Ivo Minář je v Brazílii ve čtvrtfinále

13. 2. 2008, 22:40
Aktuality 0
Aktualizováno 14.02. 08:32 - Teprve potřetí v kariéře se třiadvacetiletý český tenista Ivo Minář dostal do čtvrtfinále turnaje ATP. Dnes v brazilském Costa do Sauipe porazil Argentince Carlose Berlocqa dvakrát 6-4. V boji o semifinále ho čeká Ital Fabio Fognini, jenž si poradil se Španělem Albertem Montaňesem taktéž ve dvou setech.
Profily hráčů
Ivo Minář postoupil v Costa do Sauipe už do čtvrtfinále

Jako papírový favorit do duelu vstupoval Berlocq, který se před 14 dny ve Viňa del Mar dostal do čtvrtfinále a antukový povrch mu vyhovuje. Jenže Ivo Minář se Argentince nezalekl a bez ztráty podání šel za stavu 6-4 5-2 servírovat na vítězství. V té chvíli sice ztratil první servis v zápase, ale naštěstí pro něj měl ještě jednu výhodu breaku a po výsledky 6-4 6-4 postoupil do čtvrtfinále.

Ivo Minář se před turnajem v Costa do Sauipe objevil ve čtvrtfinále turnajů ATP dvakrát. A pokaždé nezůstalo jen u toho. V roce 2005 vypadl amersfoortu až v semifinále a v Sydney nestačil na Hewitta dokonce až ve finále. V dalších letech však prohrával v úvodních kolech a několik titulů si připsal pouze na challengrech. Letos se na turnaji jako úspěšný kvalifikant dostal do druhého kola, ve kterém prohrál s Korolevem. Na Australian Open byl v úvodním kole favoritem proti antukáři Oscaru Hernandezovi ze Španělska; v prvním setu svou roli splnil a vyhrál 6-1, následně však iniciativu převzal soupeř a otočil na 3-1 na sety. Po neúspěšném vystoupení na challengeru v Heilbronnu se přesunul na antukové turnaje do Jižní Ameriky. Aktuálně je na 93. místě světového žebříčku.

Minářovým soupeřem o postup mezi nejlepší čtyři bude další hráč z konce první světové stovky, Fabio Fognini. Dvacetiletý Ital už v 1. kole vyřadil jiného českého tenistu, Jiřího Vaňka, přestože byl blízko porážce. Dnes si však vcelku bez potíží poradil ve dvou setech se Španělem Albertem Montaňesem. Pro Mináře s Fogninim to bude první vzájemný duel.

Moya otočil utkání proti Patiencemu a je ve čtvrtfinále
Nejvýše nasazený tenista na turnaji v brazilském Costa do Sauipe Carlos Moya otočil středeční utkání 2. kola proti Francouzi Olivieru Patiencemu a postoupil mezi nejlepších osm. V úvodním setu sice favorizovaný Španěl prohrál 5:7, potom už ale svému soupeři povolil jedinou hru.


V Delray Beach stále prší
Každý má Floridu spojenou se slunečným počasím, ale pořadatele tenisového turnaje v Delray Beach teď trápí neustálý déšť. Nad kurty se zatáho během útery a ze středečního programu dosud nebyl odehrán ani game. Na jiných turnajích jsou už známi někteří čtvrtfinalisté, ale na betonu v Delray Beach chybí odehrát nebo dohrát ještě pět duelů. Některé tenisty tak zřejmě čekají dva zápasy v jeden den. Podle předpovědi by se však ještě ve čtvrtek mělo v Delray Beach začít hrát.

ATP Costa do Sauipe (Brazílie) - výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
I. Minář (ČR) - Berlocq (Arg.) 6-4 6-4
Fognini (It.) - Montaňés (8-Šp.) 7-5 6-3 
Moya (1-Šp.) - Patience (Fr.) 5-7 6-1 6-0
O. Hernandez (Šp.) - Roitman (Arg.) 6-3 2-6 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist