Ivanovičová už v Miami dohrála

30. 3. 2008, 23:57
Aktuality 0
Na těžký los doplatila vítězka posledního turnaje v Indian Wells Ana Ivanovičová ze Srbska. Už ve třetím kole totiž narazila na bývalou světovou jedničku Lindsay Davenportovou. Ivanovičová tak napodobila svého krajana Novaka Djokoviče, jenž rovněž coby vítěz turnaje v IW prohrál v Miami dokonce ještě o kolo dříve.
Ana Ivanovičová už v Miami dohrála

Ivanovičová, finalistka letošního Australian Open a čerstvá vítězka z Indian Wells, musela v Miami už ve třetím kole svést souboj s domácí Lindsay Davenportovou. Hráčkou, jež byla i světovou jedničkou, ale svou kariéru přerušila kvůli těhotenství a na kurty se vrátila až koncem loňské sezony. Od té doby získala už čtyři tituly.

A srbská tenistka na těžký los doplatila. S Davenportovou se utkala vůbec poprvé a o téměř 11 let starší Američance dnes nestačila. Ivanovičová soupeřce nabídla 12 brejkbolů, a když Lindsay Davenportová každý druhý využila, dotáhla domácí hráčka zápas do vítězného konce v poměru 6-4 6-2.

V Miami tak už nepokračuje ani jeden srbský vítěz z Indian Wells. Krajan Ivanovičové Novak Djokovič totiž vypadl už v pátečním druhém kole s Jihoafričanem Andersonem, když ho zřejmě nalomilo napomenutí od rozhodčího.

Kuzněcovová otáčela zápas, hladká výhra Heninové a Venus Williamsové
Belgická světová jednička Justine Heninová úspěšně zvládla utkání 3. kola turnaje v Miami, když své soupeřce Saře Erraniové z Itálie povolila pouze tři gamy. Nezaváhala ani domácí Venus Williamsová, která si stejně snadno poradila s Novozélanďankou Marinou Erakovicovou.

Namále měla ale turnajová trojka Světlana Kuzněcovová. Ta musela proti Bělorusce Victorii Azarenkové dokonce odvracet mečbol. Ze stavu 1-6 3-5 se ale dokázala do zápasu ještě vrátit a vyhrát dalších deset her za sebou.

WTA Miami - sobotní výsledky:

Dvouhra - 3. kolo:
Heninová (1-Bel) - Erraniová (Itá) 6-2 6-1
Davenportová (32-USA) - Ivanovičová (2-Srb) 6-4 6-2
Kuzněcovová (3-Rus) - Azarenková (25-Běl) 1-6 7-5 6-0
V. Williamsová (6-USA) - Erakovičová (N. Zél) 6-2 6-1
Safinová (13-Rus) - Bammerová (18-Rak) 4-6 6-1 6-0
Wozniacká (Kan) - Srebotniková (22-Slo) 2-6 6-3 6-1
Vesninová (Rus) - Harkerloadová (USA) 6-4 5-7 6-4
Peerová (16-Izr) - Larcherdeová-Britová (W-Por) 6-0 6-2
Zheng (Čín) - Mauresmová (24-Fra) 5-7 6-4 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Loitová, Záhlavová-Strýcová (Fr./ČR) - Hsieh Su-Wei, Kingová (Tchaj-wan/USA) 1-6 6-4 10-7

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist