Jsem schopen Nadala porazit, hlásí Federer

11. 5. 2009, 15:00
Aktuality 19
Tenista Roger Federer věří, že jeho forma se zlepšuje a je v jeho silách vyvést světovou jedničku Rafaela Nadala natolik z míry, aby mu vzal i titul z Roland Garros. Třináctinásobný grandslamový vítěz letos ještě nevyhrál turnaj a neporazil ani jednoho soupeře z nejlepší světové čtyřky, ale před pařížským turnajem a před Wimbledonem si věří.
Profily hráčů
Roger Federer

"Jsem šťastný, jak hraji, a každý týden se to výrazně zlepšuje," řekl Federer před začátkem turnaje v Madridu, kde může v tomto týdnu svá slova potvrdit na dvorci. "Ano, začátek sezony nebyl jednoduchý, nevyhrál jsem žádný turnaj, ale nechybí mnoho, aby se to otočilo," dodal čerstvě ženatý tenista.

Sedmadvacetiletý Švýcar si cíle pro nadcházející měsíce stanovil jasně. "Samozřejmě bych chtěl získat zpět titul ve Wimbledonu a pokusím se poprvé v kariéře vyhrát French Open," plánoval.

K pařížskému triumfu ale musí zastavit Nadala, s nímž prohrál devět z deseti antukových duelů. "On nyní hraje nejlepší tenis svého života," uvedl Federer, ale s nadějí v hlase dodal: "Já hodně věřím, že jsem schopen ho vystrašit. Vím jak ho porazit, i když jsem s ním na antuce tolikrát prohrál," řekl.

V nejbližší době neplánuje angažování trenéra. Dokumentoval to již nedávno odmítnutím nabídky pomoci od slavného Američana Johna McEnroea. "Momentálně jsem velice spokojený. V mém týmu panuje pohoda a já trénuji velice tvrdě, abych se vrátil na své pozice," řekl Federer. Radám se ovšem nebrání. "Jsem otevřený člověk, pořád se chci zlepšovat a rád si vyslechnu různé rady, ale nyní se tak neděje," podotkl.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Rogere ty by ses mel predevsim soustredit na to aby si uz konecne porazil nekoho lepsiho a NE NEJLEPSIHO RAFU!!!!!Myslim ze ve Francii to asi neklapne...ale aspon ze ma sebevedomi!!!
Reagovat
nagini6
Dolezite je ze si Roger veri, Rafael je v sucasnosti najlepsi hrac na planete, porazil Rogera vela krat na antuke, moze to vsak tento krat byt presne tak jak to nikto neocakava a to je ze Roger vyhra Pariz.
Reagovat
smazaný uživatel
Verim, ze se dostane na RG do finale a Wimbledon vyhraje, ale porazit Nadala na antuce v tyhle forme. No uvidime pral bych mu to strasne moc, ale jak rek Rafa na AO. Verim ze, jednou RG vyhraje, a kdyz ne tak je to jenom tenis. Come on Roger
Reagovat
smazaný uživatel
aha, a kdo řekl, že rafa se dostane do finále?
Reagovat
smazaný uživatel
ten uz tam je davno:)
Reagovat
smazaný uživatel
tak to potom jo
Reagovat
smazaný uživatel
porazit ho může, ale musel by trochu přidat.
Reagovat
smazaný uživatel
citate co pisete?donekonecna rozoberat kazdu tlacovku,kto povedal co povedal a na zaklade toho tvrdit kto je zufalec, ci namyslenec,nervak atd....normalne ste funny :)kazdy ma svojho favorita, fandi mu aj ked sa mu nedari, neprezlieka kabaty tak ako mu to vyhovuje.... vsetci su dobri aj nadal aj fedex aj djoker ci saMurray...raz je hore jeden inokedy druhy...pride cas ked nadalova forma pominie, skor alebo neskor, potom sa zase najdu nejaky "skalni" antirafovci co sa budu vysmievat ze rafa je slaby a ze ma skoncit a ze je zufalec....???a takto dokola:) take it easy je to sport, vyhrat moze hocikto hocikedy a to je na tom to super....
Reagovat
smazaný uživatel
Nechaem co tu rozpravate ze je je trapny ked si mysli ze nadala porazi.....Podla Vas by bolo lepsie keby sa len tak vzdaval?? Keby to robil nikdy by v tenise nedokazal to co dokazal!! Obdivuhodne je prave to ze sa nevzdava, dolezite je aby on sam veril tomu ze nadala este dokaze porazit....pokial by si pripustal ze nie tak vtedy by sa sam odpisal!! Fede si SUPER :)
Reagovat
smazaný uživatel
Omg Federer zase něco vymyslel:-D ví jak porazit nadala!!:-D no myslím,že to ví každý,ale kolik hráčů to v poslední době dokázalo?no přeju mu i těm jeho velkohubým slovům hodně štěstí:-)
Reagovat
a.magerova
Lidi nenadávejte si tu, prosím, a ani neplivejte na Rogera či ostatní hráče. Určitě všichni něco dokázali, když o nich víme.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůžu si pomoct, ale Federer je čím dál tím víc trapnější. Hlavně, že ví jak Nadala porazit. Tím víc je překvapivé, že s ním vždy prohraje. Já takém vím jak Nadala porazit, ale to bych musel hrát líp než on, což bohužel není a nikdy nebude pravda. A to samé platí v případě Federeara.
Reagovat
smazaný uživatel
nech toho třeba už má trenéra a ten mu zvedl psychiku natolik že si už na něj věří
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby tak Federer řekl: Na Nadala nemám, už nikdy ničeho nedosáhnu, je se mnou konec, to by titíž lidé, co mu tady nadávají do namyšlených a velkohubých, říkali: jé, ten je v háji, ten uplakaný zamindrákovaný chudák, takhle se chová sportovec? Je dost možné, že Federer už nikdy Nadala neporazí, že nezíská ten vytoužený 14. GS, ale aspoň se o to pokouší. A když něco takového chce, musí tomu věřit a doufat, že se mu to podaří. Ostatně jak už kdosi řekl: Cíl je krásný, ale krásnější je cesta k němu.
Reagovat
smazaný uživatel
CORA: 100 bodov!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
tohle už prohlašuje dlouho a furt hovno hovno slavnej soude
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlasim. Myslim, že za Rogerovo současné "neúspěchy" může především psychika.Sebevědomí prostě potřebuje, tak jen doufám, že z něj sebevědomí bude vyzařovat i na kurtu.Každy sportovec sebevědomí prostě musí mít, neznamená to že je hend namyšlený jak někteří o rogerovi tvrdí.A ano, jsem náctiletá tak se mi můžete smát:D
Reagovat
smazaný uživatel
hhh
Reagovat
a.magerova
Souhlas s nadpisem !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist