Jankovičová: Nikdy jsem nebyla tak fit

6. 1. 2009, 04:30
Aktuality 0
Světová tenisová jednička Jelena Jankovičová zapracovala v zimní přípravě na fyzické kondici a doufá, že jí to letos přinese první grandslamový titul. Loni srbská tenistka poprvé v kariéře postoupila do finále jednoho z turnajů "velké čtyřky", ale na US Open nestačila na Američanku Serenu Williamsovou.
Profily hráčů
Jelena Jankovičová

Jankovičová se prý kondici nikdy nevěnovala tolik jako před touto sezonou. "Spousta lidí si myslela, že jsem na tom s fyzičkou velmi dobře, protože vypadám fit. Ale nikdy jsem nebyla opravdu fit a vždycky jsem měla problémy, když jsem musela hrát těžké zápasy," řekla Jankovičová před exhibicí v Hongkongu, která začne ve středu. Ta je pro ni jedinou přípravou na grandslamové Australian Open.

Přípravu na novou sezonu zahájila jen pár dní po skončení listopadového Turnaje mistryň a zařadila do ní i trénink ve vysokohorském prostředí v Mexiku. V rámci nabírání kondice si poprvé vyzkoušela, jaké to je uběhnout deset kilometrů v kuse. "Nikdy v životě jsem neběžela tak daleko. Když mi můj kondiční trenér řekl, že musím tolik uběhnout, myslela jsem si, že zastavím po dvaceti minutách," vyprávěla.

Vedle běžecké desítky zažila v tréninku i další věci, které nikdy dříve nezkusila. "Dostala jsem se na hranici svých možností. Myslím, že mi to všechno zvýšilo sebevědomí. Nikdy jsem nebyla tak fit, jako jsem teď," řekla.

Jankovičová přivítala novinku v podobě koučování na turnajích, i když nepočítá s tím, že by to sama často využívala. "Myslím, že tenis bude na vyšší úrovni, protože trenér to ze svého pohledu vidí mnohem lépe. Má lepší pohled na to, co hráč dělá špatně. A může dát rady především ve chvílích, kdy se člověk cítí ztracený," uvedla.

Třiadvacetiletou Srbku v následujících dnech čekají exhibiční zápasy v Hong Kongu, kde společně se Szavayovou a Larcherovou reprezentuje tým Evropy.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist