Jankovičová: Být jedničkou je můj dětský sen

22. 7. 2008, 10:34
Aktuality 0
Srbka Jelena Jankovičová je blízko splnění svého dávného snu. Tento týden má další šanci zaútočit na ženský tenisový trůn: po neúspěšných pokusech na Roland Garros a ve Wimbledonu může krajanku Ivanovičovou předstihnout v Los Angeles, kde je nasazenou jedničkou. Ráda bych k tomu vyhrála i grandslam, přeje si Jankovičová.
Profily hráčů
Jelena Jankovičová

"Už od dětství to byl můj sen, stát se světovou jedničkou je snem každého hráče. Když toho dosáhnete, spadne vám kámen ze srdce. Zapíšete se do historie a to je skvělý počin," tvrdí třiadvacetiletá rodačka z Bělehradu.

K postu světové jedničky měla blízko už v Paříži, kde v přímém souboji v semifinále druhého grandslamu sezony prohrála s Ivanovičovou. Nepomohl jí ani náskok brejku v rozhodujícím setu. "Byla lepší. Byly to její chvíle, moje snad přijdou později," uvedla Jankovičová, která ještě nikdy nepostoupila do grandslamového finále.

Právě úspěch na některém z hlavních turnajů roku je jejím dalším velkým snem. "Ráda bych taky vyhrála grandslam, abych udělala ten krok kupředu a posunula se na vyšší úroveň," prohlásila.

Je neuvěřitelné, že jsem pořád dvojka
Na French Open i na londýnské trávě se potýkala se zdravotními problémy. Od vyřazení ve 4. kole Wimbledonu kvůli poraněnému menisku v levém kolenu trénovala jenom čtyři dny, ale nečekaně rychle se uzdravila. "Lékař mi řekl, že budu mimo hru několik měsíců. Ani nevím, jak jsem se už dostala zpátky na kurt, je to překvapení. Nejdřív jsem nemohla jít do schodů, nemohla si vzít boty s podpatky. Bylo to frustrující, ale rychle se to hojí," řekla Jankovičová.

Stále však není tak pohyblivá jako v nejlepší formě. "Trochu se bojím, když mám některé míče dobíhat, protože si tam mohu něco přetrhnout a být mimo hru opravdu dlouho," uvedla.

Turnaj v Los Angeles bere především jako šanci rozehrát se před dalšími velkými podniky. "Tohle je důležitá část sezony, máme před sebou olympiádu a US Open," dívá se dopředu Srbka, která loni odehrála o více než 100 zápasů více než letos a přitom se cítila zdravější. "Tak to chodí - nic se nedá předvídat. Není správná nebo špatná cesta. Měla jsem letos tolik zdravotních problémů, že je skoro neuvěřitelné, že jsem pořád světová dvojka."

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist