Jankovičovou v boji o titul vyzve Kuzněcovová

27. 9. 2008, 17:08
Aktuality 2
WTA PEKING - Do finále podniku v čínském Pekingu se probojovala nejvýše nasazená Jelena Jankovičová ze Srbska a tutnajová pětka Světlana Kuzněcovová z Ruska. Jankovičová bude usilovat o stáhnutí ztráty na čelo světového žebříčku, soupeřka naopak touží po prvním letošním titulu.
Jelena Jankovičová

Jelena Jankovičová se v Pekingu nepotkala s ideální formou, ale svou bojovností a zarputilostí se probojoval už do finále. Turnajová jednička se po vydřené výhře nad Hantuchovou dnes pořádně zapotila s Ruskou Věrou Zvonarevovou.

Narozdíl od včerejšího čtvrtfinále dnes začala třiadvacetiletá Srbka lépe. Hned v úvodu utkání dvakrát prorazila soupeřčino podání, což prakticky rozhodlo o osudu první sady. Ve druhé už ale Zvonarevová potvrdila, proč je hráčkou první světové desítky. Po svém servisu prohrála pouze sedm výměn a bez větších potíží stav setů vyrovnala. V rozhodujícím dějství už ale uspěla znovu Jankovičová a popáté v této sezoně si zahraje o titul.

Druhou finalistkou se stala Světlana Kuzněcovová. Třiadvacetiletá Ruska zastavila ambiciózní Číňanku Zheng Jie, kterou po hodině a 48 minut trvajícím boji porazila 7-6 7-5. Letos zahraje ve čtvrtém finále, narozdíl od soupeřky však bude usilovat o první titul.

V případě, že světová dvojka Jankovičová v Pekingu získá trofej pro vítěze, stáhne ztrátu na vedoucí Serenu Williamsovou už na pouhých 21 bodů. Obě rivalky jsou přihlášeny příští týden na halový turnaj do Stuttgartu.

Finále turnaje s dotací 600 tisíc dolarů bude pro Jankovičovou a Kuzněcovovou už třetím letošním vzájemným střetnutím. V únoru v Dubaji i minulý týden v Tokiu ve třísetových zápasech uspěla Ruska.

WTA PEKING (Japonsko, tv. povrch, 600.000 dolarů) - sobotní výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Jankovičová (1-Srb.) - Zvonarevová (5-Rus.) 6-4 2-6 6-4
Kuzněcovová (4-Rus.) - Čeng Ťie (Čína) 7-6(3) 7-5

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
...a potřetí v této sezoně si zahraje o titul...
...Stejně jako Jankovičová si letos zahraje ve třetím finále...
Jankovič: 4 - Miami, Řím, US Open, Peking
Kuzněcova: 5 - Sydney, Dubaj, Indian Wells, Tokio, Peking
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist