo se to. Dnes před zápasem už to bolelo opravdu hodně, ale bylo to finále a chtěla jsem to alespoň zkusit. Bohužel to nešlo," uvedla Plíšková v tiskové zprávě. Zápas vzdala poprvé v kariéře.

Její vrstevnice Halepová rovněž do finále došla se ztrátou jediného setu a na třetí pokus se dočkala premiérového triumfu ve Foru Italicu, kde v letech 2017 a 2018 ve finále nestačila na Elinu Svitolinovou. Dnes se stala vůbec první rumunskou šampionkou italského podniku.

"Jsem ráda, že po dvou prohraných finále jsem se konečně dočkala. Tenhle turnaj miluju a jsem šťastná, že mám konečně v rukou trofej pro vítězku," uvedla Halepová. "Karolíně přeju rychlé uzdravení a snad se potkáme i ve finále French Open," dodala.

Halepová získala už třetí letošní a celkově 22. titul, devátý kariérní na antuce. Krátce před pauzou triumfovala v Dubaji, po restartu sezony na antuce v Praze a teď v Římě. Z posledních 14 zápasů neprohrála jediný, svou letošní skvostnou bilanci vylepšila na 20-2 a i na svém pátém letošním turnaji se dostala minimálně do čtvrtfinále.

Halepová i Plíšková budou v novém vydání žebříčku stále okupovat druhou a čtvrtou příčku. Halepová však alespoň o skoro tisíc bodů stáhne náskok světové jedničky Ashleigh Bartyové, na Australanku bude ztrácet zhruba 1 500 bodů.

Špatný zdravotní stav Plíškové rozhodně není dobrou zprávou. Již v neděli totiž startuje hlavní soutěž grandslamového French Open. Rovněž na pařížské antuce by měla plnit roli nasazené dvojky a Halepová jedničky.

Už o víkendu se omluvila z turnaje ve Štrasburku a bude léčit přitahovač. "Zkusím se teď dát dohromady na Roland Garros, mám na to necelý týden," konstatovala lounská rodačka.

• WTA PREMIER 5 ŘÍM •
Itálie, antuka, 1.692.169 eur
pondělní výsledky (21. 9. 2020)
• Dvouhra - finále •
Halepová (1-Rum.) - Kar. Plíšková (2-ČR) 6-0 2-1 / skreč
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

138
Přidat komentář
Herbert_Hoover
Ten pocit, kdy si uvědomíte, že tak skvělá antukarka vyhrála Řím úplně poprvé :) Celkově Simona dost těch finále na hlíně ztratila, takže gratulace :) Pokud by vyhrála i RG byla by to hodně dobrá antuka hodna jejich clay kvalit :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Ten pocit je proste k nezaplaceni.
Reagovat
Vlk-v-trave
https://en.wikipedia.org/wiki/2020_French_Open_%E2%80%93_Women%27s_Singles_Qualifying

Oficialne zatim byla vyrazena jedna hracka z kvalifikace, u ktere byl potvrzeby covid. Podle neoficilanich zprav by jich melo byt vice.

Zatim neni uvedene jmeno.

V ATP bylo vyrazno uz 5 hracu, mezi nimiz take jsou Istomin a Dzmuhur, ktery nebyl testovan pozitivne, ale jeho trener...
...ovsem, ten prodelal Covid jiz pred 3 mesici,...ale lekari mu sdelili, je prirozene, ze se tem, kteri covid prosli budou objevovat ruzne vysledky testu, pozitivni, nebo negativni.

Zajimavosti urcite je, ze Djokovic covid mel,...ale po prodelani vzdy byl testovan negativne, to same Dimitrov atd.
A nebo take prichazi otazka, jak, a kdo je testovan.

Trener Dzumhur Popovic, skritizoval drsne RG, jednak v bubline se nedodrzuji moc pravidla, dale nejsou uplne vsichni testovani stejne, a neexistuji u nekterych tzv. potvrzujici testy, kdy u jinych pry ano!

Zatim Francouzi spise potvrzuji svou povest "famoznich a ulitlych organizacnich experimentalnich schopnosti" :) neco ve stylu, organizovat turnaj je stav mysli:)

Bude tam asi jeste veselo.
Reagovat
FulnekUltras
s testy obecně to bude počítám stejná zákulisní šaškárna jako s vakcínami i virem samotným smile
Reagovat
Petr_Fisk
Vzpomněl jsem si na tiskovku Thiema.
Reagovat
tmora
Před začátkem RG uz jsou 3 pozitivní z kvalifikace s potenciálem dalších 15 nakažených! T
Reagovat
Dobry-den
To je teda pech. Snad bude v Paříži fit. Ale když musela poprvé v kariéře skrečovat, navíc ve finále, tak to asi nebude žádná legrace. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Plech bude naplech. Snad to nic vážného není. Přeju ji brzké uzdravenísmile
Reagovat
gigin
https://twitter.com/tennis_gifs/status/1308073496124121088?s=19
Reagovat
sojka1
mne se po ni stejska.... Hogstedt spica! :-)
Reagovat
gigin
To to to! ;)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Naducáneksmile Kdyby hrála svůj nejlepší tenis, rád bych ji zas viděl v nějakém velkém finále. V Praze jsem na ni byl podívat ve Stromovce, ale ne letos.
Reagovat
gigin
Komik, Drama queen, nádherný tenis. Navíc Latvia. Volba byla jasná :DD
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Souhlasím, je s ní zábava po všech stránkáchsmilesmilesmile
Reagovat
sojka1
je... a ma krasne vlasy, neskutecny pletenec, prohlizela jsem si jeji cop z jednoho metru (nebyly jeste rozestupy ani Prymula) ;-)
Reagovat
FulnekUltras
místo "ani" spíš "ala", když už ;-)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
já sice z metru ne, ale moc pěknýsmile
Reagovat
makro99
probůh, ať to tak Katka normálně dotáhne... tohle je hodně důležitý, dvakrát v řadě přejít 1. kolo :)
Reagovat
tommr
povedlo se, ale byl to strašnej porod ... smile
Kdyby Katka nehrála proti svý oblíbený soupeřce tak by to asi nedala ... smile
Reagovat
makro99
4:6 7:6 6:1 - fantastický skóre! :) Katka se musí zase naučit vyhrávat; a dohrávat ty sety a zápasy..
Reagovat
tommr
hlavně ten druhej set byl o nervy. Katka přišla o vedení 4:0, pak dvakrát nedopodávala set, zahodila 5 setbolů a teprve v TB se jí konečně podařilo soupeřku udolat ... smile
Reagovat
FulnekUltras
Simonce i náčelníkovi. smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
jirkaS
ze zajímavosti jsem jukl na diskuzi
ke Káje na sport.cz, ano nezklamali smilesmile
Reagovat
tommr
tam se slejzá opravdová diskusní spodina ... smile
Reagovat
makro99
to tady je to jiná :)
Reagovat
sojka1
:-))
Reagovat
FulnekUltras
;-))))))))))))))
Reagovat
MFish
Martincová docela velká šance na účast v hlavní soutěži RG.
R1 Savinykh
R2 Wickmayer/Kerkhove
R3 Guerrero Álvarez/Ponchet - Gorgodze/Errani
Reagovat
tommr
jj to by mohla Tereza smile zvládnout ... smile
Reagovat
com
smilesmilesmile
Reagovat
Fransoas
Tak to není 2x dobrá zpráva před RG.Proto taky v prvním setu na servisu nic nemohla uhrát.Pokud nejde servis z jakéhokoliv důvodu proti tak běhavé soupeřce,tak to je naprosto bez šance.Zdraví je samozřejmě přednější.Včera to nevypadalo,že by měl být nějaký problém,ale mohlo to být skryté zranění.Přeji jí ať se to podaří zdravotně vyřešit,protože GS je hodně blízko.
Reagovat
MFish
Plíšková by dostala bídu i bez zranění, takhle má alespoň argument.Na RG kromě jednoho náhodnýho semifinále neprošla nikdy 3.kolo, takže je to úplně buřt, jak na tom bude.Svoji avatarovskou hrou stejně projde tak max do toho 3.kola
Reagovat
SpacialRecognition
Cca poslední tři zápasy proti Halepové vyhrála, to jestli by dostala bídu, nebo ne, nemůžeš vědět jistě.
Reagovat
chosoi
Jak vypadne z rytmu a nemá jí kdo radit,
tak má problémy. Ta její snaha o běh je
opravdu groteska. Větší turnaj nikdy nevyhraje
i kdyby měla 8 trenérů.
Reagovat
sojka1
takhle si to jiste nikdo z nas vcetne holek nepredstavoval, ale co uz..... gratulace Kaje k finale a moc ji preju, at se da do poradku. Usate Simonce taky gratulka... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
smileIluze opravdu skončila. To by jeden nevěřil.smile
Reagovat
Petr_Fisk
Dobrý podnos na chlebíčky...smile
Reagovat
Andrew89
:D:D:D
Reagovat
svetova.dvojka
Na tom doma servíruju jednohubky.
Ani jsem netušil jakou cennost doma mám...smile
Reagovat
Andrew89
ten talíř s tim boxem :D:D
Reagovat
tommr
to se tam nenajde nikdo kdo by jí s tím pomoh? smile
Reagovat
Andrew89
nene nemohli, ale nějak to tam jelita asi přidělali a nešlo jí to vyndat, ale smála se:D a na fotkách bude mít i ten box:D:
Reagovat
tommr
celej ten ceremonial v ponurý atmosféře bez diváků a s rouškama byl typickým obrazem současný šílený doby ... smile
Reagovat
sojka1
mne sokla ta samoobsluha... :-))
Reagovat
Petr_Fisk
Si mi připomněla...
Anne Keothavong a Greg Rusedski začali při komentování zápasu se Svitolinou používat novou přezdívku pro Markétu Supermarketa a občas řekli Supermarket.
Reagovat
sojka1
to je dobry.... tak hlavne at navysuje sortiment.. co do sirky i hloubky... :-)
Reagovat
Petr_Fisk
přesně tak.
Reagovat
Vlk-v-trave
takze uz je jasne kdo vyhraje RG.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
U chlapů to víme, ale která z holeksmile?
Reagovat
Jan
Hlavně zdraví. Kdyby byla Karolína v pořádku, mohl to být zajímavý zápas.
Reagovat
Nenela
Ja se nedivala snad jen 5 minut a skrec. Co se stalo??
Reagovat
Petr_Fisk
Začalo to ošetřováním v dolní části zad.
Reagovat
Nenela
Dik. Zada jsou blbe. Ale spise mi fakt pripadala nemocna, celkovym projevem.
Reagovat
Petr_Fisk
Takhle na dálku se to těžko odhaduje. Pokud např. šetří stehno a těžiště má jinde, tak se to může lokálně projevit na zádech.
Já si myslím (věřím), že to nebude nic vážného a že ve Francii bude OK.smile
Reagovat
tommr
tak nakonec přece jen skreč ... smile
Možná to měla Karolína udělat jako Osaka v Cincinnati a skrečovat už před finále. Ušetřila by si to zbytečný trápení na kurtu ...
Reagovat
vendulkabendulka
Vůbec ne, tohle mi přijde fér. Zkusila to, nešlo to. Cajk.
Reagovat
Blondie
Souhlas...
Reagovat
Petr_Fisk
Souhlas. Mně ty Naominy letošní "manévry" nejsou moc sympatické.
Reagovat
tommr
ale má GS titul a Karolína nejspíš zase nebude mít nic ...
Reagovat
Petr_Fisk
Třeba si myslela, že to půjde a zhoršilo se to.
Reagovat
tommr
no právě. Proti Halepce by měla šanci jen při optimálním výkonu a toho se zraněním schopná nebyla. Takže si to jen zbytečně zhoršila a ted může přijít i o FO ...
Reagovat
Blondie
Ale no tak. Dá si pár dní voraz a za týden to zvládne :-)
Reagovat
Petr_Fisk
To je dobře, že tommruješ, aspoň bude fit...smile
Reagovat
tommr
tomu nevěřím - spíš se to po dnešku ještě zhoršilo a na FO možná ani hrát nebude. Měla to prostě udělat jako Osaka ...
Reagovat
Petr_Fisk
Mně to nepřijde moc vážné. Ale vím, že nic nevím...smile
Reagovat
tommr
mě by hlavně zajímalo kde a jak k tomu zranění přišla. Včera při zápase vypadala úplně normálně ... smile
Reagovat
Petr_Fisk
Pokud má něco natažené, to se stane hned ani nevíš jak.
Prostě některou partii nevědomky trochu přetěžuješ a málo strečuješ a pak stačí nějaký blbý pohyb při rozcvičce a je to.
Právě proto doufám, že to není nic vážného, tzn. natržený úpon, trhlina ve svalu atd. , to by pak opravdu FO nestihla - viz trampoty Petry s tím svalem.
Reagovat
tommr
tak snad budeš mít pravdu a jak Karolína tak Petra budou moct na FO hrát. Nic proti našim ostatním holkám, ale bez těch dvou by to asi byl GS naprd ...
Reagovat
Petr_Fisk
Při vší úctě k Markétě, Mušce, Marušce a Katce máš bohužel pravdu.
A na LBF si ještě nějaký rok musíme počkat.
Reagovat
Alien
LBF? Jaký LBF?
Reagovat
Petr_Fisk
To je takový překladatelský oříšek.
Nápověda Linda.
Reagovat
rybicka
Aby to nebyly přehnané naděje. To je ještě vis maior.
Reagovat
tommr
ani nevím jestli se letos bude hrát na FO juniorka a pokud ano jestli tam BLF budou hrát?
Reagovat
Petr_Fisk
https://www.itftennis.com/en/tournament/roland-garros-junior-championships/fra/2020/j-ga-fra-02a-2020/
Reagovat
tommr
takže Brenda tam nebude, ale jinak budeme mít letos silný zastoupení smile v čele s Lindou ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Co se stalo? Včera vypadala po zápase s Maky v pohoděsmile
Reagovat
SpacialRecognition
Doufám, že škodolibým lidským exkrementům, kteří se tady posmívají zraněné Karolíně, to karma vrátí. Boží mlýny melou...
Reagovat
Blondie
A ukážeš mi nějaké? Já nikoho, kdo by se jí smál za zranění, nevidím.
Reagovat
Andrew89
snad to do RG bude v pohode.

Simona je největší favoritka na nadcházející RG. A i jedno pozitivum v tom vidím...Com je zas v koutě a utírá slzy :D
Reagovat
Blondie
Tak skreč. Škoda.
Reagovat
turista
Škoda.
Reagovat
lvicek
Ty jo, prijde mi Karolina skoro nemocna... V dnesni dobe buhvi, co z toho muze byt.
Reagovat
svetova.dvojka
Má koronavirus...
Reagovat
Petr_Fisk
To snad ne, možná zlobí to stehno. Ale nevšiml jsem si, že by na tu nohu nějak napadala.
Reagovat
Nenela
Ja prave jo, pri podani. JInak ne.
Reagovat
tmora
Ale přišlo mi ze má takový hodně unavený oči , jako kdyby byla nemocna..
Reagovat
Petr_Fisk
Bez ohledu na to, kdo vyhraje doufám, že se Karo srovná a druhý set už proběhne vyrovnaně.
Tohle by byla ostuda a s Karolíninou psychikou by to mohlo nepříjemně zacloumat před FO.
Reagovat
Blondie
No vidite :) nakonec to bude KP ve třech.
Reagovat
Andrew89
ty jsi naivní...Simona s přehledem ve dvou v tomhle stavu...pálí to tam a vyšel jí gem, kterej jí Simona ještě skoro dala...
Reagovat
Blondie
Já se zlobit nebudu, mám Simonu ráda :)
Reagovat
rybicka
Teď jsem přišla smile, co to je?
Reagovat
rybicka
Plačící Kája, to vidím prvně smile
Reagovat
Petr_Fisk
Aspoň všichni uvidí, že je to normální holka a ne robot.
Reagovat
rybicka
Kdo chtěl už viděl, kdo nechce stejně neuvidí...
Reagovat
Petr_Fisk
Spousta lidí potřebuje mít všechno strašně zesílené, aby si něčeho při tom uspěchaném současném životním stylu všimla.
A pokud je něco málo znatelné, tak to buď nevidí anebo jsou z toho nervózní.
Reagovat
lvicek
No to uz jsem ani nezaznamenala. Pri osetreni?
Reagovat
Blondie
Po skreči. Šla si sednout a otírala si očka.
Reagovat
rybicka
Tentokrát to nezvládla uhrát, bylo to viditelné, ačkoliv se dost snažila o svůj poker face.
Reagovat
Mr.Pink
zadny plac neprobehl
Reagovat
marsden
Skromna holka ve finale ukazuje svoje hlavni prednostismile
Reagovat
milik254
Tak co? Skrečne to, nebo si tu ostudu dvou kanárů vyžere?
Reagovat
Blondie
Je to ženský tenis :) pokud dotáhne ten break, klidně se může rozjet a celé to vyhrát. Samo pokud není zraněná.
Reagovat
Blondie
Panečku. Kanárů Karolina v životě moc nedostala, co?
Reagovat
Nenela
Skoro vubec nebeha, vsechno necha byt. Vcera dobihala Marketiny kratasy jako lanka. Ze by to stehno nebyla jen prevence?
Reagovat
lvicek
To vypada rovnou na parek...
Reagovat
lvicek
Juhuu, tak zustane (zatim) chudak v kleci sam ;).
Reagovat
Nenela
Ach jo. Nic vic.
Reagovat
vendulkabendulka
V nadpisu článku máte strašný renonc, je tam slovo "bojuje" :D
Reagovat
lvicek
Taky jsem si toho vsimla :D.
Reagovat
Krisboy
Trochu černého humoru smile
Reagovat
Nenela
:-) dobry postreh!
Reagovat
Blondie
smile
Reagovat
Petr_Fisk
Třeba i bojuje, jen na výsledku to není vidět. Občas mám u Karolíny problém poznat, jestli bojuje nebo podřimuje...smile
Reagovat
vendulkabendulka
Anebo to dneska za ni vzala Kristýna..
Reagovat
sojka1
predevsim myslim, ze je ji normalne do breku, treba se jeste kousne....
Reagovat
Petr_Fisk
Tak teď už víme, proč jí bylo do breku.
Reagovat
tmora
Berdych klasika..,
Reagovat
Andrew89
hraje brutálně dobře.
Reagovat
tommr
vypadá to na kanára ... smile
Jinak Karolína měla zatím tři brejkboly a ani jeden neproměnila, Halepka měla taky tři a všechny proměnila ... smile
Reagovat
svetova.dvojka
To je finále jako řemen ty vole...
To je jako já, když si jdu s kamarádkou zapinkat za barák...i to má větší úroveň.
Reagovat
Andrew89
:D
Reagovat
Krisboy
smilesmile
Reagovat
lvicek
Maky klackovati a Kaja teda nevim, ani jak to popsat, asi "Decka nezajem..."
Reagovat
sojka1
kdyz to nejde... Kaja se kvuli tomu prece neslozi... ;-)
Reagovat
Blondie
Tak krásný culík a už má zas drdol :/
Reagovat
tommr
to vypadá na těžkej debakl. Karolína nastoupila se silně ofačovaným levým stehnem a vyrábí jednu lacinou chybu za druhou ... smile
Reagovat
svetova.dvojka
To vypadá na skreč...
Reagovat
Nenela
Nic moc hned na zacatku. Po vcerejsi hracce ni vidu ani slechu.
Reagovat
svetova.dvojka
ha ha ha haha...
Reagovat
Mantra
výsledky:

Plíšková: Že se mi v Americe nedařilo? K dobrému pocitu nejsou vždy třeba výsledky

Zdroj: https://www.idnes.cz/sport/tenis/karolina-pliskova-turnaj-rim-finale-preview.A200921_092609_tenis_elv
Reagovat
Krisboy
Já mám pocit, že už ani neví, co mluví. Blábolí totálně z cesty smile
Reagovat
Andrew89
která vrací trošku agresivnějsi a už to jede....s timhle nemáš Karolína šanci vůbec žádnou
Reagovat
Andrew89
*agresivneji
Reagovat
sojka1
tak ale Simonka vraci predevsim vsechno... :-) Jinak Kaja mimozni zatim, uf a to tam do nejake diry na kurtu spadla Halep...
Reagovat
Andrew89
jojo to sice jo, ale když se podívám na Simonu a včera jak to vracela Marketa, tak to je jak nebe a dudy:D no ty kurty jsou divný..já řím jako turnaj rád nemám...Prostředí je ale ovšem parádní:)
Reagovat
Mantra
0-30 vede a tradá smile
Reagovat
svetova.dvojka
Vysílá STV 2 HD
I já se na to podívám, jsem rád, že to dává veřejnoprávní televizesmilesmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist