Jankovičová zůstane do konce roku světovou jedničkou

26. 10. 2008, 10:49
Aktuality 18
Srbka Jelena Jankovičová zůstane do konce roku v čele světového žebříčku. Ženská organizace WTA dnes oznámila, že třiadvacetiletou bělehradskou rodačku nesesadí z prvního místa ani případný neúspěch na blížícím se Turnaji mistryň v Dauhá.
Jankovic Jelena

"Byl to úžasný rok. Hodně jsem letos dřela a první místo žebříčku je pozice, kde jsem chtěla být a kde doufám, že zůstanu," uvedla v tiskovém prohlášení Jankovičová, jež má v současné době 4555 bodů. Druhá Dinara Safinová z Ruska má 3782 bodů, bývalá jednička Serena Williamsová z USA 3716. Právě s ní Jankovičová prohrála v září na US Open ve svém dosud jediném grandslamovém finále.

Srbská tenistka si zajistila setrvání v čele vítěznou sérií 12 zápasů na přelomu září a října, která jí pomohla získat tituly na turnajích v Pekingu, Stuttgartu a Moskvě.

Světovou jedničkou se stala poprvé 11. srpna, ale v čele vydržela jen týden. Na trůn se vrátila 6. října po triumfu ve Stuttgartu.

Po nečekaném květnovém ukončení kariéry Belgičanky Justine Heninové se letos na prvním místě ještě vystřídaly Ruska Maria Šarapovová (tři týdny), Serena Williamsová (čtyři) a krajanka Jankovičové Ana Ivanovičová (12).

ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
skott
Hodne smutny pohled na to jak hluboko muze WTA klesnout, kdyz hracka bez jedine vyhry na grandslamu ukonci rok na prvnim miste.Navic si pripise 12tydnu jako n1 aniz by musela odehrat zapas.A ze vyhrala na prelomu zari a rijna pouhych 12 zapasu jen dokazuje, ze ani zdaleka neni nejlepsi hrackou sezony.Maria letos 18zapasu bez porazky v rade, Serena 17 a Dinara 15!!
Reagovat
smazaný uživatel
jj ale neni dulezita naka snura neporazitelnosti.......ok nema grandslam ale jeji vyrovnanost je neuveritelna a pokud se kouknes na jeji posledni tydny tak byla skoro neporazitelna:-)ja si myslim ze tam je po pravu!!letos jasne nejlepsi
Reagovat
smazaný uživatel
jasne nejlepsi ne....to sem zase prehnala
Reagovat
smazaný uživatel
Nemám rád hry na kdyby, ale dnes jedno musím použít.
Věřím tomu, že kdyby se Safina stala jedničkou bez vyhraného grandslamu, tak bys jí to nevyčítal :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jak hluboko může WTA klesnout! Skott už skutečně ztrácí veškerou soudnost. Argumentovat počtem výher v řadě! Každá tenistka systém započítávání bodů do žebříčku zná a každá ho může využít jak umí. V žebříčku jde o 17 turnajů s největším počtem získaných bodů, určitě ne o výhry na GS nebo počty zápasů bez porážky.
Reagovat
skott
Je to jen kdyby, ale pozice pred sezonou byla nejak dana.Dinara by si to za svou stihaci jizdu zaslouzila, ale mozna je lepsi, ze bude jednickou az pristi rok.Velky titul ji zatim chybi, ale ma dve moznosti do kvetna ho ziskat.
Reagovat
smazaný uživatel
"Navic si pripise 12tydnu jako n1 aniz by musela odehrat zapas." LOL
V minulých letech u jiné jedničky ti to nevadilo?
Reagovat
smazaný uživatel
A to to mělo původně být jen intermezzo.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč vlastně má Dinara jen 15 zápasů v řadě? Kdepak se nám nepovedl ten šestnáctý? Nerozčilovala se tehdy až příliš?
Reagovat
skott
V minulych letech na 1. miste nekoncily noname hracky, ale hracky, ktere za sebou mely uspesne sezony: Henin 3krat, Lindsay 4krat, Serena, Martina 3krat...Je to hloupe pravidlo pocitat tyto " off tydny", ale kdyz uz to WTA dela, je absurdni aby Jankovic mela na pozici jednicky vice tydnu nez Venus nebo ASV.
Reagovat
skott
intermezzo? Uvidime, Jankovic zatim na pravidlech WTA uspesne parazitovala, treba pristi rok bude jedna z tech, ktere na ne dojedou.Neni schopna vyhravat velke turnaje a malych bude moci hrat minimum, bude prvni, ktera zacne piskat.
Reagovat
smazaný uživatel
Nemel hlouposti. Uznej, že Safina si možnost přezimovat jako #1 prohrála sama. Přitom podzim byl rozehraný výborně, všichni čekali, že se o #1 rozhodne až u arabů. Nezvládla ani Venus, ani Zvonarevku.
Ty dvě možnosti bych ale viděl jinak. Paříž to nebude, tam téměř určitě ztratí. Bodové zisky pro útok na jedničku musí přijít v Doha a v Melbourne, protože minule u obou nic nebrala.
Reagovat
smazaný uživatel
jankovic neni schopna vyhravat velke turnaje???grandslam zatim ne ale ted teda nwm co beres za velke turnaje......ona umi zahrat vsude asi proto je JEDNICKA
Reagovat
skott
Vsak sem to take myslel tak, ze vyhraje AO nebo Turnaj Mistryn.Roland Garros beru jako cervnovy turnaj.Do te doby bude Dinara jen ziskavat.Mrzi me jenom prohra s Verou, tam mely Rusky Jankovic zastavit, ale Sveta i Vera rusko-srbske finale kazi.
Reagovat
skott
Velke turnaje: letos jeste tzv. TierI+grandslamy, od pristi sezony potom "Premier"+IW, Miami, Madrid, Peking
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc se stalo přesně to, co jsem čekal a co jsem taky psal. V Linzi nejenže ztratila loňské body, ale ještě svou neúčastí umožnila, aby její konkurentka vyhrála, nabrala body a dotáhla ztrátu. Na tuto připomínku jsi mi odpověděl, že Dementová přece hraje v Lucemburku !!!
Ivanovič ignoruješ, protože ji prostě jako vážného kandidáta na top pozice v žebříčku uznat nechceš. Tahle srbská bič ještě Ruskám zatopí!
Reagovat
smazaný uživatel
"Neni schopna vyhravat!" Na velkých turnajích toho letos Jankovič uhrála dost. Semifinále a finále GS se nepočítá? Navíc na RG i USO opravdu chybělo hodně málo a byla by ještě úspěšnější.
Reagovat
skott
Ano?A kolik ztratila bodu 80? Linz je bezvyznamny turnaj v ne uplne vhodnou dobu.Hracky soudim podle toho jak hrajou a Ivanovic rozhodne ve forme neni.Bude mit co delat aby neprisla o body z lonska.Spise predpokladam, ze bude souperit o to aby se udrzela na 4.miste, protoze Demnetieva byla na Masters vzdycky tragicka a tak nic neobhajuje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist