Jedničkou Wimbledonu bude Nadal. Pokud bude hrát

17. 6. 2009, 13:57
Aktuality 73
Obhájce titulu Rafael Nadal by měl být nejvýše nasazeným hráčem nadcházejícího Wimbledonu. Seznam nasazených dnes zveřejnili organizátoři turnaje na trávě v All England Clubu, který začne v pondělí 22. června. Ve dvouhře žen bude plnit roli turnajové jedničky Ruska Dinara Safinová.
Rafael Nadal

U Nadala ovšem stále není jisté, zda do turnaje nastoupí. Španěl od vyřazení z French Open řeší zdravotní komplikace s koleny.

Do Londýna Nadal přiletěl v úterý se strýcem a trenérem Tonim Nadalem, s fyzioterapeutem Rafaelem Maymóem a svým přítelem z mládí a tréninkovým partnerem Tomeuou Salvou. Ubytoval se v domě, kde bydlel i loni, a pak si tři hodiny lehce zatrénoval v klubu Aorangi Park. "Nebylo to perfektní, ale OK," řekl jen. Nadal má hrát ve čtvrtek a v pátek exhibici v Hurlinghamu a pak se rozhodne o jeho účasti.

Dvojkou ve Wimbledonu bude pětinásobný vítěz Roger Federer a trojkou Andy Murray, domácí naděje na titul po 73 letech. Pořadatelé se při nasazení převážně drželi aktuálního žebříčku ATP, jen pár jmen prohodili, jako třeba Chorvata Marina Čiliče, který je světovou třináctkou, ale v Londýně bude hrát jako jedenáctý nasazený.

Z českých tenistů jsou mezi nasazenou dvaatřicítkou Tomáš Berdych jako číslo 21 a Radek Štěpánek jako čtyřiadvacítka. Ve dvouhře žen nemá český tenis mezi nasazenými zastoupení.

Ve čtyřhře se pokusí Lukáš Dlouhý s Indem Leanderem Paesem navázat na triumf z Roland Garros z pozice třetích nasazených. Květa Peschkeová zase bude útočit na svůj první grandslamový deblový titul s Lisou Raymondovou z USA jako turnajové dvojky.

 

Nasazení pro Wimbledon:

Muži: 1. Nadal (Šp.), 2. Federer (Švýc.), 3. Murray (Brit.), 4. Djokovič (Srb.), 5. Del Potro (Arg.), 6. Roddick (USA), 7. Verdasco (Šp.), 8. Simon, 9. Tsonga (oba Fr.), 10. Gonzalez (Chile), 11. Čilič (Chorv.), 12. Davyděnko (Rus.), 13. Söderling (Švéd.), 14. Monfils (Fr.), 15. Safin (Rus.), 16. Robredo, 17. Ferrer (oba Šp.), 18. Blake (USA), 19. Schüttler (Něm.), 20. Wawrinka (Švýc.), 21. Berdych (ČR), 22. Lopez (Šp.), 23. Karlovič (Chorv.), 24. Štěpánek (ČR), 25. Tursunov (Rus.), 26. Melzer (Rak.), 27. Kohlschreiber (Něm.), 28. Fish (USA), 29. Andrejev (Rus.), 30. Troicki (Srb.), 31. Hanescu (Rum.), 32. Montaňes (Šp.).

Ženy: 1. Safinová (Rus.), 2. S. Williamsová, 3. V. Williamsová (obě USA), 4. Dementěvová , 5. Kuzněcovová (obě Rus.), 6. Jankovičová (Srb.), 7. Zvonarevová (Rus.), 8. Azarenková (Běl.), 9. Wozniacká (Dán.), 10. Petrovová (Rus.), 11. A. Radwaňská (Pol.), 12. Bartoliová (Fr.), 13. Ivanovičová (Srb.), 14. Cibulková (SR), 15. Pennettaová (It.), 16. Ťie Čeng (Čína), 17. Mauresmová (Fr.), 18. Stosurová (Austr.), 19. Li Na (Čína), 20. Medinaová-Garriguesová (Šp.), 21. Schnyderová (Švýc.), 22. Cornetová (Fr.), 23. Wozniaková (Kan.), 24. Šarapovová (Rus.), 25. Kanepiová (Est.), 26. Razzanová (Fr.), 27. Klejbanovová (Rus.), 28. Cirsteaová (Rum.) 29. Bammerová (Rak.), 30. Szavayová (Maď.), 31. Pavljučenková (Rus.), 32. Čakvetadzeová (Rus.).

 

pva, ČTK

Komentáře

73
Přidat komentář
a.magerova
http://deniksport.blesk.cz/clanek/stripky/69836/kdyz-sportovci-placi.html

I chlapi pláčou, nevím proč by nemohli...
Reagovat
smazaný uživatel
Bodujes a klincujes !
Reagovat
smazaný uživatel
A to se losuje zítra? Je mi jedno, jak se rozlosuje Fed a Nadal, pže se stejně zase utkají ve finále. Docela mě zajímá, jak padne los na Berdycha, Štěpánka, Vaidišovou, aby se pak zas nemohli vymlouvat, že vypadli s výše postaveným tenistou.:-)
Reagovat
skott
V patek dopoledne...
Vazne te zajima s kym bude hrat Vaidisova? Ja myslim, ze je to uplne jedno s kym vyleti...;-)
Reagovat
smazaný uživatel
To je jasný i když zase úplně podcenit nelze. Minulý rok podávala snad ještě bídnější výsledky a velmi zvláštní náhodou z nich vykouzlila QF na Wimbledonu. I když měla asi tehdy docela štěstí na soupeřky-snad jen Stosur a Chakvetadze byly trochu známější.
Pokud tento rok narazí do 3. kola na jakoukoliv tenistku Top 10, tak je asi bez šance. Snad jen Ivanovič by šla hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Přes Stosur loni Nicoleta přešla úplným zázrakem. Prohrála snad 9 gemů v řadě, ale závěr Stosur nezvládla. Možná i kvůli té dlouhodobé pauze.
Reagovat
skott
jj, zapas se Sammy Stosur sem minuly rok sledoval osobne a musim rict, ze blaznivejsi utkani jsem asi jeste nevidel.Vaidisova se chovala jako male decko a kdyby tehdy Stosur zachovala pevne nervy a promenila jeden z brejku na 4-0, tak by se Nicole pakovala uz ve druhem kole a letos se na Wimbledon divala v televizi:)
Reagovat
smazaný uživatel
Těch 4-0 a 10 vyhraných gemů v řadě by už na její tradiční vyřazení v prvních kolech stačilo. Úplně vykolejit se pak nechala i labilka Čakvetadze prasaty v tajbrejku 2. setu a třetí set nakonec projela. Tolik štěstí Nicoleta asi mít letos nebude :-(
Reagovat
smazaný uživatel
To je pravda, už by se neměla spoléhat na štěstí a začít hrát. To, co předvádí naše tenistky v současnosti je průměr a šeď.
Reagovat
smazaný uživatel
Hele, a co takovej Del Potro, jak ten hraje vlastně na trávě? Neměl by mu právě tento povrh vyhovovat? Když vezmeme v úvahu jeho styl hry, figuru, pevné nervy .... ?
Reagovat
skott
Popravde Del Potrovi prilis velke sance na uspech nedavam.Nizky odskok balonu na trave mu pri jeho vysce bude delat problemy a i na servisu pri vysce 1.98m ma stale rezervy.Navic ani neni vyznavac stylu servis-volej, ja bych si tipnul maximalne cvrtfinale, protoze muze tezit z dobreho nasazeni.
Reagovat
smazaný uživatel
On na trávě nebyl úplně marnej v ani minulejch letech, což bylo ještě před tím jeho progresem v druhý půlce loňský sezóny. Jinak..on umí míčky sbírat i docela nízko na svou vejšku, je spíš otázka, jak se vyrovná s tou kombinací..rychlý nízký odskok a specifická klouzající tráva..bude stíhat i s těma nejlepšíma? I když jinak se mu na 198cm nedá pohybově nic moc vytknout. Servisem už si umí hodně pomoct, ale může to být ještě lepší, to souhlas se skottem.
Reagovat
skott
Ja ho bohuzel do tech jeho ctyrech triumfu v rade v lonske sezone nijak nesledoval.Ale kdyz se podivam na jeho cisla z predchozich sezon, tak jsou naprosto prumerna...jasne, je hodne mlady, presto napocitam minimalne deset lepsich hracu na trave nez mi zatim prijde on, ale muze me prekvapit;)
Reagovat
a.magerova
http://www.tenisportal.cz/hrac/del-potro/?annual=2008

Nic proti Del Potrovi, to předesílám :-))
Potro ty turnaje v řadě vyhrál v období kolem OH, na které on nejel. Nechci snižovat jeho zásluhy, ale někdy tam favoriti vůbec nehráli.
Reagovat
smazaný uživatel
Když se hrálo loni na trávě, byl Delpo ještě málo známej jihoamerickej hráč z druhý padesátky, z tohohle hlediska to na trávě nebylo tak zlý :-). Třeba v Nizozemí si svý uhrál. Ale trávníkář to svym stylem není, to je fakt. Na síť letí jen pro jasnej míč, jinak to radši zabíjí od základní lajny. A co se týká toho servisu..je to sice rána, ale trocha variace chybí, tam jsou ty rezervy podle mě. Zkušenější hráč si jeho serv v průběhu mače přečte.
Reagovat
skott
tak ono vyhrat ctyri turnaje v rade je neco vyjimecneho, ikdyby to byli challengry, natoz potom turnaje ATP na dvou rozdilnych povrsich;) Ta serie byla naprosto fantasticka, navic potvrzena USO...
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc vyhrát na různých površích..a porazit cestou i velmi solidní hráče, kdo by od něj tehdy čekal, skutečná kometa.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, pardon ty různé povrchy už zmínil skott..:-)
Reagovat
a.magerova
OK :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Suhlas, ten by mohol zamiesat karty.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo, jeden zapas, jeden set a slzy po zapase. S tim si ted budes muset vystacit zase hodne dlouho vid:)
Reagovat
a.magerova
Někdo brečí po vyhraném/prohraném zápase, někdo jen prudí !!!

Tak víc slz a míň prudičů :-))
Reagovat
smazaný uživatel
"Tak víc slz a míň prudičů :-))"

Hezký přání, ale kam byste potom vy všichni RF fanatici vypisovali ty vaše slabomyslný ódy???
Reagovat
a.magerova
A co tak zakopat válečnou sekyru ?!
Reagovat
smazaný uživatel
sice nikdy nereaguju na články na tenisportalu, protože jsem dávno zjistila, že to za to nestojí, ale tentokrát musím udělat výjimku. Myslím, že mezi fanoušky Rafy a Rogera je jeden zásadní rozdíl... že Rafovci (většinou) uznávají velikost a úspěchy Rogera, bohužel naopak to nefunguje!!! nechápu, že Rafa ještě tolik lidí nepřesvědčil, že je vynikajícím hráčem, který samozřejmě má na to, aby uspěl i letos ve Wimbledonu, že to není jen náhodná světová jednička... Rafa si to vybojoval, zaslouží si to a navíc by si z jeho skromnosti a chování obecně měli vzít ostatní příklad a ne mu pořád jen něco vyčítat! Roger je výbornej, samozřejmě... ale král je teď někdo jiný!!
Reagovat
smazaný uživatel
krásně popsaný, pravdivý a objektivní názor, jen počítám, že se teď na tebe sesype lavina zaslepených RF fanatiků .)))
Reagovat
a.magerova
Tu přece nejde o to kdo je jak dobrý či nejlepší...
Rafa získal zlato z OH, 6 granslamových titulů, je No1 + mnoho dalších velkých vítězství....
Roger získal 14 grandslamových titulů, zlato z OH (i když "jen" ve čtyřhře), byl No1 + mnoho dalších velkých vítězství ...

Jsou to borci, kteří se respektují !!!

Kéž by ten respekt vládl i tady :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ja Rafu treba uznavam, je to skvelej tenista a velkej bojovnik. I kdyz se mi jeho styl hry zrovna moc nelibi a jeho rad nemam. Ani mu to prat nemuzu, kdyz preju Rogerovi. To by bylo to samy jako fandit Sparte a Slavii.
Reagovat
a.magerova
Spartě a Baníku :-))

Bo ... Baník py.čo Baník
Reagovat
smazaný uživatel
ale to je blbost, nemůžete srovnávat fotbal a tenis, pojem "fanoušek" je ve fotbale něco úplně jinýho...
mně se ale nelíbí, že třeba Soob je schopnej říct, že konečně Roger ukáže, kdo je nejlepší na světě, protože to, při vší úctě, není, a to musí vidět i absolutní laik... má z Rafy prostě obrovskej respekt, skoro až strach, a proto si troufám říct, že by ho v případém finále neporazil...
nebo je tu jakýkoliv článek o Rafovi a pod tím je padesát komentářů, ale všechny jsou na způsob "Roger GOOO!!!"...
naučte se uznávat Rafovy kvality a nehledat na něm to nejhorší.. co by bez něj tenisový svět dělal :)
Reagovat
smazaný uživatel
vyborne, presne jsi to vystihla, ja sice nejsem fanousek ani jednoho, ale uznavam oba, za to co dokazali a jak hrajou
Reagovat
smazaný uživatel
Na Rafovi jsem nikdy nehledal to nejhorsi, bohuzel spousta lidi hleda to nejhorsi na Rogerovi. A potom Roger je nejlepsi na svete, to je muj nazor.
Reagovat
smazaný uživatel
karasbaba...naprosto skvěle napsaný, přesně to si myslím, jenže tady si Fanda Rafy ani neškrtne. Já jsem po vypadnutí Rafy na FO fandil Rogerovi ...i když ho hodně nemusím, ale kdo by to tentokrát měl vyhrát než on.....opačný případ si tady nedokážu představit, snad jen Magerova...ta má i Rafu ráda a hezky o něm píše.
Reagovat
smazaný uživatel
hehe, a zase, asi to bude nějaká novinka, že nejlepší tenista současnosti bývá až na druhém místě .))))
Reagovat
a.magerova
:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nemůže mít přece 1. v žebříčku na pořád ne?
Reagovat
smazaný uživatel
No v Madride sa mi nezdalo, ze by mal Fed z Nadala strach. Ja si prajem finale Fed-Nadal. Presne co napisal Soob. Este by som sa chcel opytat, kde si tu docital/la/ nieco zle o Nadalovi. Ak som sa docital, tak len vysmechu od Barneyho na Feda. Ked pises prispevok, tak si precitaj diskusiu celu. No a k vystupovaniu Nadala, nie je jediny. Mne je sympaticky Potro, Federer a mnoho inych hracov, sa tiez nechova zle. Opak by bol divny nie ? Ja si kladiem otazku, kto je najvacsia osobnost tenisu sucasnosti. A tou je nepochybne FEd. Precitaj si vyjadrenia Samprasa, Agassiho, Borga, McEnroa a mozem menovat dalsich, ale uz sa mi nechce.
Reagovat
smazaný uživatel
To, co robil pred nim !
Reagovat
smazaný uživatel
ááá tak už dorazil zdejší slovenský nýmand, a hraje si tady na největšího kladňáka. Přitom není to tak dlouho co tu vypisoval na Nadala řeči jako: sviňa vychcaná, apod. ubohosti a ted se tu bude mlátit do prsou, jako ten největší lidumil! Jseš neskutečný hovado a lůzr na N tou!
Reagovat
smazaný uživatel
no konečně, že by tě osvítil rozum? Právě proto taky nemůže být Féďa věčně ten nejlepší, tak už to konečně chápeš?
Reagovat
smazaný uživatel
Ty fakt nikdy nesklames. Si vobec schopny normalne pisat! Uz som to pisal, ale zopakujem Ti to. K tym vetam o Nadalovi ma vyprovokovali taki ako si Ty. Bol som na portale kratko, ospravedlnil som sa ! I´s ALL ! Maj sa. A este si zanadavaj, urcite si nevycerpal svoj potencial.
Reagovat
smazaný uživatel
Este jednu vetu. Teba v nadavkach netromfne nikto !!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
A to že je 2.neznamená že je nejlepší?Jasný,nemuže být první furt,ale i když je druhej tak klidně může být nejlepší.Nemyslím nejlepší v současné době,právě teď,myslím třeba nejlepší za uplynulý roky.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem rad ze tam Rafa bude aspon ho bude moct Feda porazit a dokazat vsem kdo je nejlepsim tenistou planety, protoze spousta lidi to stale jeste nechape. Pokud se teda Rafa dostane do finale:)))
Reagovat
smazaný uživatel
ano, jako už to dokazuje několik let a proto taky jejich bilance je 13:7, krásný JOKE, povedl se ti :DDD

Btw, jsem netušil, že nejlepší tenista planety bývá až na druhém místě
Reagovat
smazaný uživatel
Takovouhle nejakou reakci jsem presne cekal:). A za 3 nedele az Roger vyhraje po 6ty budes mluvit jak? Ze mel stesti, ze se x hracu proti nemu slozilo psychycky, ze mel lehci los a ze chudacka Rafu bolely kolena a byl unavenej?

A k tomu druhymu mistu to je jen otazka casu:) Ja to vidim tak po US Open se vrati na trun.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechapu jak nekdo muze vycitat Rogerovi ze je druhy na svete kdyz tenisu vladl 4 roky v kuse
Reagovat
smazaný uživatel
no hlavně aby se Rodžírek za 3 neděle zase nerozplakal, když je tak moc psych!Y!cky odolnej :DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Ale ano on se rozbreci, ale to budou slzy stesti:). A jeste rekni ze nejni psychycky odolnej to by jsi me teda rozesmal. Jmenuj jedinyho tenistu soucasnosti, kterej ma podle tebe lepsi psychyku nez on, ale to se bude rikat blbe protoze zadnej tenista soucasnosti nikdy nehral pod takovym tlakem jako on.
Reagovat
smazaný uživatel
myslíš slzy štěští jako na AO 09? Tam se vinou té svojí odolné (dle tebe) psych!Y!ky v pátém setu sesypal jako domeček z karet, ty fundovanej tenis experte :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Jo jo, jeden zapas, jeden set a slzy po zapase. S tim si ted budes muset vystacit zase hodne dlouho vid:)
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden zápas? jooo vlastně, já uplně zapomněl, že elegán s Rafou pravidelně vyhrává :DDD Nedostal třeba loni ve finále RG náhodou kanára?
Reagovat
smazaný uživatel
Ja prece nerek ze ho pravidelne porazi vsichni vedi ze to Rafa vyhral 4x po sobe 3x Rogera porazil ve finale a jednou semifinale. Ano Rafa byl nejlepsi antukar 4 roky v kuse proste nemel konkurenci na antuce byl v podstate neporazitelnej. Asi jako Feda tou dobou na trave:)
Reagovat
smazaný uživatel
Mal by si sa poucit z tvojich prispevkov z pred RG ! Ja na slzach sklamania alebo stastia, vseobecne, nic zleho nevidim ! Prave naopak ! A Fed nie je jedinym sportovcom, alebo tenistom, ktoreho sme videli plakat. Ty asi neplaces,nemas zmysel pre humor a nadhlad, v poriadku, ale kladiem si otazku, len tak pre seba, co si za cloveka.
Reagovat
smazaný uživatel
pláčou ženy děti a ubožáci! Chlap pokud je chlap tak neřve, je vidět že ty a ten tvůj elegán jste ten třetí případ :D
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme, tvoj CHLAP, hulvatsky nadava, bije zenu a deti a este sa pri tom tým "ubožiakom" rehoce. Nakoniec "pekny den" zapije flasou sajrajtu. Som rad, ze medzi Tvojich nepatrim, velmi rad.
Reagovat
smazaný uživatel
take it easy....to sa len tak nechate vyprovokovat "flinstovcom" ?:) ja napr nadala respectujem a po poslednych mesiacoch ked je vidiet ako dospel nielen tenisovo ale aj osobnostne hho zacinam mat vcelku rad.....a tym co tu donekonecna vytahuju nejake slzy a narazky typu elegan atd....who cares...poviem len tolko 14....chill out ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Mas pravdu, take it easy ! Ja som reagoval na Karasbabu. Barney si potrebuje so mnou obcas tymto sposobom pokomunikovat. Inac s Tebou suhlasim aj s tym Nadalom. Jeho hru a stryka nemozem mat rad, ale zacal som ho respektovat. A nebolo to lahke, sa priznam, dobrovolne.
Reagovat
smazaný uživatel
presne, presne, presne!!! a divim sa kazdemu, kto na to reaguje!
mozme byt radi, ze zijeme v ere dvoch-mozno najlepsich tenistov a sledujeme ako lamu rekordy a prepisuju historiu. hocikto by bol na pozicii world no.1 si to zasluzi, nikto tam nie je pre modre oci.
Reagovat
smazaný uživatel
"pláčou ženy děti a ubožáci" Nerek bych, ze jsem to schopnej napsat, ale ty ses fakt kreten.
Reagovat
smazaný uživatel
až po tobě, RF psychouši, až po tobě .)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to marné, stráta času !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád že Maria je nasazená...
Reagovat
skott
Ja jsem spis prijemne sokovan:-))
Predpokladam, ze to ma co docineni s tim, ze uz Wimbledon vyhrala, protoze jinak si jeji nasazeni jako c.24 nedokazu vyvsetlit.
Reagovat
smazaný uživatel
a kdo jinej by asi tak měl být nasazený jako n1
Reagovat
a.magerova
Dnes s Tebou souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
bude hrat, hra len divadielko.
podla mna si dava hlavne hlavu dokopy po RG.
Reagovat
smazaný uživatel
áááá další z řady rádoby odborníků z fanatického RF fan klubu
Reagovat
smazaný uživatel
presne tak a k tomu este aj realista :)
Reagovat
smazaný uživatel
ani nebylo třeba mi to potvrzovat, psycho fanatičtí fans uplakanýho elegána se poznají hned jakmile vypotí první slovo svého zvratku...
Reagovat
smazaný uživatel
stale lepsie ako po kazdom prehratom zapase byt bud zraneny alebo unaveny.
a potom byt z toho nervny vid priklad ty ked to niekto spomenie.
Reagovat
smazaný uživatel
Klidně si Rafovým zraněním nevěř, ale na druhou stranu myslíš si, že soudný člověk může věřit té Rogérově loňské "mononukleóze", ze které se tak zázračně rychle uzdravil?
Reagovat
smazaný uživatel
tiez na povazenie, asi mal tiez z dacoho depku.

ale nie je to ako u nadala ked prehra zapas hned mu daco je... toto sa mi na nom nepaci.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist