Isner je na domácím turnaji letos poprvé v semifinále

16. 2. 2013, 11:49
Aktuality 8
ATP SAN JOSE - John Isner měl zpočátku letošní sezóny problémy se zraněným kolenem a musel tak vynechat i první grandslamový turnaj sezóny Australian Open. Domácí turnaj v San Jose však Isnerovi sedl a postoupil už do svého prvního letošního semifinále.
John Isner

Američan John Isner musel kvůli zranění kolene vynechat Australian Open, ještě předtím na Hopman Cupu a v Sydney nevyhrál jediný zápas. Tento týden se však představil na domácím turnaji v San Jose a zdá se, že zranění je vyléčené a Isner se vrací do formy.

Ve včerejším čtvrtfinálovém zápase si aktuálně 16. hráč světa poradil s Belgičanem Xavirem Mallisem, kterého přehrál ve dvou setech 7-6 6-2 a postoupil tak do svého prvního letošního semifinále. Isner si v zápase s osmým nasazeným hráčem turnaje počínal dobře, když nastřílel celkem 10 es, neudělal ani jednu dvojchybu, svému soupeři nenabídnul ani jeden brejkbol a za 68 minut se mohl radovat z vítězství.

"V prvním setu jsme hráli oba moc dobře, hlavně jsme oba dobře podávali a tak jsme hráli tie-brejk. Jsem rád, že mi fungoval servis a možná i díky němu jsem dokázal zvítězit. Na konci druhého setu jsem hrál doopravdy skvělý tenis." komentoval po zápase Američan.

Inser se ve svém prvním letošním semifinále utká s Tommy Haasem. Německý tenista ve čtvrtfinále zastavil domácího Steva Johnsona, který na turnaji startoval na divokou kartu. Čtvrtý nasazený Haas Johnsona porazil hladce ve dvou setech 6-4 6-2.

Querrey odvrátil mečbol a vyřadil Fallu
Další Američan Sam Querrey se na postup do semifinále nadřel více a musel dokonce odvracet mečbol. Jeho soupeř Kolumbijec Alejandro Falla sice prohrál první set 3-6, druhou sadu však vyhrál poměrem 6-4 a ve třetím dějství ho za stavu 5-4 dělil jediný míček od vítězství. Američan však mečbol odvrátil, následně vzal Fallovi servis a zvítezil 6-3 4-6 7-5.

Querrey v zápase nastřílel 20 es a z postupu se radoval po necelých dvou hodinách hry. V semifinále si třetí nasazený Američan zahraje s Kanaďanem Milosem Raonicem, který má na turnaji v San Jose bilanci 10-0. Tu vylepšil výhrou nad Denisem Istominem, kterého nejvýše nasazený hráč turnaje porazil 7-6 6-3 a pokračuje tak na cestě za čistým hattrickem - třetím titulem během tří let.

V souboji o finále ale Raonice nečeká snadný soupeř, s Američanem oba vzájemné duely prohrál. Lze tedy hodně zajímavý semifinálový duel.

- ATP 250 SAN JOSE -
(USA, tv. povrch / hala, 546.930 dolarů)
páteční výsledky (15. 02. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Raonic (1-Kan.) - Istomin (6-Uzb.) 7-6(0) 6-3
Isner (2-USA) - Malisse (8-Belg.) 7-6(8) 6-2
Querrey (3-USA) - Falla (Kol.) 6-3 4-6 7-5
Haas (4-Něm.) - Johnson (USA) 6-4 6-2

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

8
Přidat komentář
VlS
co to vyvádíš? Sojka zas bude hlavičku strkat pod křídlo :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Konečně Izzy, potřebuje úspěch jako sůl, potřebuje se rozehrát. V IW ztratí pravděpodobně kopu bodů a dost spadne v žebříčku, proto musí body nahnat. Škoda, že v semifinále bude hrát zrovna s Tommym, dva z mých asi top 5 tenist a spolu. Na zápas se těším.
Reagovat
Heather_Fedex
izzy neni sam, kdo v iw pravdepodobne ztrati spoustu bodu ;///
Reagovat
gigin
Áááá, naše malá, sprostá optimistka!! :DD Hlavu vzhůru, panebože!! No tak hukl s Benetkou, no. Pomeee ďalej!! Klíííídek!!
Reagovat
Heather_Fedex
ja jsem nikdy nebyla optimistka ale budis
Reagovat
smazaný uživatel
Zato gigin byl vždy ironický:-)))

Jinak, doufám ve finále čahounů Miloška s Isnerem. Tlačím Mildu:-)))
Reagovat
Bob
Já Izzyho :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Izzy je out...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist