Jedničkou ve Wimbledonu bude Federer, díky úspěchům na trávě

16. 6. 2010, 13:00
Aktuality 219
Semifinalista Roland Garros Tomáš Berdych bude ve Wimbledonu nasazen jako číslo 12, jeho daviscupový kolega Radek Štěpánek jako dvaadvacítka. Turnajovou jedničkou je šestinásobný vítěz a obhájce titulu Roger Federer, jemuž dali organizátoři přednost před aktuálním prvním tenistou žebříčku Rafaelem Nadalem.
Roger Federer

Ve Wimbledonu tradičně při nasazovaní nenásledují pouze žebříček, ale zohledňují i výsledky tenistů na trávě. Ty má Švýcar Federer lepší, i když i jeho španělský rival Nadal už dokázal na trávě v Londýně vyhrát. Podařilo se mu to v roce 2008 v krásném pětisetovém finále právě proti Federerovi.

Prohození Nadala s Federerem nemá nicméně žádný praktický efekt, protože se coby nejvýše nasazení hráči mohou tak jako tak utkat až ve finále.

Díky svým výsledkům na trávě si v nasazení výrazně polepšil loňský poražený finalista Andy Roddick, jenž je za trojkou Novakem Djokovičem a čtyřkou Andym Murrayem na pátém místě, ačkoli je v žebříčku sedmý.

Berdychovo číslo 12 odpovídá jeho postavení na 13. místě pořadí ATP, neboť světová osmička Juan Martín del Potro z Argentiny kvůli zraněnému zápěstí ve Wimbledonu nestartuje.

Číslo 22 dostal od pořadatelů druhý nasazený Čech Štěpánek, nad jehož účastí na londýnské trávě se po zánětu krku z minulého týdne vznáší otazník.

V ženské části turnaje jsou nejvýše nasazenými hráčkami přesně podle žebříčku sestry Williamsovy, jedničkou je obhájkyně titulu Serena. Nejlepší české tenistce Lucii Šafářové bude patřit číslo 25.

Seznam nasazených tenistů pro Wimbledon

Muži:
1. Federer (Švýc.), 2. Nadal (Šp.), 3. Djokovič (Srb.), 4. Murray (Brit.), 5. Roddick (USA), 6. Söderling (Švéd.), 7. Davyděnko (Rus.), 8. Verdasco, 9. Ferrer (oba Šp.), 10. Tsonga (Fr.), 11. Čilič (Chorv.), 12. Berdych (ČR), 13. Južnyj (Rus.), 14. Ferrero (Šp.), 15. Hewitt (Austr.), 16. Melzer (Rak.), 17. Ljubičič (Chorv.), 18. Querrey (USA), 19. Almagro (Šp.), 20. Wawrinka (Švýc.), 21. Monfils (Fr.), 22. Štěpánek (ČR), 23. F. López (Šp.), 24. Isner (USA), 25. Karlovič (Chorv.), 26. Baghdatis (Kypr), 27. Bellucci (Braz.), 28. Simon (Fr.), 29. Gulbis (Lot.), 30. Montaňés (Šp.), 31. Kohlschreiber (Něm.), 32. Robredo (Šp.).

Ženy:
1. S. Williamsová (USA), 2. V. Williamsová (USA), 3. Wozniacká (Dán.), 4. Jankovičová (Srb.), 5. Schiavoneová (It.), 6. Stosurová (Austr.), 7. A. Radwaňská (Pol.), 8. Clijstersová (Belg.), 9. Na Li (Čína), 10. Pennettaová (It.), 11. Bartoliová (Fr.), 12. Petrovová (Rus.), 13. Peerová (Izr.), 14. Azarenková (Běl.), 15. Wickmayerová (Belg.), 16. Šarapovová (Rus.), 17. Heninová (Belg.), 18. Rezaiová (Fr.), 19. Kuzněcovová, 20. Safinová, 21. Zvonarevová (všechny Rus.), 22. Martínezová (Šp.), 23. Jie Zheng (Čína), 24. Hantuchová (SR), 25. Šafářová (ČR), 26. Klejbanovová, 27. Kirilenková (obě Rus.), 28. A. Bondarenková (Ukr.), 29. Pavljučenkovová (Rus.), 30. Švedovová (Kaz.), 31. Dulgheruová (Rum.), 32. Erraniová (It.).

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

219
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě jednou pro ty, kterým se nechce pátrat v diskusi, a pak pro ty pomalejší (nejmenuji, ale oni dobře vědí, o koho jde): Ve Wimbledonu se nasazuje podle vzorce, který upravuje počet bodů dosažených na žebříčku ATP tak, že zvyšuje váhu výsledků dosažených na travnatých površích za poslední dva roky. Vzhledem k tomu, že mezi Nadalem jako aktuální jedničkou a Federerem jako dvojkou je minimální bodový rozdíl a Federer za poslední dva roky dosáhl na trávě lepších výsledků, "přeskočil" po aplikaci vzorce Nadala a je v letošním WB nasazen jako jednička. Není to žádné "protežování" Federera ani "poškozování" Nadala. Podobně přeskočili 3 x Jimmiho Connorse (1976 Ashe, 1978-9 Borg), 2 x Ivana Lendla (1984 McEnroe, 1987 Becker) 2 x André Agassiho (2000 Sampras, 2003 Hewitt), 1 x Gustavo Kuertena (2001 Sampras), 1 x Ilie Nastaseho (1974 Newcombe). Hráči jsou s tímto postupem srozuměni a respektují jej. Nikdy se žádný hráč nasazený jako č. 1 aktuální světové jedničce neomlouval, neboť k tomu není žádný důvod. Zda se i tehdy našli hlupáci, kteří nasazenou jedničku kvůli tomu chtěli vypískat a světové jedničce doporučovali nejprestižnější turnaj sezóny ignorovat, není známo.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě zajímá, jak to fungovalo před tím vzorcem (ten se myslím v přesně takové podobě aplikuje od rokku 2002)... jasně, že to nebyla "svévole", ale podle čeho se rozhodovali? Šlo taky o nějaký propočet nebo jen odhadovali, kdo je na trávě lepší, kdo dosáhl v předchozích letech lepších výsledků? Jak to bylo, nevíš?
Reagovat
smazaný uživatel
Používal se jiný vzorec, který daleko víc zohledňoval výsledky na trávě a hlavně v předchozím ročníku WB. Jaký přesně byl, to ale nevím. Jak se ale tráva zpomalila, přestal být WB tak výjimečný a nakonec se musel ten vzorec upravit tak, že se vliv výsledků na trávě snížil. Každopádně podle toho současného vzorce má Federer pro účely Wimbledonu 11575 bodů, zatímco Nadal "jen" 10290 bodů.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha. Díky za info, po čase jsem se tu v diskuzi dozvěděl něco nového o tenise. Ty večné přízemní hádky obou táborů jsou docela unavující...
Reagovat
Teo
A je jich 200:o)
Reagovat
smazaný uživatel
V zásadě existují dva typy lidí. Jedni, když zjistí, že udělali chybu nebo tvrdili nějaký nesmysl, tak to uznají a někdy se dokonce i omluví. To je čestný a solidní přístup. Tak se zachoval RIMMER68 a budiž mu za to vzdán hold. Jak je vidět, zdaleka ne všichni toto dokáží. Ti druzí se naopak začnou všelijak vykrucovat, mlžit, tvrdit, že je to vlastně jedno nebo všechno úplně jinak, že je to stejně nezajímá a podobně. Takoví lidé jsou hloupí, omezení a v případě, že se - nedejbože - dostanou do nějaké pozice, v níž mohou o něčem rozhodovat, i nebezpeční. No a přesně takto se projevuje pan "notes". Napadá pořadatele Wimbledonu za to, že "protěžují" (co to je, notesi - dávají mu alpské protěže?) Federera. Přitom ovšem chce, aby oni sami pravidla, která na WB s mírnými úpravami platí léta, změnili ausgerechnet kvůli Nadalovi. Proč by to proboha měli dělat? Čili on sám volá po protežování (tedy nikoli protěžování) svého favorita. No a protože se tak nestalo, kope kolem sebe vztekle nožičkami jako malé, vzpurné děcko, kterým zjevně je, přestože údajně chodí do jakési práce. Inu, každý jsme holt nějaký...
Reagovat
smazaný uživatel
dostává mě, jak si připadáš důležitej a myslíš si o sobě, žes sežral celýmu světu rozum. Takovej druhej Mercury, vy dva byste si určitě rozuměli a mohli tak společně rozdávat rozumy někde v Kotěhulkách u píííva :D Jen tak dál, rád se vždycky pobavím nad tvým rádoby moudrem :DD

Btw, zapomněls pokydat Nadala .)
Reagovat
smazaný uživatel
ptal se tě někdo na něco, chlapečku? Pokud ne, tak se laskavě nepleť do hovoru dospělých a svéprávných.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak s tebou nehodlohám diskutovat o ničem už dost dlouhou dobu. Koukej se už konečně pořádně potěšit, asi ti to schází a nevotravuj.

Detailně problém Wimbledonu rozebírali v noci Dumec s Matějem, tak diskutuj s nima, obávám se, že ani tvůj současaný pohled včetně historie Wimbledonu není 100% shodný s pravdou.

(P.S. aby si zase nerozebíral, že na tebe nebudu reagovat, v domnění, že jsem pod sílou tvé osobnosti vlezl minimálně pod stůl, kde se třesu :), tak jsem na internetu teď na pár týdnu naposledy a budu mimo ČR)
Reagovat
Teo
Barney, ty ještě žiješ? Ach jo...:o(
Reagovat
smazaný uživatel
Co by nežil? Zdá se ti, že v posledních týdnech bylo na tp.cz Barneyho snad málo?
Reagovat
smazaný uživatel
když mermomocí chceš zůstat arogantním blbem, který neumí uznat chybu, já ti v tom bránit nebudu. Tvoje volba.
Reagovat
smazaný uživatel
Barneyho je tady v posledních týdnech až moc:DDDD
Reagovat
Teo
Samozřejmě, že vím, že Barney žije. Taky to měl být sarkasmus!;o)
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, tak se zdá, když si pročítám oficiální stránky Wimbledonu, že takto přesně specifikovaný postup při nasazování platí jen několik let. Dříve to snad byla ona "svévole" :) Kdy ale stále šlo o zohlednění především výsledků na trávě. A ona formule asi skutečně neplatí pro holky (a ženy:).
Reagovat
smazaný uživatel
A podle mě je ta formule dost alibismus. Přijali ji asi hlavně proto, aby se vyhnuli kritice ze subjektivismu a "svévole", ale zvolené bdobí (poslední dva roky) i způsob přepočtu bodů jsou stejně ryze arbitrární.

Minimálně ta formule neúčinkuje u hráčů, kteří dříve v minulosti byli ve Wimbledonu vysoce úspěšní, pak byli třeba byli dlouhodobě zranění, na mateřské etc., ale úspěšně se vrátili a mají formu. case in point: Justine Henin (i když u žen se ta formule neaplikuje, to je jen ilustrační příklad).
Reagovat
smazaný uživatel
Dřív platila trochu jiná pravidla, ale vždy se to řídilo pevně danými pravidly, nikdy to nebyla "svévole".
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli muzu k tomu jen jedinou vetu: Je to mozna podle pravidel,ktera zde jiz dlouho plati, mozna se to tak i hodi poradatelum, ja budu doufat, ze se ukaze prave zde-kdo je soucasna jednicka!Velice bych si to pral!To vam preje TUPAN VCEREJSIHO DNE!
Reagovat
smazaný uživatel
je samozřejmě Nadal a bude jí i po WB, on to snad někdo zpochybňuje? (moje dřívější - a případné budoucí - provokování blbů typu Barney nebo notes neber vážně)
Reagovat
smazaný uživatel
No ja jsem prave jen chtel rict, ze silna slova na BARNEYHO,proc? Ze ma jiny nazor?Fandi jinemu?Kila spina zde byla nakydana, mozna, ze jsi tady nebyl, urazky nejvetsiho kalibru, tak reaguje jak reaguje!Oni pani VIKTOR ATD...tady psali vetsi nechutnosti,to si dohledej!Velmi jednostranna diskuze tady byvala, je to skoda- kazdy ma pravo na svuj nazor!
Reagovat
smazaný uživatel
No, já prostě taky jen vyjadřuji svůj názor na _Barneyho, na který mám nárok :-). A vůbec to nesouvisí s tím, komu fandí a komu ne, ale s tím, jak se celkově prezentuje. Jako blb. Až se tak projevovat nebude, pak svůj názor na něj změním. Už jsem myslím prokázal, že jsem toho schopen... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Wimbledon takes the ATP rankings as at mid June and then, unlike other tournaments, makes some adjustments. Firstly, it doubles the points that players have earned in grass court tournaments over the previous year. Secondly, it multiplies by 1.75 the points earned on this surface 1-2 years ago. These ?bonus? points are added to the normal ATP points from other tournaments to arrive at revised total points and new rankings. This listing determines the order of the 32 seeds

Už to tady padlo, píšu to znova, pokud se někomu (pochopitelně) nechce prohledávat celou diskuzi. Tehnle postup se aplikuje už hodně dlouho, mnohem dříve, než hráli Roger a Rafa. Prosím, přestaňte tedy každoroční obměny považovat za momentální svévoli pořadatelů. O žádné sympatie či antipatie vážně nejde.
Reagovat
Mercury
omg..tady je neustále veselo jak vidím :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak za prvé, nebyl jsem pouze na netu, nevim, proč bych se měl vytrácet..
Za druhé, ptal jsem se, jestli se to stalo, díky za uvedení s daty, kdy se to stalo, byl jsem v práci, neměl jsem čas hledat.

Za třetí, stejně mě to nezajímá a považuji to za nespravedlivé, Nadal byl v poslední účast? vítěz, navíc tam porazil Federera, má lepší sezónu a je aktuální jednička, od pořadatelů je to plivanec.

Za čtvrté, že o tom nerozhoduje Federer je mi jasné, ale čestnýmu hráči by se to mělo minimálně příčit.

Za páté, jak je tenis těžký jsem si mohl ověřit několik let osobně.

Za šesté - jaký lidé.cz? Kdeže jsem nechvalně známý???? Byl jsem tam pouze u jedné!!! debaty před několika měsíci!!!( A STAČILO MI TO!!), zas takový fanoušek nejsem, kdy se rozebírala Nadalova kolena, vzhledem k tomu, že téma bylo shledáno jako velmi depresivní, tedy nežádoucí a kazící náladu fanclubu, o tenisu pořádně ani slovo, ale o tričkách a botičkách tam toho byla spousta, tak jsem říkal nikdy více. Nikdy jsem se tam nevrátil a ani před tím jsem na lidé.cz NIKDY nediskutoval, takže to je LEŽ.

Za sedmé, už se tu o tom mluvilo, potom, co jsem našel na jiných stránkách pár svých údajných textů pod svým jménem v diskuzích nebo okopírované texty jsem informoval zdejší adminy, ať účet buď smažou nebo ho nechají být, ale že nebude používán a jaký mám nový nick, kvůli problémům výše a napsal jsem to lidem s kterejma si píšu. Už jako nevim, jak to jde udělat transparentněji.

Za osmé - jak si budu v hledišti fandit na dvou Masterech nechte laskavě na mně, to se vás opravdu netýká, ale už mám zase protěžování Rogerka plný zuby! Zastávat se budu každýho, kdo bude mít podle mého názoru v konkrétních věcech pravdu. Když to bude zrovna Barny, tak Barney.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě daleko více než nepodstatné přehození Nadala a Federera udivuje, že sice Hewitta posunou o 11 míst (č. 15 místo ATP 26), ale proč v tom případě neposunou třeba Justine a Šarapovovou v ženském turnaji?

A Djokovic v tom případě nemá co pohledávat v nasazené první čtyřce.
Reagovat
smazaný uživatel
Mě se neptej, jejich mechanismy jsem nepochopil, třeba je to podle toho, kdo se nejvíc líbí členům klubu ;))). Maruš moc heká, Henin vypadá jako chlap, Djokovič dělá srandu v kuloárech, tedy má plus a Hewitt se třeba před lety líbil paní Smithové (nebo panu Smithovi?:O snad né). Fakt nevim..
Reagovat
smazaný uživatel
notes: Spravedlivý hněv!:) Jen jedna věc mě zaráží - Pokud tento systém na Wimbledonu funguje už léta letoucí, dříve, než se na kurtech vůbec nějaký Nadal nebo Federer proháněli, jak to můžeš považovat za úmyslné protežování + "plivanec" od pořadatelů? Je to turnaj s určitými pravidly - hráči se jej účastní s vědomím oněch pravidel a respektují je. Nikomu nepřijde divné, že proběhnou přesuny v nasazení, protože to jsou psaná PRAVIDLA toho turnaje. Aplikovala se před i (doufejme) po R+R, takže vztahovat to na křivdu/nadržování těm dvěma je opravdu už trošku mimo mísu. Že je to turnaj odlišný od všech ostatních, o tom není pochyb. Ale rozhodně to není výjimka mezi sporty, určité prestižní a vymykající se podniky najdeš i jinde. A ruku na srdce, podobné abnormality, dlouholeté tradice (a spousta dalších věcí, samozřejmě) z nich dělají top události roku... Tolik zlé krve pořád... Nevím, jak vy, ale já se už nemůžu dočkat! Wimbledon je něco speciálního, je to taková raritka - já jsem za ni rád!

Jinak pro všechny, co se stále diví, proč není třeba Kim a Justine výše a Nadalovo 2. místo považují za svévoli organizátorů, najdětě si zde v diskuzi odkaz, kde máte v angličtině jednoduše pospáno, jak onen systém aplikovaný už notnou řádku let funguje. Dával to tu snad potěšitel.
Reagovat
smazaný uživatel
;) - je fajn, že si se s tak obrovskou trpělivostí pustil do vysvětlování, klobouk dolů.

Psal si, že už se nemůžeš dočkat, to je dobře. Já ne, už jsem ten turnaj poslal i s Anglánama a jejich spešl pravidlama do pr... a místo něho jsme se dnes večer rozhodli, že raději pojedeme v jeho termínu na dovču na last minute ;). Takže na něj házim bobek a neuvidim ani zápas. Dumec, tak si ho užij dle svých představ ;), hezký zážitky!
Reagovat
smazaný uživatel
Ve skutečnosti se zdá, že u žen se tato formule vůbec neaplikuje.
Reagovat
tito
Nazdar- že se tak obtěžuješ s vysvětlováním, kašli na to. Některé příspěvky opravdu nemá význam komentovat. No a co se týče toho nasazení, ber to jako fakt, Rafa si poradí:). Co mne spíše zaráží, je ta manipulace s nicky, koneckonců není to tak nedávno, co se tady! někdo přihlásil pod cizím nickem- na sportovním portále opravdu nechutná záležitost.
Reagovat
smazaný uživatel
Když přihlášení se pod falešným nickem na sportovním portále považuješ za nechutnou záležitost, jak potom nazýváš to, když se někdo kasá svou reakcí na dobré a špatné míče svého neoblíbence?
Reagovat
tito
No vydávání se za někoho jiného z důvodu zesměšnění mi připadá jako podstatně silnější kalibr. No a co říct k téhle Spartě- Slavii- občas je to tu pěkná žumpa z obou stran, kdy to začalo a který tábor je nestranější nebudu hodnotit.Nicméně mám pocit, že je to zde v posledních měsících lepší a objektivnější než třeba před rokem.
Reagovat
smazaný uživatel
Obé je ubohost, ale na její míru máme odlišný názor. Reagoval jsem pouze na to, že se pan notes "odkopal", nic víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Cože?
Ty nevidíš rozdíl mezi tím, že někdo se vydává za někoho jinýho, případně kopíruje jeho příspěvky - s fanděním na dvorci, kde je vidět tvoje tvář? To je mi moc líto, že máš tak špatnou rozlišovací schopnost.
Hodí za sebou flaškou - hvízdot - , nastoupí na kurt po blbejch kecech před zápasem (psychologická hra proti soupeřům) - hvízdot -.. ale těch lidí možná bude spíš přibejvat, pokud totiž bude hrát tak, jako doposud, tak mu začnou krysy z jeho tábora opouštět loď. Ale nepředbíhejme...
Reagovat
smazaný uživatel
Co jsem se odkopal? Co to meleš, teď jsem ho ještě pár týdnů litoval.. to jsem byl vůl, můžu si prosim tě zajet na pozvání příští rok na Masters v Římě, kde si dovoluji nefandit Federerovi, ale jeho soupeřům, případně ho vypískat za nesportovní chování?

Nebo mám požádat o dovolení, případně je za to 20 ran bičem za troufalost, hladomorna a pranýř? Protože Roger má kolem sebe vždycky speciální "pravidla na míru", tak abych věděl ;)))))
Reagovat
smazaný uživatel
Vyjádřil jsem pouze svůj názor. A že nechápeš to "odkopání", za to nemohu. A s lidmi posedlými "jášstvím" už nediskutuji.
Reagovat
smazaný uživatel
"A s lidmi posedlými "jášstvím" už nediskutuji."
... ježišimarjá, co budeme dělat??? :)))
Reagovat
smazaný uživatel
Říká si "my", nebo mluví za ostatní?
Reagovat
smazaný uživatel
Bravo, blázni! Plácalové, máte už konečně satelit na skvostné přenosy BBC z Wimbledonu? Obraz i s komentářem jde z 5-6 kurtů současně a zadarmo!
Reagovat
smazaný uživatel
Pochopil jsem, že se v satelitní technice celkem vyznáš, tak bych tě rád požádal o konzultaci. Mám problém - používám kartu Skylink a najednou mi přestaly bez varování jít všechny české HD programy kromě ČT - hlásí to "není signál". Zkoušel jsem to přeladit, ale k ničemu to nevedlo. Je možný, že se třeba prudkým větrem pohnula parabola nebo tak něco? Díky moc za radu.
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud jiné programy z pozice 23,5E fungují, pak je parabola pořád nasměrována na správné místo. Skylink mám taky, nic neplatím, takže z HD programů mám jen ČT HD (11973 MHz) a Nova HD (12110 MHz). Oba jdou. Dnes ráno se vysílání ČT HD přesunovalo na nový satelit Astra 3B, zítra přesunou i programy na frekvenci 12110 MHz (Nova, Nova sport, Eurosport, Filmbox, History, HBO). Parametry se nemění, nic jsem nepřelaďoval.
Reagovat
smazaný uživatel
No a mě jde jen ČT HD, Nova HD mi hlásí "není signál". Všechno ostatní jede. A dřív to šlo, nechápu, co s tím může být...
Reagovat
smazaný uživatel
Jsou pro frekvenci 12110 MHz zadány správné údaje? Pozor, není to norma DVB-S, ale DVB-S2. A tam je to složitější.
Při ladění se musí zadat toto: polarizace H, modulace DVB-S2 QPSK, symbolrate 27500, FEC 9/10.
Reagovat
smazaný uživatel
Já mám DVB-S tuner zabudovaný přímo v TV a spoustu těch údajů si TV nastavuje automaticky (třeba modulaci a FEC). No, zkusím to ještě jednou projít. Ne, že by mi to nějak extra vadilo, rozdíl mezi SD a HD - na rozdíl od toho, co tvrdí reklama - až tak zásadní, ale štve mě spíš z podstaty, že to najednou nefunguje, když to předtím šlo. A taky když to fungovat má :-).
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, hodnota FEC se u satelitních tunerů v DVB-S nezadává.
Neznám ale přístroj, který dodatečné parametry (FEC a modulace QPSK nebo 8PSK) umí najít sám i pro vysílání DVB-S2.
Rozdíl mezi SD a native HD obrazem je na velké obrazovce propastný!
Reagovat
smazaný uživatel
Mám TV Pioneer PDP 5090, úhlopříčka 50". Myslel jsem to samozřejmě tak, že na takovejch těch demo HD programech (Arte HD) jsou obrázky krajiny atd. daleko lepší, ale v praxi pak třeba ČT a ČT HD zas tak velký rozdíl není, protože většina pořadů je stejně točena v SD. Ale zpět k problému. Mně to totiž hlásí už při naladění transpodéru 12109 MHz, že na anténě není žadný signál. To je právě divný. Nevíš proč?
Reagovat
smazaný uživatel
Už při naladění? Tomu nerozumím. Proladit celý satelit se dá automaticky (přijímač použije veškeré údaje z uloženého seznamu - kdo tohle používá, měl by seznam pro daný satelit občas aktualizovat).
Nebo můžeš přiladit jen potřebné programy manuálně, po zadání parametrů. O tom jsem psal minule. Do doby než na dané stránce v menu zadáš ručně všechny parametry správně (12110 a 12109 je ale totéž, taková odchylka nevadí), ukazatel úrovně signálu vůbec nenaběhne! Většina pořadů je přepočítána z SD, ale objevují se tam i pravé HD filmy.
Sportovních přenosů z důležitých akcí (olympiáda, různé MS) v HD bude čím dál víc. Na úhlopříčce 50" je dojem z fotbalu v SD zcela určitě nedobrý.
Rozdíl bývá i mezi různými programy, ČT4 v SD není žádná špička, ale je o dost lepší než třeba STV3.
Reagovat
smazaný uživatel
na 12109 mi vůbec nenaběhne ukazatel signálu, proto jsem si říkal, jestli se parabola nějak neposunula, ale to by zase nebyl signál ani na ostatních transpondérech, že? Na ČT4 nekoukám ze zásady, protože tam ignorujou tenis, ale srovnával jsem Nova Sport a Nova Sport HD (dokud mi to ještě chodilo a NS v HD byla zdadarmo), tam ten rozdíl nebyl nijak dramatickej, ale to je už rok zpátky, od té doby určitě leccos vylepšili. Hodně taky dělá kvalita techniky, proto jsem pořizoval tu Pioneerku. Byla sice drahá, ale v té době na trhu nic lepšího nebylo (a asi není dodnes), nicméně ve srovnání s obrazem na jakémkoli jiném panelu tam je obrovskej rozdíl v kvalitě obrazu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj,zdravím vás s moji novou rubrikou Tupec Dne!Každý den zde budu hodnotit diskuze a zvolím největšího Tupce Dne!

Dnešním tupcem byl očekávaně zvolen:RIMMER68

Proč byl zvolen?
Pro ukázku svojeho fanatismu!

Hlavní zásluha:
Byl hlavním aktérem diskuze která za chvíli možná překročí 200 komentářů!Na některé výroky se nedá zapomenout:

Naprosto s notesem souhlasim a nezlobte se dape-vy byste byl 1 tady kdyby to bylo naopak,kdo by tady psal-jak jen je to mozne!Psychologickou valku hral Federer dlouho,nevysla mu.Ze mu jdou na ruku na WIMBLEDONU(ME TO PANE NOTES)napadlo taktez,ale netroufl jsem si tuto myslenku rozvijet ve fantazii...!a mozna nas tady bude casem vice,ono to pritahne i ty-co by sem nikdy nepsali!

Promin dape,ale nejsem zadny pubertak,ani fanatik,naopak!o vse co mi jde,je jen skvely tenis...ten se od RF nedostava ted,ano at si to Wimbledon dela jak chce-jen rikam,jak byste vy fanousci RF kriceli,kdyby to bylo naopak,to si vedom a tem ostatnim se nediv!maji pravdu...

My hledame a uzname...ovsem to zde umi malokdo!Snad mohu rict,ze jsem z toho prekvapen a to jsem!
Aby ten neco rekl?paneboze to bude drive Konec SVETA!Ten si pestuje sve ego a je nadseny,ze on je tam panem!Slyseli jste nekdy,ze by pochvalil Nadala jak se vratil po zraneni a vyhral vse na antuce vcetne RG?NE?Ja take ne,neumi to,jista samolibost bohuzel v tom brani,ale beru to takto:ano,Rafa by mel dokazat hrou,jak je to neopravnene a jak se oni myli...Prominte,ale jak RF muze byt pred nim,kdyz to vezmu i vzajemne-neni schopen Nadala Roger porazit...a pokud je to jedno jak vy rikate-pak je to opravdu zbytecne,tim padem neomluvitelne!Ale ja zase verim,ze Nadal se nenecha rozhodit,je na to zvykly,naopak se zatvrdi a ukaze!Je mi lito Rogera,byval to sympatak!

Poté,co se diskuze obrátila proti němu,náhle změnil názor:

My hledame a uzname...ovsem to zde umi malokdo!Snad mohu rict,ze jsem z toho prekvapen a to jsem!

Co dodat:
Co slovo,to perla.

I zítra tady budu s rubrikou Tupec Dne,tak se těšte!
Reagovat
smazaný uživatel
to hrotíš, Rimmer68 nakonec uznal, že se ukvapil na základě nesprávných infomací. Diskuse může být plamenná, ale je potřeba uznat pravdu, i když se mi nemusí líbit. To Rimmer udělal, zatímco třeba pan "notes" se jen tiše vytratil.
Reagovat
smazaný uživatel
Co to je za chaotický spletenec písmen? :-O
Když už nic jiného, nauč se aspoň používat interpunkci, tohle je naprostá zběsilost. Co ti tvá mateřština provedla, že jí tak surově przníš? :(
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc ta otřesná čeština. Hlupáku, tušíš vůbec, že za čárky, tečky, vykřičníky a otazníky se musí dávat mezery?
Reagovat
smazaný uživatel
Diky! Velika skoda,ze jsi to nevyhlasoval par tydnu a mesicu zpatky! Bylo by zde jmen..
Reagovat
smazaný uživatel
Já jen pro upozornění:
Já jsem komentáře Rimmera používal v "originále":DDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Řek bych, že by to měl být spíš dape.
Reagovat
smazaný uživatel
Armstrongu, poněkud kecáš. Mezery ve větách za čárkou a tečkou neděláš nikde, určitě o základních typografických zásadách (= jak správně psát) nevíš zhola nic. V jaké škole se vzděláváš?
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš! Dokážeš psát i o něčem jiném než o diskuzních žumpách,popřípadě se vysmívat těm,kteří nemají skvostný přenos z Wimbledonu od BBC.

Jinak k tomu psaní,do této doby uživatelé tenisportálu moje komentáře jakž takž chápali,nevím,proč bych to měl měnit.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepsaní mezer způsobí mnohem horší čitelnost textu. Můžeš si to snadno porovnat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ze zásady nečtu na tenisportalu články, kde je 10 a více komentářu a tento je názorným příkladem proč.
Reagovat
smazaný uživatel
Amen!
Reagovat
smazaný uživatel
ale například pan "notes" si na základě mylných informací, aniž by měl o věci páru, vytvořil "názor" o tom, že došlo k nějakému bezprecentnímu a nefér zvýhodnění Federera a naopak poškození Nadala, začal skákat jako čert z krabičky a vyhrožovat, že když se Federer neomluví, bude notes jezdit po turnajích a tleskat, když F. zkazí úder, a naopak pískat, když uhraje dobrý míč. Přitom od roku 1974 došlo k takové situaci celkem 10x (tj. ve 27% případů), "poškozenými" byli 3x Connors, 2x Lendl, 2x Agassi, 1x Nastase, 1x Kuerten, 1 x Nadal. A nikdy se jim nikdo neomlouval. Takže klíčová otázka zní, jak nazýváme názor, který je v příkrém rozporu s realitou? Jak nazýváme toho, kdo nemá dost odvahy na to, aby přiznal, že se mýlil?
Reagovat
smazaný uživatel
Popravdě řečeno, spílá se tady mnoha lidem do "elegán fanatiků", ale na tuto notesovu reakci nikdo nemá. To je to nejšílenější, co jsem tady za posledních pár měsíců četl. Nechci ani domyslet, co by byl pan notes schopen udělat, kdyby Nadala nasadili jako č. 3.
Reagovat
smazaný uživatel
už dal jasně najevo, že svůj omyl neuzná a bude tvrdošíjně setrvávat ve svém bludu o jakési svévoli organizátorů WB, zatímco pan notes se raději pohroužil do mlčení. No, také řešení. Přitom, pánové, není ani tak těžké si ty informace dohledat.
Reagovat
smazaný uživatel
My hledame a uzname...ovsem to zde umi malokdo!Snad mohu rict,ze jsem z toho prekvapen a to jsem!
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě ale časem uznáš že systém zde mají dobrý. Proč by si měl hráč zasloužit vyšší nasazení na travnatý grandslam jen za výkony na Roland Garros a ostatní antuce?
Reagovat
smazaný uživatel
na straně novinářů, kteří si nedají tu práci informace dohledat a prezentují tu informaci skutečně tak, jakoby organizátoři letošního WB nasadili Federera jako č. 1 zcela svévolně s cílem nějak poškodit či pokořit Nadala. Kdybych si matně nepamatoval, že se to stalo už několikrát dříve, tak bych tomu možná taky uvěřil...
Reagovat
smazaný uživatel
No tak faktem je, že jedině nasazování striktně dle žebříčku se vyhne všem kontroverzím. Pokud je někdo nasazenej jako třetí dle žebříčku, ale na trávě nebo na betonu neumí hrát, tak se stejně daleko nedostane.

Mimochodem, kdyby ve Wimbledonu měli dodnes rychlou trávu jako v minulosti, tak by zřejmě Nadal v životě nevyhrál, i kdyby byl desetkrát za sebou nasazen jako číslo 1.
Reagovat
smazaný uživatel
To ted nemyslels vazne,ze ne???Jen na antuce?tak se podivej na ostatni turnaje od AO-tam je lepsi ve vsech!RF neuhral nic,ani na 250 ATP..Nevim zda tak lehce by byl c.1 kdyby se nezranil NADAL-to snad vi i male dite!
Reagovat
smazaný uživatel
s tím Samprasem a Agassim v roce 2000 máš naprostou pravdu, skutečně to tak bylo. Agassi byl aktuálně světová jednička, nasazená 1 na WB byl ale Sampras.
Reagovat
smazaný uživatel
Sečteme-li ale letošní body z jiných povrchů než antuky, tak je Federer zřejmě stejně lepší než Nadal, i když od AO hrál tužku (podle svých fandů -- já si nemyslím, že by např. s Berdychem hrál až tak špatně).
Reagovat
smazaný uživatel
Já si říkal, že jsem měl dopsat na antuce + betonu, ale že bude legrace jestli se toho chytíš a uděláš mi nějakou přednášku na téma "Nadal lepší všude".. no a pochopitelně.
Reagovat
smazaný uživatel
někoho zajímaly zdroje, tak zde jsou odkazy:
http://www.tennis-x.com/stats/atprankhist.shtml
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Wimbledon_Gentlemen%27s_Singles_champions#Open_era
na wiki stačí kliknout na příslušný ročník a rozbalí se seznam nasazených hráčů.
Reagovat
smazaný uživatel
Je skutečně dechberoucí, co tu někteří puberťáci vyvádějí..nemají tenisový přehled ani pár let zpátky a ani si nejsou schopní zjistit, že Wimbledon je specifický turnaj, který žebříček často nerespektoval :-D. Viz Lendl x Becker, Agassi x Sampras, jak už tu psali někteří přede mnou. Jinak pokud jde o fandění, mám stejný pohled jako Chazy, budu přát Roddickovi.
Reagovat
smazaný uživatel
To je právě ono, tohle je jedna z těch věcí, kvůli kterým vypění jen lidi, co o tenise absolutně nemají přehled a sledují ho tak půl roku zpátky. Takže je to takový ideální na rozdělení těch lepších a horších fans tenisu. Pochybuju že to nějakýho fanouška Nadala který sleduje tenis pár let zpátky zaujalo. Naopak ta děcká partička fanatiků do Nadala v čele s Barneym tady prostě musí udělat scénu kvůli nějaké "křivdě"...
Reagovat
smazaný uživatel
A jaka particka se zde pohybuje jako fans RF??Sebestrednych jedincu,neustale omlouvajicich svoji hvezdu?To jste me ted dojal...K detem nepatrim a tenis jsem sledoval za doby BECKERA,STICHA,LENDLA,EDBERGA...To si vyprosuji,to vam nesmi nikdo napsat jiny nazor-hned je dite a pubertak?To nemate nadhled?Nikoho jsem zde neurazil!
Reagovat
smazaný uživatel
No fanousci Federera. Ono to tak uz byva, velky jmena, kluby vzdycky sdruzuji nejvic fandu a protoze nejsnazsi je fandit nejlepsim, tak jejich uroven vetsinou nijak valna neni.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to tak neformulujte,ze musi fandit NADALOVI jen deti!Proc?Chybi Potro,Simon ATD...Hned by bylo jine tema!
Reagovat
smazaný uživatel
Nikde jsem nenapsal ze Nadalovi fandi jen deti ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Barney, proč tu proboha tak buříš za to, aby byl Federer dvojka nasazena ná Wimbledonu? Copak to má nějakej význam? Já bych chápal to tvoje fňukání kdyby Nadal byl až třetí, ale takhle se stejně v pavouku nepotkají do finále, takže se nemušíš bát že Rafu Federer vyklepne. Navíc je to nasazováno podle naprosto logického systému ;)..
Reagovat
smazaný uživatel
Prominte,ale to je zrejme to posledni ceho se Barney boji..ze vyklepne RF RAFU!Ono se to nekdy letos stalo?Ze je treba se toho obavat?Nebo spise koho vyklepl nedavno Roger??Toto opravdu nikoho netrapi..Vy jste fanousek koho?prosim?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak trava je hodne specifickej povrch, na nem by mel Nadal s Federerem nejvetsi problem. Pro Wimbledon Roddicka a Hewitta. Hewitt potřebuje obhájit body, aby mohl být za rok touhle dobou v top 10 a Roddick už ten Wimlbedon musí vyhrát. Ale hlavně ať se k tomu titulu dostane poražením Federera :))))
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím si, že dnešní pomalá tráva nadalovi sedí rozhodně více než beton. Jako třeba ve finále Australian Open 2009 sice Nadal Federera porazil, ale rozhodně se nedá říci, že by byl lepší. To wimbledonské vítězství bylo více zasloužené (co do obrazu hry).
Reagovat
smazaný uživatel
Rodick prosim,umi na trave,ale nemyslim si,ze to vyhraje!Pak si to rekneme,Hewitt dobry vykon v HALLE,ale opet si nemyslim,ze na 3 sety tady dojde daleko!
Reagovat
smazaný uživatel
No, mne osobne se Nadal libi vic na betonu nez na trave, ale tohle posoudit nejde. Letos ale bude ten turnaj fakt zajimavej, nepamatuju situaci, kdyby svetova dvojka musela vyhrat aby nezvysila naskok jednicce, ale ta si zvysila naskok i vypadnutim v pvnim kole.
Reagovat
smazaný uživatel
Proc myslis? On je na trave urcite hrac top 3. On Wimbledon vyhrál a vážně je na ní fenomenální, loni přijel bez formy a nasazení a stejne prošel až k Roddickovi u kterýho mu stačilo trochu štěstí k výhře. Myslím, že je takovej černej kůň turnaje. Na druhou stranu je pravda, že s fyzičkou na tom po té pauze nijak valně nebude a možná ho nějaký pětiseták zničí.. no uvidíme. Doufám v brzké vypadnutí Djokovice, Nadala i Federera :)))
Reagovat
smazaný uživatel
A to porovnáváš co s čím? Třeba wimbledonské finále 2008 a Aus. Open 2009, nebo letošní Nadalovy výkony na betonech s jeho zápasem s Lopezem v Queen´s? :-))

V čem se ti víc líbí na betonech?
Reagovat
smazaný uživatel
No spis to vidim tak,ze na GS Nadal RF porazil na jeho povrsich-AO A WIMBLEDON....Ale RF se to dle me na RG nepovede-tam Nadala porazit!UVIDIME-ZMENA NEVADI,AT VYHRAJE NEKDO JINY!Jen opravdu nevim kdo!!
Reagovat
smazaný uživatel
Já porovnávám jeho výkony na trávě a betonu celkově, finále je jen jeden zápas, na základě něho se nic posoudit nedá, protože tam hraje roli především psychika. Tady to není žádná odborná analýza, jen osobní názor, prostě mně se jeho hra víc líbí na betonu. Na trávě mu dělají ty odskoky problémy jako každýmu hráči kterej ji dlouhodobě ignoroval. Výhoda je, že na trávě neumí hrát většina hráčů, zatímco na betonu má těch soupeřů daleko víc. Jinak by USO vyhrál už dávno.
Reagovat
smazaný uživatel
Opravdu si to nemyslim,ze to cele ANDY R.vyhraje...neni tak konzistentni!Zadarily se mu betony letos,ale ted jsem ho videl,nevim..ale asi nejspis ma sanci-rozhodne vic nez NOVAK,MURRAY!Uvidime.Jinak i zahranicni servry se divi nasazeni,nejsme to tady jen my!DISKUZE JSOU TOHO PLNE!
Reagovat
smazaný uživatel
Zahraniční servery se diví kde čemu. Jde o to, jak moc jsou ty servery samotný informovaný. Bbc z toho v šoku nijak není, já jsem si před turnajem říkal že to tak může být, no a vážně.
Reagovat
smazaný uživatel
"Wimbledon takes the ATP rankings as at mid June and then, unlike other tournaments, makes some adjustments. Firstly, it doubles the points that players have earned in grass court tournaments over the previous year. Secondly, it multiplies by 1.75 the points earned on this surface 1-2 years ago. These ?bonus? points are added to the normal ATP points from other tournaments to arrive at revised total points and new rankings. This listing determines the order of the 32 seeds."
Reagovat
smazaný uživatel
popros někoho, ať ti to přeloží a pak se dohaduj o tom, jak pořadatelé poškozují Nadala. Tak to prostě na WB chodí od nepaměti a s Nadalem či Federerem to nemá nic společného a není nejmenší důvod, proč by se měl někdo někomu omlouvat.
Reagovat
smazaný uživatel
(_Barney neřeším, to je úplně ztracenej případ) tak namátkou v roce 1987 byl světovou jedničkou Ivan Lendl, ale ve Wimbledonu byl nasazen jako č. 2, nasazenou jedničkou byl vítěz předchozích dvou ročníků Boris Becker. Tož teď mudrujte o nadržování Federerovi a poškozování Nadala, chytrolíni.
Reagovat
smazaný uživatel
My jsme to cetli,jen zatim se snazime tobe a jinym zde rici,ze naopak by to bylo NEMYSLITELNE a i kdyby mel vysledky za 2 roky na trave FEDERER 100x horsi-nevymenili by ho na postu c.1!!!A tu nepamet na WIMBLEDONU-ukaz pripad-kdy se delo totez...Ano-mohli to udelat,ale tez nemuseli,spise pane CHTELI!Ale ono snad se to samo vyvrbi..
Reagovat
smazaný uživatel
...poslednich 2 rocniku!tady to je napreskacku za 2 roky....a chytraka tady delate uz par tydnu vy...
Reagovat
smazaný uživatel
No, nemám na to důkaz, ale vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby např. v roce 2000 byl ve Wimbledonu nasazen jako č. 1 Sampras místo Agassiho a považoval bych to i za plně oprávněné. Stejně jako v tomto případě.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi si, pane kolego pletete pojmy s dojmy. Jestli vám nedělá jednoduchá aritmetika problémy, zkuste si do výše popsaného vzorce dosadit čísla, schválně, co vám vyjde. A jestli umíte číst, přečtěte si - místo toho, abyste tady neustále plácal svoje nesmysly - o něco výše o prohození Lendla s Beckerem v roce 1987. Takže se to tak dělá odjakživa a má to svá pevná pravidla. Nadal Nenadal, Federer Nefederer. Tečka.
Reagovat
smazaný uživatel
Tady mi to pripada divne proto,ze se to bere za posledni 2 roky a tam prakticky se vystridali,neni to tak,ze by Nadal W.nikdy nevyhral nebo nebyl ve finale!Napr.LENDL W.nikdy nevyhral!V poradku-ale vy byste piskali,pokud by se to tykalo RF...Rafa BUDE NAD VECI,rekne,ze stejne je RF nejlepsi,to je neuveritelne,reaguje tak vzdy a ani nevim,zda je to v poradku!
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě před tím,než si zde zmi?ovaný fanatik vytvořil nick Notes,vopruzoval zde pod nickem Olfess a podporoval Barneyho v jeho prasárnách.,navíc se neprojevuje pouze tady,navštěvuje i forum na Lide.cz a i tam je docela nechvalně známý.
Reagovat
smazaný uživatel
A vy zase kolego stale nechapete,co tim chci rict.Ale podle vasich komentaru za posledni tydny je mi vase mysleni jasne.P rectete si prispevky,opravdu jste nektere hrace vystihl a to velice zkusene!A pak mluvte o nesmyslech
Reagovat
smazaný uživatel
V době nasazování do Wimbledonu byl světovou jedničkou Ivan Lendl, jako č. 1 byl ve WB nasazen obhájce titulu John McEnroe.
Reagovat
smazaný uživatel
A proč tě teda nepohoršuje rovněž to, že Federer má rovněž i nejlepší sázkový kurz na výhru ve Wimbledonu? To je také nefér k Nadalovi?

Jinak já jsem neutrální: přeji si, aby Wimbledon vyhrál kdokoliv jiný než Federer nebo Nadal. Ovšem pravdou je, že pokud už bych měl volit mezi Nadalem a Federerem, tak to jednoznačně přeji spíše Rogerovi. Ten Nadalův upracovanej tenis se mi pranic nelíbí.

Ale ideální výsledek: Rafu ve čtvrfinále porazí Soderling nebo Roddick, Federer prohraje s někým v SF. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
chovejte se jako chlap a neodbíhejte od tématu k nějakým minulým týdnům. Já jsem vám zcela pregnantně uvedením způsobu výpočtu pro nasazení a uvedením dvou příkladů, kdy se postupovalo v historii obdobně, dokázal, že nemáte pravdu v tom, že se nějak účelově poškozuje Nadal a nadržuje Federerovi. Stejně by se postupovalo, i kdyby na místě Federera byl Nadal a opačně. Tento postup platí ve WB odjakživa. Tak mi vysvětlete, co tedy chcete říct, když to podle vás nechápu.
Reagovat
smazaný uživatel
Nepohorsuji me sazkovky vubec,ony se velice casto netrefi!Ja bych to videl tak,ze W.nema favorita letos vice nez kdy jindy,to si myslim ja!Ale nevidim RF za favorita vice,nez 4 dalsi tenisty..ano vyhral zde tolikrat,ale letos hraje nudlicku!Na vsech povrsich!Nekdo zde psal o bilanci atd...tak ani tu nema RF lepsi ani na tvrdych povrsich!I tam letos byl Nadal o 2 kola napred...ci se pletu?A zase neberu VAM TO,kazdemu se libi neco jine,mam rad POTRA,NADALA,DAVYDENKA...HRA RF-me k smrti nudi,letos obzvlast!Takze at vyhraje nekdo jiny,budiz,ale pokud ja bych rozhodoval mezi RF A RN-TAK RN!!Bavi me jak hraje naplno a na vsech turnajich!
Reagovat
smazaný uživatel
Rimmerovi nic nevysvětlíš,je to fanatický stoupenec Nadala,který bere jakoukoliv ,,křivdu" vůči němu jako útok na svoji osobu.
Reagovat
smazaný uživatel
To si asi neco pletes!Nejsem zadny stoupenec nikoho,jen me prekvapila dnes jista vec!Myslim,ze stoupencu nekoho je tady dost,kampak ty patris!A pochybuji,ze tobe nekdo neco vysvetli-budes stat stejne za svym,max.nekoho urazis!Nemam potrebu nikoho omlouvat,pisu slusne a nikoho jsem neurazil...Myslim,ze diskuze je pro zastance vsech tenistu!
Reagovat
smazaný uživatel
Mhm,jasně,jasně...
Reagovat
smazaný uživatel
Nikam neodbiham,je to v poradku,ze jste to napsal!O WIMBLEDONU to vim,rikaji to kazdy rok,ze maji specificky system nasazeni,ale i tak to prekvapive je,pro me i pro par dalsich!Myslel jsem,ze nechapete,ze se s vami nepru,ze ted ja a nekdy zase vy nemate pravdu v tom co jste rikal,tak tak...Sam jsem zvedavy jak to cele dopadne,na RF je tlak at uhraje co nejvice bodu,at neopusti RN tolik pred sebe,RODICK moc chce,prece jen neni nejmladsi,Nadal tezko rict,jak to pujde po tolika zapasech na antuce a sam jsem zvedav na SODERLINGA!Ten byl na RG dost precenovany!Ja jsem si ani na 2 minuty nemyslel,ze by to cele vyhral!A spousty lidi tady ano
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby sis přečetl všechny svoje příspěvky za toto odpoledne,možná bys i vážil slova!
Reagovat
smazaný uživatel
ok, beru, jsem rád, že se zklidnily hormony a začalo se věcně diskutovat. Vím, že uznat chybu nebývá lehký. Viděl jsem finále v Halle, překvapilo mne, že RF dokázal prohrát prakticky vyhraný zápas. Proto - na rozdíl od RG - vyloženýho favorita nevidím. Roddick v Queensu taky neoslnil, o Nadalovi nemluvě. Bude to zajímavé....
Reagovat
smazaný uživatel
Videl jsem ten zapas s HEWEM,ja nevim,pripada mi,ze to snad neni,ze by nechtel,ale on nemuze zapasy i dobre rozehrane ukoncit....A to nikde!Nadal hral nic moc na trave,ale u nej je ta urputnost,zapne zase a uvidi se,ale u RG nevim ta psychika a netusim,zda to bude na W.lepsi/Tezko hledat favorita,opravdu bych ted ani netipoval,oba muzou vyletet,ale oba muzou byt ve finale!A opet by to bylo mozna podivana,finale na RG napinave nebylo!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak některé reakce zde absolutně nechápu, vždyt se to dalo docela i čekat.Wimbledon je prostě znám svou tradicí a neradi mění nějaká pravidla a rádi s tím pořadím míchají.A když je na světě hráč, který tam 7x za sebou byl ve finále a 6x z toho vyhrál, tak je to pro ně prostě ten nejlepší a největší favorit.Navíc Federer byl ještě před 14 dny jednička a ted je druhý o nějakých 200 bodů a vy tady děláte jakoby byl snad ve druhé stovce a měl hrát kvalifikaci.Komentáře typu, aby Nadal ani na Wimbledon nejezdil, nebo, že mu každý hází klacky pod nohy a ještě je furt zraněný, to je hrůza.Já s tím nasazením naprosto souhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto s notesem souhlasim a nezlobte se dape-vy byste byl 1 tady kdyby to bylo naopak,kdo by tady psal-jak jen je to mozne!Psychologickou valku hral Federer dlouho,nevysla mu.Ze mu jdou na ruku na WIMBLEDONU(ME TO PANE NOTES)napadlo taktez,ale netroufl jsem si tuto myslenku rozvijet ve fantazii...Vy dape souhlasite-My ne!!!!a mozna nas tady bude casem vice,ono to pritahne i ty-co by sem nikdy nepsali!Tak mi uvedte priklad zpatky 20 let-kdy byla 1 prohozena a naopak!Prosim vas-kdyz je to normalni
Reagovat
smazaný uživatel
Nebudu to komentovat:
" Boží mlýny melou .."
Očekávám od Rogera alespoň malou poznámku, že je to vůči Rafovi nefér, pokud k ní nedojde, tak v příštím roce by se mi mělo podařit se zúčastnit jako divák dvou Masterů v Evropě... a tak budu mít v hledišti program navíc. Fandění proti Rogerovi, to je tak nepříjemné a nesportovní, když se diváci zaměří na pískání a na tleskání po zkažených balonech.. ;). Vyřídím si to s ním sám. :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Ty mě pořád utvrzuješ v tom, že jsi fanatik toho nejtvrdšího zrna.
Reagovat
smazaný uživatel
On taky nikdo jako Federer, tam nebyl tak úspěšný a oblíbený.Takže jestli mu jdou na ruku, tak jenom díky jeho výsledkům.A kdyby to bylo naopak, tak by mi to bylo jedno, vždyt to o ničem nerozhoduje.Já pouze reaguju na nemístné komentáře s kterými nesouhlasím.
Reagovat
smazaný uživatel
Oh, probůh, ty seš ale ubožák. Zkus si to taky někdy zahrát. Já vím, že to v televizi vypadá, ale není to jednoduchý...
Reagovat
smazaný uživatel
Uvědomuješ si doufám, že Federer za to vůbec nemůže?
Reagovat
smazaný uživatel
V čem tě utvrzuju, je mi úplně jedno.Věř tomu, že žádný fanatik nejsem, jenom Federera uznávám a fandím mu.A zde ho prostě jenom bráním.
Reagovat
smazaný uživatel
A zde ho prostě jenom bráním.
Reagovat
smazaný uživatel
Aby ten neco rekl?paneboze to bude drive Konec SVETA!Ten si pestuje sve ego a je nadseny,ze on je tam panem!Slyseli jste nekdy,ze by pochvalil Nadala jak se vratil po zraneni a vyhral vse na antuce vcetne RG?NE?Ja take ne,neumi to,jista samolibost bohuzel v tom brani,ale beru to takto:ano,Rafa by mel dokazat hrou,jak je to neopravnene a jak se oni myli...Prominte,ale jak RF muze byt pred nim,kdyz to vezmu i vzajemne-neni schopen Nadala Roger porazit...a pokud je to jedno jak vy rikate-pak je to opravdu zbytecne,tim padem neomluvitelne!Ale ja zase verim,ze Nadal se nenecha rozhodit,je na to zvykly,naopak se zatvrdi a ukaze!Je mi lito Rogera,byval to sympatak!
Reagovat
smazaný uživatel
A zde ho prostě jenom bráním. Tak to se ti opravdu povedlo.
Reagovat
smazaný uživatel
A v cem ho branis?Vzdyt nu jde kazdy vcetne tebe na ruku....Vzdyt je jako v bavlnce,at udela cololiv!Bran i ostatni tenisty-viz urazky ptakopysk,hola lebka atd....ty patri branit
Reagovat
smazaný uživatel
Tak on Mutademus nemyslel jenom za dnešek.Ale narážel i na mé komentáře z dřívějška.Jestli si četl některé komenty, co zde tento rok padali, tak na to sem reagovat musel a pak to asi vypadá, že znám jenom Federera a nikoho jiného, ale to tak není.
Já tady například nikdy žádného hráče neurážel a ani se k tomu nechystám.
Reagovat
smazaný uživatel
http://pix.motivatedphotos.com/2009/3/21/633731947708888460-ArguingontheInternet.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Když je první o pár bodíků, tak to nějak ubírá na významu čísla 1? ... Když tedy přihlížejí k trávě, tak taky mohou přihldnout k vzájemné bilanci těchto dvou hráčů ;)
Reagovat
smazaný uživatel
ale nech berú ich bilanciu na tráve
Reagovat
smazaný uživatel
2:1 pro elegouna není myslím nějaká úchvatná dechberoucí převaha na to, že to je elegánův nejoblíbenější povrch! Jak je to mezi nimi na antuce????

Dovede si tady někdo představit, že by na letošním RG byl nasazený Rafa jako číslo 1???
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych například proti tomu neřekl ani slovo.
Reagovat
smazaný uživatel
No, nemám na to důkaz, ale vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby např. v roce 2000 byl ve Wimbledonu nasazen jako č. 1 Sampras místo Agassiho a považoval bych to i za plně oprávněné. Stejně jako v tomto případě.
Reagovat
smazaný uživatel
ano, přesně tak to bylo. ATP no. 1 Agassi, WB no. 1 Sampras. A Sampras se Agassimu dodnes neomluvil, amíckej arogant, že jo :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Všichni přece víme,že Barney je jen zklamaná žena,která chtěla Federera klofnout při Davis Cupu 2007 v Praze.A když Federer podepisoval fotografie,chtěla také nějaký ten autogram získat.Bohužel ale stála v poslední řadě a když si jí Federer nevšímal,ve své už tehdy fanatictvím zaslepené mysli to brala od Federera jako úmysl.Od té doby špiní jej i jeho manželku a tajně myslí na Nadala který ještě zadaný není.
Reagovat
smazaný uživatel
Na čem jedeš? herák?
Reagovat
smazaný uživatel
A vy jste kdo?To co jste napsal je holy nesmysl,ja jsem tez zamilovan?Jen bohuzel mam oci,coz vy asi ne,ze?
Reagovat
smazaný uživatel
A mimochodem:Jen jestli jsi tam v té poslední řadě nestál(a) ty?
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle byla jenom legrace.Bylo to myšleno ironicky.Já jsem jenom chtěl zjistit,co si o Barneym myslíte.Byli byste tupci,kdybyste mi na to skočili.Ve skutečnosti se věc má tak,že Barney je jenom provokatér,nic víc.
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Tady končí veškerá legrace, vtipný může být jenom Barney ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Á další skvělá posila....a zas je tu o blba víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic jsem neudělal a nic na mě nemáte :-) Já se jenom směju.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty sklapni,MUTANTEDEMUSI!Příjde mi divné,že se ho tak zastáváš!Já to fakt myslel v legraci,co víc za tím hledáš?!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na tohle jste se dobře chytli :D Z toho ironie přímo čišela :D
Reagovat
smazaný uživatel
TY DO TOHO NEZVRACEJ!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Zpestření mírně zamračeného odpoledne. Takhle to tady vypadá vždy? Možná by to vydalo na divadelní drama :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Že bych uhodil na citlivou stránku?
Reagovat
smazaný uživatel
Jak ti mám říct,že to bylo myšleno v legraci,ty trotle????Co pro to mám udělat????
Reagovat
smazaný uživatel
Prostimtě, radši s tim skončíme ty nerváku, nebo to s tebou ještě šlehne.
Reagovat
smazaný uživatel
Z materialistického hlediska není mezi člověkem a kupou výše uvedeného materiálnu zas tak zásadní rozdíl.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslel si to samozřejmě tak,že mezi tebou a kupou výše uvedeného materiálunení zas tak zásadní rozdíl.
Reagovat
smazaný uživatel
člověče, vždyť já jsem v zásadě na tvé straně! :-) Tvá analýza Barneyho osobnosti je skvělá!
Reagovat
smazaný uživatel
Stejnak tam Federer nic neuhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
to je jedno, co tam uhraje, to tu teď neřešíme. Opravdu, pokud z Federera padají na zadek takovým způsobem, tak ať mu dají první místo doživotně a nemusí se turnaje už vůbec hrát, případně pouze o další místa. Kdyby byl Federer co k čemu a měl koule, tak to odmítne nebo alespoň poznamená, že s tim nesouhlasí. .. Ale to je asi poněkud nereálné.
Reagovat
smazaný uživatel
co to tady píšeš za blbosti?Proč by měl něco odmítat?Já pořád nechápu co na tom je tak hrozného.Co tady někteří píšou,jsou z toho úplně vedle, jakoby Nadalovi snad zakázali ten turnaj hrát.vždyt se vůbec nic nestalo a je to i poměrně rozumné rozhodnutí nasadit Federera jako 1.
Reagovat
smazaný uživatel
To mě vážně zajímá, proč je to rozumný?
Reagovat
smazaný uživatel
Proč?
Protože je to lež a podvod, aby byl nasazený jako číslo 1. na tomto turnaji. Je to nesportovní a klacek (psychologický) pod nohy jeho největšího soupeře. Tak proto.
Jéžíííš :)) já bych jim na Wimbledonu udělal takovou scénu, kdybych byl na místě Rafy, o tom by se psalo ještě po turnaji. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
ted jsem ty důvody napsal o pár řádků výše,kvůli čemu si to myslim, ale je to můj názor.
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě s tímhle tvým názorem nesouhlasim.Žádná scéna neni na místě.
Reagovat
smazaný uživatel
napadlo, že by se to mohlo stát, ale říkal jsem si, že by si to určitě nedovolili pořadatelé hrotit na tak vysokých pozicích.
Považuju to za neuvěřitelnou nehoráznost! Dále nechápu, od kdy má první nasazený hráč horšího svou část pavouka než druhý.
Dále by mne zajímalo, zda se už v historii Wimbledonu stalo, aby se nerespektoval žebříček na prvních dvou místech, pokud si pamatuji, tak do něj pořadatelé na špici nezasahovali.
Hamba, Hamba, Angláni zasr.ný! Bejt Nadalem, tak turnaj letos bojkotuju a vynechávám. Nikomu bych nedělal tajtrdlíka, vyhrával čtyři turnaje v řadě, včetně posledního GS, jeho poslední vystoupení na Wimbledonu bylo vítězné. Roger aktuálně 5 měsíců nevyhrál turnaj a letos se mu na trávě nepodařilo vyhrát ani 250ku Masters.
Rafa neobhajuje žádný body, nedávno si natáhl svalík, prostě bych je poslal letos do kelu, kam s tímhle rozhodnutím patří!
Reagovat
smazaný uživatel
mozzila mi dělá s formátem peklo :(
Reagovat
smazaný uživatel
ve Wimbledonu se to takhle občas dělá, tak se zbytečně nerozčiluj. Oni jsou takový svět sám pro sebe.
Reagovat
smazaný uživatel
A už se to stalo špičce, v případě, že ano, tak u jakých hráčů? Známe jména?
Reagovat
smazaný uživatel
ano, například v roce 1987, kdy byl světovou jedničkou Lendl, ale jako č. 1 ve WB byl nasazen vítěz předchozích dvou ročníků Becker. Jinak způsob výpočtu bodů pro nasazování je zcela exaktní a popisuji jej výše (v angličtině). Stačí? Ale jestli ti to udělá dobře, klidně tam jeď a tleskej, když Federer zkazí míček. Budeš sice vypadat jako blbec, ale tvoje volba.
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyt je to fajn. Férově bych rači viděla jedničku Rafu, ale pokud bude mít díky 1 Roger těžší soupeře, proč ne :) Aspon se konečně předvede a bude teda jasný, jestli ještě něco uhraje proti hráčům svojí úrovně, nebo ne. Zatim se ani v Halle nepředved jako jednička na trávě, tak at nám to konečně dokáže!!! (To neni žádný popichování, prostě fakt)
Reagovat
smazaný uživatel
když se člověk podívá, kdo se na tom tragédovi už letos všechno vyřádil - 2x Soderling, Hewitt, Berdych, Baghdatis, Davydenko, Montanes.. :D

Myslím, že by mu tu pozici světové jedničky měli přiklepnout do konce kariéry, vždyť ten borec nezná co je to prohra a nemuselo by se řešit nejvyšší nasazovaní do turnajů :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
kam se tihle tragédi jako Nadal a Federer hrabou třeba na takového Lavera. Kdyby neměl asi 5 let zakázanej přístup na grandslamový turnaje,posbíral by z nich víc titulů než "nejlepší hráč historie" a "nejleppší antukář historie" dohromady...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to uplne jedno z hladiska nasadenia lebo obaja maju svoje polky pavuka a hraci sa nasadzovat budu az neskor cize nevieme kto koho schyta tazsieho do QF napr.-Roger moze dostat Roddicka a naopak Rafa slabsieho supera, cize je to jedno, akurat ma dost prekvapili organizatori lebo tato zmena poradia je uplne nepodstatna prave preto ze Roger a Rafa su 1ka a 2ka pricom zbytocne sa to bude teraz riesit a Rafa sa moze citit ukrivdeny kedze je 1ka a vitaz Wimbledonu predtym aj finalista cize fakt nechapem tomuto ale ich vec, zbytocne akurat sa to bude rozoberat i ked je to dost fuk podla mna. Tiez Roddicka ze posunuli o 1ci 2 miesta je uplne jedno lebo stale ma len rovnaku cast pavuka keby uz bol 4 nasadeny tak- by mal svoju stvrtinu takto furt osminu cize posuny ze z 2na 1 ci zo 4 na 3 ci z 7na 5 su uplne zanedbatelne a su len predmetom sporov a urazenia daktorych hracov eventualne.
Reagovat
smazaný uživatel
Dobry den!jsem zde asi novy,ale musim se pripojit k nazorum,ze opravdu je to vrchol a to sleduji tenis dobrych par desitek let!Takze se ptam-nemel byt Roger Federer na RG nominovan jako minimalne cislo 3?za posledni 2 roky vysledky nevim....celkova propagace jeho naopak mozna Nadalovi pomuze-prece jen,tY BOZI MLYNY MELOU...a letos snad konecne melou spravedlive....par mesicu to tady ctu a nestacim se divit..Tentokrat prestrelili,oni tam i vy zde!
Reagovat
smazaný uživatel
Co je na tom prosimtě takový vrchol.Rozdíl v žebříčku je asi 200 bodů a Federer je symbolem Wimbledonu, všichni ho tam mají rádi, protože nejsou tak závistiví, jako někteří zde.A když sleduješ tenis tak dlouho, měl by si vědět, že se tohle ve Wimbledonu děje skoro každý rok, tak sem neplet nějaký RG.
Reagovat
smazaný uživatel
Promin dape,ale nejsem zadny pubertak,ani fanatik,naopak!o vse co mi jde,je jen skvely tenis...ten se od RF nedostava ted,ano at si to Wimbledon dela jak chce-jen rikam,jak byste vy fanousci RF kriceli,kdyby to bylo naopak,to si vedom a tem ostatnim se nediv!maji pravdu...Ale ona se ukaze na kurtu!!!Nadalovi neslouzilo zdravi,hazi mu klacky pod nohy a on se z toho dostal,vsecka cest!A bez urazek Rogera a proto si myslim,ze nektere reakce jsou zde mimo misu...Ale kazdy mame nazor jiny,respektuji to
Reagovat
smazaný uživatel
i kdyby rozdíl byl půl bodu, tak je to pořád světová jednička a dvojka. Chápu, že to jakotož ortodoxní elego fanatik jaksi nemůžeš unést, ale začni si zvykat, po Wimbledonu bude ten rozdíl dramaticky vyšší :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
skutečně sledoval tenis dlouhá léta, dobře byste věděl, že to není zdaleka poprvé, kdy se loňský vítěz nasadil nad aktuální jedničku. Tak to prostě ve Wimbledonu chodí. Spory vyvolává akorát to, že to je zrovna s tenisem se pomalu loučící Federer nad antukovým pinkálistou Nadalem.
Reagovat
smazaný uživatel
NENÍ TO JEDNO! Je to vyjádření absolutní neúcty k současnému hráči číslo jedna. Ostatně, kdyby to bylo tak jedno, tak proč by to dělali, že ..?? ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Když tady tak čtu všechny ty názory, nedalo mi to a musím se také přidat. Myslím, že prohození 1 a 2 není úplně fér, ale opravdu je to jedno. Stejně jako některé příspěvky, ať už velebí Rafu nebo Rogera, nejsou příliš objektivní. A nazývat kteréhokoliv světového hráče pinkálistou, či že nic nehraje. No nevím, jak jste na tom vy, ale já bych ráda takhle "neuměla" tenis. Na konci se sčítají jen výsledky. A myslím, že oba zmiňovaní tenisté jich mají opravdu za sebou hodně. A pokud se někdo nedokáže přenést přes sympatie či antipatie - je to jeho problém. Já také preferuji některé hráče víc a některé míň, ale ty co nemusím rozhodně neshazuji.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby to bylo tak jedno, tak to nedělají ;))) Ale budou mít svoji "odměnu", poslední měsíce mi bylo Rogera spíš líto, chtěl jsem vidět ještě jeho top hru, ale teď? Děkuji Wimbledone, konečně jsem ho začal už definitivně nesnášet, Barney s nim měl pravdu! Protekční fakan!
Reagovat
smazaný uživatel
vystihl si to výborně, pod to bych se podepsal! DOUFÁM, že se jim na to Rafa vykašle a nepřijede!
Reagovat
smazaný uživatel
Pavouk se nasazuje 1 a 2, další nasazení hráči se dle klíče losují a k nim se pak nalosují nenasazení. Tzn, že se nedá dopředu určit zda bude lehčí půlka pavouka u jedničky nebo dvojky. Hlavně si myslím, že je tam teď tolik kvalitních hráčů, že se těžko stanovuje, kdo je lehčí a kdo těžší soupeř. Také každý má jinou hru a každému vyhovuje něco jiného. Naprosto souhlasím s tím, že RF poslední dobou zrovna neexceluje a tudíž je to nefér, ale on si to sám nevymyslel, možná mu to může, ze stejných důvodů jako nám, vadit taky. A Rafa je formát, který to přejde a bude se soustředit zahrát nejlepší tenis. Doufám, že předvede, co všechno umí. Moc bych mu přála, i pro tuhle nespravedlnost, aby nakonec vyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
už také vidí to, co je každému, kdo tenisu alespoň trochu rozumí, jasné. Totiž že RG byl poslední velký turnaj, který Nadal vyhrál. Jeho jednotvárný herní styl se vyčerpal, nemá soupeře čím překvapit. Proto experti rozhodli tak, jak rozhodli.
Reagovat
smazaný uživatel
se Nadalovi snaží pomoct, aby se dostal co nejdále, proto mu dali tu lehčí část pavouka, podobně jako v Paříži.
Reagovat
Frantz
Jeho jednotvarny herni styl se vycerpal a proto neztratil ani set :-)
Reagovat
smazaný uživatel
A s jakým špičkovým hráčem kromě vyčerpanýho Söderlinga hrál?
Reagovat
smazaný uživatel
Kde neztratil ani set? V Queen´s Clubu? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
chudáček potěšitel tam někde zmiňuje turnaj v Queen´s Clubu, ty trapko?
Reagovat
smazaný uživatel
koukám příliš milosrdný, nechtěl jsem tě ztrapňovat připomínkou Nadalova "výkonu" v Queen's. Holt velkorysost nebývá malými lidmi doceněna...
Reagovat
smazaný uživatel
Vy jen provokujete,ci se o tenis zajimate?pokud Nadal nema co nabidnout,prominte-co nam nabidl pan Federer?myslite skvele vysledky na turnajich na tvrdych povrsich?Nebo snad antuka byla skvela??Nevim kdo jste,ale co tady pisete jsou nekdy...zkuste se podivat na nektery zapas!pak napiste....Koho porazil Federer v posledni dobe z top hracu???a ted piste pane!jeho vysledky E storil,Rim....Miami-nevim co nabidl vam,mne zhola nic!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Federer je těsně před tenisovým důchodem, už to pinká jen tak ze setrvačnosti, tak nevím, proč ho sem taháte.
Reagovat
smazaný uživatel
No a co že se loučí? DOkud hraje, jeho výsledky se započítávají... až bude hrát exhibice a jinak se věnovat pouze dětem, nikdo ho sem tahat nebude ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud vazeny pane je RAFA pinkalista,tak opravdu nevim co letos sledujete?Hraje dobre na vsech povrsicha bohuzel pro vas-i na tvrdych ma stale lepsi vysledky nez RF!RF je vynikajici tenista,to mu nikdo neupira,ani ja...ovsem v posledni dobe z jeho ust padaji perly k zasmani(viz nazory o RG a dalsich Masters)a bohuzel padaji i z jeho rakety!Jsou zde vynikajici tenisti,kteri momentalne maji sancea to je dobre!Ale z hlediska poslednich vysledku je R.Nadal cislo 1 a ani vy,ani organizatori WIMBLEDONU s tim nenadelaji nic...z pinkalisty je PAN TENISTA!Hezky den
Reagovat
smazaný uživatel
Nadala sice kvuli stylu jeho hry opravdu nemusím,ale musím dat jeho příznivcum(moc jich není)dát za pravdu..Jenže paradoxně to asi zase Nadalovi pomuže..a Roger bude mít v pavouku Rodicka,Murrayho,Hewwita..zkrátka travaře
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasim s Barneym, ze zrovna na konzervativnim Wimbledonu by si vytvorili vlastni pravidla pro nasazovani hracu, je divne. Mimochodem pokud jde o vysledky na trave za posledni dva roky, je to pofiderni argument, protoze je to snad fifty-fifty, ne? Opravte me, jestli se myslim, ale vloni vyhral Roger (plus to Halle) a predloni Rafa, i v Queensu... Jestli tam je rozdil v jedinem turnaji, tak to podle me neni duvod pro to, aby odhledli od aktualniho zebricku.
Reagovat
smazaný uživatel
Mimochodem o tech dvou letech psali na iDnesu....
Reagovat
smazaný uživatel
No tak zřejmě je na iDnesu něco špatně. No a jestli je to fakt tak, tak někoho si vybrat museli že??
Reagovat
smazaný uživatel
Copak to je za argument, nekoho si vybrat museli? Vzdyt se to ridi pozici na zebricku... to by si take jednou mohli rict, ze treba Stepanek je takovy sympaticky hoch, tak ho nasadime jako jednicku a Rafa nam moc nevoni, tak ho ani nenasadime a posleme do kvalifikace...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafu mohli rovnou dát jako nenasazeného, když loni vůbec nestartoval, alespoň by mohl sestřelit elegoše už v prvním kole :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Právě proto, že je Wimbledon konzervativní, má svá pravidla, která konzervativně dodržuje :), mezi ta pravidla patří i nasazování hráčů, a dále neděle, kdy se nehraje, a jahody a ...
Reagovat
smazaný uživatel
Štěpánka jako jedničku nenasadili a Rafu do kvalifikace neposlali!
Ale souhlasím,systém je to divný.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja jsem to vyhrotila zamerne :-), protoze mi prijde, ze to je skoro takova svevole a libovule ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
tradičně při nasazování dávají vysokou váhu tomu, kdo vyhrál předchozí ročník. Takže oni tradici dodržují. Jinak souhlasím s Barnošem, Nadala měli po tom výkonu v Quennsu poslat do kvalifikace.
Reagovat
smazaný uživatel
jj a elegána po exkluzivním výkonu v Halle by měli nasazovat jako jedničku dalších 10 let :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Ten už je taky za zenitem. Jako jedničku měli nasadit Querreyho a dvojku Hewitta.
Reagovat
smazaný uživatel
proč pořád píšeš tu spoustu velkých "D"? Rozbila se ti klávesnice nebo to je důsledek nějaké neurologické poruchy? Případně obojí?
Reagovat
smazaný uživatel
Ja osobne se nedomnivam, ze to je poruchou, v dnesni dobre je velice caste az bezne, ze se pouzivaji tato :D jako emotikony oznacujici smich, cili Barney tu jen vlastne vyjadruje svou naladu... Co je na tom nepochopitelneho? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
trochu zvláštní je, že tuto nutkavou potřebu má vlastně jen pan Barley. Takto bezdůvodně se smějí nebo potřebu smíchu vyjadřují obvykle duševně vyšinutí jedinci. Proto se ptám.
Reagovat
smazaný uživatel
Nechci byt moc osobni, ale taky bych se mohla zeptat, proc porad komolite jeho nick :-), myslim, ze k tomu mate asi stejne duvody jako on k tem svym smajlikum... Barneyho tu sleduji delsi dobu, jeste pred svym prihlasenim se, a rekla bych, ze on je proste nad veci, rejpe a ma z toho legraci, proto ti smajlici. Mne nevadi, jsem preci jen asi trochu jina generace, jsem na ne zvykla ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
On už má několikátý nick, tak kdo si to má pořád pamatovat, že. Vy mu jeho nick taky permanentně komolíte, proč? Mě smajlíci nevaděj. Vlastně ani pan _Barney, je to takový milý popleta. Jen jsem se zeptal, protože mi představa bujarého smíchu za některými jeho větami přišla trochu - řekněme - zvláštní. Vám asi ne, ale máme zřejmě jiný vkus a jiná měřítka na vtipnost.
Reagovat
smazaný uživatel
No kdybyste to tady sledovala par let,ani byste se nedivila proc Barney tak rype,clovek to obcas nevydrzel ani cist!Jsou tady fanousci 2 taboru,plus par ostatnich!Ale opravdu je zde 1 TABOR NEKRITICKYCH FANOUSKU,ja jim rozumim,ale zase prece sami vidi skutecnost veci,ne?Vy asi vite,ona kazdy mince ma 2 strany...a tady je zrejme vice otacena strana JEDNA!
Reagovat
smazaný uživatel
Ja se drzim Barneyho, to je to jadro, kdyz si clovek musi kvuli banum pridavat jine znaky, tak to uz do nicku neradim... Ja mam velky smysl pro humor, rekla bych, zejmena zboznuji sarkasmus, ironii a cerny humor. Od Barneyho to celkem citim, hlavne tu ironii a sarkasmus... take nadsazku, ktera mi rovnez sedi. Ale jinak samozrejme mate pravdu, kazdy mame jiny smysl pro humor :-), jinak by nemohli najit publikum Kamenaky i Jara Cimrman :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Milá slečno (omlouvám se, pokud se pletu:-), zřejmě máte humor docela jiné nároky :-) Samozřejme, výroky pana Barneyho nelze brát jinak než s humorem, ale že bych se válel pod stolem, to se zrovna říct nedá...
Nicméně, je to opravdu svérázná osobnost, to ano.
Reagovat
smazaný uživatel
No ja netvrdim, ze se valim pod stolem :-), jen si dovedu uplne predstavit, jak to vnima on, kdyz pise a chapu to... rekla bych, ze jsem byla obdarena vetsi nez beznou davkou empatie a schopnosti cist mezi radky ;-).
Reagovat
tito
Jo Hewitt, ten má všechno před sebou ......:)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ženskou empatii jsem vždycky obdivoval :-) Já bych nicméně řekl, že ten pán (člověk) Barney je ve skutečnosti někdo úplně jiný. Mnoho lidí má ve viruálním světě své velmi drsné, sarkastické a nezdolné alter ego, kterým si vynahrazují to, že zrovna nevypadají jako Harrison Ford v 80. letech. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
promiňte prosím, při vašem vzdělání, kde jsem něco takového napsal?
Reagovat
smazaný uživatel
Zní to trochu jako předpověď budoucnosti: "Jedničkou bude Federer díky úspěchům na trávě" :-)
Reagovat
smazaný uživatel
angláni už neví, jak by arogantovi vlezli do výtrusnice...
Reagovat
smazaný uživatel
:-D a ty jseš z toho celý vedle viď??
Reagovat
Teo
Ten psychopatický Barney, zamilovaný do Federera dlouhá léta a zhrzený jeho heterosexuální orientací, je z toho vedle. Kdykoli je o Federerovi nějaká zmínka, hned nám dává o svém zklamání vědět:o)
Reagovat
Mercury
je to místní šašek, co byste od něj chtěli :)
Reagovat
Teo
Právě že od něj nikdo nic nečeká. Spíš by překvapil, kdyby toho nechal. Takhle je to jen jeho standard:o)
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, je to vrchol, take se mi to nelibi... Vam by se snad libilo, kdyby na RG nasadili Rogera jako druheho s ohledem na vysledky na antuce?
Reagovat
Vojtaakk
Když sem si to přečet, tak sem si představil Barneyho jak se mu kouří z uší vzteky :DDDD, jeden by si řek, že mu to udělali schválně Angláni jedni :DDD.
Jinak tohle nasazování dělali ve Wimbledonu vždycky, nicméně že by byl pro to důvod zrovna tento rok u těhle dvou, tak to si nemyslím...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist