Jankovičová si poradila s olympijskou vítězkou a je poprvé ve finále

5. 9. 2008, 22:42
Aktuality 11
US OPEN ŽENY - Třiadvacetiletá Srbka Jelena Jankovičová si dnes ve dvou setech poradila s olympijskou vítězkou Dementěvovou a premiérově postoupila do grandslamového finále. Pokud v něm vyhraje, nebo narazí na Safinovou, stane se v pondělí světovou jedničkou. Dementěvová se poprvé v kariéře posune na čtvrté nebo páté místo.
Jelena Jankovičová

Obě hráčky dnes předvedly řadu povedených dlouhých výměn, které doslova zvedaly diváky ze sedadel. Jelena Jankovičová po vzoru Belgičanky Clijstersové na kurtu klouzala a dobíhala tak i témeř ztracené míčky. Jelena Dementěvová sice v zápase udělala 42 nevynucených chyb, tedy o 20 více než soupeřka, ale povedlo se jí zahrát více vítězných úderů, které okořenila několika povedenými loby.

Utkání začala lépe šestadvacetiletá olympijská vítězka, která hned na úvod získala brejk. Vedla 4-2, ale nakonec ztratila 4 gamy v řadě a tím prohrála i úvodní sadu poměrem 4-6. 

V druhém setu si tenistky dvakrát vyměnily brejky. Klíčový moment přišel v desáté hře. Pátá nasazená Ruska podávala na udržení v zápase, ale psychicky to nezvládla - udělala několik ze svých 42 nevynucených chyb a navíc přidala dvojchybu, čímž prakticky darovala Jankovičové vítězství v poměru dvakrát 6-4.

Sama se tím připravila o šanci na post světové jedničky a z boje o první místo světového žebříčku navíc vyřadila i krajanku Dinaru Safinovou. Ta potřebovala, aby Jankovičová nepostoupila do finále, v tomto případě by jí nepomohl ani triumf na newyorském grandslamu.

Dementěvová se v pondělí může posunout na čtvrtou příčku žebříčku WTA. To v případě, že Safinová v semifinále prohraje se Serenou. Američanka by tak ve finále svedla s Jankovičovou souboj nejen o titul, ale také o post světové jedničky. Tou se Srbka může stát už ve chvíli, že do finále postoupí Safinová.

US OPEN - páteční výsledky žen:

Dvouhra - semifinále:
Jankovičová (2-Srb.) - Dementěvová (5-Rus.) 6-4 6-4
S. Williamsová (4-USA) - Safinová (6-Rus.) ... od 23:30 hodin

Čtyřhra - semifinále:
Blacková/Huberová (1-Zimb./USA) - Medinaová/Ruano Pascualová (5-Šp.) 6-4 6-1

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
podle me by mela vetsi snaci dementieva na serenu..........nevim tezko rict!!!!ale jelena ji samozrejem muze dat ale serena hraje vyborne!!!ale vic fandim jankovic
Reagovat
smazaný uživatel
Fandi si komu chceš, kobylí hlava ale vyhrát nesmí, protože by pak měla velký náskok. Stíhací jízda na podzim bude ještě zajímavá. A nějak často se nedaří trefit správné písmeno na klávesnici.
Reagovat
smazaný uživatel
prosimte.........ty si furt hrajes na chytraka!!!!!kdybys radsi drzel hubu bylo by to lepsi!!nejlepsi nazory mas ty vit??:D:Dje mi to jasny
Reagovat
smazaný uživatel
Kde mám jako chybu? Než sem pustím fakta, dvakrát si je ověřím. A fandit snad taky můžu.
A splácaninu ??:D:Dje úplně miluju. :D:Dje :D:Dje
Reagovat
smazaný uživatel
jéézis prosimte........nerikam ze delas ve psaní chyby!!ale furt tady kazdyho opravujes ja nwm co vsechno!!!!!!!nejsem tady abych se tady s nekym hadala!!ok??!!nebudem to resit ja proste pisu nekdy s chybama tak oky sem blba pubertacka ok??!!jj fandit muze komu chces to ti vubec neberu!!nekdy s tebou s tvejma nazorama na tenis fakt souhlasim ale tyhle kecy me nekdy fakt serou!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Zase příliš emocí. FAKTA ve smyslu údajů týkajících se tenisu (utkání, žebříček). A splácat smajlíky s dalším textem (např. :Delena), no promiň, to jsem ještě neviděl. Smajlík musí být samostatně.
Reagovat
smazaný uživatel
promin ale uz to trochu prehanis....nakej prechytralej!!!ja si to muzu psat jak chci!!Elena jo:D:D:Da co ´jako??KAZDEJ MA SVUJ STYL PSANÍ!!!!!TAK UZ BUD TIC´HO JO DÍÍÍK SES MOC HODNEJ
Reagovat
smazaný uživatel
musim rict ze jankovic je v ty obrane neuveritelna a Eelena musela furt tvorit a delalo ji to pak uz probrem od toho stavu 4:2 v prvnim setu zacala delat chyby ale to se dalo cekat ze ji to nebude furt vychazet!!Taky uz byla unavena bylo to videt!!mrzi me to ze nepostoupila fandila sem jí!!!ale jankovic je skvela hracka
Reagovat
smazaný uživatel
absolutní souhlas,Jelena byla prostě lepší,i když jsem fandil Dementěvový,letos jsem jí ještě tak dobře hrát neviděl.Skvělá obrana.
Reagovat
smazaný uživatel
Skvělá obranná hra JJ a navíc výborný pohyb po kurtu, snad ještě lepší než obvykle. Dementěvová se na každý winner neskutečně nadřela, snažila se míčky tlačit na risk k lajnám a pak z toho pramenily chyby, když jí to lítalo těsně ven. Navíc Dementěvová působila nervózně, zase tu byla ta její pověstná labilita..dvojchyby, kiksy na síti, když vyhodila několik nalitých míčků a bylo hotovo. Zaslouženě jde Jankovičová dál...přiznám se, že to je pro mě trochu překvapení.
Reagovat
smazaný uživatel
jo, to souhlas, přeci jen má za sebou olympiádu, unavená už musela být.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist