Jankovičová zvládla obrat proti Wozniacké

31. 8. 2008, 19:12
Aktuality 4
US OPEN ŽENY - Světová dvojka Jelena Jankovičová si ve třech setech poradila s Dánkou Wozniackou a jako první postoupila do čtvrtfinále. Ani dnešní utkání se však neobešlo bez zaváhání.
Jelena Jankovičová

Jelena Jankovičová se v předešlých kolech na postupy nadřela. Se Švédkou Arvidssonovou vyhrála až 7-5 ve třetím setu a proti Číňance Jie Zheng bojovala více jak dvě hodiny. Ani dnes se její výhra nerodila bez problémů.

Třiadvacetiletá Srbka v úvodní sadě začala poněkud nervózně a pustila Carolinu Wozniackou do brejku. Ta si náskok pohlídala a získala úvodní sadu poměrem 6-3. Ovšem juniorská vítězka Wimbledonu z roku 2006 se výhry nad druhou hráčkou světa zalekla. Začala kupit mnoho nevynucených chyb, zbytečně se tlačila na síť, kde se jí vůbec nevedlo a v druhé a třetí sadě uhrála celkem už jen 3 hry.

Rodačka z Bělehradu se tak postupem mezi nejlepších osm přiblížila návratu do čela žebříčku WTA. Teoreticky se světovou jedničkou může stát už postupem do semifinále, musela by však doufat v zaváhání soupeřek.

V dalším zápase se Srbka utká s Rakušankou Sybille Bammerovou. Ta sice v druhém setu dostala od Francouzky Marion Bartoliové kanára, ale rozhodující sadu zvládla lépe a poprvé v kariéře postoupila osmadvacetiletá tenistka do grandslamového čtvrtfinále.

US OPEN - nedělní výsledky žen:

Dvouhra - osmifinále:
Jankovičová (2-Srb.) - Wozniacká (21-Dán.) 3-6 6-2 6-1
Bammerová (29-Rak.) - Bartoliová (12-Fr.) 7-6(3) 0-6 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Já s vaším názorem nějak nemůžu souhlasit. Ivanovič má 3532 bodů (za 2. kolo brala 60 bodů) a Jankovič, pokud už nevyhraje, má jen 3515 bodů. Zkuste oficiální web WTA, na bodování se snadno proklikáte z úvodní strany. Případně tady máte link na daný pdf soubor:
http://www.sonyericssonwtatour.com/3/global/Pdfs/rankings/howitworks.pdf
Reagovat
dabelsobul
To je tedy nejaka novinka ze za druhe kolo mas 60 bodu a ne 35 bodu...
Reagovat
smazaný uživatel
Nic ve zlým, ale co s tím mám dělat? Prostě na webu WTA to tak je. Link jsi zřejmě ani nezkusil. Tenisti z ATP mají body v prvních kolech GS trochu jinak, možná narážíš na tohle.
Reagovat
dabelsobul
Nene, bral jsem to podle minule sezony. Nenapadlo me ze bodovani pro jedno kolo zmeni. Za chybu se omlouvam.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist