Jankovičová přežila čtvrtfinálové drama. Zakopalová končí

10. 4. 2009, 18:13
Aktuality 1
Tři obrovské bitvy dnes viděli diváci ve španělské Marbelle, kde se bojovalo o semifinále. Po více než třísetovém boji nejprve postoupila domácí Anabel Medinaová, jejíž soupeřkou v boji o finále bude světová čtyřka Jelena Jankovičová..Hladce dnes vyhrála pouze domácí Suarezová, jež vyřadila Zakopalovou.
Jelena Jankovičová

Anabel Medinaovou čekala v boji o semifinále Italka Sara Erraniová, které měla po předchozích vzájemných utkáních co oplácet. V předešlých dvou letech v obou zápasech zvítězila vždy její soupeřka, které to dnes ovšem Španělka alespoň částečně vrátila.

Medinaová do utkání vstoupila suverénně. V první setu při svém podání nezaváhala a sama ho Erraniové dvakrát prolomila. Místo snadného postupu ale přišlo velké drama: trpělivě bránící Italka dotáhla druhou sadu do tie-breaku, který dokázala vyhrát a vynutit si třetí set. V něm se sice Medinaová ujala vedení, Erraniová ale nejprve dokázala srovnat na 4-4 a poté, co Medinaová při svém podání selhala, i na 5-5. Aktivnější Španělka ale soupeřce znovu prolomila podání a při svém pak po dvou neproměněných mečbolech třetí využila a po více než třech hodinách postoupila do semifinále.

O její soupeřce se rozhodlo v zápase mezi světovou čtyřkou Jelenou Jankovičovou a Italkou Robertou Vinciovou.

Srbská tenistka do Marbelly přiletěla po sérii nepovedených turnajů. V prvních dvou kolech na ní ztráta formy nebyla znát, když soupeřkám povolila dohromady jen šest gamů. Proti Vinciové ale dlouho tahala za kratší konec: italská tenistka jí dvakrát prorazila servis a i když pak při svém podání zaváhala, třetí brejk rozhodl o tom, že Jankovičová ztratila první set na turnaji.

Ve druhé sadě už světová čtyřka začala potvrzovat svou roli favoritky. Vinciové nedala jedinou možnost brejku a i ve druhém utkání se tak diváci dočkali třetího setu. V něm čtvrtfinálové soupeřky ztratily dvakrát svá podání a když za stavu 5-4 nevyužila Jankovičová mečboly při podání Vinciové, rozhodlo se o osudu zápasu až v tie-breaku. V něm světová čtyřka nevyužila další mečbol, za stavu 7-6 už ale nezaváhala a po 162 minutách postoupila mezi nejlepší čtyři.

Další dramatickou bitvu nabídly turnajová trojka Kaia Kanepiová z Estonska a Rumunka Sorana Cirsteaová.

Když Cirsteaová podávala ve třetím setu za stavu 5-2 na postup, zdálo se být rozhodnuto. Jenže estonská favoritky ztrátu dvou brejků smazala a vyrovnala. Následně však pošesté v zápase ztratila své podání a znovu už odpovědět nedokázala. Po výhře 6-4 2-6 7-5 tak postoupila Rumunka, která přitom v uplynulých třech měsících nevyhrála jediný zápas.

Ve čtvrfinále skončil turnaj ve španělské Marbelle pro Češku Kláru Zakopalovou, když dnes prohrála s domácí Carlou Suárezovou. Páté nasazené Španělce podlehla přemožitelka světové jedničky Sereny Williamsové z prvního kola za 55 minut hladce 1-6 2-6.

Zakopalová, která ve čtvrtek vyřadila po třísetovém boji krajanku Renatu Voráčovou, měla dosud s rodačkou z Las Palmas stoprocentní bilanci. Dvacetiletou španělskou tenistku porazila o sedm let starší česká hráčka v obou loňských zápasech. Suárezová však byla v utkání papírovou favoritkou, neboť ve světovém žebříčku je na 34. místě, o 61 příček výše než Zakopalová.

Výsledky - Marbella (dotace 500.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Suárezová (5-Šp.) - Zakopalová (ČR) 6-1 6-2
Jankovičová (2-Srb.) - Vinciová (It.) 3-6 6-3 7-6(6)
Cirsteaová (Rum.) - Kanepiová (3-Est.) 6-4 2-6 7-5
Medinaová (4-Šp.) - Erraniová (6-It.) 6-2 6-7(4) 7-5

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Aniová/Voráčová (3-Est./ČR) - Brémondová, Parmentierová (Fr.) 7-6(5) 7-5

 

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist