Jankovičová bude za týden světovou jedničkou

2. 8. 2008, 22:53
Aktuality 4
Srbská tenistka Jelena Jankovičová se nakonec přeci jen dočká označení tenisová královna. Třiadvacetiletá hráčka stane 11. srpna na nejvyšším stupni světového žebříčku a vystřídá tam svou krajanku Anu Ivanovičovou. Ta vypadla na turnaji v Montrealu o kolo dříve než Jankovičová.
Profily hráčů
Jelena Jankovičová

WTA původně oznámila, že se Jankovičová musí v Montrealu dostat do finále, aby předstihla Ivanovičovou. Jankovičová v pátek vypadla ve čtvrtfinále s Dominikou Cibulkovou, dnes ale ženská tenisová asociace oznámila, že po přepočítání bodů současná světová dvojka přeci jen na post světové jedničky dosáhne. 11. srpna bude mít 3.620 bodů - o osm víc než Ivanovičová.

V posledních 12 měsících si rodačka z Bělehradu udržuje stabilní výkonnost, když kromě turnajového titulu z Říma hrála třikrát ve finále a šestkrát v semifinále včetně Australian Open a Roland Garros.

"Od dětství jsem si přála být světovou jedničkou. Až budu starší, vždycky si můžu říct, že jsem byla první. To už mi nikdo nevezme, budu navždy v tenisové historii," radovala se z posunu nová tenisová královna.

Od zavedení žebříčku v roce 1975 se stane osmnáctou jedničkou a po Ivanovičové druhou Srbkou. O tři roky mladší krajanka vydržela v čele žebříčku celkem devět týdnů.

Počet týdnů v čele žebříčku WTA (k 10. srpnu 2008):
378 - Steffi Grafová (Něm.),
331 - Martina Navrátilová (ČSSR/USA),
260 - Chris Evertová-Lloydová (USA),
209 - Martina Hingisová (Švýc.),
178 - Monica Selešová (Jug./USA),
117 - Justine Heninová (Belg.),
98 - Lindsay Davenportová (USA),
57 - Serena Williamsová (USA),
39 - Amélie Mauresmová (Fr.),
22 - Tracy Austinová (USA),
19 - Kim Clijstersová (Belg.),
17 - Jennifer Capriatiová (USA) a Maria Šarapovová (Rus.),
12 - Arantxa Sanchezová-Vicariová (Šp.),
11 - Venus Williamsová (USA),
9 - Ana Ivanovičová (Srb.),
2 - Evonne Goolagongová (Austr.).

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Pro me je tuto sezonu jasna jednicka Safina, kolik ta uz odehrala semifinale a finale , to se nepodarilo nikomu v tehle sezone. Fandim ji dal ! Ale dnes to preji Cibulici !
Reagovat
smazaný uživatel
cib cib cibuliiička!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Pane bože,,světová jednička ta u který se nedá nikdy 100%vítězství....Už mi projela tolik tiketů..
Reagovat
smazaný uživatel
no to sou fakt joudové v tý asociaci...!!! stejne bude Anna zase jednickou co nevidet!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist