Jankovičová: Všechno je špatně

16. 3. 2009, 13:53
Aktuality 1
Víc volného času, než by sama chtěla, má v posledních týdnech srbská tenistka Jelena Jankovičová. Bývalá světová jednička se po překvapivě rychlém vyřazení v Dubaji a měsíční herní pauze okamžitě rozloučila i s Indian Wells. "Jsem teď pomalá a nepřesná," přiznala po prohře s Ruskou Pavljučenkovovou.
Profily hráčů
Jelena Jankovičová

Zatímco před rokem v prvních dvou zápasech turnaje v Indian Wells ztratila Jelena Jankovičová pouhé čtyři gamy, letos hráčku, která vystoupala na vrchol ženského světového žebříčku, příliš nepřipomínala. Se sedmnáctiletou Pavljučenkovovou odehrála utkání, po kterém na své hře nenechala nit suchou.

"V tenhle moment mám problémy dostat se do své hry a najít na kurtu sebedůvěru," svěřila se novinářům. "Nehraju na obvyklé úrovni. Zkouším se do toho znovu dostat, ale nedaří se mi to."

Jankovičová se teď podle svých slov potřebuje zlepšit úplně ve všem. "Nemám pocit, že by některé údery, které byly mými zbraněmi, jimi teď byly," tvrdí Srbka. "Řekla bych, že celá moje hra potřebuje změnit, musím najít rytmus a timing."

Podle bývalé světové jedničky za současnou situaci může náročný několikatýdenní program, který před sezonou absolvovala.

"Na začátku jsem se cítila úplně jinak, protože jsem byla svalnatější a bylo těžší se pohybovat po kurtu. Vždycky jsem měla jistou váhu a mou největší zbraní byly nohy. Vždycky jsem se pohybovala a dokázala předvídat a byla včas u míče. Teď mi to prostě nejde. Jsem o krok napřed nebo pozadu, potom žádný úder nefunguje, ztratím timing a přesnost. Všechno je špatně. Potřebuju na tom pracovat. Kéž bych měla kouzelnou hůlku a spravila to a zase hrála výborně. Byla bych ráda, kdyby to tak šlo, ale nejde."

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist