Jankovičová získala v Marbelle první titul v sezoně

12. 4. 2009, 18:45
Aktuality 4
WTA MARBELLA - Světová čyřka Jelena Jankovičová se raduje z prvního letošního triumfu, když dnes na antuce ve španělské Marbelle ve finále porazila 6-3 3-6 6-3 domácí Carlu Suarezovou.
Jelena Jankovičová

Jelena Jankovičová před odletem do španělské Marbelly prohrála tři utkání v řadě. Pokles formy však během prvního antukového klání sezony zastavila, když se letos vůbec poprvé dostala až do finále.

V něm světovou čtyřku čekala domácí pátá nasazená Carla Suarezová, která v devatenácti letech hrála o titul vůbec poprvé. Španělka loni Jankovičové dvakrát podlehla, dnes však čtvrtfinalistka loňského French Open a letošního Australian Open favoritku potrápila.

Srbská tenistka vyhrála úvodní set 6-3, druhý ovšem stejným poměrem ztratila. Rozhodující dějství už ale žádné drama nenabídlo. Rodačka z Bělehradu se rychle dostala do vedení 5-1 a podávala na vítězství. Devatenáctileté soupeřce ještě pustila svůj servis, pi následném však utkání po dvou hodinách a 23 minutách ukončila, když využila pátý mečbol.

"Vím, že jsem od začátku roku nehrála dobře, ale tohle vítězství mi dodalo ztracené sebevědomí," těšilo Srbku.

Jankovičová za jubilejní 10. titul v kariéře vyinkasuje šek na 112.303 dolarů a v žebříčku by se mohla vrátit na třetí místo těsně před Dementěvovou.

- WTA INTERNATIONAL MARBELLA (Španělsko, antuka, 500.000 dolarů) -
nedělní výsledky (12. 04. 2009)

Dvouhra - finále:
Jankovičová (2-Srb.) - Suarezová (5-Šp.) 6-3 3-6 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pěkně ona, jen tak dál :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Nevidím důvod, proč by se srbice měla dostat na 3.místo žebříčku. Dementová má 7561 bodů a v pondělí nic z nich neztratí.
Jankovič dnes získala 280 bodů, ale do žebříčku se počítá jen 16 turnajů, jeden teď musí vypadnout. Určitě jí ale nezmizí Premier Mandatory turnaje Indian Wells a Miami, kde neuspěla (oba 5 bodů) a které se povinně počítají bez ohledu na výsledky hráček.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš Jeli, že to ide! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě že tu zubatici porazila...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist