Jankovičová i Dementěvová jsou v osmifinále

29. 8. 2008, 22:12
Aktuality 1
US OPEN ŽENY - Srbka Jankovičová a Ruska Dementěvová, které se mohou v případě úspěchu na US Open stát světovou jedničkou, dnes zvládly své zápasy třetího kola a postoupily už mezi nejlepších šestnáct. Více se na vítězství nadřela Jankovičová, která na kurtu s Číňankou Jie Zheng strávila více jak dvě hodiny.
Jelena Jankovičová

Jelena Jankovičová, která si už letos vyzkoušela být jeden týden nejlepší hráčkou světa, se po vydřeném postupu do třetího kola nadřela i dnes proti Čínance Jie Zheng. Na kurtu strávila více jak dvě hodiny, během nichž vyhrála dvakrát 7-5.

Třiadvacetiletá Srbka má na letošním US Open poměrně snadnou cestu do finále, které ještě nikdy na grandslamech nehrála. Z hráček první světové desítky může narazit až v semifinále na loňskou finalistku a vítězku soutěže z roku 2004 Světlanu Kuzněcovovou. Nejdříve však musí myslet na osmifinálový duel, v němž vyzve vítězku "duelu mládí" mezi Wozniackou a Azarenkovou.

Na úspěšnou olympiádu, kde získala zlatou medaili, navazuje na kurtech Flushing Meadows Ruska Jelena Dementěvová. V New Yorku dnes porazila Britku Anne Keothavongovou a bez ztráty setu postoupila už do osmifinále. V něm ji čeká Číňanka Na Li, jež v Pekingu skončila na čtvrtém místě.

Jankovičová i Dementěvová se mohou po US Open posunout do čela světového žebříčku. Zatímco Srbce stačí při zaváhání ostatních soupeřek postoupit do semifinále, Ruska by musela získat svůj premiérový grandslamový titul.

US OPEN - páteční výsledky žen:

Dvouhra - 3. kolo:
Jankovičová (2-Srb.) - Jie Zheng (Čína) 7-5 7-5
Dementěvová (5-Rus.) - Keothavongová (Brit.) 6-3 6-4
Na Li (Čína) - Makarovová (Rus.) 6-1 4-6 6-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
jjj ja to preju dementevovy mam ji moc rada a fandim jí.......tak hodne stestí
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist