Isner a Roddick ve Winston-Salemu ještě neztratili podání

25. 8. 2011, 08:25
Aktuality 7
ATP WINSTON-SALEM - Bez ztráty servisu postoupili do čtvrtfinále domácího turnaje ve Winston-Salemu John Isner a nejvýše nasazený Andy Roddick. Pokud zvládnou i své třetí zápasy, střetnou se v pátečním semifinále.
John Isner

John Isner ani ve druhém zápase ve Winston-Salemu nepřišel o podání. S Finem Jarkkem Nieminenem dokonce ztratil po servisu jen sedm fiftýnů, nasázel 10 es a za 64 minut zvítězil 7-6 6-2.

"Byl to docela solidní výkon a výsledek stejně jako včera," připomněl Isner předchozí výhru nad Selou. Chvíli mi trvalo, než jsem si na jeho hru zvyknul. Od stavu 4-4 v tie-breaku jsem se dostal 'na koně'. Pohodlně jsem si držel servis a dostával soupeře pod tlak. Jsem šťastný, že se mi na podání tak daří," pochvaloval si šestadvacetiletý Američan.

Ve čtvrtfinále bude čelit Marcosi Baghdatisovi, kterého porazil v obou vzájemných duelech včetně toho před 14 dny v Montrealu. Kypřan ve 3. kole porazil Steva Darcise, když od stavu 3-5 vyhrál 10 gamů v řadě a nakonec zvítězil 7-5 6-0.

Nezaváhal ani nejvýše nasazený Andy Roddick, jehož přípravu na US Open zkomplikovalo zranění břišních svalů. Se Santiagem Giraldem z Kolumbie si poradil hladce 6-1 6-3. a ve dvou zápasech ještě nečelil žádnému brejkbolu.

"Necítil jsem se nijak úžasně, ale měl jsem údery pod kontrolou. Chtěl jsem tu odehrát co nejvíce zápasů a už teď mám jistotu, že minimálně tři budou, což je více, než jsem odehrál za celé léto. Myslím, že moje forma roste a jsem nadšený, jak se mi daří na servisu," řekl Roddick.

Nyní na osmadvacetiletého Američana čeká premiérový zápas Juanem Monakem. Argentinský tenista smetla nečekaně snadno 6-0 6-3 Japonce Keie Nišikoriho a po půl roce postoupil do čtvrtfinále. Proti Roddickovi bude usilovat o první semifinále sezony, naposledy si ho zahrál loni na podzim na Masters 1000 v Šanghaji.

Po odvrácení mečbolu postoupil třetí nasazený Alexander Dolgopolov. Ukrajinský tenista zdolal 6-4 1-6 7-6 talentovaného Bulhara Grigora Dimitrova a čeká ho souboj s Holanďanem Robinem Haasem.

Už na 10. turnaji v řadě nevyhrál víc jak jeden zápasu Nikolaj Davyděnko. Ruský tenista sice porazil domácího Russella, na Ukrajince Sergeje Stachovského už ale nestačil.

Davyděnkův přemožitel se o semifinále utká s francouzským kvalifikantem Julienem Benneteauem, který otočil souboj s Igorem Andrejev. Ruský tenista sice poprvé v této sezoně porazil na jednom turnaji více jak jednoho soupeře, do prvního čtvrtfinále v tomto roce ale nepostoupil.

- ATP 250 WINSTON-SALEM -
(USA / Severní Karolína, tv. povrch, 553.125 dolarů)
středeční výsledky (24. 08. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Roddick (1-USA) - Giraldo (15-Kol.) 6-1 6-3
Dolgopolov (3-Ukr.) - Dimitrov (14-Bul.) 6-4 1-6 7-6(7)
Isner (4-USA) - Nieminen (13-Fin.) 7-6(4) 6-2
Mónaco (7-Arg.) - Nišikori (Jap.) 6-0 6-3
Baghdatis (8-Kypr) - Darcis (Belg.) 7-5 6-0
Stachovskij (9-Ukr.) - Davyděnko (5-Rus.) 6-4 6-4
Haase (10-Niz.) - Duclos (Kan.) 6-4 7-5
Benneteau (Fr.) - Andrejev (Rus.) 2-6 6-1 7-6(5)

Čtyřhra - čtvrtfinále:
S. Gonzalez/J. Murray (Mex./Brit.) - Dlouhý/Tecau (ČR/Rum.) 7-5 3-6 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Doufám, že Marcos Isnerovi oplatí porážku z Montrealu, ale moc tomu nevěřím.
Reagovat
misoSK
vcerajsi obrat proti Darcisovi bol naprosto famozny, snad Marcosovi bude fungovat servis, vtedy ma sancu...isnera som videl naposledy protiá Stepankovi a hral dost mizerne
Reagovat
Vojtiik
Koukali jste nekdo jak hral grigor nebo nebylo video ze zapasu?.. zase prohra 6-7 ve tretim.. tje strasna smula, tedka dokonce i pres MP :/
Reagovat
smazaný uživatel
To neni smula, ale fakt, ze tie-breaky nezvlada psychicky.
Reagovat
smazaný uživatel
A vyhraje Isner.
Reagovat
Buldozer88
Andy je ve forme, uz s Kohlschreiberem vypadal dobre. Citim, ze na US by mohl prekvapit a to ctvrtfinale uhrat!
Reagovat
Mistr
Isner - Roddick bude předčasné finále.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist