Jankovičová: Chci být světová jednička

4. 3. 2008, 14:01
Aktuality 0
Čtvrtá tenistka světa Jelena Jankovičová se letos objeví na méně turnajích než v dřívějších letech. Srbská hráčka se chce zaměřit hlavně na větší turnaje a díky výhrám na nich vystřídat na tenisovém trůnu Belgičanku Heninovou.
Profily hráčů
Jelena Jankovičová

Jelena Jankovičová je sice v žebříčku WTA na 4. místě s poměrně malým odstupem za druhou Anou Ivanovičovou, to ale Srbce nestačí. Jak včera prohlásila, jejím cílem je stát se světovou jedničkou. A tomu prý také přizpůsobí svůj letošní program.

"Být jedničkou je můj sen. S ním jsem vyrůstala a tvrdě pracuji na tom, abych toho dosáhla. Když dokážu vyhrát grandslam, budu svému cíli blíž," prohlásila v indickém Bengalúru třiadvacetiletá semifinalistka letošního Australian Open. "Loni jsem odehrála spoustu turnajů a vyhrála spoustu zápasů, ale tuhle sezonu se chci soustředit jen na větší turnaje," tvrdí Srbka, která minulou sezonu absolvovala nejvíc zápasů ze všech hráček absolutní světové špičky a vybojovala čtyři tituly.

V cestě za dalším úspěchem jí nyní stojí především Venus a Serena Williamsovy, druhá a třetí nasazená hráčka na turnaji. "Patří k nejtvrději hrajícím tenistkám na okruhu. Doufám, že si z jednou z nich zahraju ve finále. Obě už jsem dokázala porazit," nebojí se nejvýše nasazená Jankovičová.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist