Isner už počtvrté ovládl Atlantu a poprvé vyhrál dva turnaje po sobě

31. 7. 2017, 08:25
Aktuality 8
ATP ATLANTA - John Isner proměnil svůj osmý start na domácím turnaji v Atlantě ve čtvrtý titul. Ve finále zdolal 7-6 7-6 krajana Ryana Harrisona, když v každé sadě odvrátil po jednom setbolu. Dvaatřicetiletý Američan získal celkově 12. titul a poprvé v kariéře vyhrál dva turnaje po sobě, neboť minulý týden triumfoval rovněž bez ztráty setu na trávě v Newportu.
John Isner

John Isner v Atlantě startoval osmkrát v kariéře a pokaždé se dostal minimálně do semifinále. Letos se prodral posedmé do finále a počtvrté v něm zvítězil. Každou druhou účast v dějišti olympijských her 1996 tak proměnil v triumf.

Letos dvaatřicetiletý Američan zvítězil poprvé bez ztráty jediného setu. Nejvíce ho potrápil až ve finále krajan Ryan Harrison, který nasazenou jedničku donutil do dvou tie-breaků a v každém si vypracoval setbol. Využít ho však nedokázal a favoritovi podlehl 6-7 6-7.

Už osm zápasů a šestnáct setů neporažený Isner ve svém 24. finále získal 12. titul. Ten předchozí slavil týden předtím na trávě v Newportu, kde ukončil dvouleté čekání na triumf, a poprvé v kariéře tak dokázal vyhrát dva turnaje po sobě. 

"Na tento turnaj se vracím vždy rád. Mám rád zápasy před domácím publikem a navíc mi tu sedí zdejší povrch. Doufám, že se tu za rok znovu ukážu," řekl dvacátý hráč světa Isner. 

Deset z dvanácti trofejí 208 centimetrů vysoký Isner vybojoval na domácí půdě. Mimo rodnou zemi triumfoval pouze v novozélandském Aucklandu, kde zvítězil v letech 2010 a 2014.

Také soutěž deblistů vyhrál domácí pár bratři Bob a Mike Bryanové. Ti v červnu ukončili 13 měsíců dlouhé čekání na turnajové vítězství a včera po čtyřech týdnech přidali další trofej do společné sbírky. Devětatřicetiletá americká dvojčata podruhé v kariéře ovládla Atlantu, když ve finále porazila 6-3 6-4 pár Koolhof/Sitak a získala 114. deblový titul.

• ATP 250 ATLANTA •
USA / Georgie, tv. povrch, 720.410 dolarů
nedělní výsledky (30. 07. 2017)
• Dvouhra - finále •
Isner (2-USA) - R. Harrison (4-USA) 7-6(6) 7-6(7)
• Čtyřhra - finále •
B. Bryan/M. Bryan (1-USA) - Koolhof/Sitak (Niz./N. Zél.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Výborne. Snáď si tymito dvoma titulmi zaručil minimálne top 20 aj do uvodu nasledujúcej sezóny..

Apropos, na tenistu, z ktorého majú mnohí "odborníci na TP" srandu je 12 titulov úctihodné číslo..Niektorí na podobné počty čakali dlhé roky v top 10..:)

Velka skoda, ze sa Izzy nikdy nedostal na TM, bol by neskutočným spestrením a strašiakom pre favoritov...
Reagovat
Mayo
Izzy je veľký tenista. Bodaj by zvíťazil na US Open.
Reagovat
turista
Bravo Izzy!
Reagovat
fialka
hej, veľký, hlavne vysoký 208 cm, vyše 100 kg a veľkosť topánok 15. :) Ak by tam nebol môj favorit, (aj keď myslím, že nevyhrá) tak by som mu US Open dopriala.
Reagovat
fialka
Ty máš DIGI Sport?
Reagovat
Mayo
Majo nemá Digi sport a fialka?
Reagovat
fialka
Majo nemá, predpokladám, že ani Mayo. :) fialka má
Reagovat
fialka
výborne, úžasný zápas a nebol len o servise. Nastrieľali síce 33 es, ale aj medzihra fajn. TB-y boli o stratách servisu. V 1.sete 7 podaní a v 2. sete 3 stratené podania. Harrison ma prekvapil. Hral pekne, agresívne, mal však smolu, že nevyužil SB a to sa trestá.

Isner ma potešil, za 2 týždne 2 tituly. Zlepšenie jeho riternu je viditeľné. No, aby sme sa napokon báli, že v ďalších turnajoch favoritom vypáli rybník.

Perlička, John trepol päsťou do rakety, do krvi si poranil články prstov na pravej ruke a hral ďalej. Tieklo to veru dosť, ešte aj gate krvavé.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist