Jsem připravený obhajovat titul, hlásí Nadal z Indian Wells

10. 3. 2010, 11:57
Aktuality 29
Pořadatelé turnaje v Indian Wells si mohou oddechnout, o dvě největší hvězdy nepřijdou. Roger Federer a po něm i Rafael Nadal oznámili, že jsou připraveni nastoupit.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Světová jednička i španělský obhájce loňského titulu z Indian Wells se na okruhu ATP představí poprvé od Australian Open. Roger Federer na něm sice zvítězil, ale jeho sezonu pak zkomplikovala plicní infekce, kvůli které musel vynechat turnaj v Dubaji. Rafaela Nadala znovu zradilo koleno, oba hráči by ale po více než měsíci měli znovu hrát.

"Dneska jsem byl v Indian Wells zpátky na kurtu. Cítil jsem se skvěle, protože to byly moje první údery po dvou a půl týdnech," oznámil v pátek Federer svým fanouškům na Facebooku a rozptýlil tak jejich obavy, které přiživovaly spekulace, že organizátoři si dávají s oznámením o jeho odstoupení z turnaje načas kvůli prodeji lístků.

Připraven nastoupit je také Rafael Nadal, který v Melbourne nedohrál čtvrtfinále s Andym Murraym. Jak nyní oznámil, v Indian Wells by ho koleno, s nímž má časo problémy, nemělo limitovat.

"Tři týdny jsem tvrdě trénoval," řekl aktuálně třetí hráč světa v rozhovoru pro španělský deník AS. "Pracovali jsme na tom, abych se dostal do formy, se kterou jsem přiletěl do Austrálie. Cítím se silný a kolena mě nebolí," dodal.

Indian Wells je pro Nadala velmi důležitý turnaj. Před rokem v něm totiž nenašel přemožitele a teď ho čeká těžký úkol, pokud o nechce přijít o velký počet bodů ve světovém žebříčku.

"Mým hlavním cílem, tedy tím momentálním, je hrát dobře na amerických turnajích. V Indian Wells obhajuji 1.000 bodů. Ale nejdůležitější je hrát dobře," poznamenal Nadal.

Španělská jednička kvůli zdravotním potížím musela o víkendu vynechat daviscupový souboj své země se Švýcarskem. I bez něj Španělé vyhráli, do červencového boje o semifinále týmové soutěže už by ale Nadal rád sám zasáhl.

"V dalším kole ve Francii to bude moc těžké a abychom postoupili, budeme všichni muset být stoprocentní. Rád bych tam byl," dodala světová trojka.

Komentáře

29
Přidat komentář
smazaný uživatel
Rafo, já jen chci, aby se ti dejchalo líp.
Reagovat
smazaný uživatel
uvidime koho dostane v druhom kole ale bude to kvalifikant a este k tomu aj rozohraty cize bude mat velke problemy
Reagovat
smazaný uživatel
No to uz je pripravenej pul roku:D,ale drzim mu palce klukovi, aby mu ty kolena vydrzeli...
Reagovat
smazaný uživatel
Hm, sebavedomím srsí. Zeby si opäť nafúkol svaly?
Reagovat
smazaný uživatel
Radši si ještě nějakou dobu omakávej Shakiru, a na kurt vlez, až když se budeš cítit stopro fit, vole...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa ten turnaj doufám že vyhraje.....je nej....MHSMR...je nej a proto vyhraje a ať se Federer klidně posere magor
Reagovat
steve79
No přál bych si aby Fedex vyhrál celý turnaj, ale moc tomu nevěřím. Jak říká v tomto článku, 14 dní neměl v ruce raketu a to si myslím že na něm bude znát. Jinak jsem zvědavej na Rafu co předvede, přál bych mu aby se dostal minimálně do semifinále. Uvidíme jak to dopadne ale už se těším!
Reagovat
smazaný uživatel
vyhraje je to fedex a hotovo
Reagovat
Vojtiik
Turnaj vyhraje Tsonga/Delpo :)
Reagovat
smazaný uživatel
nevadí ti, že Delpo na turnaj vůbec nepřijel, že ne? ;))
Nerad to říkám, nemám z toho vůbec radost, ale i když je po viróze, největším favoritem turnaje je pro mě Federer, vlastně by muselo být FI Fed-Nad, abych věřil, že Fedex nevyhraje turnaj. Ale vůbec bych se nezlobil, kdyby mi prognóza o ítězství Federera nevyšla! :D
Reagovat
a.magerova
Skromnost stranou, klidně ať Ti ta prognóza vyjde !!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Já do toho hlavně započítávám období Madrid, FO a WIM, kde obhajuje spoustu bodů, takže si nemyslim, že bude turnaje Masters teď házet za hlavu, jako to občas dělával, protože se chce určitě udržet v čele a přece nebude kalkulovat s tim, že to všechno letos znovu obhájí!

Proto se těšim na tyto turnaje jak malej, protože bychom tam mohli vidět od nich skvělej tenis! A to už tu docela chybělo! ;)
Reagovat
a.magerova
Jo jo těch bodů na obhajobu je krutě hodně, a my potřebujeme pro překonání Samprase vydržet na No1 aaaaž do 14.6. což je vražedné, ale doufám, že reálné. Taky se těším jak malé děcko: moje favotizované duo Federer - Schumacher opět v akci !!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
jj jeden arogant větší než druhej...
Reagovat
smazaný uživatel
když hrával Sampras, tak jsem přestal na několik let sledovat tenis, on mě tak strašně nebavil a špatně se mi na něj koukalo, že mi ho uplně znechutil. Ale ty myslíš spíš Schumachera, co? Formuli nasleduju, tak mě to netrápí.
Reagovat
smazaný uživatel
ti dva jsou si podobní jako vejce vejci - oba jsou extrémně vychcaní, arogantní, jdou přes mrtvoly a vysoký počet fanatických fans. A vůbec se nevidím, že zrovna zdejší dobře známá adolescentní fanatička a.magorová má jednu půlku svého pojíčku vytapetovanou ušklebeným elegánem a druhou červenou karkulkou :D
Reagovat
Vojtiik
jasne sry, myslel jsem cilice.. pokud si udrzi formu tak by fakt neco vymyslet mohl :) Jinac nevite co ma tsonga s tim kotnikem jestli to ma fpoho nebo jestli to je vazne ? ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ako tam pozeram na pavuka a jednotlivych hracov, tak Djokovic bez formy, Roger po viroze, Rafa nevieme co s kolenami, Murray dlho trenoval ale ktovie co z toho, Davydenko po zraneni atd. Si myslim ze tento Indian wells kludne moze vyhrat ktokolvek z top 10. V semifinale inac jednoznacne vidim Cilica neverim ze Djokovica osvieti a zacne hrat tenis hodny No.2. Nadal tam ma Isner/Querrey- tam moze vyletet z turnaja na 50% a potom Davydenko/Verdasco dalej Cilic. Neviem neviem ale sanca ze vyhra turnaj je podla mna velmi velmi mala
Reagovat
smazaný uživatel
Pro mě je favorit právě Čilič.
Reagovat
Kox
Tak Čilič si nemyslim. A Djoker proč ne? Sice možná nehrál světově ale jako jedinej dobrej hráč v dubaji nevypad takže podle mě šance má. Rafa nevim...záleží zdravý. No a Federer je nevyspitatelnej na mastrech ale jinak je to asi největší favorit..
Reagovat
smazaný uživatel
To zas Rafa bude pěkně lovit v prdeli svoji starou formu , už se těším na výlov rybníku doufám že Rafa vytáhne aspon pořádného Sumce a ne zas nakou malou Mřenku kříženou s pulcem.
Reagovat
smazaný uživatel
Budeme držet palce!
Reagovat
smazaný uživatel
Mám toho kluka rád, ale jestli si má vybrat pauzu, tak ať je to teď, když Rafan kvůli obhajobě mnoha bodů může vypadnout z první čtyřky!
Reagovat
smazaný uživatel
rafa bude mat co robit vo stvrtfinale s rusom davydenkom popripade v semifinale s cilicom/djokovicom
som zvedavy ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli bude zdravej, tak Davyho dá, ten je po zranění, zápas před tím by měl mít papírově Verdasca...ten mu dá minimálně zabrat, Djoker jestli nechytí trochu lepší formu, tak s Cilicem vypadne a pokud ne, tak je to aktuálně u těch třech relativně hratelný semifinalista. Ale nepředbíhal bych, Rafan tam má ještě před Davy dvojici Isner - Querrey!!!
Reagovat
smazaný uživatel
dufam ze rafa bude zdravy a cim skor z turnaja vypadne :)
Reagovat
smazaný uživatel
A zbyde nám tam ze špičky v současnosti labilní Murray, nevyzpytatený Djoker a Fedex po viróze.... ne, že by ostatní hráči nepředváděli dobrej tenis, ale špička bejvala prostě špička! No nic, ještě že máme youtube.com, můžeme si třeba přehrávat jejich starší zápasy... ;(
Reagovat
smazaný uživatel
Velice trefně řečeno, sám bych to neřekl líp :-) Kde jsou ty starý dobrý časy? A bude hůř - co nevidět skončí Rafa a Fedex úplně a z tenisu ostatních hráčů mě bolí oči. Jestli stojí budoucnost na tom rozmazleným frackovi Djokerovi, Del Fotrovi a Murrayim, tak to potěš..
Reagovat
smazaný uživatel
u Del Potra bych možná s tak ostrými soudy ještě chvíli počkal, uvidíme ... ale se zbytkem souhlas!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist