Jestli je zpátky naše chemie? První zápas jsme odehrály dobře, řekly Krejčíková se Siniakovou

24. 7., 08:48
Rozhovory 15
Barbora Krejčíková (28) a Kateřina Siniaková (28) zažily po více než půl roce úspěšný společný návrat na kurty. Po vítězství 6:3, 6:4 v úvodním kole turnaje WTA v Praze nad česko-slovenskou dvojicí Laura Samson (16), Renáta Jamrichová (17) si chválily společný výkon. V rozhovoru po utkání mimo jiné řekly, že vyhlížejí další zápasy včetně těch na olympijských hrách v Paříži, kde budou obhajovat tři roky staré zlato z Tokia.
Barbora Krejčíková a Kateřina Siniaková (© Profimedia)

"Myslím, že to byl velice dobrý výkon. Sehrály jsme se. Byl to těžký zápas, ale byly jsme aktivní a agresivní. Rozhodly i přeběhy," uvedla Siniaková.

Pro několikanásobné grandslamové šampionky byl dnešní duel první od loňského listopadu, kdy na popud Siniakové přerušily vzájemnou spolupráci. Turnaj v Praze nyní obě pojaly jako společnou přípravu před hrami v Paříži, kde začnou tenisové soutěže v sobotu.

"Myslím, že předvídat takto dopředu, jestli je to (chemie) zpátky nebo ne, není optimální. První zápas jsme odehrály, myslím, dobře. Dobře jsme se doplňovaly a vyhrály jsme. Uvidíme, jak bude vypadat druhý zápas a celkově následující dva týdny," uvedla Krejčíková.

Čerstvá wimbledonská vítězka dvouhry Krejčíková zvládla i první utkání po návratu z trávy na antuku. Na ní se uskuteční i olympijský turnaj. "Ten přechod je vždy složitý a to platí i teď. Jsou jiné odskoky, jiný pohyb a všechno je náročné. Ale bojuju s tím, jak to jde, a snažím se připravit podle nejlepšího vědomí a svědomí," řekla Krejčíková.

Její parťačka Siniaková nastoupila do čtyřhry jen pár hodin poté, co prohrála s šestnáctiletou Samson ve druhém kole singlu. Potýká se s nachlazením. "Jsem ráda, že jsem dneska přežila a zvládla oba zápasy. Cítím se dnes líp, ale je to samozřejmě znát. Já si navíc potrpím na kondici a těžím z ní. Ale bude to dobré," podotkla.

Obě tenistky si užily ve Stromovce i domácí atmosféru. Vyhrály za hodinu a 13 minut. Příště se utkají s australsko-tureckou dvojici Priscilla Honová, Zeynep Sönmezová.

"Jsem moc ráda, že tady můžu být a hrát a že se nám to dneska povedlo. Atmosféra byla třešnička na dortu. Jsem ráda, že lidi přišli a zůstali tady," řekla Krejčíková, která nastoupila s tejpy na noze a rameni. "Něco je preventivní, něco jsou dozvuky z trávy. Snažíme se na tom pracovat a zlepšuje se to. Uvidíme, jak to bude postupovat dál," dodala desátá singlistka světa.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

15
Přidat komentář
lukassb
Neví prosím někdo jak je to se vstupenkami na turnaj? Musí se koupit předem, nebo jsou k sehnání na místě? :) Ticketportal hlásí vyprodáno, ale tribuna mi přijde pořád poloprázdná :D
Reagovat
lvicek
Myslis na dnesek? Vcera plus minus v tuhle dobu nebo mozna o neco malo pozdeji uz rikali v TV, ze je vyprodano.
Reagovat
Beryna
Chce tam asi dojít a zkusit to tzv. na blind. Včera tam byla kamarádka, byla docela fronta a vyprodáno, ale tribuny poloprázdné, na což začali zájemci poukazovat a stěžovat si. A tak prý v pokladně začali narychlo tisknout vstupenky. Ale prý zdaleka nestačily pro celou frontu.
Takže dobrá organizace ????
Reagovat
SydneyOpen
Doufám, že dneska vyhrají a pak konec a honem do Paříže. Katka bude hrát všechny 3 soutěže s tím že ještě týden před OH hraje turnaj singla/debla... to je prostě sebevražda. Vlastně jediná naše tenistka která před OH bude mít alespoň nějaké volno je Muchová...
Reagovat
lvicek
Singla uz nastesti ne...
Reagovat
lvicek
Jeste pred par dny hraly na trave obe dve, takze nejake ty zapasy na antuce jim asi pujdou jen k duhu. Snad ctyrhra neni tak fyzicky narocna, ze se Katka snad zvladne dat dohromady z nemoci, doufam.
Reagovat
SydneyOpen
obě mají velké zkušenosti s přechody mezi povrchy, Báře 2 zápasy budou určitě stačit... prostě nevím no, zůstat v Praze až do pátky, když v sobotu se to rozjíždí a Bára má hlavně slušnou šanci stát se vlajkonoškou, každopádně to vypadá, že ceremoniál ani nestihne
Reagovat
tommr
to že nestihnou zahajovací ceremoniál jim může jen prospět. Postávat několik hodin na stadionu je co se týče únavy mnohem horší než odehrát zápas v deblu. A kdyby Bára měla ještě dělat vlajkonošku by tomu dalo korunu ...
Reagovat
lvicek
Pry bude ceremonial nekde na Seine nebo co jsem to zaslechla dnes rano? To by se mohla jeste nachladit i Bara Jo a doufam, ze se s Katkou nebudou moc objimat (i kdyz myslim, ze je ted kazdy bedlive sleduje, jestli tam uvidi nejake zbytky "krivdy" z rozpadu paru nebo ne...)
Reagovat
SydneyOpen
jj, poprvé nebude ceremoniál na stadionu, ale má to být velkolepé uvítání na řece Sieně na lodích
Reagovat
lvicek
Tak treba budou na lodich sedet a ne stat
Reagovat
aape
jo, ten odstup tam je znát
Reagovat
Nenela
S tim souhlasim, ze stat na stadionu je horsi na unovu nez hrat debl. Nekohlikahodinove stani je fakt na palici
Reagovat
misa
A které tenistky se slušnou nadějí na olympiádě tento týden hrají? Jen trio Krejčíková, Nosková a Siniaková. A v Rumunsku Andrejeva.
Reagovat
lvicek
Tak snad to promeni ve svou vyhodu .
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist