Jankovičová: Snad mě dají do pořádku

7. 11. 2008, 14:23
Rozhovory 0
Ve druhém setu mě bolela záda. Musela jsem ubrat na rychlosti, ale zvládla jsem to, řekla po včerejším vítězství nad Světlanou Kuzněcovovou světová jednička Jelena Jankovičová. Srbka už si postup zajistila a dnes bojuje s Věrou Zvonarevovou o vítězství ve skupině. Snad mě dají do pořádku, věří Jankovičová.
Jelena Jankovičová

Takže je to 2/2, všechno je tedy v pořádku?
Co to znamená?

Dva zápasy, dvě vítězství.
Aha. Ano, je skvělé vyhrát dva zápasy a dostat se do semifinále bez ohledu na další výsledek. Dnes to byl těžký zápas. Na začátku druhého setu jsem měla nějaké problémy se zády, trochu jsem s tím bojovala. Musela jsem trochu ubrat na rychlosti úderů, ale zvládla jsem to.

Je to stejné zranění, které jste měla předtím, nebo je to něco nového?
S tímhle jsem teď problémy neměla, začalo to až během zápasu. Dřív už mě to zlobilo, ale ne v poslední době. Něco jsem si vyhodila, když jsem běžela za míčem, to je ten problém. Doufám, že mi fyzioterapeuti pomůžou, abych mohla zítra hrát.

Teď se cítíte dobře?
Zrovna teď to bolí. Je to trochu ztuhlé a když se ohnu, abych si zavázala boty, bolí to. Snad se to ale spraví, uvidíme.

Jak se budete připravovat na semifinále, s tím zraněním?
Doufám, že to bude v pořádku, že až se na mě podívají, že to vrátí do normální pozice. Nedokážu říct, jak bude, jestli to bude zítra bolet, nebo ne.

A jak se cítíte po takovém zápase?
Tak celkově nejsem úplně spokojená s tím, jak jsem hrála, ale není to tak jednoduché. Tím spíš proti Kuzněcovové, s tou hrávám pokaždé náročné zápasy a teď jsem navíc ve druhém setu měla ty problémy. Na začátku prvního setu jsem v prvních gamech hrála dobře, ale netrvalo to dlouho. Ve druhém jsem pak musela ubrat na rychlosti úderů, tím se dostala víc do hry a začala hrát ty svoje údery. Na konci druhého setu jsem se ale dokázala zkoncentrovat a dotlačit to ve dvou setech.

Jednou jste zmínila, že být světovou jedničkou znamená, že vás všichni chtějí porazit. S tím novým zraněním, znamená to ještě větší tlak?
Ne, necítím se být vůbec pod tlakem. Jsem hrdá, že jsem světovou jedničkou, miluju být v této pozici. Dívám se na to jako na výzvu. Získala jsem sebedůvěru, mám na to tam zůstat a doufám, že to bude trvat co nejdéle. Tak se na to dívám já, rozumíte, to je můj úhel pohledu. Miluju být v téhle pozici, kvůli tomu jsem dřela od dívčích let. Byl to můj sen - být světovou jedničkou, to je něco, co vám už nikdo nevezme, můžete si to jen užívat. Nemáte co ztratit. I když skončíte, vždycky můžete říct, že jste byli nejlepší, a to je něco, co se moc ženám v historii tenisu nepodařilo. Tak proč bych se měla cítit pod tlakem?

Takže v noci dokážete usnout?
Přesně tak to je (smích).

Vypadá to, že vy a Věra (Zvonarevová) budete hrát proti sestrám Williamsovým z druhé skupiny. Kterou z nich byste si vybrala?
Jak to myslíte?

Proti které ze sester Williamsových byste chtěla hrát?
Williamsových? No, vyjde to nastejno. Když chcete být nejlepší, musíte porazit nejlepší hráčky světa. Mně nezáleží na tom, která to bude, obě jsou těžké soupeřky a skvělé sportovkyně.

Kdybyste je porazila, potvrdilo by to o to víc vaši pozici světové jedničky?
Venus jsem porazila ve Stuttgartu, to bylo jen před pár týdny. A se Serenou jsem prohrála na US Open ve dvou vyrovnaných setech. Obě už jsem ale několikrát porazila, takže vím, jak proti nim hrát. Ale vím, že budu muset hrát svůj nejlepší tenis, jestli chci vyhrát.

Takže není důvod, proč byste se některé z nich musela bát?
Nebojím se žádné soupeřky. Všechny je respektuju, ale žádné se nebojím. Do zápasu jdu s tím, že si věřím a nezáleží na tom, kdo stojí na druhé straně kurtu. Jestli je vyšší nebo menší než já, já jsem na kurtu, abych bojovala. A dala do toho všechno.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist