Je to bomba a klobouk dolů, komentovali odborníci úspěch Kvitové

30. 6. 2011, 17:22
Aktuality 4
Slova chvály a uznání si vysloužila Petra Kvitová po postupu do finále Wimbledonu po semifinálové výhře nad Běloruskou Viktorií Azarenkovou "Je to bomba!" řekl ČTK fedcupový kapitán Petr Pála. Bývalé tenistky Denisa Chládková a Daniela Bedáňova se shodly: "Před Petrou se musí smeknout."
Profily hráčů
Petr Pála

Přímo v Londýně sleduje výkony Kvitové Jana Novotná, z roku 1998 poslední česká vítězka wimbledonské dvouhry. "Jsem úplně nadšená, že u toho jsem. Petra je skvělá, osobnost a hrála lépe," řekla Novotná rádiu BBC 5. 

Čtvrtfinalistka Wimbledonu z roku 1997 Chládková popřála Kvitové hodně štěstí do finále a věří, že má šanci uspět. "Petra má hru na trávu. Má super servis, hraje rychle od základní čáry a má pro to všechny předpoklady. Je odolná proti vypjatým situacím a věří si, což je na ní vidět," uvedla Chládková. "První finále není nejjednodušší, ale ona není z těch, co se položí. Musí si to užít," dodala Bedáňová.

I kapitán Pála doufá, že Kvitová, která by měla být na podzim hlavním pilířem českého týmu ve finále Fed Cupu v Rusku, ještě neřekla v Londýně poslední slovo. "Myslím, že může vyhrát a není to fráze. Ona je vítězný typ," uvedl Pála.

Bývalá světová šestnáctka Bedáňová ocenila, jak skvěle Kvitová zvládla semifinále s Azarenkovou. "Měla pár horších chvilek, ale to je normální. Jinak hrála parádně," pronesla čtvrtfinalistka US Open z roku 2001. "Petra má razantní hru, hraje útočně a ne zbrkle. Nebojí se odvážných úderů a zaslouží si to," dodala.

"Na začátku turnaje jsem tipovala, že Petra Kvitová získá titul a neviděla jsem nic, co by mě přimělo změnit názor. Může vyhrát," napsala legenda Martina Navrátilová v listu The Times. "Je silná ve všech aspektech hry, dobře se pohybuje a líbí se mi její servis," ocenila držitelka devíti wimbledonských titulů ve dvouhře.

The Times: Vyhrála ta odvážnější
Naopak někdejší wimbledonský šampion Boris Becker se mýlil, když v rozhovoru s BBC předpověděl finále Azarenková - Maria Šarapovová. Bývalý britský tenista Greg Rusedski dával větší šance Kvitové. Ale i on se domnívá, že ve finále podlehne Rusce Šarapovové, která dnes hraje druhé semifinále s Němkou Sabine Lisickou.

Podle The Times byla Kvitová v semifinále odvážnější než Běloruska. "Azarenková zahrála samozřejmě řadu skvělých vítězných míčů, ale většinou si dávala na čas a čekala na to, co udělá její soupeřka," napsaly The Times. "Kvitová měla se svým tvrdým podáním a razantními základními údery prostě víc síly než Azarenková," uvedl The Guardian.

"Od české levoruké hráčky to bylo impozantní vítězství. Po ohromujícím prvním setu překonala výkyv ve druhé sadě a dominovala v rozhodujícím setu," uvedla televize Sky Sports. "Jednadvacetiletá tenistka získala zasloužené vítězství ani ne za hodinu a tři čtvrtě."

Kvitová předvedla během vítězného semifinále dobrý výkon, uvedla stanice BBC. Ocenila sílu a délku základních úderů a schopnost zahrát jasné vítězné míče z obou stran, které na Azarenkovou platily. "Ale přes svůj veškerý talent zůstává Kvitová nestálá a úroveň její hry na začátku druhého setu poklesla," podotkla BBC.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
darek.vrana
"První finále není nejjednodušší, ale ona není z těch, co se položí. Musí si to užít," dodala Bedáňová.... To zni, jakoby Bedanova hrala x krat grandslamove finale:).
Reagovat
smazaný uživatel
Přestože grandslamové finále nikdy nehrála, jako bývalá vrcholová a poměrně úspěšná tenistka zřejmě dobře ví, o čem mluví, nemyslíš?:-)
Reagovat
darek.vrana
Nevím, možná může zasvěceně mluvit třeba o úderech, ale vypadá vtipně, když mluví jakoby ze zkušenosti o tom, jak se cítí ve svém PRVNÍM finále, když se sama na žádném turnaji, natož na GS do jediného finále nedostala, pokud se nemýlím.
Reagovat
darek.vrana
Respektive má to od ní asi takovou hodnotu, jako bych to řekl já. To ví asi každý, že první finále asi bude psychicky náročné. Ale to je jedno, nechci to rozebírat, jen mě to napadlo, když jsem to četl.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist