Hvězdné španělské trio nezaváhalo, Nadal o finále s Almagrem

1. 3. 2013, 07:58
Aktuality 2
ATP ACAPULCO - Rafael Nadal si v Acapulku poradil hladce ve dvou setech i se třetím argentinským soupeřem a postoupil už do semifinále. V něm se poprvé po svém návratu postaví soupeři z Top 20: krajanovi, světové dvanáctce a dvojnásobnému šampionovi Nicolási Almagrovi.
Nicolás Almagro

Rafael Nadal si po sedmiměsíční pauze zahraje i na třetím turnaji o finále. Po Viňa del Mar a Sao Paulu se do boje o titul pokusí dostat v v mexickém Acapulku, kde si postupně poradil se třemi Argentinci: Schwartzmannem, Alundem a naposledy ve čtvrtfinále i s Leonardem Mayerem. S tím ani jednou nepřišel o podání a za 101 minut vyhrál i druhý vzájemný zápas snadno 6-1 7-5.

"Zatím jsem se dostal do třetího semifinále a to je rozhodně fantastická zpráva. A ještě lepší je to, že tři nejlepší zápasy jsem odehrál právě tady," pochvaloval si Nadal vzrůstající formu.

"Cítím se dobře. Buď si tu zahraju finále, nebo půjdu do další finále s vědomím, že moje koleno v zátěži lépe reaguje.

Na antuce v Acapulku, kde před 8 lety získal jeden ze svých prvních z celkem 51 titulů, se v semifinále postaví zatím nejtěžšímu soupeři, kterému bude po návratu čelit. Utká se totiž s dvanáctým hráčem světa Nicolásem Almagrem, který v Mexiku v letech 2008 a 2009 triumfoval a poslední dva starty proměnil ve finále. Třetí rok po sobě si o něj sedmadvacetiletý Španěl zahraje po výhře nad Argentincem Horaciem Zeballosem.

Nadal se s o rok starším krajanem Almagrem utká již podeváté, přičemž všechny předchozí duely vyhrál rodák z Malorky.

"Zítra se jako favorit necítím. Sedm měsíců jsem nehrál a čelit budu skvělému antukáři," má se Nadal i přes skvělou bilanci 8-0 na pozoru. "Budu se snažit dělat jen to nejlepší, abych odehrál skvělý zápas a postoupil jsem do finále, to je jasné," dodal pátý hráč světa.

Už 18. utkání v řadě v Acapulku vyhrál David Ferrer. Trojnásobný obhájce titulu letos cestou do semifinále ztratil celkem jen 10 gamů, když si ve čtvrtfinále poradil hladce 6-3 6-1 s Italem Paolem Lorenzim.

O finále si třicetiletý Ferrer zahraje s dalším Italem Fabiem Fogninim, kterého před týdnem deklasoval cestou za titulem v Buenos Aires. Fognini ve čtvrtfinále porazil 7-5 6-4 Kolumbijce Santiaga Giralda.

 

- ATP 500 ACAPULCO -
(Mexiko, antuka, 1.212.750 dolarů)
čtvrteční výsledky (28. 02. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Ferrer (1-Šp.) - Lorenzi (It.) 6-3 6-1
Nadal (2-Šp.) - L. Mayer (Arg.) 6-1 7-5
Almagro (3-Šp.) - Zeballos (8-Arg.) 6-3 6-4
Fognini (It.) - Giraldo (Kol.) 7-5 6-4

Semifinálové dvojice: Ferrer - Fognini, Almagro - Nadal. 

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Peya/Soares (1-Rak./Braz.) - Čermák/Mertiňák (ČR/SR) 6-4 6-1
Kubot/Marrero (2-Pol./Šp.) - Bracciali/Dlouhý (It./ČR) 6-2 7-6(2)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak v dalsim Kevin,...jo ten osudovy Kevin...
Reagovat
smazaný uživatel
No tak Nico by mohl konečně něco udělat (aspoň trochu) s tou vzájemnou bilancí :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist