Isner se zapsal do historie. V jedné sezoně nasázel přes 1000 es

30. 10. 2010, 10:26
Aktuality 5
ATP MONTPELLIER - Američan John Isner jako pátý tenista v historii dokázal v jedné sezoně nasázet soupeřům přes 1000 es. Magickou hranici překonal ve čtvrtfinále turnaje v Montpellieru, ani dvanáct es mu však v utkání s domácím Gaelem Monfisem nepomohlo.
Profily hráčů
John Isner

John Isner v Montpellieru podlehl třetímu nasazenému Gaelu Monfilsovi 6-3 4-6 4-6.

Američanovi nepomohlo ani 12 es, díky kterým letos přehoupl magickou hranici. Aktuálně má v této sezoně na kontě 1011 es, čímž vstoupil do elitní společnosti tenisových "ranařů". Těm vévodí Chorvat Goran Ivaniševič, který v roce 1996 nastřílel rekordních 1477 es. Hranici 1000 es překonal celkem ve čtyřech sezonách. Stejný kousek se povedl také jeho krajanovi Ivu Karlovičovi a Američanům Petu Samprasovi a Andymu Roddickovi.

Ve čtvrtfinále skončil turnaj v Montpellier pro nejvýše nasazeného Nikolaje Davyděnka. Ruský tenista prohrál po velké bitvě za dvě hodiny a 20 minut s turnajovou šestkou Španělem Albertem Montaňésem 6-3 6-7 6-7.

"Poprvé v kariéře jsem v hale v semifinále. Po téhle výhře si budu věřit ještě víc," radoval se Montaňés, jenž zažívá nejlepší sezonu v životě.

Davyděnko už na 15. turnaji v řadě nevyhrál více jak dva zápasy. Semifinále si zahrál naposledy v únoru, pak podstoupil operaci zápěstí a po návratu na kurty se trápí.

Ivana Ljubičiče dělí dvě výhry od obhájení titulu na Open Sud de France. Chorvatský tenista i s pomocí 24 es zdolal 4-6 6-3 7-6 Fina Nieminena a o finále se utká se Španělem Montaňésem.

- ATP 250 MONTPELLIER (Francie, tv. povrch / hala, 650.000 dolarů) -
páteční výsledky (29. 10. 2010)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Montaňés (6-Šp.) - Davyděnko (1-Rus.) 3-6 7-6(3) 7-6(4)
Tsonga (2-Fr.) - Simon (Fr.) 6-3 6-7(0) 6-3
Monfils (3-Fr.) - Isner (5-USA) 3-6 6-4 6-4
Ljubičič (4-Chorv.) - Nieminen (Fin.) 4-6 6-3 7-6(6)

Semifinálové dvojice:
Montaňés - Ljubičič, Monfils - Tsonga.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak u Isnera to bola otazka casu v ktorej sezone streli tu tisicku. Teda ktoru sezonu odohra dost zapasov na to aby to dokazal. Inak skoda ze sa nerata DC do statistik lebo inac by Ljubicic 2x mal 1000ku neviem uz ktore sezony ale viem ze mal 2 roky po 960, 980 es cca- pricom som kukal ze hral DC v tom roku zopar zapasov kde urcite tych rozdielovych 20-30 es strelil. To iste Isner uz 1000ku tento rok dal skorej ale DC sa nerata do toho. Do buducnosti by som adepta na 1000 es videl Querryho ak odohra vela zapasov a bude sa mu fakt darit tak mohol by strelit 1000ku. Inak z terajsich hracov ziadny taka ranari tu uz nie su- a ked su tak su to tretotriednyy hraci ktori nikdy neodohraju vela zapasov na to aby to dosiahli- Karlovic, Isner, Ljubicic maju najviac es na zapas v tejto sezone a ked si zoberete ich zapasy tak na esa oni s nikim neprehravaju iba navzajom ked sa stretnu- napr. taky Ivo naposledy prehral zapas na esa este v 2008 tusim s Monfilsom ci s kym nepamatam si uz a Isner iba s karlovicom za posledne 2 roky- pricom vynimkou bol tohtorcony Wimbledon kde zniceny nestacil na De Bakkera a nedal ani jedno es za cely zapas:D
Reagovat
smazaný uživatel
Ja bych mel minimalne jeste jednoho adepta a to Gilles Muller. Jinak pod pojmem "ranar" si nejlepe vybavuji Tsongu-to je ranar a buldok po vsech smerech jak servisem tak udery. Samozrejme ze nemuze konkurovat zminenym dlouhanum v poctu es. Nicmene do profilu ranare mi sedi asi nejvice. Ja tyhle servismany obdivuji. Kazdy ma nejakou prednost bez niz by byl polovicni-Murray bez pohybu, Gasquet bez backhandu, Llodra bez voleji apod. Cili nelze nekoho vinit z prednosti, spise bychom meli smeknout, ze dokazi hrat tenis, kdyz by sedeli vyskovym profilem spise pod basketbalovy kos ci na volejbalovou sit. :-) Jak Isnera, Ljubicice, Querreyho tak i Karlovice (a toho asi nejvice) mam rad. :-) Klobouk dolu.
Reagovat
smazaný uživatel
Tyto dlouhany ale dost limitue jejich vyska. Je tezke hrat pohledny tenis s 205 nebo 208 centimetry. Zejmena Karlovic je dost hanen za to, ze jeho hra neni pestra, ze ma jen servis a tim to konci, mhoho z lidi si totiz neuvedomuje, ze s takovouto vyskou mate problem se na kurtu pohybovat. Podivejme se treba na O. Rochuse. Ten ma jenom 165 centimetru, prave proto se muze na kurtu pohybovat, jak se mu zlibi. Teniste, kteri meri nad 200 centimetru, s pohybem maji problemy.
Reagovat
smazaný uživatel
To je mozne, nicmene Karlovic ma treba i kvalitni hru na siti a to na betonu ci trave vicemene muze stacit. Ono je umeni trenovat i ten servis, aby byl natolik nebezpecny, jelikoz musi vynahradit ostatni handicapy ve hre. Beru, ze je nekdo hani, ale stale jsou svetovymi tenisty a museli na sobe drit.
Reagovat
weak
Klebersone, KARLOVIČ, že to umí na síti? to nemyslíš vážně... dokáže maximálně tak sklepávat voleje ze vzduchu - takové ty lehké, ale jakmile dostane míč dolů pod nohy, tak má problémy se tam vůbec ohnout a často míč skončí ve spodní části saka... to je také důvod, proč hraje Karlovič více odzadu - kdyby to tak uměl na síti, jak píšeš, tak hraje servis volej a bude prakticky nebreaknutelný....
jinak co se ISNERA týče, tak na něm především obdivuji, jak málo dělá dvojchyb i přesto, jak skvělé má druhé podání - to jsem ještě u žádného servismana neviděl takové statistiky dvojchyb a vítězného druhého podání...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist