Hrdinkou nejsem. Fed Cup je týmovou soutěží, míní Kvitová

8. 2. 2009, 17:40
Aktuality 2
Hrdinkou brněnského utkání Fed Cupu se Španělskem se stala teprve osmnáctiletá Petra Kvitová, která k cennému vítězství a postupu českých tenistek do semifinále přispěla dvěma body. V sobotu porazila bez ztráty setu Carlu Suárezovou a dnes si stejným způsobem poradila s Nurií Llagosteraovou.
Profily hráčů
Petra Kvitová

"Hrdinkou ale rozhodně nejsem, tato soutěž je záležitostí celého týmu a každý má na úspěchu svůj podíl. Neuhrála jsem všechny tři body, jeden vybojovala Lucka Šafářová. Jsem ale ráda, že mi kapitán Pála dal takovou zodpovědnost," uvedla po utkání Kvitová.

Do Brna přitom zavítala poprvé v životě. "Našli jsme zde skvělé zázemí, diváci byli fantastičtí, hodně nám svým povzbuzováním pomohli," dodala tenistka, kterou prý dnes nervozita na rozdíl od soboty přepadla až v závěru zápasu.

Poprvé nastoupila Kvitová ve Fed Cupu loni v Izraeli, kde vyhrála jeden ze dvou zápasů. "Dostala jsem se dnes do podobné situace. Loni mě ovládly emoce, které tentokrát musely jít stranou. A také jsem byla z vedra tehdy mnohem více unavená. Hlavně jsem se na dnešní zápas dokonale soustředila. Důležité bylo, že se mi podařilo dobře vstoupit do zápasu," uvedla Kvitová.

Předcházející dvouhru Šafářové se Suárezovou sledovala v šatně. Střídavě se nechávala vtáhnout do utkání své týmové kolegyně a chvílemi se naopak snažila soustředit na svoje vystoupení. Llagosteraovou pak zdolala ve dvou setech.

"I když jsem si v závěru poněkud zkomplikovala situaci v cestě za vítězstvím, tak se mi podařilo proměnit hned první mečbol. Ze soboty jsem se v tomto směru poučila a nechtěla jsem si zápas zbytečně zdramatizovat. Dnes jsem i dobře servírovala a potvrdila i brejky. Což bylo v cestě za vítězstvím nejdůležitější," podotkla Kvitová, která se už těší na fedcupové semifinále.

Zatím není jisté, zda české tenistky narazí doma na tým USA, nebo pojedou do Argentiny. "Ani jeden soupeř nebude lehký. Tým USA v nejsilnějším složení bude určitě zajímavý více pro diváky než pro nás. V Argentině bychom hrály na antuce a tam vidím naše šance o něco větší," poznamenala Kvitová.

Llagosteraová sice dokázala v sobotu získat bod v souboji s Ivetou Benešovou, dnes už ale úspěch nezopakovala. "Kvitová mě nepřekvapila, viděla jsem ji na turnajích v Austrálii a věděla jsem, co mě čeká. Sice jsem mnoho nechybovala, ale na rychlém povrchu bylo obtížné odolávat agresivní a důrazné hře soupeřky," řekla Llagosteraová

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
No tak Kvitová porazila zubatou Suarezovou na sety 2:0 a na velikost koz 3:0:)))
Reagovat
smazaný uživatel
no když myslíš...
ale jedno je jisté bez tebe bychom to nevyhráli:-)Kvitová
ať se daří dál:-P
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist