Jankovičová porazila Cornetovou a obhájila titul

18. 5. 2008, 17:56
Aktuality 0
WTA ŘÍM - Spanilá jízda osmnáctileté Francouzky Alize Cornetové turnajem WTA v Římě ztroskotala až na obhájkyni titulu Jeleně Jankovičové ze Srbska. Turnajová čtyřka porazila kvalifikantku dvakrát 6-2, když dokázala odvrátit 9 z 12 brejkbolů.
Profily hráčů
Jelena Jankovičová v Římě obhájila titul (© internazionalibnlditalia.it)

Jelena Jankovičová v Římě obhajovala loňský triumf, kdy turnajem prošla bez ztráty setu. Letos jeden ztratila ve čtvrtfinále proti Venus Williamsové, ale včera ušetřila síly, když k semifinálovému duelu Maria šarapovová nenastoupila. Naopak Alize Cornetová po čtvrtfinálovém odpočinku včera absolvovala třísetový zápas proti Rusce Anně Čakvetadzeové.

Pro osmnáctiletou Cornetovou to dnes bylo již druhé finálové utkání, ovšem první na takto prestižním podniku. V prvním setu si sice dokázala vypracovat 8 brejkbolů, ale jen 2 využila. Naopak Srbka Jankovičová měla v této statistice mnohem větší úspěšnost - využila 4 z pěti možností k prolomení servisu a úvodní sadu vyhrála 6-2.

Podobně vypadala i druhá sada. Cornetové se nedařilo na podání, které si znovu třikrát prohrála a o mnoho zkušenější Jankovičová vyhrála opět 6-2.

Jankovičová tak v Římě obhájila titul, který je pro ní prvním letošním a šestým celkovým. Naopak vítězka loňské juniorky French Open Cornetová si na první turnajové vítězství ještě musí počkat. Pokud však bude i nadále pokračovat ve výkonech jako v posledních týdnech, titul Francouzku nenechá dlouho čekat.

Benešová na deblový titul nedosáhla
Česká tenistka Iveta Benešová v Římě svůj druhý letošní deblový titul nezískala. Společně se Slovenkou Janettou Husárovou dnes podlehly pátým nasazeným Tchaj-wankám Chan/Chuang 6-7 3-6.

Iveta Benešová tak ve svém třetím letošním finále podruhé prohrála - na antuce v Bogotě po boku Mattekové triumfovala, o týden později však v Acapulku společně s krajankou Cetkovskou na titul nedosáhly. S třiatřicetiletou Janettou Husárovou hrála teprve třetí turnaj, ale koncem minulého roku si už připsaly titul v hale v Luxemburku. Představily se i v Praze, tam ovšem vypadly už v 1. kole.

WTA Řím - finálové výsledky:

Dvouhra - finále:
Jankovičová (4-Srb) - Cornetová (kv.-Fra) 6-2 6-2

Čtyřhra - finále:
Chan/Chuang (5-Tchaj-wan) - Benešová/Husárová (ČR/SR) 7-6(5) 6-3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist