Hvězdná Na Li sklízí v Číně kritiku

3. 10. 2011, 15:18
Aktuality 3
Vlna kritiky dopadla na Číňanku Na Li po vyřazení v prvním kole turnaje v Pekingu. Vítězka letošního Roland Garros, první čínská grandslamová šampionka, podle domácích médií a fanoušků od červnového triumfu v Paříži málo trénovala a až příliš se věnovala shánění lukrativních sponzorských kontraktů.
Profily hráčů
Na Li

"Na Li - tenisová hvězda, nebo expertka na módu?" ptal se server cqnews.com v odkazu na nespočet komerčních aktivit devětadvacetileté hráčky. Faktem je, že Na Li od vítězství na antukovém Roland Garros vyhrála pouhých pět zápasů.

Aktuální šestka žebříčku dvouhry WTA naposledy nestačila v prvním kole domácího turnaje v Pekingu na Monikou Niculescuovou z Rumunska a prohrála hladce 4-6 a 0-6. "Ztratila jsem všechno sebevědomí," opakovala Na Li již poněkolikáté.

Čínská média a fanoušci mají jasno: za poklesem formy jejich hvězdy stojí malá píle v tréninku. "Na Li měla být po skvělém začátku sezony ještě lepší," stálo v komentáři deníku China Daily. "Jsem znechucen. Podepisovala příliš mnoho kontraktů a nezískala skoro žádné body," stěžoval si pisatel na síti Twitter.

Samotná tenistka se při zmínce o sponzorech začala omlouvat. "Když hraju dobře na kurtu, tak je to dobré pro partnery. Musím říci - pardon," uvedla Na Li.

Za svoji elitní soupeřku se postavila světová jednička Caroline Wozniacká, podle které je bonus, že s úspěchem přicházejí lukrativní nabídky. "Na Li má za sebou vynikající sezonu a je normální, že si díky tomu zajistila partnery do budoucna," řekla Dánka.

pva, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Já nevím, měli by ji nechat na pokoji. Nechápu, jak se někdo může divit, že Na Li má po letošní sezoně dobré sponzorské kontrakty a ještě jí to vyčítat. Proto ten tenis hraje, ne? Že se někdy daří a někdy ne, tak už to ve sportu chodí. Oni asi po RG čekali, že bude vyhrávat jako na běžícím pásu. Ale takhle to prostě nefunguje. Ženský tenis je krásný v tom, že je vyrovnaný. Caroline to řekla moc dobře. :)
Reagovat
matesdc
...snad tak nedopadne taky :-((
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist