Isner vyhrál finále 'čahounů': Andersona zdolal v tie-breakové bitvě

29. 7. 2013, 00:11
Aktuality 20
ATP ATLANTA - Třetí finále na turnaji v Atlantě už John Isner v titul proměnil. V boji o něj domácí tenista odvrátil proti Kevinu Andersonovi všech 11 brejkbolů včetně dvou mečbolů a v historicky nejvyšším finále tak zvítězil 6-7 7-6 7-6.
Profily hráčů
John Isner

Ve finále turnaje ATP nikdy nehráli dva tak vysocí tenisté, jako dnes v Atlantě. O titul se utkali 208 centimetrů vysoký Američan John Isner a Jihoafričan Kevin Anderson, který měří jen o pět centimetrů méně.

Zápas od začátku nenabídl podle očekávání příliš dlouhých výměn, neboť oba tenisté se tradičně opírali o výborný servis. Ten mimochodem ani jeden z finalistů za celé utkání neztratil, Isner si k tomu pomohl 24 esy, Anderson jich nastřílel 21. Rozhodovat tak musely tie-breaky.

V první sadě Anderson za stavu 5-4 nevyužil dva setboly, ve zkrácené hře si ale vedení 1-0 na sety přeci jen zajistil. Jenže Isner, který tie-break prohrál poprvé po předchozích 12 úspěších, v dalším průběhu zvládal lépe klíčové výměny. Celkem odvrátil všech 11 brejkbolů, ve třetím dějství za stavu 5-6 smazal i dva mečboly a nakonec v nejdelším letošním třísetovém finále mohl po 2 hodinách a 54 minutách zvednout ruce nad hlavu a radovat se z vítězství.

"Tohle je turnaj, na kterém jsem mohl vypadnout už v prvním kole. Přežíval jsem na hraně celý týden a zdálo se, že to vždy zvládnu. A to je povzbudivé," řekl Isner, který v prvním zápase zdolal krajana Christiana Harrisona 7-5 ve třetím setu, Jamese Blakea ve dvou tie-breacích a Hewitta stejně jako Karloviče 7-6 ve třetí sadě.

Osmadvacetiletý Američan si v celkově 14. finále připsal 7. titul, letos už triumfoval na antuce v Houstonu. Už šestou trofej vybojoval na domácí půdě, v Atlantě však ve finále uspěl až na třetí pokus. V letech 2010 a 2011 pokaždé nestačil na krajana Mardyho Fishe. 

Už třetí titul Isner získal v tie-breaku třetího setu a zároveň po odvrácení mečbolu. Těsné vítězství slavil v roce 2010 v Aucklandu proti Francouzi Arnaudu Clementovi a loni ve Winston-Salemu proti Tomáši Berdychovi.

Sedmadvacetiletý Jihoafričan Anderson letos prohrál i své třetí finále, v první polovině sezony neuspěl v Sydney a Casablance. Ve sbírce mu tak zatím zůstávají pouze dvě trofeje.

- ATP 250 ATLANTA -
(USA, tv. povrch, 623.730 dolarů)
nedělní výsledky (28. 07. 2013)

Dvouhra - finále:
Isner (1-USA) - Anderson (2-JAR) 6-7(3) 7-6(2) 7-6(2)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
gigin
Doufám, že tě chytne Ernestek v Kanadě. Vypráská tě ve dvou a budeš mít!! Nastává období obrovského nástupu Gulbise. My vám dáme, že je nejpřeceňovanějším hráčem!! Všichni budete valit bulvy z Gulby!!! Počkajte!!!!
Tvl, to je hic ... :DDDDDDDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Nejpřeceňovanější je Roger.
Fakt je tady zatím hicna.
Reagovat
smazaný uživatel
Vyuzivam casove diry, kdy stale jeste mi na jednom kompu doma visi profil, ktery uz davno neexistuje...[treba to prejde]
-*---*-

Bracha, evidentne se ti prehral mozek... Dlouhy Janek ho semele, ze se nestacis ani behem te betonove rychlovky nasvacit...

Hlavne si nezapomen sestavit tym, machre:D) Moc casu ti uz nezbyva....

A jinak....finale jsem videl, bylo to na usnuti, ale vysledek mne velmi potesil, jak jinak;) bez Janka ani ranu;).... bez problemu jsem prihmouril oci i nad tim jeho vcerejsim FH , ...ono nakonec stejne je jedno, jak to na tu druhou starnu dostanes, jde jen o to, aby to ten pobihajici na druhy strane uz nevratil....
Reagovat
gigin
Ten tvůj přerostlý cyp nemůže Ernieho v životě ohrozit! Čím jako? Podáním? V MC měl Ernestek víc es, než ten váš opěvovaný kolohnát! Jako dobrý, chápu, že je to váš oblíbenec, sojka ho tlačí, ale buďte trošku soudní, proboha....
Reagovat
smazaný uživatel
taky te mam rad;D))) Ty muj drahy priklade soudnosti a rozvahy...;)
Rikas v zivote:) a jeste dodavas vypraska ve dvou.... No, kdo si pocka, ten se docka:) Uvidime, jak to poslape spisovatelovi na DecoTurfu...ale aby ses tim prohlasenim spis nevypraskal sam;D))))

...nebo aby Ernestka nakonec jeste nesestrelil drive i devatnactilety Christian:D)))))

P.S. v kazdem pripade jsem to finale nejak neopevoval...a MC bylo v dobe, kdy John se stale sbiral, a ve dvou to nebylo...tedy, ja mam pocit, ze to neni porad ono...ale to mas fuk...
Napsal jsem jen kvuli tomu, ze slo o Johna, kdyby slo o kohokoliv jineho, tak to mam nekde...no a reagoval jsem jen na to vypraska ve dvou:DDD) To mne prislo fakt zabavne, hlavne pokud jde o americkeho hrace, nebot ti se na DecoTurfu proste rodi....a Isner tak marny betonar fakt neni...:)

Hezky vecer:)
Reagovat
smazaný uživatel
ale giginku.. :-) Kdyz ma nekdo idealni parametry, podminky a trochu talentu k tomu, co asi muze byt jednodussiho, nez hrat tenis, ze? Co ty ale napriklad osobne vis o usili a umanute drine potrebne k neustalemu prekonavani uskali vlastniho, pro vybrany sport uz nevhodneho somatotypu? Osobne bych sem jistou troskou do mlyna dokazala prispet, kdyby to melo nejakou cenu.. Takze snad jen vysvetleni, ze jednoduse miluju, proste miluju kontrasty! ;-)
Ahoj Vlcku.. :-) vubec to jeste nebylo ono, no, my umime cekat.. :-) A Chris je dobra trefa! :-))
Reagovat
gigin
Nevím nic, máte pravdu. To je jas.
Reagovat
smazaný uživatel
tenhle zaver se mi nelibi, moje chyba, nemela jsem byt tak osobni. :-( Vis toho urcite moc, ale mluvim o rovine vrcholoveho sportu...
Reagovat
smazaný uživatel
Ahoj sojecko...jedu tady na dire v systemu...;)
Napsal jsem tu jen kvuli Jankovi;)
Take jsem Ti psal....ale nevim, jestli doslo, nemam uz ted jinou moznost...jak ti cokoliv vzkazat...

> Chris...opravdu mne zaujal, dokonce vic nez jeho bracha;)
Ja verim, ze Janek se ve statech rozjede na plno...Kevin vcera opravdu trochu nezvladl...tedy aspon se mne to tak jevilo...

...Janek jak sel na sit, ja jsem radeji zaviral oci...:) Jak za starych casu;) Ale mam ho stejne nejradeji...nakonec, jak by se postavil vedle mne, tak by to byl kontrast jak blazen, a asi bychom mohli splnit nejakou tu komickou dvojci...
...si tak rikam, ze bych do tech oblibenych mel zaradit Goffina;) uz jen pro ten kontrast;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ja vim tak max. houby s octem....;DDDDD)
jen jsem branil Janka...nic vic, nic min...;)

Sak to nechme, at se na okruhu potkaji, a oni to vyresi za nas:) Proc si kazit radost z tenisu;)
Reagovat
smazaný uživatel
John byl priserne rozevlatej a nestabilni.. :-)) Taky ale verim, ze se ted doma srovna. Kdyz mu vsechno bude drzet jak ma. Jinak vzkazy - omluva, ja se do sojciho hnizda moc nedivam, kdyz je vymysleny jen kvuli TP. Ale napravim se!!! ;-)
Reagovat
gigin
Ano, je obdivuhodné, jak takový velký člověk umí hrát vrcholový tenis. Je skromný, sympatický, vzdělaný. Omlouvám se ještě jednou za můj atak. Gratulace k titulu.
sojka: V pohodě, vím, jak si to myslela.
Vuk: Tak oni se možná ani nepotkají. Kdoví, jestli tam Gulbis vůbec přijede.
Reagovat
smazaný uživatel
musim, jednoduse musim jeste na oplatku, za tu tvoji komickou dvojici... snad jsi jeste ve sve casoprostorove dire a hlavne: at ziji kontrasty! Zapomnela jsem ti totiz nastinit svoji predstavu "ja a John" = pro zmenu idealni dvojka do cirkusu! Mohla bych mu hrave v realu probihat mezi nohama, misto tech chytrych bilych pejsku.. :-))) Jako sojka ovsem taky verne sedet na rameni... a radeji, samozrejme.. ;-)
Reagovat
Bob
Jestli bude hrát tak blbě jako s Hájkem, tak na ten jeho nástup si počkáme ještě dlouho..
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, MC je hodně výmluvné, když ještě dva dny předem hrál Isner v Houstonu a letěl přes půl zeměkoule, navíc s časovým posunem cca 7 hodin. To byl fakt kumšt ho porazit, to by zvládal i nemocný Troicki bez krve a současný Tipsa.
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, včera/dneska super tenisový den. John a Míša mají titul, Fognini konečně prohrál, co víc si přát. Těším už se na Washington, obsazení je tam skvělé.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to Johny zkompletoval. Hrál největší finále a nejrozdílnější finále (s O. Rochusem).
Reagovat
24tomas
nervy, nervy.. je to o nich. věřím, že kdyby kevin byl mentálně silnější, klidně mohl být v žebříčku ještě výš. takhle si ale trochu šlape po štěstí. jinak teď si z celého srdce přeju aby agnieszka zvládla třetí set, i když bude to mít opravdu těžký. cibulková mi je ohromně nesympatická. celkem by mě zajímalo, jak jsou na tom slováci? máte vaši dominiku rádi? ona a stan wawrinka, to jsou dva hráči u kterých jsou moje sympatie na bodu mrazu.
Reagovat
smazaný uživatel
No vidíš, já jí zrovna fandím a Slovák nejsem :))) Každý máme holt svého neoblíbence..
Reagovat
smazaný uživatel
mam ohromnou radost, Johne, vyhraly pevnejsi nervy + pomocne zpevnujici vlakno = stesti... Ktere preje pripravenym.. :-)
Parada!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist